Μειωμένες και το γ’ τρίμηνο οι παραγγελίες Personal & Entry-Level Storage

Η αξία των παραγγελιών μειώθηκε, όπως και ο όγκος τους, κατά 19,8% ετησίως στα 1,3 δις. δολ. Η προσωπική αποθήκευση παρέμεινε το κυρίαρχο στοιχείο της αγοράς PELS, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο του 98% των συνολικών παραγγελιών. Το τρίμηνο αυτό σηματοδοτεί το τέταρτο συνεχόμενο μειωμένων παραγγελιών προσωπικής αποθήκευσης, οι οποίες συνολικά μειώθηκαν κατά 13,5% ετησίως. Η αποθήκευση entry-level, που αντιπροσωπεύει το κομμάτι της αγοράς PELS με υψηλότερα περιθώρια, ξεκίνησε να παρουσιάζει και αυτή μείωση, με τις παραγγελίες να μειώνονται κατά 4,5%. Για την προσωπική αποθήκευση, η πλειοψηφία των παραγγελιών αφορούσε προϊόντα χωρητικότητας 1TB και 2TB, που συνδυαστικά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 75% των παραγγελιών. Από την πλευρά του entry-level, οι συσκευές 4TB και 8-20TB αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των παραγγελιών. Τα προϊόντα dual interface συνεχίζουν να αναπτύσσονται με διψήφια ποσοστά (51,8% ετησίως), ενώ οι παροχές Ethernet παρουσίασαν μείωση τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα.

Κυβερνοασφάλεια και big data οι άξονες του ISACA Athens Chapter Conference

Στο συνέδριο συμμετέχει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την επιστημονική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Καθηγητής του OPA, Δημήτρης Γκρίτζαλης. Στο συνέδριο συμμετέχουν οι διεθνείς ομιλητές Dr. Χρήστος Δημητριάδης, CISA, CISM, CRISC, εν ενεργεία Διεθνής Πρόεδρος του ISACA International, Group Director of Information Security for Intralot (Greece) και Rosemary Amato, CISA, CMA, CPA, εν ενεργεία Διεθνής Αντιπρόεδρος του ISACA International, Director, Deloitte (The Netherlands), Program Director for Global Intelligence. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θέματα το cloud, την κυβερνοασφάλεια και την ψηφιακή επιχείρηση.

Ε.Ε.: «Υπό όρους» έγκριση της συμφωνίας Equinix-Telecity

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, «με την ολοένα αυξανόμενη οικονομική σημασία των υπηρεσιών cloud, είναι σημαντικό να διατηρείται ο ανταγωνισμός μεταξύ κέντρων δεδομένων. Η Επιτροπή είναι ικανοποιημένη ότι οι δεσμεύσεις της Equinix θα εξασφαλίσουν ότι οι εταιρείες συνεχίζουν να έχουν εύρος επιλογών για την φιλοξενία των δεδομένων τους σε ανταγωνιστικές τιμές».

Η Glonatech για δεύτερη φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό CleanTech

Η Glonatech θα παρουσιάσει, σε περισσότερους από 1.000 επενδυτές, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανισμών και των ΜΜΕ, το νέο επαναστατικό προϊόν NC52, το οποίο αποτελεί τη σύγχρονη πρόταση της εταιρeίας για την αντιμετώπιση των πετρελαιοκηλίδων και μια αξιόπιστη λύση για την προστασία και τη διάσωση του θαλάσσιου οικοσυστήματος του πλανήτη μας, αποτρέποντας αποτελεσματικά τη ρύπανση του περιβάλλοντος και εξασφαλίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη. Η ερευνητική ομάδα της εταιρείας κατάφερε να δημιουργήσει ένα καινοτόμο νανοδομημένο υλικό από νανοσωλήνες άνθρακα, το οποίο χαρακτηρίζεται από εξαιρετικές ιδιότητες προσρόφησης του πετρελαίου και των υποπροϊόντων του σε υδάτινο περιβάλλον. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν νανοτεχνολογίας, που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Επιπρόσθετα, το NC52 αποτελεί ιδανική λύση για συστήματα επεξεργασίας και καθαρισμού νερού και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, χάρη στα υψηλά ποσοστά προσρόφησης βαρέων μετάλλων που εμφανίζει. Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν πάνω από 20 διαγωνιζόμενες χώρες παρουσιάζοντας τις πιο υποσχόμενες «καθαρές τεχνολογίες» στον πλανήτη.

Forthnet Innovation Day

Η πρώτη ενότητα της ημερίδας, αφορούσε, μεταξύ άλλων, την κοινή πορεία του ΙΤΕ και της Forthnet στον άξονα της καινοτομίας, όπου παρουσιάστηκαν τα 20 χρόνια καινοτομίας της Forthnet, , ενώ αναλύθηκαν case studies από τις συνεργασίες της Forthnet με το ΙΤΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και εφαρμογών. Στη δεύτερη ενότητα της ημερίδας, έγινε η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος «COGNITUS», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Horizon 2020» και εξετάζει τη δυνατότητα σύγκλισης τηλεοπτικών μεταδόσεων σε Ultra HD με περιεχόμενο παραγόμενο από χρήστες. Στόχος του έργου είναι να αποδείξει την βιωσιμότητα της παραγωγής και εκμετάλλευσης διαδραστικού Ultra HD περιεχομένου, μέσα από live case studies σε μεγάλες διοργανώσεις.

Intralot και Bit8 επισφραγίζουν τη στρατηγική συμμαχία τους

Η συνεργασία της Intralot και της Bit8 ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2015, όταν ανακοίνωσαν τη στρατηγική συμμαχία τους. Τον Ιούλιο του 2015, η Intralot προχώρησε στην εξαγορά μεριδίου 35% της Bit8 με δικαίωμα να αυξήσει τη συμμετοχή της έως 60%. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για την αποκλειστική και από κοινού ανάπτυξη και προώθηση λύσεων στη διεθνή αγορά διαδικτυακών συστημάτων, ώστε να παρέχουν στους πελάτες της Intralot κορυφαίες υπηρεσίες διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM), διαχείρισης λογαριασμού παικτών (PAM) και καινοτόμων συστημάτων τυχερών παιχνιδιών. Ο Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, δήλωσε: «H καινοτόμος και ευέλικτη τεχνολογία της Bit8 σε συνδυασμό με τη διεθνή παρουσία της Intralot, την εμπειρία μας στη διαχείριση έργων και τα προϊόντα αιχμής που αναπτύσσουμε μαζί θα παρέχουν στους πελάτες μας νέες συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιού». Από τη μεριά  του, ο Δρ. Angelo Dalli, Διευθύνων Σύμβουλος της Bit8 δήλωσε: «Η παγκόσμια συμμαχία της Bit8 με την Intralot μας επιτρέπει να επεκτείνουμε την παρουσία μας διεθνώς, φέρνοντάς μας ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας, τη δημιουργία της καλύτερης πλατφόρμας τυχερών παιχνιδιών διεθνώς».

Νέα διαδικτυακή πύλη του ΕΣΠΑ 2014-2020

Στη νέα διαδικτυακή πύλη συνεχίζεται η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της λειτουργίας του ηλεκτρονικού Helpdesk ΕΣΠΑ για την υποβολή γραπτών ερωτημάτων καθώς και η δυνατότητα εγγραφής για αποστολή ηλεκτρονικών ενημερώσεων (e-mail alerts) με εξατομικευμένο περιεχόμενο, ενώ η εμφάνιση της πύλης προσαρμόζεται σε συσκευές tablet και smart phones (responsive design). Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά της πύλης συγκαταλέγονται οι εξειδικευμένες αναζητήσεις για προγράμματα που αφορούν στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, ο κατάλογος όλων των ενταγμένων έργων και η παρουσίαση ενδεικτικών έργων του ΕΣΠΑ με στοιχεία και φωτογραφίες.

Διάκριση της KlarityRisk στα βραβεία WealthBriefing GCC Region 2015

Πρόκειται για μία εξέχουσα διάκριση ανάμεσα σε σημαντικό αριθμό συμμετοχών, που αναγνωρίζει και αποδεικνύει την ακεραιότητα και αξιοπιστία της εταιρείας και των καινοτόμων λύσεων που παρέχει στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της Διαχείρισης Κινδύνων. Τα βραβεία WealthBriefing αναγνωρίζουν διεθνώς τους παρόχους best-of-breed λύσεων για το χώρο της Διαχείρισης Κεφαλαίων και Ιδιωτικής Τραπεζικής. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από διεθνούς κύρους επαγγελματίες του χώρου, βράβευσε εταιρείες και πρόσωπα που απέδειξαν εξαιρετική, καινοτόμα πορεία στη διάρκεια του 2015.

Η Xerox χορηγός του «Οδυσσέα»

Ο «Οδυσσέας» λειτουργεί ως κινητό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης δίνοντας τη δυνατότητα στο «Χαμόγελο» να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παράλληλα, αποτελεί και ένα μοναδικό «εργαλείο» ενημέρωσης και εκπαίδευσης, καθώς στις βασικές δράσεις του συγκαταλέγονται η ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, η δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων και η συμμετοχή των παιδιών σε διαδικτυακές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω του YouSmile. Σημειώνεται ότι η Xerox Hellas είχε προχωρήσει πρόσφατα σε παροχή Managed Print Services στον Οργανισμό.

Νέες λύσεις στο χαρτοφυλάκιο της SAP

Ο Robert Enslin, μέλος του Executive Board της SAP και Πρόεδρος Global Customer Operations της SAP, τόνισε ότι οι 1.300 και πλέον πελάτες που έχουν εφοδιαστεί με την πλατφόρμα SAP S/4HANA είναι απόδειξη ότι η εν λόγω πλατφόρμα αποτελεί τη μεγαλύτερη καινοτομία της SAP από την εποχή του SAP R/3 και έχουν ήδη κατανοήσει τα οφέλη της νέας σουίτας, η οποία τους έχει βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η λύση SAP Digital Boardroom, μια νέα ψηφιακή προσέγγιση που έχει στόχο να πλαισιώσει και να απλοποιήσει τις επιδόσεις όλων των τμημάτων μια επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και η λύση SAP Vehicles Network που επιτρέπει στις εταιρείες να προσφέρουν ασφαλείς, άνετες end-to-end υπηρεσίες στο τομέα των οχημάτων, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από τις συσκευές ή τα ίδια τα οχήματα. Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει ένα νέο τμήμα δημιουργίας και ανάπτυξης πρωτοποριακών προϊόντων και λύσεων στο IoΤ.