Επέκταση της MPASS στην αγορά της Σερβίας

Η MPASS ανέπτυξε για λογαριασμό της αλυσίδας Hypermarkets Tempo της Delhaize Serbia, ένα νέο εναλλακτικό κανάλι επικοινωνίας, με τη βοήθεια ειδικά διαμορφωμένων διαδραστικών Info-kiosks που αποτελούν τα νέα ψηφιακά σημεία επικοινωνίας. Οι πελάτες με την εγγραφή τους στην υπηρεσία έχουν πρόσβαση σε προσωποποιημένα εκπτωτικά κουπόνια, αλλά και σε εμπλουτισμένο περιεχόμενο όπως συνταγές, προτάσεις αγορών και φυλλάδιο προσφορών. Η υπηρεσία αναβαθμίζει την αγοραστική εμπειρία του καταναλωτή  μέσω omnichannel ενεργειών, αλλά και βελτιώνει τα οικονομικά αποτελέσματα της αλυσίδας, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα στο κατάστημα και τη μέση κατανάλωση ανά πελάτη. Παράλληλα, η αλυσίδα Tempo καταγράφει για πρώτη φορά στοιχεία και προτιμήσεις καταναλωτών μέσω της υπηρεσίας που της παρέχει η MPASS. Η λύση βασίστηκε στην πολύ επιτυχημένη υπηρεσία παροχής ψηφιακών εκπτωτικών κουπονιών για τη δημιουργία loyalty, η οποία παρέχεται ήδη από την MPASS στην ελληνική αγορά.

Η Intracom Holdings διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αφορούν την GENNET

Επιπλέον γνωστοποιείται ότι με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών ο κ. Κλώνης απηλλάγη ομόφωνα από κάθε ποινική ευθύνη σε σχέση με την εν λόγω υπόθεση. Παράλληλα, σε προσωπική του ανακοίνωση, ο Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρει ότι το περιεχόμενο του δημοσιεύματος του περιοδικού HOTDOC στις 29 Οκτωβρίου με τίτλο «Σαββαΐδου και στο βάθος Κόκκαλης και σιωπή….», τον εμφανίζει προσωπικά αναμεμειγμένο στην υπόθεση και επιχειρεί να τη συσχετίζει και με σημερινά στελέχη του Ομίλου Intracom, κάτι που, σύμφωνα με την ίδιο, συνιστά κακόπιστη, ανήθικη και καθ’ όλα ανάρμοστη επίθεση στο πρόσωπό του με καταφανή προσβλητικό και συκοφαντικό χαρακτήρα. Τονίζει, τέλος, ότι θα προβεί στις δέουσες δικαστικές ενέργειες, τόσο εναντίον του εκδότη του περιοδικού, όσο και κατά του συντάκτη του δημοσιεύματος, αλλά και εναντίον οιουδήποτε άλλου αναδημοσιεύσει το συγκεκριμένο κείμενο.

Οι υπηρεσίες comBOX της Protonyx διαθέσιμες μέσω του KA-SAT της Eutelsat

Η λύση επιτρέπει σε επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της Ευρώπης να χρησιμοποιούν αξιόπιστες, ασφαλείς και υψηλής ταχύτητας συνδέσεις στο Ίντερνετ, ανεξαρτήτως της γεωγραφικής τους θέσης. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την καινούρια αυτή λύση θα μπορούν να παίρνουν τις υπάρχουσες δορυφορικές υπηρεσίες που προσφέρει η Eutelsat Broadband μέσω του KA-SAT, ταχύτητας έως 22Mbps (download) και 6Mbps (upload), και να τις ενώνουν προκειμένου να αποκτήσουν μια ασφαλή και σταθερή σύνδεση ακόμη μεγαλύτερου εύρους. Η συγκεκριμένη λύση έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει στις επιχειρήσεις την ευελιξία, την ασφάλεια και τη βεβαιότητα που χρειάζονται, μέσα από λειτουργίες όπως real time Data Compression, Performance Enhancing Proxy, TCP tuning και Packet Order Correction, καθώς και διάφορα επίπεδα Quality of Service και προτεραιότητας.

Η Ericsson προωθεί το πρόγραμμα 5G Exchange

Το 5GEx στοχεύει στην επίτευξη μιας ενοποιημένης ευρωπαϊκής αγοράς παροχής υπηρεσιών 5G υποδομής, που να ενσωματώνει πολλαπλούς πάροχους και τεχνολογίες. Το πρόγραμμα θα εστιάσει στην υποστήριξη και ενορχήστρωση, μεταξύ των τομέων παροχής υπηρεσιών, από πολλαπλούς διαχειριστές ή πολλαπλό πεδίο ενιαίας διοίκησης. Η ενορχήστρωση θα είναι συμβατή με Network Functions Virtualization και με software-defined τεχνολογιών δικτύωσης. End-to-end δεδομένα δικτύου και υπηρεσιών, θα έχουν τη δυνατότητα διάχυσης σε περιβάλλον πολλαπλών πάροχων, ετερογενούς τεχνολογίας και πόρων. Για τους φορείς και παρόχους περιεχομένου, αυτό οδηγεί σε μια αυτοματοποιημένη παροχή υπηρεσιών, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο εισαγωγής τους στην αγορά.

Προμήθεια του ΟΤΕ στο Ινστιτούτο «Διόφαντος»

Ο εξοπλισμός ομαδοποιείται σε δύο κατηγορίες που συνιστούν και τα αντίστοιχα ακόλουθα δύο Τμήματα του έργου: Α. Εξοπλισμός ενδυνάμωσης Κύριων Δρομολογητών ΠΣΔ (για την υποστήριξη και ενδυνάμωση, ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού) και Β. Εξοπλισμός Δικτύου Διανομής ΠΣΔ (για τη διασύνδεση των σημείων παρουσίας του ΠΣΔ στα οπτικά ΜΑΝ καθώς και για την εξυπηρέτηση της αυξημένης δικτυακής κίνησης των σχολείων). Η συνολική τελική αξία της σύμβασης ανέρχεται στις 443.789,70 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ο Inmarsat επέλεξε το δορυφορικό σταθμό του ΟΤΕ στη Νεμέα

Ο επίγειος δορυφορικός σταθμός που θα εγκατασταθεί στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα θα αποτελέσει πύλη πρόσβασης για το νέο προηγμένο, υπό κατασκευή, δορυφόρο του Inmarsat. Ο δορυφόρος θα επικοινωνεί με τον τερματικό εξοπλισμό των αεροσκαφών (MSS) και θα εξασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών internet, που προσφέρει ο Inmarsat, με τον OTE να αναλαμβάνει τη λειτουργία τoυ σταθμού δορυφορικής πρόσβασης. Το European Aviation Network (ΕΑΝ) είναι ένα πρωτοποριακό δίκτυο που θα επιτρέπει σε εκατομμύρια επιβάτες πτήσεων πάνω από την Ευρώπη να χρησιμοποιούν εν πτήσει τα smartphones και τις  άλλες συσκευές τους, όπως θα έκαναν και στο έδαφος.

Ο Πρόεδρος της Inmarsat Aviation, Leo Mondale, δήλωσε σχετικά: «Η συμφωνία με τον Όμιλο ΟΤΕ για εγκατάσταση του δορυφορικού σταθμού πρόσβασης στη Νεμέα είναι ένα από τα ορόσημα αυτού του συναρπαστικού έργου. Ο Όμιλος OTE μας έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά του, ως διαχειριστής του σταθμού δορυφορικής πρόσβασης Global Xpress στη Νεμέα».

Από τη μεριά του, ο Chief Operating Officer Ομίλου OTE, Ζαχαρίας Πιπερίδης, δήλωσε: «Με τη συγκεκριμένη συνεργασία ο όμιλος ΟΤΕ επιβεβαιώνει ότι, πέρα των παραδοσιακών δορυφορικών υπηρεσιών, υποστηρίζει πλέον αξιόπιστα σε διεθνές επίπεδο, την απαιτητική αγορά τεχνολογιών νέας γενιάς που απαιτούν υποδομές και υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών. Τα Κέντρα Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα και τις Θερμοπύλες είναι πλέον από τα σημαντικότερα της ευρύτερης περιοχής της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και μπορούν να εξυπηρετήσουν τους σημαντικότερους δορυφορικούς οργανισμούς παγκοσμίως.»

Νέα ιδιόκτητη υποθαλάσσια σύνδεση οπτικών ινών της Cyta μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας

Συγκεκριμένα, το υποθαλάσσιο σύστημα KIMONAS, το οποίο θα τεθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2015, θα συνδέει τον καλωδιακό σταθμό της Cyta στον Πεντάσχοινο της Κύπρου, με τον καλωδιακό σταθμό της Med Nautilus (θυγατρικής εταιρείας της Telecom Italia Sparkle) στα Χανιά. Στη συνέχεια, μέσω του υποθαλάσσιου οπτικού δακτυλίου ΑΤΗΕΝΑ μεταξύ Χανίων-Αθήνας, ιδιοκτησίας της Cyta Ελλάδος και άλλων δικτύων οπτικών ινών, επίσης ιδιοκτησίας της Cyta Ελλάδος, θα διασχίζει τη Στερεά Ελλάδα και θα προεκτείνεται μέχρι τη Σόφια στη Βουλγαρία και σε άλλα σημεία σε γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Έτσι, το σύστημα KIMONAS δημιουργεί έναν νέο τηλεπικοινωνιακό διάδρομο που θα διασυνδέει τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη με την Αίγυπτο και άλλους σημαντικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, μέσω Κύπρου. Ταυτόχρονα μέσω των δικτύων της Telecom Italia Sparkle, συνεργάτη του Ομίλου Cyta, θα προσφέρει δυνατότητες διασύνδεσης στα Ανατολικά με την Τουρκία και στα Δυτικά με την Ιταλία και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Παράταση για την Ολοκλήρωση της Δράσης «ICT4GROWTH»

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται για το σύνολο των πράξεων που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο της Δράσης «ICT4GROWTH», καταλαμβάνοντας και όλες τις περιπτώσεις επενδυτικών σχεδίων με ημερομηνία ολοκλήρωσής τους έως 31 Οκτωβρίου 2015.

Ξεκίνησε χθες τις δραστηριότητές της η HP Enterprise

Όπως δήλωσε η Meg Whitman, Chief Executive Officer της εταιρείας, «οι νικητές της σημερινής αγοράς θα είναι αυτοί που εφαρμόζουν την δύναμη της τεχνολογίας για την τροφοδότηση της δύναμης των ιδεών και η νέα Hewlett Packard Enterprise έχει δημιουργηθεί με στόχο να επιταχύνει αυτό το ταξίδι για τους πελάτες. Η εταιρεία έχει το όραμα, τους οικονομικούς πόρους και την ευελιξία να βοηθήσει τους πελάτες να κερδίσουν, παρέχοντας ευκαιρίες ανάπτυξης και μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους μας». Η Hewlett Packard Enterprise παρέχει τις τεχνολογικές λύσεις αιχμής που χρειάζονται οι πελάτες της για την βελτιστοποίηση του παραδοσιακού IT, ενώ τις βοηθά, παράλληλα, να χτίσουν το ασφαλές, cloud-enabled, mobile-ready μέλλον που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες τους.

Η εταιρεία εστιάζει σε 4 τομείς-κλειδιά που είναι θεμελιώδεις, για τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και τη μελλοντική τους ανάπτυξη: μετάβαση σε υβριδικές υποδομές βοηθώντας τους πελάτες να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τις πληροφορίες που προέρχονται από το παραδοσιακό IT, από managed και public cloud περιβάλλοντα, ενδυνάμωση του data-driven οργανισμού για την μετατροπή των δεδομένων σε γνώση και της γνώσης σε πράξη, προστασία της ψηφιακής επιχείρησης για την διαχείριση του κινδύνου, την παρακολούθηση των λειτουργιών, την προστασία των δεδομένων και των εφαρμογών και την διατήρηση της λειτουργικής ακεραιότητας και, τέλος, την «ενεργοποίηση» της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας για τη δημιουργία best-in-class εμπειριών για τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους συνεργάτες μέσω του λύσεων mobility και networking.

Ο Α. Πρωιμάδης Senior Presales Engineer στην Fortinet

Ο κ. Πρωιμάδης διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο των λύσεων IT Security. Μαζί με την Αγγελική Φιλιπποπούλου, Regional Sales Manager, ισχυροποιείται το γραφείο της Fortinet στην Ελλάδα, το οποίο έχει ως στόχο την υποστήριξη των πελατών και συνεργατών της.