Identity Mixer: Νέο εργαλείο ταυτοποίησης χρηστών από την IBM

Προσβάσιμο στους developers μέσω Bluemix, το Identity Mixer βασίζεται σε έρευνα κρυπτογράφησης πολλών ετών και βοηθά στη μείωση των συμβάντων κλοπής ταυτότητας ως αποτέλεσμα του διαμοιρασμού προσωπικών δεδομένων σε mobile και web εφαρμογές. Μέσω της χρήσης αλγορίθμων, το εργαλείο επιτρέπει στους developers να δημιουργούν εφαρμογές που μπορούν να ταυτοποιήσουν το χρήστης χωρίς να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα, πρακτική γνωστή και ως “zero-knowledge proof”. Το Identity Mixer ταυτοποιεί το χρήστη ζητώντας του να παρέχουν ένα “public key”. Κάθε χρήστης διαθέτει ένα μυστικό κλειδί/κωδικό που αντιστοιχεί σε πολλαπλά public keys, ή ταυτότητες. Κάθε συναλλαγή που κάνει ο χρήστης λαμβάνει ένα διαφορετικό public key και δεν αφήνει πίσω του «ίχνη» προσωπικών πληροφοριών. Εφόσον ο χρήστης δεν παρέχει καμία προσωπική πληροφορία για να ταυτοποιηθεί, οι εταιρείες δεν επιφορτίζονται με την προστασία και ασφάλεια των δεδομένων τους και οι χρήστες δεν θέτουν σε κίνδυνο τα δεδομένα του εκθέτοντάς τα σε κακόβουλες εφαρμογές.

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Avago από την Broadcom από την Ε.Ε.

Η έρευνα της Επιτροπής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαρτοφυλάκια των δύο εταιρειών είναι κυρίως συμπληρωματικά. Παρόλα αυτά, η Επιτροπή είχε ορισμένες ενστάσεις σχετικά με την κάθετη σχέση που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση, εφόσον η Avago προμηθεύει και τεχνολογία που επιτρέπει την γρήγορη μετάδοση δεδομένων μεταξύ chips σε ορισμένους από τους ανταγωνιστές της Broadcom. Η ανησυχία της Επιτροπής ήταν ότι μετά την εξαγορά, η Avago μπορεί να «παρακρατούσε» την τεχνολογία αυτή με στόχο να επεκτείνει την ηγεσία της στην αγορά των «switch chips». Ωστόσο, η Avago προχώρησε σε εμπορικές συμφωνίες με άλλους κατασκευαστές «switch chips», καθησυχάζοντας τις ανησυχίες της Επιτροπής, εξασφαλίζοντας έτσι την έγκριση.

Η Cisco προχωρά στην εξαγορά της Acano

Το hardware και το λογισμικό της Acano περιλαμβάνει gateways και τεχνολογία συνδυασμού βίντεο και ήχου που επιτρέπει στους πελάτες να συνδέονται σε συστήματα βίντεο από πολλαπλούς παρόχους τόσο μέσω cloud όσο και υβριδικών περιβαλλόντων. Η εξαγορά αυτή θα επιταχύνει τη συνεργατική στρατηγική της Cisco στη διανομή του βίντεο, παρέχοντας την καλύτερη εμπειρία συνεργασίας σε όλο το εύρος των endpoints, των συσκευών και του εργασιακού χώρου, αλλά και σε κάθε χρήστη. Η τεχνολογία και η ειδίκευση της Acano θα επιτρέψει στη Cisco να επιταχύνει την ανάπτυξη σε τομείς-κλειδιά της διαλειτουργικότητας και της επεκτασιμότητας, καθώς και την δυναμική συνεργασίας φέρνοντας νέες δυνατότητες στην αγορά ταχύτερα. Η ομάδα της Acano θα ενσωματωθεί στο Cisco Collaboration Technology Group, με επικεφαλής τον Rowan Trollope, senior vice president και general manager. Η Cisco θα καταβάλει 700 εκατ. σε μετρητά και μετοχές, ενώ παράλληλα θα παρέχει κίνητρα παραμονής για τους εργαζόμενους που θα «μεταφερθούν» στη Cisco.

Gartner: Η μετάβαση στα Windows 10 θα είναι η ταχύτερη στην ιστορία

Αρκετοί είναι οι παράγοντες που «οδηγούν» στη μετάβαση αυτή, ιδιαίτερα η ενημέρωση παύσης υποστήριξης των Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020, η ισχυρή συμβατότητα με εφαρμογές και συσκευές Windows 7, αλλά και η συσσωρευμένη ζήτηση για tablets και συσκευές 2-in-1. Η Gartner αναμένει ότι τουλάχιστον οι μισές επιχειρήσεις θα έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία στις αρχές του 2017, με στόχο να ολοκληρώνουν τη μετάβαση το 2019. Παράλληλα, μέχρι το 2019 οι οργανισμοί θα διαθέτουν remotely διπλάσιες εφαρμογές σε σχέση με το 2015, ενώ μέχρι το 2018 οι οθόνες αφής θα υπάρχουν στο 1/3 όλων των notebooks.

Από το 2017 το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ της Αττικής

Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, στην οποία βασίζεται η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των προϊόντων του. Κατά τη διάρκεια της τελετής παράχθησαν τα τρία κλειδιά (master Keys) του συστήματος, τα οποία θα δημιουργήσουν την αυξημένη ασφάλεια του, ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια απάτης. Με τη δημιουργία των κλειδιών ξεκινά η παραγωγή των μικροκυκλωμάτων που θα διαθέτουν τα νέα έξυπνα εισιτήρια και οι αντίστοιχές συσκευές -αναγνώστες, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλα τα μέσα μεταφοράς του Λεκανοπεδίου της Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου (ΑΣΣΚ)-ΟΑΣΑ. Το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής θα τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιανουαρίου του 2017, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης, ενώ χαρακτήρισε την όλη διαδικασία κομβική για τη συνολική αναβάθμιση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και την είσοδο τους στη νέα τεχνολογική εποχή. Υπενθυμίζεται πως το έργο υλοποιείται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) από την ένωση εταιρειών ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή-LG CNS.

Η Yuboto στην έκθεση Africa.Com

Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Εμπορικός Διευθυντής της Yuboto δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, αποτελεί πλέον επιχειρηματική απόφαση και στρατηγικό τομέα δράσης για την  επέκταση της Yuboto  στις διεθνείς αγορές. Το “Yuniverse”, ως η πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα mobile marketing ενεργειών, αποτελεί το βασικό μας όπλο για την επέκταση αυτή».

Η Profile στο Retail Banking Forum της Βιέννης

Η Profile θα παρουσιάσει την καινοτόμο προσέγγισή της στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που ανακύπτουν στο χώρο, μέσω των διεθνώς βραβευμένων λύσεων που διαθέτει, όπως την τραπεζική πλατφόρμα FMS.next που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις για Core Banking, Leasing and Financing, Collections καθώς και την λύση για P2P Lending, που συνδυάζει banking και investment management λειτουργικότητες, την πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων IMSplus και τη web-based, omni-channel λύση Axia, που απευθύνεται στον τομέα του Wealth Management.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις τάσεις και να περιγράψει τις επικείμενες αλλαγές που θα επηρεάσουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα συμπεριλαμβανομένων και των τεχνολογικών εξελίξεων. Ενδεικτικά οι περιοχές γύρω από τις οποίες θα αναπτυχθεί η θεματολογία του συνεδρίου καλύπτουν την εξέλιξη των τραπεζικών καταστημάτων, τις νέες ευκαιρίες για τα τραπεζικά ιδρύματα μέσω του mobile evolution, τις απαιτήσεις της γενιάς Υ από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, το κανονιστικό πλαίσιο και την ανάπτυξη της τεχνολογίας ως μοχλούς αντιμετώπισης των προκλήσεων του κλάδου.

Ο ΟΤΕ εκδίδει νέο ομόλογο τετραετούς διάρκειας

Το τελικό ποσό των ομολόγων που πρόκειται να επαναγορασθούν θα καθορισθεί από τον ΟΤΕ και θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση νέας έκδοσης ομολόγου. Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί κάτω από το Πρόγραμμα Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων της OTE, θα είναι σε ευρώ και θα φέρει σταθερό επιτόκιο. Αναφορικά με τα ομόλογα λήξεως Μαΐου 2016, οι ομολογιούχοι στους οποίους θα γίνει κατανομή του νέου ομολόγου και ταυτόχρονα θα υποβάλλουν προς επαναγορά ομόλογα λήξεως Μαΐου 2016, θα λάβουν προτεραιότητα αποδοχής της πρότασης επαναγοράς. Δεν θα δοθεί αντίστοιχη προτεραιότητα αποδοχής σε λοιπούς ομολογιούχους. Στόχος είναι η διαχείριση της λήξης των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου ΟΤΕ με αποδοτικό τρόπο.

Η Space Hellas υποστηρίζει το “CityMobil2” με τεχνολογία Cisco

Η Space Hellas συμμετέχει στο έργο ως χορηγός υψηλής τεχνογνωσίας και κατάρτισης, ώστε τα μικρά οχήματα να κινούνται απρόσκοπτα ακόμα και χωρίς οδηγό. Συγκεκριμένα, η Space Hellas εγκατέστησε και πιστοποίησε τον ενεργό εξοπλισμό δικτύου και τηλεφωνίας στο Κέντρο Ελέγχου και στα λεωφορεία και υλοποίησε το Ασυρματικό Δικτύο Wi-Fi – όλα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που παρείχε η εταιρεία Cisco. Για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας σήματος σε όλο το μήκος της διαδρομής των αυτοκινούμενων λεωφορείων, πραγματοποιήθηκε επιτόπια και ενδελεχής μελέτη ραδιοκάλυψης. Η επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων έγινε με χρήση εξειδικευμένου εργαλείου προσομοίωσης της απόδοσης του δικτύου. Όλοι οι φορείς που παρευρέθησαν στην τελετή έναρξης συμφώνησαν στη σημαντικότητα των αλλαγών που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, ακολουθώντας τις εξελίξεις στην τεχνολογία.

Σύμβαση των ΟΤΕ-Byte-Satways για έργο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία απεικονίσεων ορθοφωτοχαρτών, συλλογή και επεξεργασία χαρτογραφικών δεδομένων και περιγραφικών χωρικών πληροφοριών, την ανάπτυξη συστήματος «Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (GIS)» και 3D απεικόνισης, την ανάπτυξη συστήματος  διαθεσιμότητας επιχειρησιακών  πόρων, την ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης περιστατικών, επιχειρησιακών πόρων και λογισμικού υπολογιστών οχημάτων, την ανάπτυξη συστήματος ενημέρωσης πολιτών και ψηφιακών ειδοποιήσεων, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού συστήματος Επιχειρησιακού Κέντρου – Εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος, την σύνταξη μελέτης εφαρμογής όπου θα περιγράφονται οι απαραίτητες αναβαθμίσεις στις υπάρχουσες υποδομές του computer room και την προμήθεια και  εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού σε 3.000 Πυροσβεστικά Οχήματα. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 8.850.808,53 ευρώ,  συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Στον διαγωνισμό προσφορές είχαν καταθέσει και οι ενώσεις εταιρειών ΑΤΕΣΕ-Di Micro, Globo Technologies-G4S Telematix και Onex Hellenic-Epsilon International