Οι εργαζόμενοι στρέφονται στο IT για τεχνικά προβλήματα

Πιο συγκεκριμένα, το 81% των συμμετεχόντων στη Δ. Ευρώπη δηλώνουν ότι συχνά προσεγγίζουν το IT για την επίλυση τεχνικών ζητημάτων, αλλά μόνο το 28% θα ζητήσουν την συμβολή του IT για συμβουλές καλών πρακτικών σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας. Σύμφωνα με την έρευνα, το 74% των εργαζομένων θεωρούν τον εαυτό τους είτε «ειδικό» (15%) είτε «επαρκή» (59%) στην ψηφιακή τεχνολογία. Από αυτούς που θεωρούν ότι διαθέτουν επαρκείς γνώσεις Πληροφορικής, μόνο το 31% αισθάνεται ότι χρησιμοποιεί τις δεξιότητές του σε μεγάλο βαθμό, με το 50% να δηλώσει ότι οι γνώσεις του χρησιμοποιούνται εν μέρει και το 20% ότι δεν τις χρησιμοποιεί καθόλου. Αναφορικά με τη συσκευή που χρησιμοποιούν, το 58% επέλεξε το desktop, το 33% το laptop και το 5% και 4% επέλεξαν το tablet και το smartphone αντίστοιχα.

Αύξηση στις κυβερνητικές αιτήσεις για δεδομένα

Πιο συγκεκριμένα, οι κυβερνητικές αιτήσεις για δεδομένα λογαριασμών παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 18% το α’ εξάμηνο του 2015 στις 41.214, από 35.051 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Επίσης, το α’ εξάμηνο, το Facebook «κατέβασε» 20.568 αναρτήσεις και άλλο περιεχόμενο που παραβίαζαν τοπικούς νόμους, υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό ετησίως. Η πλειοψηφία των αιτήσεων προήλθε από τις Η.Π.Α., από όπου προήλθαν οι 26.579 αιτήσεις – αντιπροσωπεύοντας περισσότερο του 60% των αιτήσεων παγκοσμίως. Οι χώρες όμως που προηγούνται για αναρτήσεις που αφαιρέθηκαν από το site είναι η Ινδία και η Τουρκία με 15.155 για την Ινδία και 4.496 για την Τουρκία από 3.624.

Συνεργασία IBM-HCL Technologies

Η HCL θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα cloud της IBM, Bluemix, για να χτίσει εφαρμογές και λύσεις σε τομείς όπως το Unified Service Management και το IoT. Οι παροχές Unified Service Management θα βοηθήσουν τους πελάτες να διαχειριστούν τα πιο απαιτητικά και πολύπλοκα περιβάλλοντα παροχής υπηρεσιών. Οι λύσεις IoT θα επιτρέψουν στους πελάτες να συλλέγουν και να ανταλλάσουν πληροφορίες από ένα δίκτυο φυσικών αντικειμένων που έχουν ενσωματωμένα ηλεκτρονικά, λογισμικό, αισθητήρες και συνδεσιμότητα. Mέσω των πλατφορμών HCL MyCloud και DryICE η εταιρεία σχεδιάζει να παρέχει ευέλικτα cloud περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων λύσεων IaaS σε αποκλειστικά, αλλά και shared μοντέλα, για επιχειρησιακούς πελάτες.

Apple: Αντίθετη σε νόμο για άνοιγμα κρυπτογραφημένων δεδομένων

Η Βρετανία παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο που ουσιαστικά θα υποχρεώνει τους παρόχους υπηρεσιών να βοηθήσουν στην παρεμβολή στα δεδομένα και στην παραβίαση των συσκευών υπόπτων, υπονομεύοντας ενδεχομένως την end-to-end κρυπτογράφηση της υπηρεσίας iMessages της Apple. Μιλώντας σε φοιτητές στο Δουβλίνο, ο Tim Cook τόνισε ότι για να γίνει αυτό, η εταιρεία θα πρέπει να δημιουργήσει ένα “back door” στην κρυπτογράφηση, ωστόσο αυτό μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα.

Big data analytics, IoT, ψηφιακές πληρωμές στο επίκεντρο εξαγορών διεθνώς

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο τομέας του ΙοΤ, με τον τομέα των Big data analytics να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ ισχυρή συμμετοχή παρουσιάζουν και οι τομείς των Cloud/SaaS, smart mobility και τεχνολογιών ασφαλείας. Ισχυρή δυναμική παρουσιάζει και η τάση που θέλει μη τεχνολογικές εταιρείες να πρωταγωνιστούν στις επιχειρηματικές συμφωνίες για την απόκτηση επιχειρήσεων του κλάδου, κυρίως λόγω του καταλυτικού ρόλου της πρώτης στον μετασχηματισμό της οικονομίας ως σύνολο. Η αξία των συμφωνιών για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τομέα της Τεχνολογίας, για τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2015, (269,7 δις. δολ.) έχει, ήδη, υπερβεί κατά 14% τις συνολικές επιδόσεις του 2014 (237,6 δις.).

Στρατηγική συνεργασία Ericsson-Cisco

Η συνεργασία θα συνδυάζει τα καλύτερα των δύο εταιρειών: routing, data center, networking, cloud, mobility, διαχείριση και έλεγχο, και δυνατότητες υπηρεσιών παγκόσμιας κλίμακας. Η Ericsson μαζί με τη Cisco, ηγέτη στον τομέα του IPnetworking, προσφέρει end-to-end ηγεσία σε όλες τις αρχιτεκτονικές δικτύου για 5G, cloud και IP, καθώς και για το IoT. Η νέα συνεργασία υποστηρίζεται από πολλαπλές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας συνεργασίας για παγκόσμιας κλίμακας υπηρεσίες, καθώς και μια ευρεία συμφωνία μεταπώλησης προϊόντων.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν επίσης συμφωνήσει να συζητήσουν τις πολιτικές FRAND και να συνάψουν μια συμφωνία άδειας εκμετάλλευσης για τα αντίστοιχα χαρτοφυλάκια πατεντών τους. Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, η Ericsson θα επεκτείνει τις αγορές της και αναμένεται η συνεργασία να αποφέρει 1 δις. δολ. ή περισσότερο επί των επιπρόσθετων πωλήσεων έως το 2018 (ολόκληρο το έτος), ενώ οι επιπρόσθετες πωλήσεις αναμένεται ότι θα αυξήσουν τα λειτουργικά έσοδα ήδη από το 2016. Η συνεργασία αναμένεται να αποφέρει στο σύνολο των αποτελεσμάτων χρήσης του έτους από τις συνέργειες κατά κύριο λόγο σε δαπάνες ύψους 1 δις. SEK το 2018.

Cosmote Business One: Νέο πλήρες πρόγραμμα για επιχειρήσεις

Τα στελέχη μιας επιχείρησης έχουν απεριόριστη ενδοεταιρική επικοινωνία μεταξύ των εταιρικών κινητών, αλλά και από τα εταιρικά κινητά προς το σταθερό και αντίστροφα, χωρίς καμία επιβάρυνση. Παράλληλα το Smart Office, ένα εξελιγμένο, «εικονικό» τηλεφωνικό κέντρο (Virtual PBX), με μία απλή τηλεφωνική συσκευή, παρέχει Εκτροπή των εισερχόμενων κλήσεων, Ηχογραφημένες Ανακοινώσεις, Αναμονή Κλήσεων, Line Hunting, Μενού Επιλογών Φωνητικής Πύλης, Voice-to-Email και Virtual Fax, που μπορεί κανείς να διαχειριστεί από οπουδήποτε, μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου portal. Μέσω του Business Cloud Storage, οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση στα αρχεία στο cloud, ενώ παρέχεται και αποκλειστική πρόσβαση στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους από το smartphone τους. Τέλος, η υπηρεσία Business Email προσφέρει μία σειρά εργαλείων που ενισχύουν τη λειτουργία της επιχείρησης, όπως τα εταιρικά email με το όνομα της επιχείρησης, καθώς και υπηρεσίες όπως η φιλοξενία του site (web hosting) της επιχείρησης με κατοχύρωση ή ανανέωση του domain name.

Νέα πλατφόρμα Mobile Device Management από τη Regate

Η πλατφόρμα προσφέρει σημαντικές δυνατότητες, όπως απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη, έλεγχος κατάστασης συσκευής (status του wifi, μπαταρίας και άλλων δεικτών) εφαρμογή των πολιτικών ασφαλείας της επιχείρησης, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα για remote wipe σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας και πρόσβαση με δικαιώματα στα εταιρικά δεδομένα. Μια σημαντική ιδιαιτερότητα του συνολικού πακέτου είναι η ετήσια χρέωση ανά συσκευή, η οποία ξεκινάει από τα 12 ευρώ ετησίως και δεν ξεπερνάει τα 36 ευρώ για το πλήρες πακέτο. Το Regate Safe Mobility Suite απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις που έχουν πολλές συσκευές στο πεδίο με διαφορετικούς τύπους, λειτουργικά και είναι απαραίτητη η κεντρική διαχείριση και υποστήριξή τους.

Συνεργασία Microsoft-Εθνικής Τράπεζας για τη νεανική επιχειρηματικότητα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, εντάσσονται ειδικές προγραμματισμένες συνέργειες ώστε να προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια και την απαραίτητη καθοδήγηση στις νεοφυείς επιχειρήσεις. Η Microsoft, μέσω του Microsoft BizSpark, προσφέρει στις νεοφυείς επιχειρήσεις δωρεάν πρόσβαση σε προγράμματα λογισμικού, ενώ από το 2008 λειτουργεί στην Ελλάδα το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft και από το 2004, η Ελλάδα συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας Imagine Cup. Από τη μεριά της, η Εθνική Τράπεζα έχει αναπτύξει το NBG Business Seeds και τα τελευταία έξι χρόνια διοργανώνει τον Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας».

Η συνεργασία των δύο εταιρειών προβλέπει ότι η Εθνική Τράπεζα μπορεί να προτείνει στην ένταξη του προγράμματος Microsoft BizSpark ομάδες που έχουν ήδη συμμετάσχει στον ετήσιο Διαγωνισμό «Καινοτομίας και Τεχνολογίας». Μπορεί επίσης να προτείνει να φιλοξενηθούν στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, έως και δύο ομάδες ανά έτος μεταξύ των νικητών. Αντιστοίχως, η Microsoft μπορεί να εισηγείται την ένταξη των νεοφυών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στα προγράμματα της στο NBG Business Seeds, καθώς επίσης και την ένταξη δύο start-ups που προκρίθηκαν στο διαγωνισμό Imagine Cup, στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού «Καινοτομίας και Τεχνολογίας».