Η στροφή στα detachables μειώνει τις παραγγελίες tablet το γ’ τρίμηνο

Αναφορικά με τους παρόχους, η Apple συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως, αν και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από κατασκευαστές Η/Υ με detachable tablets έχει συμβάλει στη μείωση των παραγγελιών των iPad. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Samsung, που παρόλο που αποτελεί έναν από τους λίγους εναπομείναντες παρόχους premium Android tablets, το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών προέρχεται από low end συσκευές. Η Lenovo επηρεάστηκε και αυτή, τελικά, από την επιβράδυνση της αγοράς, μετά από αρκετά τρίμηνα θετικής ανάπτυξης, ωστόσο η εταιρεία παρουσιάζει σταθερή πορεία. Στην τέταρτη θέση, η φήμη της Asus ως πάροχος χαμηλού κόστους detachable συσκευών βοήθησε να αυξηθεί ο όγκος των παραγγελιών ενώ την πεντάδα ολοκληρώνει η Huawei.

Η νεοφυής επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της ενιαίας αγοράς της Ε.Ε.

Το εγχείρημα για την περαιτέρω ενίσχυση της ενιαίας αγοράς, που στόχος είναι να εκτινάξει την Ευρώπη στις πρώτες θέσεις ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, στηρίζεται ακριβώς στις δυνατότητες που δημιουργεί το Διαδίκτυο, στις καινοτόμες υπηρεσίες και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε σε μια σειρά δράσεων, με στόχο να αξιοποιηθούν, στο έπακρο, αυτές ακριβώς οι δυνατότητες της ενιαίας αγοράς. Όσον αφορά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, η Επιτροπή εκτιμά ότι, αν και έχουν πολλά να προσφέρουν στην οικονομία, ορισμένοι επιχειρηματίες εγκαταλείπουν την Ευρώπη, επειδή δεν μπορούν να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους στην αγορά. Στη βάση όσων συμφωνήθηκαν και στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου και της Ένωσης Κεφαλαιαγορών, γίνονται προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Σύμβαση ένωσης Altec Integration-OTS με το Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες καταγραφής-απογραφής εξοπλισμού, διαχείρισης παγίων, Help Desk, επανορθωτικής και προληπτικής συντήρησης εξοπλισμού αποκατάστασης βλαβών εγγυημένου επιπέδου (SLA), Systems Management – Systems Administration, διαχείρισης διαμορφώσεων εξοπλισμού, Backup, προστασίας από ιούς. Η αξία του έργου ανέρχεται στις 610.695 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Νέες καινοτομίες στο χαρτοφυλάκιο Oracle Fusion Middleware

Η νέα έκδοση διαθέτει εκατοντάδες νέα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν πελάτες και συνεργάτες να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν ευέλικτες και έξυπνες επιχειρηματικές εφαρμογές, να τροφοδοτήσουν την καινοτομία, να ενοποιήσουν τα συστήματά τους και να βελτιώσουν την επιχειρηματική συνέχεια σε περιβάλλον εσωτερικής εγκατάστασης και στο cloud. Αυτή η έκδοση αποτελεί τη μεγαλύτερη έκδοση του Oracle WebLogic Server εδώ και μια δεκαετία και σημαντικό ορόσημο για το Oracle Coherence, και περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες που εξασφαλίζουν πρωτόγνωρη διαθεσιμότητα, ενώ επιτρέπουν στους οργανισμούς να ενοποιήσουν φόρτους εργασίας χάρη στη δυνατότητα για ταυτόχρονη χρήση μίας παρουσίας από πολλαπλά συστήματα-πελάτες (multi-tenancy).

Η Microsoft Hellas διαψεύδει δημοσιεύματα για ματαίωση επενδύσεων

Η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί τις προγραμματισμένες επενδυτικές της δραστηριότητες στην χώρα, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία 20 χρόνια. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα ματαίωσης κάποιου επενδυτικού προγράμματος της Microsoft στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο μεταφοράς του στη Ρουμανία, όπως αναφέρθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα.

H Premium Brands επέλεξε τη Retail@Link

Η Premium Brands, αποκλειστικός εισαγωγέας και αντιπρόσωπος premium-μη αλκοολούχων ποτών όπως τα γνωστά brands Arizona, Selters και Τ-Stick, επέλεξε τις ολοκληρωμένες λύσεις Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης της Retail@Link. Η υπηρεσία R@L e-Invoicing Paperless, επιτρέπει τη διασύνδεση της εταιρείας με περισσότερες από 19.000-ηλεκτρονικά συνδεδεμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και 12 χώρες, για την ασφαλή ανταλλαγή ηλεκτρονικών παραστατικών χωρίς την ανάγκη εκτύπωσης, φυσικής αποστολής ή αρχειοθέτησης χάρτινων αρχείων. Επιπλέον, η Premium Brands αυτοματοποιεί την καταχώρηση του περιεχομένου των παραστατικών της στα ERP συστήματα των πελατών της με τη λύση R@L e-Invoicing EDI επεκτείνοντας τα οφέλη ταχύτητας και εξοικονόμησης και στις εμπορικές της συνεργασίες. Οι επιλεγμένες λύσεις, επιτρέπουν στην εταιρεία να μειώσει περισσότερο από 50% το κόστος τιμολόγησης.

Νέα επένδυση στην ελληνική startup Intale 2,5 εκατ. δολ.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος και των πωλήσεων, με στόχο την επίτευξης του οράματος της εταιρείας που είναι να συνδέσει και να ενοποιήσει την αγορά εμπορίου. Μέχρι σήμερα, οι συνολικές επενδύσεις στην εταιρεία ανέρχονται σε 3 εκατ. δολ. Η Intale αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις βασισμένες σε τεχνολογίες cloud, οι οποίες βελτιστοποιούν τις επιχειρηματικές πρακτικές και διαδικασίες μικρών καταστημάτων και περιπτέρων. Το βασικό της προϊόν, που μέχρι πρότινος ονομαζόταν i-kiosk, αλλάζει εμπορική ονομασία και στο εξής θα λέγεται Intale Point, με την αλλαγή να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2015.  Ο Alexander Rittweger δήλωσε σχετικά: «Με χαρά θα υποστηρίξω τις προσπάθειες της Intale να φέρει μια επανάσταση στην αγορά των μικρών εμπορικών καταστημάτων με μια εξαιρετική λύση Software-as-a-Service (SaaS) που θα επιτρέπει σε όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους, προς όφελος όλων.»