Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο για τη διατήρηση δεδομένων

Σύμφωνα με το νέο νόμο διατήρησης δεδομένων, οι εταιρείες θα συλλέγουν πληροφορίες για τον χρόνο και τη διάρκεια των κλήσεων, καθώς και το offline traffic μέσω διευθύνσεων IP. Τα δεδομένα τοποθεσίας από mobile συσκευές θα μπορούν να κρατούνται μέχρι 4 εβδομάδες.

Τέλος στους κωδικούς πρόσβασης στο Yahoo Mail

Όταν οι χρήστες που θα γραφτούν στην εφαρμογή Account Key θέλουν πρόσβαση στο Yahoo Mail, δεν θα χρειάζεται να εισάγουν τον κωδικό τους, αλλά η υπηρεσία θα τους στέλνει ένα μήνυμα στο smartphone που είναι συνδεδεμένο στο λογαριασμό τους. Με ένα «ναι» ή ένα «όχι», οι χρήστες θα δηλώνουν ότι όντως είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να εισέλθουν στο λογαριασμό ή κάποιος άλλος. Αν το smartphone κλαπεί ή χαθεί, οι χρήστες θα μπορούν να ταυτοποιηθούν μέσω email ή γραπτού μηνύματος σε εναλλακτικό λογαριασμό ή αριθμό.

Νέο Κέντρο Καινοτομίας της Cisco στο Βερολίνο

Το openBerlin είναι ένα από τα εννέα Κέντρα Καινοτομίας της Cisco πακγοσμίως και θα εστιάζει στις κατασκευές, τα logistics και τις μεταφορές, ενώ η εταιρεία προτίθεται να επενδύσει σχεδόν 30 εκατ. δολ. για το νέο Κέντρο τα επόμενα χρόνια. Όπως δήλωσε ο Oliver Tuszik, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Cisco Γερμανίας, «η Γερμανία είναι μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επωφεληθούν από Internet of Things, χάρη στην άρτια εκπαιδευμένους μηχανικούς της, τη βιώσιμη δύναμη της καινοτομίας, και την θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Την ίδια στιγμή, στη γερμανική βιομηχανία διακυβεύονται πολλά, όσον αφορά στην ψηφιοποίηση και η καινοτομία θα είναι το κλειδί για την εκμετάλλευση αυτής της ευκαιρίας». Τέλος συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να συγχωνευθούν οι δυνάμεις της γερμανικής οικονομίας με μια νέα προσέγγιση στην καινοτομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του κέντρου θα λειτουργεί εργαστήριο για την ανάπτυξη βιομηχανικών λύσεων και την αντιμετώπιση των ειδικών απαιτήσεων των πελατών, ενώ περιλαμβάνει και έναν ειδικό χώρο για την παρουσίαση του IoT στην πράξη, καθώς και ανοικτές περιοχές όπου πελάτες, startups, ερευνητές, επιχειρηματίες και λάτρεις της τεχνολογίας καλούνται να εργαστούν για την παραγωγή νέων ιδεών και τεχνολογιών.

Κοινή διαφημιστική καμπάνια για Η/Υ από Dell, HP, Intel, Lenovo και Microsoft

Ο συνδυασμός των καλύτερων επεξεργαστών της Intel μέχρι σήμερα – των 6ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές – το πιο νέο λειτουργικό της Microsoft – Windows 10 – και μερικά από τα λεπτότερα και πιο καινοτόμα σχέδια από τις Dell, HP και Lenovo, αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για τις εταιρείες να ευθυγραμμιστούν γύρω από ένα φιλόδοξο και εκπαιδευτικό μήνυμα για την κατηγορία των Η/Υ. Η καμπάνια, διάρκειας 6 εβδομάδων, θα ξεκινήσει στις 19 Οκτωβρίου στις Η.Π.Α. και την Κίνα και θα αναδεικνύει τις σημαντικές καινοτομίες των σημερινών Η/Υ, «ενθουσιάζοντας» τους καταναλωτές με τις δυνατότητες των νεότερων Η/Υ και εμπνέοντάς τους να αναρωτηθούν αν και οι δικοί τους τωρινοί Η/Υ έχουν τις ίδιες δυνατότητες.

Η VMware εξαγοράζει την Boxer

Η Boxer έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή διαχείρισης email για Android και iOS, η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στην καταναλωτική αγορά. Η εφαρμογή συγκεντρώνει email από τον Exchange, το GMail, το Yahoo, το iCloud and την AOL, μεταξύ άλλων, και τα ενσωματώνει με εφαρμογές όπως Evernote, DropBox, Salesforce, Box, Twitter και άλλες. Το “tagline” της Boxer “A better inbox” έχει τις ρίζες τους στην ικανότητά του να συλλέγει email και να τα αρχειοθετεί και να στέλνει αυτόματες απαντήσεις. Για την VMware, η εξαγορά θα ενδυναμώσει το τμήμα End User Computing, που δημιουργεί λογισμικό για τη διαχείριση των mobile συσκευών επιχειρησιακών χρηστών και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «η Boxer έχει δημιουργήσει μία επόμενης γενιάς λύση personal information management για επιχειρήσεις που συνδυάζει τις επιχειρησιακές εφαρμογές με λύσεις παραγωγικότητας, επιχειρησιακές και social networking λύσεις».

Αύξηση μεριδίων για τις συσκευές Windows

Τα Windows tablets για επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 42% από το α’ τρίμηνο, αγγίζοντας σε όγκο σχεδόν τα 2 εκατ. Τα μερίδια αγοράς των Android smartphone και tablet για επιχειρήσεις παγκοσμίως ανέρχεται στο 65 και 52% αντίστοιχα.

Τριπλή διάκριση για την Profile Software στα WealthBriefing GCC Awards

Οι κατηγορίες είναι “Portfolio Management,” “On-boarding” και “Innovative Client Solution” και αντικατοπτρίζουν την  προσήλωση της εταιρείας στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για τον κλάδο. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν επιβράβευση των ενεργειών της εταιρείας στην περιοχή, καθώς έχει αυξήσει σημαντικά τη διείσδυσή της στην αγορά της Μέσης Ανατολής με την επιλογή των συστημάτων που αναπτύσσει από καταξιωμένους οργανισμούς με διεθνή παρουσία, αλλά και αναγνώριση της ισχυρής ανταγωνιστικότητας που διαθέτουν.

Σημειώνεται επιπλέον ότι η Profile έχει διευρύνει την τοπική ομάδα της στην περιοχή τόσο με την πρόσληψη εξειδικευμένων επαγγελματιών όσο και με τη σύναψη αξιόλογων συνεργασιών, για τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της. Τα βραβεία WealthBriefing GCC αναδεικνύουν εταιρείες, ομάδες και προσωπικότητες ξεχωρίζοντας τους κορυφαίους προμηθευτές από το διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα και τις εταιρείες συμβούλων, με κριτήρια την καινοτομία και την «αριστεία», που επέδειξαν στη  διάρκεια του έτους. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση στο Mina A’Salam Hotel, στο Ντουμπάι, στις 10 Νοεμβρίου.

Η ΕΕΤΤ ενέκρινε τις προσφορές του ΟΤΕ για τα Rurals

Η προσφορά αναφοράς εξειδικεύει τις υποχρεώσεις του ΟΤΕ Rural για την παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στις υποδομές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών». Οι υπηρεσίες του ΟΤΕ Rural παρέχονται αποκλειστικά σε παρόχους Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, αδειοδοτημένους από την ΕΕΤΤ.