15 Years netweek | netweek special edition

Σας καλούμε να «ταξιδέψετε» μαζί μας, και να αποκτήσετε προβολή μεγάλης αξίας, σε ένα μοναδικό συλλεκτικό τεύχος. Περισσότερα από 5.000 αντίτυπα θα διανεμηθούν σε όλους τους αποδέκτες του περιοδικού netweek, καθώς και σε συνέδρια IT και Τεχνολογίας.

Kρατήστε τη θέση σας στην ειδική έκδοση.
Επικοινωνήστε μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Βίκυ Στάμου (τηλ. 210 6617777, εσ. 158, email: [email protected]) ,
Θάνος Θώμος (τηλ. 210 6617777, εσ. 322, email: [email protected])

ΕΕΤΤ: Παρουσίαση για δείκτες ποιότητας υπηρεσιών στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ παρουσίασε διαδραστικό σύστημα απεικόνισης και αξιολόγησης μετρήσεων για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σταθερών και κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ανά την επικράτεια, όπως είναι το εύρος της κάλυψης ή η ταχύτητα. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα για τις κινητές επικοινωνίες προκύπτουν από μετρήσεις που θα πραγματοποιούνται με τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που έχει ήδη προμηθευτεί η ΕΕΤΤ, ενώ για τις σταθερές επικοινωνίες και τις υπηρεσίες προς τους τελικούς χρήστες, ανεξαρτήτως τεχνολογίας, τα αποτελέσματα δίνονται από τους παρόχους σύμφωνα με μεθοδολογία που ορίζεται στον Κανονισμό δεικτών ποιότητας της Αρχής. Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η καλύτερη ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών, η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού στην αγορά σε θέματα ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας, διαθεσιμότητας και γεωγραφικής κάλυψης των δικτύων, καθώς και η ενθάρρυνση των επενδύσεων. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Infocom World 2015».

Επιδείνωση της αγοράς των τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων το γ’ τρίμηνο

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τα Προϊόντα Πληροφορικής η ολοκλήρωση του προγράμματος της Ψηφιακής Αλληλεγγύης σε συνδυασμό με την εφαρμογή των capital controls συντέλεσαν στα διψήφια επίπεδα πτώσης. Πέραν της αρνητικής επιρροής στην αξία των πωλήσεων οι παραπάνω παράγοντες οδήγησαν σε πολύ σημαντική αύξηση της μέσης τιμής των βασικών κατηγοριών που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε κατά πολύ το 10% ετησίως.

Στα Είδη Εξοπλισμού Γραφείου και Αναλώσιμων, αρνητικό πρόσημο κατέγραψαν τόσο τα πολυμηχανήματα όσο και οι εκτυπωτές, με παρατεταμένη πτώση μέσης τιμής και για τις δύο κατηγορίες, πολύ πιο έντονη για τα πολυμηχανήματα η οποία πλησίασε το 20%. Στις Τηλεπικοινωνίες, τον μοναδικό κλάδο με καθαρά θετικό πρόσημο, η κατηγορία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων διατήρησε το θετικό πρόσημο σε διψήφια επίπεδα με την μέση τιμή να διατηρείται κοντά στην αντίστοιχη του 2014. Αρνητικό πρόσημο συνεχίζουν να καταγράφουν τα απλά κινητά τηλέφωνα και τα σταθερά τηλέφωνα. Τέλος, στα Ηλεκτρονικά Καταναλωτικά Προϊόντα, η κατηγορία της τηλεόρασης σημείωσε σημαντική πτώση για ακόμα ένα τρίμηνο.

Η SOFTWeb στη China High Tech Fair

Η SOFTWeb, εταιρεία με έδρα στη Βόρεια Ελλάδα, είχε παρουσία με το περίπτερο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος παρουσιάζοντας το Pocketwarp, το οποίο αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση στον κόσμο του mobile business. Στόχος της εταιρείας ήταν η ανεύρεση στρατηγικών συνεργατών στην περιοχή της Ασίας για ανάπτυξη συνεργειών και την περαιτέρω διείσδυση του Pocketwarp στη συγκεκριμένη αγορά. Η SOFTWeb συζητά ήδη ,ω με εταιρείες και αντιπροσώπους στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου να προωθήσουν τις λύσεις και τα προϊόντα της ή να τις ενσωματώσουν στα δικά τους.

Symantec: H ασφαλιστική κάλυψη από κυβερνοαπειλές πιο αναγκαία από ποτέ

Τα κύρια στοιχεία ασφαλιστικής κάλυψης τον κυβερνοχώρο, είναι Ευθύνη – Άμυνα και αποζημίωση για τη δεδομένη υποχρέωση λόγω ενός περιστατικού ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, Ανταπόκριση – Κάλυψη για διερεύνηση και μετριασμό περιστατικών επίθεσης στον κυβερνοχώρο, Διακοπή Εργασιών – Κάλυψη για διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και Κυβερνοεκβιασμός – Κάλυψη για αντίδραση σε απειλές που μπορεί να βλάψουν ένα δίκτυο ή διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών.

Σχετικά με το πόσο κάλυψη χρειάζεται μία επιχείρηση, οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν ορισμένους παράγοντες ως βασικά κριτήρια προκειμένου να λάβουν αυτή την απόφαση, όπως το μέγεθος του οργανισμού, το ποσό των ευαίσθητων δεδομένων που αποθηκεύονται, την βιομηχανία δραστηριοποίησης και το βαθμό των δυνητικών κινδύνων της φήμης και τις απειλές. Οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά, όλες τις επιλογές κάλυψης που τους παρέχονται, ώστε να βρεθεί μία λύση που να προστατεύει το εμπορικό σήμα, τη φήμη αλλά και τις λειτουργίες του οργανισμού, εφόσον αυτά όλα βρίσκονται αντιμέτωπα με μια παραβίαση.

Η Cosmote επεκτείνει το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο»

Ήδη, περισσότερα από 1.600 άτομα άνω των 50 ετών έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη ΜΚΟ «50 και Ελλάς» σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης και το Δήμο Αγ. Δημητρίου. Το 2016, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει και στο Δήμο Αγ. Αναργύρων Αττικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα για τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και την πλοήγηση στο διαδίκτυο, σεμιναριακά προγράμματα τεχνολογιών αφής με smartphones και tablets, αλλά και σεμινάρια εκμάθησης Skype και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Cosmote διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως μονάδες Η/Υ, smartphones και tablets, καλύπτει πλήρως το κόστος του εκπαιδευτικού προσωπικού και αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος. Η «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Cosmote για την καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος και τη στήριξη της εκπαίδευσης και της καινοτομίας.

350 εκατ. ευρώ αντλεί o ΟΤΕ από τις διεθνείς αγορές

Το κουπόνι διαμορφώθηκε σε 4,375% ετησίως, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2 φορές. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο ΟΤΕ επιτυγχάνει  την επιμήκυνση της λήξης των δανειακών του υποχρεώσεων και τη βέλτιστη κατανομή τους σε βάθος χρόνου. Μέρος των κεφαλαίων του νέου ομολόγου θα χρησιμοποιηθεί για την επαναγορά ομολόγων που λήγουν τον Μάιο του 2016 και τον Φεβρουάριο του 2018 στο πλαίσιο της τρέχουσας πρότασης επαναγοράς που λήγει στις 27 Νοεμβρίου 2015. Επιπλέον μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ΟΤΕ συμβάλλοντας στην υλοποίηση της στρατηγικής του. Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση αναμένεται στις 2 Δεκεμβρίου.

Αυξημένες πωλήσεις για τον όμιλο Quest το εννεάμηνο

Τα Κέρδη προ φόρων έκλεισαν στα 3.191.000, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 349.000.  Τα έσοδα της μητρικής εταιρείας Quest Holdings ανήλθαν σε 3.086.000 και το EBITDA σε 744.000. Οι πωλήσεις της Info Quest Technologies διαμορφώθηκαν στα 74,3 εκατ., μειωμένα ετησίως κατά 11%, ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε στο 1.353.000, έναντι 1.382.000. Οι πωλήσεις της Quest on Line (you.gr) ανήλθαν σε 6,5 εκατ., μειωμένα κατά 7%, ενώ το EBITDA έκλεισε στις 634.000. Οι πωλήσεις της iSquare  ανήλθαν σε 35 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 31% με το EBITDA να αυξάνεται και αυτό στο 1.032.000. Οι πωλήσεις της iStorm ανήλθαν στα 8,1 εκατ., αυξημένες κατά 12,5%, με το EBITDA να ανέρχεται στις 185.000. Για τον Όμιλο UniSystems, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 50,7 εκατ., αυξημένες κατά 12%, ενώ το EBITDA ανήλθε στα 2.155.000. Τέλος, στον Κλάδο Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Συναλλαγών, οι πωλήσεις της κατά 85% θυγατρικής Cardlink ανήλθαν σε 9 εκατ., έναντι 7,2 εκατ. πέρυσι. Το EBITDA ανήλθε στο 1.457.000, έναντι 1.033.000 ευρώ.

MLS: 87% αύξηση του τζίρου το 9μηνο του 2015

Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν  σε 1,88 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 4,30 εκατ., αυξημένα κατά 11%. Η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 22,44  εκατ., από 21,12 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

500 Mbps σε live δίκτυο LTE από τις Ericsson και Cosmote

Σε στενή συνεργασία με την Ericsson, η Cosmote εφαρμόζει την καινοτομία FDD 3xCarrier Aggregation & 256 QAM στο δίκτυό της, ενισχύοντας τις επιδόσεις και την ανταγωνιστικότητά της. Για την  επίδειξη, που πραγματοποιήθηκε στο συνέδριο Infocom World, χρησιμοποιήθηκαν οι  κορυφαίες λύσεις Λογισμικού Δικτύου 16Α και ραδιοπρόσβασης της Ericsson. Επιπλέον, τρείς φορείς ραδιοσυχνοτήτων 20+20+10MHz FDD LTE με χρήση διαμόρφωσης 256 QAM υλοποιήθηκαν σε εμπορικό δίκτυο για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή αγορά. Η προηγμένη τεχνολογία LTE carrier aggregation υποστηρίζει τη χρήση πολλαπλών φορέων ραδιοσυχνοτήτων LTE σε ένα ενιαίο δίκτυο. Με την αύξηση του εύρους ζώνης του δικτύου, επιτυγχάνεται υψηλότερος ρυθμός μετάδοσης δεδομένων και καλύτερη εμπειρία χρήστη σε όλη την περιοχή κάλυψης του δικτύου. Η τεχνολογία διαμόρφωσης 256QAM της Ericsson παρέχει έως 33% υψηλότερη απόδοση downlink σε καλές συνθήκες ραδιοδικτύου. Αυτό επιτρέπει την πιο αποτελεσματική χρήση του διαθέσιμου φάσματος.