Θυγατρική στο Βιετνάμ από την Apple

Η Apple Vietnam Limited Liability ιδρύθηκε στις 28 Οκτωβρίου με εγγεγραμμένο κεφάλαιο ύψους 672.194 δολ., σύμφωνα με το εθνικό μητρώο επιχειρήσεων της χώρας, όπως αναφέρει το Rueters. Η εταιρεία θα πραγματοποιεί συναλλαγές χονδρικής για διάφορα προϊόντα της εταιρείας, θα παρέχει υπηρεσίες IT και συντήρησης, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Microsoft-Red Hat διευκολύνουν τη μετάβαση στο hybrid cloud

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, οι επιχειρήσεις θα μπορούν σύντομα να «τρέχουν» Red Hat Enterprise Linux εφαρμογές, workloads και virtual machine images στην πλατφόρμα Microsoft Azure. Εν τω μεταξύ, οι πελάτες του Microsoft Azure θα έχουν πρόσβαση, για πρώτη φορά, σε μία ευρεία γκάμα εργαλείων της Red Hat, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας platform-as-a-service (PaaS), OpenShift. Οι εταιρείες δεσμεύθηκαν, παράλληλα, ότι θα εξασφαλίσουν πως τα αντίστοιχα εργαλεία τους διαχείρισης cloud θα «συνεργάζονται», ώστε να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις που θέλουν να χρησιμοποιούν set-ups υβριδικού cloud.

Η Profile Software ενισχύει τις δραστηριότητές της στην Αφρική

Στα πλαίσια της υλοποίησης των διεθνών δράσεών της, η εταιρεία διευρύνει το δίκτυο των συνεργατών της με νέες, καταξιωμένες στην περιοχή, εταιρείες ΙΤ και νέα στελέχη για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των τοπικών χρηματοοικονομικών οργανισμών. Παράλληλα, η Profile υποστηρίζει τις εργασίες του 4ου Annual Banking Technology Egypt Summit στις 9-10 Νοεμβρίου που πραγματοποιείται στο Κάΐρο, της Αιγύπτου και στο οποίο παρουσιάζονται νέες λύσεις, καινοτόμες τραπεζικές υπηρεσίες και ενημερώσεις αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο για την ευρύτερη περιοχή. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται η χρήση mobile και web τραπεζικών υπηρεσίων, πολλές καινοτομίες στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η διαχείριση κινδύνου καθώς και οι νέες κανονιστικές οδηγίες. Επιπρόσθετα, η Profile συμμετέχει στο Africa Core Bank Summit το οποίο πραγματοποιείται στο Ναϊρόμπι στις 26-27 Νοεμβρίου και έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο συνέδριο νέων τεχνολογιών στον τραπεζικό τομέα. Η Profile θα παρουσιάσει τις λύσεις FMS.next, IMSplus και Axia.

Συνεργασία mi-Cluster και Minalogic στη μικροηλεκτρονική

Με την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας και την πρόσφατη ένταξή στην πανευρωπαϊκή συμμαχία Silicon Europe Alliance, το mi-Cluster επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής βιομηχανίας μικροηλεκτρονικής στο διεθνές στερέωμα. Η επισφράγιση της συνεργασίας των δύο cluster, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρόεδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande, κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του Corallia, στις 23 Οκτωβρίου.

Το Minalogic είναι ένα από το σημαντικότερα οικοσυστήματα στον τομέα της μικροηλεκτρονικής, που αναπτύσσεται στην περιοχή Rhone-Alpes της Γαλλίας. Σκοπός του είναι να διευκολύνει τη δικτύωση μεταξύ των εταιρειών, να προωθήσει την καινοτομία και να διασφαλίσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του κλάδου. Το Silicon Europe Alliance είναι ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά meta-cluster του κόσμου στον κλάδο της μικροηλεκτρονικής, με στόχο την εδραίωση κοινής πλατφόρμας για την ανάπτυξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και την ανάδειξη των ισχυρών τεχνολογιών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών φορέων και η ενίσχυση της θέσης της Ευρώπης στην παγκόσμια τεχνολογική σκηνή.

Regate: Νέα υλοποίηση λύσης στην Green Cola Hellas

Οι χρήστες χρησιμοποιούν σύγχρονη ταμπλέτα για την αποστολή δεδομένων από το πεδίο. Τα οφέλη που έχει αποκτήσει η εταιρία από τη χρήση του σύγχρονου αυτού συστήματος αυτοματοποίησης πωλήσεων είναι πολλαπλά. Η παραγωγικότητα των πωλητών έχει αυξηθεί σημαντικά, τόσο επειδή θα μπορούν πλέον να έχουν στα χέρια τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να διαχειριστούν αποτελεσματικά το πελατολόγιό τους, χωρίς να απασχολούν επιπλέον πόρους της εταιρείας (π.χ. γραμματεία πωλήσεων). Ταυτόχρονα η επιθεώρηση και η ανταπόκριση στο πεδίο έχει βελτιωθεί, αναλύοντας όλες τις διαθέσιμες παραμέτρους της αγοράς σε πραγματικό χρόνο.

To Cisco Fast IT στην πράξη από Εθνική Τράπεζα, Interamerican και Χρυσή Ευκαιρία

Ιδιαίτερης σημασίας στην εκδήλωση, θα είναι η παρουσίαση των λύσεων που έχουν ήδη υλοποιήσει η Εθνική Τράπεζα, Interamerican και Χρυσή Ευκαιρία. Οι λύσεις θα αναπτυχθούν από τους εκπροσώπους των εταιρειών σε συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο τελευταίο μέρος του προγράμματος, με συντονιστή τον Δρ. Κώστα Βασιλάκη, Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσης, ο τρόπος με τον οποίο οι τεχνολογίες Cisco Application Centric Infrastructure (ACI), Cisco Unified Computing System (UCS), Intercloud Fabric και Security συνθέτουν το Fast IT σε ένα απλό, έξυπνο και ασφαλές IT περιβάλλον, που παράγει και ευνοεί την καινοτομία.

Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις διατλαντικές διαβιβάσεις δεδομένων

Η επεξηγηματική ανακοίνωση της Επιτροπής αναλύει τις συνέπειες της απόφασης και καθορίζει εναλλακτικούς μηχανισμούς για τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στις Η.Π.Α. Η Επιτροπή θα εξακολουθήσει επίσης να συνεργάζεται στενά με τις ανεξάρτητες αρχές προστασίας δεδομένων για να διασφαλίζει την ομοιόμορφη εφαρμογή της απόφασης. Στην ανακοίνωση παρατίθενται οι εναλλακτικές δυνατότητες για τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στις Η.Π.Α., με την επιφύλαξη της ανεξαρτησίας και της εξουσίας των αρχών προστασίας δεδομένων να εξετάζουν τη νομιμότητα κάθε τέτοιας διαβίβασης.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να διαβιβάζουν επί του παρόντος δεδομένα με βάση: Συμβατικές λύσεις, οι συμβατικοί κανόνες πρέπει να επιβάλλουν την τήρηση ορισμένων υποχρεώσεων, Δεσμευτικοί εταιρικοί κανόνες για διαβίβαση δεδομένων εντός του ίδιου ομίλου, οι κανόνες αυτοί επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία προσωπικών δεδομένων μεταξύ των διαφόρων υποκαταστημάτων πολυεθνικής εταιρείας και Παρεκκλίσεις, σύναψη ή εκτέλεση σύμβασης [περιλαμβάνονται και προσυμβατικές περιπτώσεις, π.χ. για να κάνετε κράτηση σε αεροπορική εταιρεία ή ξενοδοχείο των ΗΠΑ, μπορεί να διαβιβαστούν προσωπικά δεδομένα, θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων και αν δεν υπάρχει άλλος λόγος, η ελεύθερη και συνειδητή συναίνεση του ατόμου.

Έργο της Cosmos Computers στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το έργο αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον σημαντικό εμπλουτισμό τους σε περιεχόμενο. Θα δημιουργηθεί νέο ψηφιακό απόθεμα με την ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ευρετηρίαση πρόσθετου υλικού και θα αναβαθμιστούν οι πληροφοριακές υποδομές που υποστηρίζουν τη διαρκή επιμέλειά του και την παροχή ανοιχτής και ελεύθερης πρόσβασης σε αυτό. Στο πλαίσιο του έργου επιδιώκεται η αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών των υπηρεσιών απόθεσης και προβολής Ακαδημαϊκού Περιεχομένου, καθώς και η εγκατάσταση νέων υπηρεσιών. Η αξία του υποέργου ανέρχεται στις 159.131,25 ευρώ, με Φ.Π.Α.