Dell: Σοβαρή ευπάθεια ασφαλείας εγκατεστημένη σε laptops

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το eDellRoot έχει εγκατασταθεί ως υποστηρικτικό εργαλείο για την επιτάχυνση και τη διευκόλυνση της επισκευής των συσκευών. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό αποτελεί σοβαρή απειλή και η εταιρεία έχει ήδη δώσει οδηγίες για την αφαίρεσή του από το σύστημα. Παράλληλα, θα γίνει και αναβάθμιση του λογισμικού που θα ελέγχει για το συγκεκριμένο πιστοποιητικό και αν το εντοπίζει θα το αφαιρεί αυτόματα. Το πρόβλημα με το eDellRoot είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπογραφή κακόβουλου κώδικα, πιστοποιώντας ότι είναι ασφαλής να εγκατασταθεί, χωρίς φυσικά να είναι. Όπως τονίζει η Dell, το συμβάν αποτελεί κενό ασφαλείας απο τη μεριά της εταιρείας, η οποία αθελά της εισήγαγε μία ευπάθεια στην ασφάλεια των συσκευών της.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προτεραιότητα για τις ευρωπαϊκές εταιρείες

Δείχνοντας να έχουν αντιληφθεί τη δυναμική ενός digital μοντέλου ανάπτυξης, τα 3/4 των εταιρειών στην Ευρώπη αναγορεύουν την ενίσχυση της ψηφιακής τους ταυτότητας σε κορυφαία επενδυτική προτεραιότητα, για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ και σύμφωνα με έρευνα των Accenture και PAC. Το 18% των Ευρωπαϊκών επιχειρησεων δηλώνει ότι έχει εφαρμόσει σε πρακτικό επίπεδο μια ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική, ενώ το 82% είτε παραδέχεται ότι δεν έχει συνολική στρατηγική για την ψηφιακή του παρουσία, είτε δηλώνει ότι, αν και διαθέτει, δεν την έχει ακόμη εφαρμόσει. Η έκθεση προτρέπει τις επιχειρήσεις να επανεφεύρουν το ψηφιακό τους προφίλ, εγκαινιάζοντας άμεσα στην πράξη μια ολοκληρωμένη και δομημένη πάνω στις ανάγκες τους, digital στρατηγική. Σε αντίθετη περίπτωση  η έρευνα προειδοποιεί ότι ο επιχειρηματικός τομέας στην Ευρώπη θα θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές του αναπτυξιακές προοπτικές.

Πάνω από 100 δισ. δολ. οι δαπάνες σε υπηρεσίες Business Analytics το 2019

Η υιοθέτηση νέων τεχνολογιων και η έλλειψη εσωτερικών δεξιοτήτων θα οδηγήσουν σε εξωτερικές δαπάνες σε υπηρεσίες business analytics. Επιπλέον, η έρευνα “ Worldwide Business Analytics Services” της IDC προβλέπει ότι ο συνολικό ρυθμός ανάπτυξης για project-based υπηρεσίες business analytics θα ανέλθει στο 14,3%, ενώ για τις υπηρεσίες IT consulting ο ρυθμός ανάπτυξης θα ανέλθει στο 15,1% το 2015. Στον τομέα του outsourcing ο ρυθμός ανάπτυξης θα ανέλθει στο 13%, ενώ η ανάπτυξη των υπηρεσιών business process outsourcing θα ανέλξει στο 13,6% το 2015. Σημειώνεται ότι τα business analytics αποτελόυν βασική τεχνολογία όσον αφορά στην ενσωμάτωση 3rd Platform τεχνολογιών.

Μειωμένες οι δαπάνες των καταναλωτών για υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών

Η συνολική εξερχόμενη κίνηση από σταθερό τηλέφωνο στην Ελλάδα υπολογίζεται περίπου στα 17,2 δις. λεπτά (για το 2014), παρουσιάζοντας, για πρώτη φορά πτώση, κατά 8% ετησίως. Στην κινητή τηλεφωνία, το 2014, οι συνδέσεις παρουσίασαν, επίσης, μικρή μείωση κατά 1,1% και διαμορφώθηκαν σε 15,6 εκατ. Συνολικά, η συμμετοχή του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών στο ΑΕΠ μειώθηκε εκ νέου, για να διαμορφωθεί στο 2,9% έναντι 3% το 2013. Πάντως, όπως αναφέρει η ΕΕΤΤ στην Επισκόπηση Αγορών για το 2014, η μείωση του κύκλου εργασιών του κλάδου ήταν οριακή, μόλις κατά 1,9% το 2014. Επίσης, ο αριθμός των ευρυζωνικών γραμμών στην Ελλάδα έφτασε, το Δεκέμβριο του 2014, τα 3.156.071 έναντι 2.913.191 το 2013, ενώ η ευρυζωνική διείσδυση διαμορφώθηκε στο 28,7% του πληθυσμού έναντι 26,3% το Δεκέμβριο του 2013. Το 2014, ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας ανήλθε σε 15,6 εκατ., με τις ενεργές συνδέσεις να παρουσιάζουν μείωση κατά 2,4% στα 12,3 εκατ.

Ολοκληρώθηκε το Startup Safary Athens

Στόχος κάθε Startup Safary είναι να ανοίξει τις πόρτες εταιρειών, φορέων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας, να εμπνευστούν και να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες. Στη φετινή διοργάνωση, η οποία είχε την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς, συμμετείχαν εταιρείες όπως Apivita, Upstream, Pinnatta, Pollfish, Taxibeat, 100 Mentors, Uber και χώροι και φορείς όπως το Orange Grove, το The Egg, το InnovAthens, το Found.ation, το The Cube, Stone Soup και άλλοι. Κάθε εταιρία και κάθε φορέας διοργάνωσε δράσεις όπως ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, ενώ συνολικά διοργανώθηκαν πάνω από 90 δράσεις με περισσότερους από 50 ομιλητές
και το κοινό που τις παρακολούθησε έφτασε τα 2.000 άτομα.

Συνεργασία Ομίλου Viva με το Moosend

Ο Παναγιώτης Τσάκος, Chief Marketing Officer & Managing Partner του Ομίλου Εταιρειών Viva, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την ομάδα του Moosend, ιδιαίτερα δε για το γεγονός ότι πρόκειται για μία αξιόλογη ελληνική προσπάθεια με ήδη αναγνωρισμένη παρουσία στο εξωτερικό»

Σταθερό Internet με ταχύτητες υπερδιπλάσιες του VDSL από τη Vodafone

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία Fixed Mobile Bonding που πρώτη η Vodafone φέρνει στην Ελλάδα, οι συνδρομητές της σύντομα θα μπορούν να απολαμβάνουν Ιnternet στο σπίτι με ταχύτητες υπερδιπλάσιες του VDSL. Παράλληλα, μέσα από τη σύγκλιση των δικτύων σταθερής και κινητής της Vodafone επιτυγχάνεται αυτόματα και η αδιάλειπτη λειτουργία του σταθερού Internet, ακόμη και όταν κάποιο από τα δύο δίκτυα, σταθερό ή κινητό, είναι προσωρινά μη διαθέσιμο. Η νέα αυτή υπηρεσία που βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και θα είναι διαθέσιμη στο προσεχές διάστημα, αποτελεί μία ακόμα καινοτομία που προσφέρει η Vodafone σε συνέχεια της ενσωμάτωσης του σταθερού δικτύου της hellas online.

Η επιχειρησιακή στρατηγική το κλειδί για την υιοθέτηση του Cloud

Η έρευνα με τίτλο “CloudView” αποκάλυψε ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν πλήρη επίγνωση για το επίπεδο χρήσης του cloud που έχουν επιτύχει. Ένας βασικός λόγος είναι η σημαντική έλλειψη των απαραίτητων δεξιοτήτων πληροφορικής, καθώς και η στρατηγική προσέγγιση της επιχειρηματικής διαδικασίας που απαιτείται για να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο. Σύμφωνα με την έρευνα, καινοτόμες λύσεις αναφορικά με την ωφέλεια χρήσης του Cloud είναι πρωτίστως η συνεργασία των επιχειρήσεων με τα τμήματα ΙΤ και ακολούθως η ανίχνευση των καταλληλότερων εφαρμογών οι οποίες θα αποδώσουν τα προνόμια που προσφέρει το Cloud.

Επιπλέον, η έρευνα αποκαλύπτει πως μια στρατηγική cloud μπορεί να θεωρηθεί «ώριμη», όχι μόνο όταν μια επιχείρηση έχει μια συνεπή και ολοκληρωμένη προσέγγιση αναφορικά με τη χρήση του cloud, αλλά όταν όλα τα τμήματα της εμπλέκονται σε αυτή διαδικασία. Η πορεία μιας επιχείρησης προς την υιοθέτηση του cloud διέπεται από διάφορα στάδια. Πιο συγκεκριμένα, ένας οργανισμός μπορεί να θεωρήσει ότι βρίσκεται στο στάδιο cloud maturity, όταν αρχίζει να αποκομίζει επιχειρηματικά οφέλη, τα οποία εκτείνονται πέραν της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του ΙΤ ή προβλημάτων που αφορούν στο συνολικό κόστος κτήσης.

Η Skroutz επενδύει στο jamjar με παροχή τεχνογνωσίας και μετοχική συμμετοχή

Η νέα στρατηγική συνεργασία αφορά στη μετοχική συμμετοχή της Skroutz Α.Ε. στην jamjar A.E., καθώς επίσης και στην παροχή τεχνογνωσίας και πόρων για την αναβάθμιση της πλατφόρμας του jamjar. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ομάδα του Skroutz θα παρέχει στην jamjar Α.Ε. πολύτιμη τεχνογνωσία, που έχει αποκτήσει από τη 10ετή δραστηριοποίησή της στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο και τη διαχείριση της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών www.skroutz.gr. Προτεραιότητα είναι η πλήρης αναβάθμιση και ο ανασχεδιασμός της πλατφόρμας του jamjar με την ενσωμάτωση όλων των σύγχρονων digital εργαλείων.

Στην 01 Solutions το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Εθνικό Σύστημα Ποιότητας

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάλυση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Εθνικού Συστήματος Ποιότητας (ΟΠΕΣΠ) που θα αποτελείται από ένα πλήρες και διαλειτουργικό σύστημα εφαρμογών και εργαλείων ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό περιβάλλον συλλογής, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διαχείρισης επιχειρησιακών δεδομένων και δεδομένων ποιότητας. Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ποιότητας θα αποτελείται από τα εξής επιμέρους υποσυστήματα: Υποσύστημα 1 – Διαχείριση εξωτερικών αξιολογήσεων, Υποσύστημα 2 – Διαχείριση δεδομένων ποιότητας των ΑΕΙ, Υποσύστημα 3 – Εσωτερικό σύστημα λειτουργίας Α.ΔΙ.Π., Υποσύστημα 4 – Σύστημα υποστήριξης λήψης αποφάσεων και Υποσύστημα 5 – Πληροφοριακή και επιχειρησιακή διαδικτυακή πύλη διαχείρισης και διάθεσης ψηφιακών υπηρεσιών της Α.ΔΙ.Π. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στις 263.635,86 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Στο διαγωνισμό προσφορές είχαν καταθέσει και η εταιρεία Quality & Reliability, καθώς και οι ενώσεις εταιρειών Cosmos Computers-Signum και Profile-Κόρυμβος.