Τέλος στις μαζικές παρακολουθήσεις της NSA

Όπως όριζε ο νέος νόμος, η NSA σταμάτησε τις παρακολουθήσεις ακριβώς στις 23:59 το Σάββατο το βράδυ, ενώ αναμενόταν να έχει το νέο της σύστημα σε λειτουργία ήδη. Η μετάβαση αποτελεί νίκη για τους υπερασπιστές της ιδιωτικότητας και τις εταιρείες τεχνολογίας που ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στις μαζικές παρακολουθήσεις της NSA, την ώρα μάλιστα που οι ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια είναι αυξημένες μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Συνεργασία Telefonica-Huawei για την προώθηση του cloud

Στο πλαίσιο της νέας αυτής πρωτοβουλίας, η Huawei θα εφαρμόσει  OpenStack-based public cloud υποδομή σε οκτώ κέντρα δεδομένα της Telefonica, που οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν για πρόσβαση σε cloud computing, αποθήκευση στο cloud, καθώς και υπηρεσίες backup στο cloud. Προς το παρόν η συμφωνία αφορά τα κέντρα δεδομένων της Telefonica σε Βραζιλία, Μεξικό και Χιλή πριν από το τέλος του έτους, και έπειτα σε πέντε ακόμη τοποθεσίες το 2016. Εν συνεχεία, η Telefonica θα συνεργαστεί με την Huawei για την δημιουργία ενός κέντρου cloud innovation που θα εστιάζει στην ανάπτυξη νέων εργαλείων και τεχνολογιών.

Intracom Holdings: Συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων το 9μηνο του 2015

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5,3 εκατ., από ζημίες -7,9 εκατ. Στον όμιλο Intrakat, αν και παρουσιάστηκε μείωση στις πωλήσεις κατά 10% στα 95,6 εκατ., υπερδιπλασιάστηκε ετησίως η λειτουργική κερδοφορία του σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 (αύξηση EBITDA 119% στα 11,2 εκατ.). Το αποτέλεσμα προ φόρων είναι θετικό σε αντίθεση με τις ζημίες του 2014. Ο όμιλος Intrasoft International καταγράφει αύξηση πωλήσεων κατά 32% στα 132,9 εκατ., υπερδιπλασιασμό EBITDA (αύξηση 115% στα 7,7 εκατ.), και κέρδη προ φόρων 3,0 εκατ., έναντι ζημιών 1,3 εκατ. Η Intracom Defense Electronics παρουσίασε οριακή μείωση του τζίρου της, βελτίωσε τη λειτουργική της κερδοφορία EBITDA κατά 26% στα 4,6 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων κατά 34% στα 3,5 εκατ. Μετά την υπογραφή νέων συμβάσεων αξίας 64 εκατ., το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε 128,8 εκατ. Τέλος, για την μητρική Intracom Holdings, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 2,6 εκατ., έναντι 2,3 εκατ. ενώ το EBITDA στα 0,3 εκατ., έναντι -3,2 εκατ.

Public: Αύξηση πωλήσεων 26% για το 2015, σε Ελλάδα και Κύπρο

Στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων του 2015, συνέβαλε μεταξύ άλλων και η στρατηγική επιλογή των Public  να ενισχύσουν το υπάρχον πρoϊοντικό τους χαρτοφυλάκιο με την είσοδό τους και στην αγορά των εποχικών προϊόντων σε επιλεγμένες κατηγορίες,  στρατηγική που αναμένεται να εξελιχθεί περαιτέρω και μέσα στο 2016. Την υψηλή θέση που κατέχουν τα Public στην προτίμηση των καταναλωτών επιβεβαιώνει η συνεχής διεύρυνση της επισκεψιμότητας των καταστημάτων.

Η Διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι το 2015 οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τα 25 εκατ. στα φυσικά της καταστήματα, αυξημένοι κατά 25% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Με αντίστοιχη δυναμική κινείται και η βάση των online επισκεπτών των e-shop της εταιρίας (www.public.gr και www.public-cyprus.com.cy), με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τα 32 εκατ., αυξημένοι κατά 30% ετησίως.

Στα πετυχημένα αποτελέσματα της εταιρίας σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η επένδυσή της σε ένα μεγάλο πλάνο ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της. Σήμερα, τα καταστήματα Public απασχολούν 1.500 εργαζόμενους στα 48 καταστήματά τους σε Ελλάδα και Κύπρο. Την περίοδο μάλιστα των Χριστουγέννων, το προσωπικό της εταιρίας ενισχύεται,  με την πρόσληψη  417 νέων εποχικών υπαλλήλων.

Έργο της Computer Solutions στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

Το έργο αφορά τις υπηρεσίες ενεργοποίησης, παραμετροποίησης και αρχικοποίησης νέων Υποσυστημάτων της σουίτας «Ασκληπιός Hospital» για την ομογενοποιημένη διαχείριση της πληροφορίας και τη διαλειτουργικότητα του ΟΠΣΝ με υφιστάμενα ή μελλοντικά υποσυστήματα τρίτων. Στα πλαίσια υλοποίησης του παρόντος έργου θα επιτευχθεί λειτουργική αναβάθμιση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος μέσω επέκτασης της λειτουργικότητας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, επέκτασης της διασυνδεσιμότητας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, ανάπτυξης νέων και συμπληρωματικών λειτουργιών του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, υπηρεσιών υποστήριξης επί των επεκτάσεων και νέων λειτουργιών και υπηρεσιών Εκπαίδευσης επί των επεκτάσεων και νέων λειτουργιών. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στις 54.415,20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ο Άρης Κουτελός Country Managing Director στην LG Electronics Hellas

Ο Κορεάτικος Όμιλος με ηγετική θέση στην αγορά της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών αγαθών, προτείνει ένα νέο μοντέλο διοίκησης με περαιτέρω αξιοποίηση των εγχώριων στελεχών, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική θυγατρική της. Ο Άρης Κουτελός διαδέχεται στη θέση αυτή τον Pilwon Jung, ο οποίος θα συνεχίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία εντός του ομίλου. Ο Ά. Κουτελός μετρά ήδη πορεία 12 ετών στην LG Electronics Hellas, όπου το 2004 ανέλαβε καθήκοντα ως Senior Sales Manager του τμήματος Οικιακής Ψυχαγωγίας. Από το 2012 ηγείτο του τμήματος πωλήσεων, ως Consumer Electronics Director.

CPI: Σταθερή πορεία το α’ οικονομικό τρίμηνο

Παράλληλα, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα καθώς ανήλθε σε 155.000, έναντι 253.000 πέρυσι. Τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα επετεύχθησαν παρά το γεγονός ότι τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν μείωση 20% και διαμορφώθηκαν σε 2,5 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, τα έσοδα από υπηρεσίες κρατήθηκαν σε υψηλά επίπεδα αυξάνοντας την συμμετοχή τους στο σύνολο των εσόδων στο 40%. Το ποσοστό μικτού κέρδους αυξήθηκε σε 27% από 25,9% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. H μικτή κερδοφορία της εταιρείας σε απόλυτα νούμερα διαμορφώθηκε σε 675.000, έναντι 803.000. Τέλος συνεχίζεται η περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος), ο οποίος σε επίπεδο τριμήνου έχει μειωθεί σε ποσοστό 18% καθώς διαμορφώθηκε σε 2,02 εκατ., έναντι 2,46 εκατ. στις 30/6/2015.

Η Cardlink επέλεξε λύσεις της Impact

Επίσης, μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τιμολόγησης Paperless Connect, αποστέλλει αυτοματοποιημένα τα ηλεκτρονικά τιμολόγια μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα στους πελάτες της, έχοντας παράλληλα επιβεβαίωση για την παραλαβή τους. Η επιλογή της λύσης Archiving Connect έγινε με γνώμονα την εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους και διαχειριστικού χρόνου, την δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης με την υπηρεσία Paperless Connect για την ασφαλή ηλεκτρονική αποστολή παραστατικών που εκδίδονται από το Entersoft ERP.

Σύμβαση 01 Solutions Hellas με το Υπουργείο Οικονομίας

Το έργο αφορά επέκταση της υφιστάμενης πληροφοριακής υποδομής και συγκεκριμένα των πληροφοριακών συστημάτων Διαχείρισης Προσωπικού “HRMS-01” και Μισθοδοσίας “PAYBRAIN” τα οποία λειτουργούν από το 2013 στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου (τομέας Ανάπτυξης), με την μηχανογραφική ένταξη σε αυτά των δραστηριοτήτων Διαχείρισης Προσωπικού και Μισθοδοσίας για το προσωπικό των Γενικών Γραμματειών Εμπορίου & Καταναλωτή και Βιομηχανίας.

Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία οι προσπάθειες hacking σε 3 ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την ΤτΕ η επίθεση κράτησε περίπου 45 λεπτά. Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, την ευθύνη της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της κυβερνοεπίθεσης έχει η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων της ΕΥΠ, με την στενή συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, η επίθεση εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη και συγκεκριμένα, οι χάκερς «βομβάρδισαν» τα ηλεκτρονικά συστήματα των τριών τραπεζών με χιλιάδες ερωτήματα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να τα μπλοκάρουν πρόσκαιρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα χάκερ που αυτοαποκαλούνται Armada Collective ζήτησε λύτρα σε bitcoin, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τους υπολογιστές, με την απειλή ότι θα διέλυαν τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών. Τελικά οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τα λύτρα, ούτε και προκαλέσουν ζημιά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς λειτούργησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας των τραπεζών.