Ολοκληρώθηκε από την ΟΝΕΧ η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιά

Για τις ανάγκες του έργου η ΟΝΕΧ προχώρησε στην ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση συνολικά 300.000 σελίδων, οι οποίες περιελάμβαναν μέρος του αρχειακού υλικού του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα 1.210 άρθρα περιοδικού «Σπουδαί», 20.000 σελίδες ψηφιοποιημένων άρθρων σπανίων περιοδικών διαθέσιμα στο διαδίκτυο, 550 τεκμήρια, 100.000 σελίδες ηλεκτρονικών αρχείων με ψηφιοποιημένα σπάνια βιβλία διαθέσιμα στο διαδίκτυο, 1.300 ψηφιοποιημένες Διδακτορικές και Μεταπτυχιακές εργασίες, 180.000 σελίδες και 660 ευρωπαϊκά τεκμήρια καταλογογραφημένα και ταξινομημένα. Η παρουσίαση της εν λόγω υπηρεσίας και της επιτυχούς ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου υποέργου έγινε στα πλαίσια της διοργάνωσης εκδήλωσης με θέμα το έργο «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς», η υλοποίηση του οποίου πραγματοποιήθηκε μέσω χρηματοδότησης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δοκιμές κυβερνοασφάλειας από Η.Π.Α.και Βρετανία

Οι δοκιμές, για τις οποίες δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία, θα εστιάσουν στο πώς οι ρυθμιστικές αρχές για δύο από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα παγκοσμίως σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο θα επικοινωνούσαν σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του κρατικού οργανισμού κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας, CERT-UK. Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, και ο Βρετανός Πρωθυπουργός, David Cameron, συμφώνησαν τον περασμένο Ιανουάριο να πραγματοποιήσουν τις συγκεκριμένες δοκιμές φέτος και να συντονίσουν τις «αντιδράσεις» τους έναντι κυβερνεπιθέσεων εις βάρος του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ο εκπρόσωπος του CERT-UK δεν διευκρινίζει ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πότε θα γίνει η δοκιμή, ούτε έχει προσδιοριστεί το σενάριο που θα ακολουθηθεί, αλλά ούτε και ποιες τράπεζες θα συμμετέχου.

Τετραπλασιασμός της διακίνησης δεδομένων στο cloud έως το 2019

Όπως αναφέρεται, η διεύρυνση της κίνησης δεδομένων στο cloud υπερβαίνει το ρυθμό ανάπτυξης της κίνησης μέσω Data Centers, η οποία αναμένεται να τριπλασιαστεί, το εξεταζόμενο διάστημα, από τα 3,4 zettabytes στα 10,4 ZB. Τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud, σύμφωνα με τη μελέτη της Cisco, τονώνει μια σειρά από παράγοντες, όπως η συνεχώς διογκούμενη απαίτηση των καταναλωτών για χρήση δεδομένων μέσω φορητών συσκευών και η άνοδος της δημοτικότητας των υπηρεσιών public cloud για επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, η αύξηση του αριθμού των συνδέσεων machine-to-machine (M2M) εκτιμάται ότι θα τροφοδοτήσει μελλοντικά την κίνηση μέσω του υπολογιστικού σύννεφου. Στο μεταξύ, οι αναλυτές της Cisco προβλέπουν ότι και το Internet of Everything (IoE) θα παίξει κομβικό ρόλο στην αύξηση της κίνησης μέσω data center και cloud. Και αυτό, καθώς μία σειρά από υποδομές, που βασίζονται στο IoE, αναμένεται να παράγουν πρόσθετα δεδομένα της τάξης των 507,5 ZB ετησίως.

Η Dell εξετάζει πώληση assets πριν την εξαγορά της EMC

Η Dell, η οποία θα είναι «χρεωμένη» κατά 49,5 δις. δολ. μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης της EMC, έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της σε οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας. Τα assets που πιθανόν να πουλήσει η εταιρεία, περιλαμβάνουν το Quest Software, που βοηθά στη διαχείριση του IT, το SonicWall, πάροχο υπηρεσιών κρυπτογράφησης email και ασφαλείας δεδομένων, το unit back-up λύσεων AppAssure, καθώς και τον πάροχο υπηρεσιών IT Perot Systems. Η «εκποίηση» δεν θα περιλαμβάνει hardware assets όπως servers, που αποτελούν βασικό μέσο για τα σχέδια της εταιρείας να κυριαρχήσει στην αγορά των μεγάλων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς της EMC, καθώς και να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά με βασικούς ανταγωνιστές της, όπως η Cisco και η IBM. Η εξαγορά της EMC, ύψους 67 δις. δολ., αναμένεται να ολοκληρωθεί μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου του 2016.

Η Visa σε συνέδριο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης με τίτλο «Αύξηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της επίδρασης των απατών με χρήση καρτών πληρωμής σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές Επίπεδο». Όπως δήλωσε ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Visa Europe, Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία «η πρόληψη και καταπολέμηση της απάτης με κάρτες Visa μας απασχολεί πολύ σοβαρά – η αξιοπιστία μας, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, εξαρτώνται από το πόσο καλή δουλειά κάνουμε για να γίνονται οι συναλλαγές με ασφάλεια.

Και στις περιπτώσεις βέβαια όπου συμβαίνουν περιστατικά απάτης χωρίς την ευθύνη των καταναλωτών, να μην έχουν καμία επιβάρυνση. Για να προστατεύσουμε το σύστημα πληρωμών εναντίον οποιασδήποτε εγκληματικής συμπεριφοράς, χρησιμοποιούμε συστήματα για την ασφαλή διαχείριση των στοιχείων καρτών καθώς και διάφορες λύσεις ανίχνευσης απάτης». Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει οριστεί ως επικεφαλής του συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, που αποτελεί μέρος της προτεραιότητας EMPACT Cybercrime – Payment Card Fraud.

Το Lykio συμμετέχει στην ALPHA class 2015 του Web Summit

Το Lykio χρησιμοποιείται από κορυφαίες επιχειρήσεις για να αυξήσουν τη συμμετοχή και εμπλοκή των εργαζομένων στη μάθηση, προωθώντας την αυτονομία, την ελευθερία να συνεισφέρουν στη διαδικασία, την κοινωνική αναγνώριση και τη μεταφορά γνώσης μεταξύ των εργαζομένων. Από τις πρώτες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Lykio είναι μια παγκόσμια αλυσίδα μεγάλων ξενοδοχείων και ένας μεγάλος οργανισμός λιανικής τραπεζικής. Διαθέσιμο σε οποιαδήποτε συσκευή, το Lykio συνδυάζει μοναδική εμπειρία για τον χρήστη με δυναμικούς μηχανισμούς παρακίνησης, επιτρέποντας στους εργαζομένους και τους managers να αποκτούν και να μοιράζονται γνώση στην καθημερινή τους εργασία. Η ομάδα που δημιούργησε το Lykio είναι στελέχη της CCS Digital Education, εταιρείας που περιλαμβάνεται στη λίστα των 10 καλύτερων εταιρειών ανάπτυξης περιεχομένου eLearning στον κόσμο του elearningindustry.com. Το Lykio θα παρουσιαστεί στο Web Summit στις 3 Νοεμβρίου 2015.

Νέο πρόγραμμα cloud από την Oracle

Βασίζεται στο βραβευμένο πρόγραμμα της Oracle και επιτρέπει σε τωρινούς και σε νέους συνεργάτες της Oracle να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους στο cloud με την Oracle. Το νέο πρόγραμμα cloud έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους συνεργάτες να αξιοποιήσουν το ενοποιημένο χαρτοφυλάκιο cloud της Oracle, ώστε να υποστηρίξουν τη μετάβαση νέων και υφιστάμενων πελατών στο cloud, διασφαλίζοντας έτσι την επιτυχημένη πορεία των συνεργατών σε αυτή την αγορά που κινείται όλο και γρηγορότερα.

Οι δραστηριότητες του νέου προγράμματος cloud θα τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2016, παρέχοντας στα μέλη του OPN την ευκαιρία να επιδείξουν την εξειδίκευση και τις δεξιότητές τους, να αξιοποιήσουν την επένδυσή τους στο Oracle Cloud, αλλά και να διαφοροποιηθούν με τις ενοποιημένες εφαρμογές Cloud και τις υπηρεσίες πλατφόρμας της Oracle. Επιπλέον, η Oracle παρουσίασε ένα νέο βασικό σημείο εισόδου στο πρόγραμμα OPN, το επίπεδο Cloud Registered, που παρέχει στους νέους συνεργάτες cloud άμεσες ευκαιρίες για να αρχίσουν τη δραστηριοποίησή τους και να αναπτυχθούν επιχειρηματικά με το Oracle Cloud, χωρίς να απαιτείται αρχική επένδυση.

Δυνατό «παρών» του λιανεμπορίου στο Retail Technology Conference 2015

Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα του Retail Technology Conference 2015, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 2 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο Maroussi Plaza. Ο Δημήτρης Κατραβάς, CEO Media Markt, η Βιολέττα Λάππα, Εμπορική Διευθύντρια της Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ- Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΑΕ, ο Αθανάσιος Παπανικολάου, CEO ομίλου Goody’s-everest και Πρόεδρος ΣΕΠΟΑ και ο Ίων Ρεμπουτζάκος, Πρόεδρος της  Άννα Μαρία Μαζαράκη,  που συμμετείχαν στο CEO panel ανέδειξαν ως βασική τους προτεραιότητα την καλύτερη κατανόηση των αναγκών του πελάτη και μίλησαν για την τεχνολογία ως μέσο για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Το ΙΤ panel, στο οποίο συμμετείχαν οι  Διευθυντές Πληροφορικής των ΕΛΤΑ Courier (Γιώργος Θεοδωρίδης), Καυκάς (Γιώργος Κανιός) και Digalakis (Αντώνης Μοτσοβολέας) πρόβαλλε τον καταλυτικό ρόλο της Πληροφορικής στη βελτιστοποίηση εμπειρίας πελάτη, ενώ, πολύτιμα insights για τις καταναλωτικές συνήθειες, αλλά και τη διάδοση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην ελληνική αγορά έδωσε η international keynote speaker του συνεδρίου Neira Jones.

Βελτίωση του κλίματος σε Πληροφορική-Ανάπτυξη Λογισμικού τον Οκτώβριο

Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στις 57,5 μονάδες (από 48,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο), ωστόσο, σε ετήσια βάση, οι επιδόσεις παραμένουν αρνητικές, καθώς ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών εξακολουθούσε να υπολείπεται έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, οπότε είχε διαμορφωθεί σε 68,6 μονάδες. Πάντως, οι αρνητικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων εξομαλύνθηκαν τον Οκτώβριο, με το σχετικό αρνητικό ισοζύγιο να διαμορφώνεται στις -24 μονάδες (από -38 ένα μήνα νωρίτερα). Ανάλογη ήταν η εξέλιξη όσον αφορά τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα (-21 μονάδες από -35 το ισοζύγιο), αλλά και τις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση (-21 μονάδες από -31 το ισοζύγιο).

Στα χέρια της FTI Consulting η διαχείριση της Globo

Πρόθεση των νέων διαχειριστών είναι να αξιολογήσουν άμεσα τη λειτουργία του ομίλου, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες στις υφιστάμενες δραστηριότητές του, αλλά και να πραγματοποιήσουν πλήρη έρευνα στις οικονομικές καταστάσεις, παίρνοντας υπό τον έλεγχό τους τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και τα βιβλία της εταιρείας. Οι ενέργειες αυτές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Οι διαχειριστές θα υποβάλλουν εν ευθέτω χρόνο αίτηση για την ακύρωση διαπραγμάτευσης των μετοχών της Globo στην εναλλακτική αγορά AIM του Λονδίνου. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, απάντησαν στις πρόσφατες κριτικές σχετικά με την ποιότητα ή και την ύπαρξη ακόμα των κύριων προϊόντων της εταιρείας, GO!Enterprise and GO!AppZone. Όπως αναφέρουν, έχουν εντοπίσει πολλές ανακρίβειες, παραπλανητικές αναφορές και παραποιήσεις της πραγματικότητας τόσο στην έκθεση του επενδυτικού οίκου, όσο και σε σχετικά δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά φόρουμ επενδυτών.