Οι μισές mobile πληρωμές μέσω smartphones ή wearables το 2018

Πιο συγκεκριμένα, η Gartner προβλέπει ότι μέχρι το 2018, το 75% του τηλεοπτικού περιεχομένου, στις ώριμες αγορές, θα παρακολουθείται μέσω application-based υπηρεσιών. Καθώς η mainstream αγορά δαπανά περισσότερο χρόνο στην παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω εφαρμογών, περισσότερα νοικοκυριά θα προχωρήσουν στην «διακοπή» των ενσύρματων υπηρεσιών και οι πάροχοι pay-TV θα αναγκαστούν να παρέχουν application-based λειτουργίες για το περιεχόμενό τους, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Επίσης, μέχρι το 2019, η Gartner αναμένει ότι το 20% των χρηστών στις ώριμες αγορές θα είναι συνδρομητές μόνο σε mobile data συνδέσεις. Από το λανσάρισμα του 3G, αλλά και πιο πρόσφατα του 4G, τα mobile data έχουν γίνει το νέο στάνταρντ στις ώριμες αγορές και η κατανάλωση mobile data αυξάνεται συνεχώς. Η μεγαλύτερη κατανάλωση γίνεται μέσω smartphones, ωστόσο οι πάροχοι επικοινωνιακών υπηρεσιών προωθούν τις συνδέσεις mobile data-only ως αντικατάσταση του σταθερού ευρυζωνικού δικτύου μέσω Wi-Fi, όταν οι καταναλωτές χρειάζονται ευελιξία στη χρήση των data-centric συσκευών τους εν κινήσει.

Ε.Ε.: Μείωση των εσόδων από υπηρεσίες roaming μέχρι το 2017

Τις μεγαλύτερες μειώσεις θα διαπιστώσουν οι πάροχοι με έδρα την Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της Juniper Research. Με την Ε.Ε. να προχωρά με τα σχέδιά της να καταργήσει τις χρεώσεις για διεθνείς κλήσεις, μηνύματα και data, όταν ο χρήστης βρίσκεται εντός της Ε.Ε., η Juniper Research προβλέπει ότι τα έσοδα από roaming θα μειωθούν κατά 28% στην Ευρώπη, σε σχέση με τη μείωση 7% σε παγκόσμια βάση. Η Juniper αναμένει ότι η αξία της παγκόσμιας αγοράς mobile roaming θα ανέρχεται στα 52 δις. δολ. το 2017, με το υψηλότερο ποσοστό να εμφανίζεται στη Βόρεια Αμερική και την περιοχή Ασίας/Ειρηνικού. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι τα έσοδα roaming θα αρχίσουν να ανακάμψουν μακροπρόθεσμα καθώς το χαμηλό κόστος των κλήσεων και των δεδομένων εντός της Ε.Ε. θα αρθούν τα εμπόδια στη χρήση κινητών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα πιο ενεργή χρήση. Όσο αναφορά τις εκτός Ε.Ε. χρεώσεις, αυτές θα συνεχίζουν να μην υπάγονται σε ρυθμιστικό πλαίσιο με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Ολοκληρώθηκε το ετήσιο Συνέδριο Συνεργατών Entersoft

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου εστίασε στις στρατηγικές προϊοντικές εξελίξεις, αλλά και στην ισχυρή διαφοροποίηση της εταιρείας, προκειμένου να εξοπλίσει το δίκτυό της με εργαλεία και γνώσεις που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανταγωνιστικότητα και στη συνεχή δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών. Η ποιότητα παροχής υπηρεσιών και λύσεων στις στοχευμένες ανάγκες των πελατών της Entersoft είναι αναπόσπαστο συστατικό της στρατηγικής της και του δικτύου Συνεργατών της και στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία για δεύτερη συνεχή χρονιά επιβράβευσε τους Συνεργάτες της που ξεχώρισαν σε συγκεκριμένους τομείς. Για το 2015 διακρίθηκαν έξι Συνεργάτες της σε 5 κατηγορίες: Best Partner of the Year στην Logon A.E., New Technologies Partner of the Year στην Synectics, Solutions Partner of the Year στην DNET, Solutions Partner of the Year στην ΜΕΝΤΩΡ, Small Medium Enterprises Sales Partner of the Year στην Infosector και Installed Base Partner of the Year στην HIT.

«Συνδεδεμένοι» 195.000 πολίτες με το Ψηφιακό Μέρισμα

Η δράση της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», την οποία υλοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, προσέφερε δωρεάν σύνδεση στο Διαδίκτυο, δωρεάν εξοπλισμό πληροφορικής και κατάρτιση σε περισσότερους από 195.000 πολίτες, ενώ συνεργάστηκαν περισσότερες από 370 επιχειρήσεις τεχνολογίας κάθε μεγέθους. Αναλυτικά, η δράση, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα 175.240 νέες διαδικτυακές συνδέσεις, ενώ οι συμμετοχές σε πρόγραμμα κατάρτισης έφθασαν τις 7.119.

Dell: Προχωρά στην εξαγορά της EMC χωρίς ανταγωνισμό

Η περίοδος «go-shop» «έληξε» το προηγούμενο Σάββατο και πλέον αυτό ανοίγει το δρόμο για τη Dell να προχωρήσει στο «κλείσιμο» της συμφωνίας που αναμένεται μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου του 2016, δεδομένου ότι θα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και τους μετόχους της EMC. Για να προετοιμαστεί για την εξαγορά, η Dell προσπαθεί παράλληλα να πουλήσει την Perot Systems για περισσότερα από 5 δις. δολ., σύμφωνα με δημοσιεύματα, με στόχο να αντισταθμίσει τα χρέη με τα οποία θα επιφορτιστεί η Dell για την εξαγορά. Η Dell ήδη έχει συζητήσει με αρκετούς πιθανούς αγοραστές – μεταξύ αυτών η Ινδική Tata, η Γαλλική Atos – ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί αγοραστής.

Η αλυσίδα super market Γουντσίδης επέλεξε λύσεις της Retail@Link

Τα super market Γουντσίδης (μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ), συνεργάζεται με τη Retail@Link, με στόχο την εξυπηρέτηση της ανάγκης για τάχιστη και εύκολη καταχώρηση του μεγάλου όγκου παραστατικών που λαμβάνει καθημερινά. Η εταιρεία εφάρμοσε τη λύση R@L e-Invoicing EDI, η οποία αναλαμβάνει τη συλλογή των αρχείων παραστατικών από τα ετερόκλητα πληροφοριακά συστήματα των προμηθευτών της εταιρείας και την άμεση και αυτόματη καταχώρησή τους απευθείας στο πληροφοριακό σύστημα. Η εταιρεία, πλέον, έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος καταχώρησης, να επιταχύνει τη μεταφορά δεδομένων προς τους εμπορικούς της συνεργάτες και να διευκολύνει τις καθημερινές παραδόσεις και αναπληρώσεις στα καταστήματα της αλυσίδας.

Startup Greece Awards: Βραβεία για τη νέα ελληνική καινοτόμο επιχείρηση

Στα βραβεία έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν υποψηφιότητα νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που λειτουργούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα ή ανήκουν κατά πλειοψηφία σε Έλληνες, αλλά λειτουργούν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Αξιολόγησης που απαρτίζεται από αναγνωρισμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες του Startup οικοσυστήματος. Οι φορείς που υποστηρίζουν το διαγωνισμό καθώς και η Επιτροπή Αξιολόγησης θα δώσουν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις που θα διακριθούν να επιτύχουν την κατάλληλη δικτύωση που επιζητούν, όσον αφορά πελάτες, χρηματοδότηση, εξωστρέφεια, κλπ. Τον διαγωνισμό υποστηρίζουν οι Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, Δήμος Αθηναίων, Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Δήμου Αθηναίων, ΤΑΝΕΟ, EkinisiLAB, Endeavor Greece, ELTRUN / Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας / ΕΜΠ, ΣΕΠΕ, ALBA, International Hellenic University. Όσες επιχειρήσεις καταθέσουν υποψηφιότητα έως τις 4 Ιανουαρίου 2016, δικαιούνται έκπτωση στην τιμή συμμετοχής τους (early bird), ενώ τελική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων είναι η 25η Ιανουαρίου 2016. Περισσότερες Πληροφορίες στο site των βραβείων: www.startupawards.gr.

Η Cisco επεκτείνει τη στρατηγική Security Everywhere

Συγκεκριμένα, η Cisco προσθέτει το Cisco Cloud Access Security (CAS), βελτιώσεις του Identity Services Engine (ISE) και την υπηρεσία Threat Awareness Service. Η λύση CAS προσφέρει σε εταιρείες και οργανισμούς τη δυνατότητα αντιμετώπισης της αύξησης των μη εξουσιοδοτημένων εφαρμογών cloud και αύξησης της ορατότητας και του ελέγχου των δεδομένων σε εφαρμογές cloud.

Η λύση ISE επεκτείνει επίσης την κάλυψη ασφάλειας μέσω του οικοσυστήματος συνεργατών pxGrid, ενώ η υπηρεσία Cisco Threat Awareness Service αυξάνει την ορατότητα της δραστηριότητας του δικτύου και επισημαίνει πιθανές απειλές που ενδέχεται να απαιτούν περισσότερη προσοχή. Τις νέες λύσεις για την ασφάλεια έρχεται να συμπληρώσει η προσθήκη της μονάδας Network Visibility Module στο AnyConnect VPN για την παροχή στοιχείων ροής διακίνησης δεδομένων και στοιχείων συνάφειας (contextual), ενώ το AMP (Advanced Malware Protection) Threat Grid προσφέρει πλέον μεγαλύτερη πληροφόρηση σε όλες τις λύσεις του χαρτοφυλακίου AMP.

Νέα συνεργασία της Professional Services με την Pulsar

Η Pulsar ιδρύθηκε το 1994 με έδρα τη Πολωνία και η κύρια δραστηριότητά της είναι η παραγωγή καμπινών rack καθώς και εξοπλισμού και αξεσουάρ για τα συστήματα συναγερμού, για τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης και CCTV. Αυτό αποδεικνύεται από τα έγκυρα πιστοποιητικά CE και σύμφωνα με τη συμμόρφωση του εξοπλισμού PN-EN 50131. Η Professional Services είναι εταιρεία διανομής προϊόντων και λύσεων ενσύρματων και ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων καθώς και συστημάτων αδιάλειπτης παροχής ενέργειας (UPS). Η Professional Services είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Pulsar στην Ελλάδα.

Η Real Consulting στο 2015 President’s Club for Microsoft Dynamics

Με τη διάκριση αυτή, η Microsoft αναγνωρίζει την σταθερή αφοσίωσή της Real Consulting στην εξυπηρέτηση των πελατών της και την προσπάθεια της για την προϊοντική και τεχνολογική  πρόοδο της πλατφόρμας Microsoft Dynamics. Η Real Consulting είναι στρατηγικός, πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft Corp. με εκτεταμένη εμπειρία στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση των λύσεων Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics CRM και LS Retail.