Συμβουλές της ESET για ξέγνοιαστες και ασφαλείς γιορτές

Για τον λόγο αυτό, η ESET ετοίμασε ένα οδηγό με πρακτικές συμβουλές, για να απολαύσουν οι χρήστες ξέγνοιαστες και ασφαλείς γιορτές. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες πρέπει να αφιερώσουν αρκετό χρόνο στην έρευνα, όχι μόνο γιατί διασφαλίζουν ότι θα βρουν την πιο συμφέρουσα τιμή και το προϊόν που τους ταιριάζει πραγματικά, αλλά γιατί έτσι μειώνεται η πιθανότητα να πέσουν θύμα απάτης από ψεύτικα websites, ενώ παράλληλα πρέπει ο χρήστης να είναι σίγουρος ότι το site, το οnline κατάστημα ή ο πωλητής είναι φερέγγυα, ενώ σε περίπτωση που δεν είναι σίγουρος καλό είναι να απευθυνθεί σε μία αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης και να χρησιμοποιεί ψηφιακά πιστοποιητικά ή άλλα εργαλεία πιστοποίησης της αυθεντικότητας. Παράλληλα, οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις προσφορές στα social media, να διασφαλίζουν τις πληρωμές τους (να αναζητούν πάντα  το σύμβολο του λουκέτου και το «s»  στο τέλος του http), να ελέγχει τα στοιχεία πληρωμής που αποθηκεύονται, να παρακολουθούν τις τραπεζικές τους συναλλαγές, να ασφαλίζουν το Wi-Fi και να εγκαθιστούν λογισμικό ασφαλείας.

8η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Μεταξύ αυτών, το StartUp Safary Athens, με 90 εκδηλώσεις, άνοιξε τις πόρτες των startups και για 3 μέρες τα ανέδειξε σε ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της πόλης. Το πρόγραμμα «Η Αθήνα Επιχειρεί» ολοκληρώθηκε με 56 δράσεις από 34 φορείς προωθώντας την επιχειρηματικότητα στο δήμο Αθηναίων και στόχο είχε να αναδείξει το ήδη υπάρχον και πολύ ζωντανό οικοσύστημα της πόλης και να το αναπτύξουν ακόμα πιο δυναμικά. Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε στην Πάτρα, στις 19 Νοεμβρίου, εκδήλωση με τίτλο «Ανάπτυξη μέσω της Θαλάσσιας Οικονομίας», με στόχο τη δικτύωση, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την προώθηση της καινοτομίας στη θαλάσσια οικονομία. Τέλος, η προσπάθεια του AgroStartup, στις 18 Νοεμβρίου, είχε στόχο να δημιουργήσει ένα Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία και, μέσα από αυτό, να παράσχει πρακτική γνώση και καθοδήγηση σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση στον τομέα της αγροδιατροφής.

Διάκριση της Kernel στο Fujitsu Forum 2015

Ένας από τους φιναλίστ ήταν η εταιρεία Kernel Εφαρμογές Πληροφορικής με αναφορά σε έργο το οποίο υλοποιήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου. Η Kernel Εφαρμογές Πληροφορικής ανέλαβε έργο για το Δήμο Ηρακλείου, με στόχο την δημιουργία ενός δυναμικού περιβάλλοντος υποδομής για να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει τις υπηρεσίες του δήμου. Η Kernel συνεργάστηκε με την Fujitsu για την ανάπτυξη μιας λύσης η οποία περιελάμβανε τόσο μια cloud πλατφόρμα αλλά και την απαραίτητη υποδομή για την φιλοξενία αυτής και των εφαρμογών. Η Kernel πρόσθεσε αξία αναπτύσσοντας ένα δυναμικό cloud περιβάλλον το οποίο συνδυάζει σημαντικά τεχνικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Ο Cloud Web Maker, είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα που δίνει την δυνατότητα στο προσωπικό να δημιουργήσει τις δικές του εφαρμογές και κατ’ επέκταση να κάνει ευκολότερη την ζωή των πολιτών.

Ε.Ε.: Μεγάλα πρόστιμα «συνοδεύουν» τους νέους νόμους δεδομένων

Η Ε.Ε. ενέκρινε σημαντικές αλλαγές στους νόμους για τα δεδομένα με στόχο να μπορούν να αποφασίζουν οι χρήστες για την διαχείριση των δεδομένων τους. Αν και ο νέος νόμος δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το 2018, οι αλλαγές σημαίνουν ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές στις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών. Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνονται τα εξής: οι εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να αναφέρουν τις παραβιάσεις δεδομένων στις ρυθμιστικές αρχές εντός 71 ωρών, το “right to be forgotten” των καταναλωτών θα εκτείνεται πέρα από τις μηχανές αναζήτησης σε όλες τις πτυχές τους διαδικτύου (για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να ζητήσει να διαγραφεί το προφίλ του στο Facebook), οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν τα δεδομένα από μία εταιρεία σε μία άλλη (για παράδειγμα να ζητήσει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με αγοραστικές συνήθειες να σταλούν ώστε να μεταφέρει τις προτιμήσεις του σε έναν ανταγωνιστή) και οι εταιρείες που διαχειρίζονται μεγάλους όγκους σημαντικών δεδομένων θα πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά data protection officer. Το προσχέδιο του νέου νόμου θα πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2016.

Τέσσερα νέα έργα της Data Communication στις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας

Η Data Communication ανέπτυξε τέσσερις νέες λύσεις, και για την υλοποίησή τους χρησιμοποίησε συνδυαστικά τεχνολογίες της Microsoft. Συγκεκριμένα, με τη νέα web πλατφόρμα “My Account” οι πελάτες αποκτούν άμεση επικοινωνία με τις εταιρείες, δημιουργώντας τον προσωπικό τους λογαριασμό, ενώ, παράλληλα, αναπτύχθηκε ειδική πλατφόρμα επικοινωνίας (extranet portal) για τους εξωτερικούς συνεργάτες/μηχανικούς. Επιπρόσθετα, μέσω της νέας mobile εφαρμογής, αναβαθμίζεται η ποιότητα εργασίας και βελτιστοποιούνται οι αντίστοιχες διαδικασίες, ενώ παράλληλα μέσω της on-line επικοινωνίας δίνεται η δυνατότητα για άμεση διαχείριση της αντίστοιχης εργασίας.

Τέλος στις «υπέρογκες» χρεώσεις των τραπεζών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ο αρμόδιος υπουργός, απηύθυνε σαφές μήνυμα προς τις τράπεζες να ευθυγραμμιστούν με τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις χρώσεις. Πρέπει να γίνουν λογικές όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη». Κατά τη συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής αναφέρθηκε στο θέμα, καταγγέλλοντας μάλιστα την επιβολή προμηθειών 3% στις πιστωτικές κάρτες και χρέωση 0,5 ευρώ για ηλεκτρονικές πληρωμές.

Σχεδόν 6 ώρες την εβδομάδα αφιερώνουν οι Έλληνες στο on demand περιεχομένο

Μια βασική διαπίστωση της μελέτης είναι πως οι υπηρεσίες Video-on-Demand (VOD) ικανοποιούν πλέον τις ανάγκες των καταναλωτών, ωθώντας τους να αλλάξουν τις συνήθειες παρακολούθησής τους. Οι Έλληνες αφιερώνουν κατά μέσο όρο 5,8 ώρες ανά εβδομάδα στην παρακολούθηση on demand περιεχομένου, ενώ το 70% των ωρών τηλεθέασης από εφήβους Έλληνες γίνεται μέσα από φορητές συσκευές. Η διάδοση της παρακολούθησης video από κινητές συσκευές συνεπάγεται εξαπλασιασμό του όγκου μεταφοράς δεδομένων ανά smartphone στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη (2015 έως 2021). Σύμφωνα με την Ericsson, αυτήν τη στιγμή ο αριθμός των συνδρομών κινητών επικοινωνιών ισούται με τον αριθμό ανθρώπων στον πλανήτη. Το 2016 αναμένεται να φτάσουμε τις 4 δις συνδρομές – μόνο στις έξυπνες συσκευές. Η μελέτη κάνει λόγο επίσης για τη δημιουργία 150 εκατ. συνδρομών κινητών επικοινωνιών 5G μέχρι το 2021.

Έργο της Office Line στην Polis Park

Το έργο της αναβάθμισης περιελάμβανε την προμήθεια εξοπλισμού, το migration σε ένα ενοποιημένο και ασφαλές περιβάλλον επικοινωνίας και συνεργασίας των κεντρικών γραφείων και του υπολοίπου δικτύου των σταθμών στάθμευσης. Η Office Line επελέγη από την Polis Park σαν πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft, με εμπειρία σε υλοποιήσεις εγκαταστάσεων Office 365, έχοντας πραγματοποιήσει e-mail migration σε περισσότερα από 5.000 mailboxes σε εταιρείες κάθε μεγέθους.