Τριπλασιασμός των υποδομών Big Data Datacenter μέχρι το 2019

Η IDC προβλέπει ότι οι παραγγελίες Big Data-related server θα αυξηθεί από το 6% του συνόλου των servers στην EMEA το 2015 στο 16% μέχρι το 2019, ενώ η αξία τους θα αυξηθεί από 1 δις. δολ. το 2015 στα 2,7 δις. μέχρι το 2019. Το μερίδιο χωρητικότητας αποθήκευσης Big Data των νέων παραγγελιών αναμένεται να αγγίξει τα 20 exabytes μέχρι το 2019, με αξία 2,87 δις. Σύμφωνα με την IDC, οι παραγγελίες server για έργα Big Data το 2015 διαμορφώθηκαν στις 134.000 και η χωρητικότητά του άγγιξε τα 764 petabytes, με την πλειοψηφία να αφορά εξωτερική αποθήκευση. Τέλος, η IDC αναμένει ότι το μερίδιο της υποδομής public cloud των Big Data workloads θα αυξηθεί από 13% των παραγγελιών server το 2015 στο 34% μέχρι το 2019, ενώ η νέα χωρητικότητα που θα αποκτηθεί στις υποδομές public cloud θα αυξηθεί από το 25% των Big Data workloads το 2015 στο 55% μέχρι το 2019.

Εγκρίθηκε η πώληση της ΕΕ των Deutsche Telekom και Orange στην BT

Σημειώνεται πως η EE καλύπτει κάτι παραπάνω από το 93% του πληθυσμού της Αγγλίας με δίκτυο 4G, εξυπηρετώντας περισσότερους από 31 εκατομμύρια χρήστες-πελάτες μέσω της διάθεσης υπηρεσιών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και επαγγελματικών υπηρεσιών. Από την πλευρά του, το BT Group θεωρείται ως κορυφαίος πάροχος σταθερού δικτύου, διαθέτοντας μερίδιο αγοράς στον τομέα του broadband που κινείται στα επίπεδα του 32% της χώρας. Παράλληλα, ιδιαίτερη άνθιση δείχνει να γνωρίζει και ο τομέας των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης που προωθεί η BT.

H HPE εγκαινίασε το 1ο ΕΜΕΑ Customer Engagement Centre στο Λονδίνο

Σκοπός της εταιρείας είναι μέσω της αξιοποίησης εξειδικευμένων συμβούλων της, αλλά και business leaders να “επιδείξει” στους πιθανούς της πελάτες την μορφή των νέων πληροφοριακών συστημάτων και υπηρεσιών της HPE, καθώς επίσης να εξετάσουν τρόπους παραμετροποίησής τους προκειμένου να βελτιώσουν την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων. Μάλιστα, στελέχη της HPE τονίζουν πως μέσω των CEC θα επιχειρήσουν να αποδείξουν στην πράξη με ποιο τρόπο τέσσερα καίρια σημεία μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά στην προσαρμογή των υπηρεσιών έτσι ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες κάθε πελάτη ξεχωριστά.

150 εκατ. 5G συνδρομές κινητής τηλεφωνίας μέχρι το 2021

Όσο για τις χώρες που θα ηγηθούν της όλης διαδικασίας, εκτιμάται πως θα είναι η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία, η Κίνα και οι ΗΠΑ. Σημειώνεται πως το 5G πρόκειται να συνδέσει νέους τύπους συσκευών, επιτρέποντας περιπτώσεις χρήσεως που σχετίζονται άμεσα με το Internet of Things (IoT). Γεγονός, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη καινούριων βιομηχανιών και κάθετων αγορών, οι οποίες θα κινούνται προς το συνολικό μετασχηματισμό της τεχνολογίας.

Τζίρος 55,4 δισ. δολ. και καθαρά κέρδη 11,4 δισ. για την Intel

Μάλιστα, για το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία σημείωσε συνολικά έσοδα ύψους 14,9 δισ. δολαρίων και καθαρών κερδών της τάξεως των $3,6 δισεκατομμυρίων. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Brian Krzanich, Διευθύνων Σύμβουλος της Intel: “Τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο καταδεικνύουν ένα ιδιαίτερα δυνατό κλείσιμο του έτους και σίγουρα βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες μας. Επίσης, καταδεικνύουν πως εξελισσόμαστε διαρκώς και η στρατηγική μας αποδίδει… καρπούς! Όσο για φέτος, θα συνεχίσουμε να οδηγούμε την ανάπτυξη, μέσω της παροχής των υποδομών που υποστηρίζουν έναν ολοένα και εξυπνότερο και διασυνδεδεμένο κόσμο”.

1.440 νέες cloud θέσεις εργασίας στην ΕΜΕΑ από την Oracle

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επιθυμεί να επανδρώσει δύο νέα κέντρα πωλήσεων cloud στο Άμστερνταμ και το Κάϊρο, καθώς επίσης και τα καινούρια της γραφεία που πρόκειται να εγκαινιάσει αργότερα μέσα στη χρονιά στο Ντουμπάϊ, το Δουβλίνο, τη Μάλαγα και την Πράγα. Η συγκεκριμένη κίνηση της Oracle, έρχεται ως συνέχεια μιας επένδυσης αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ανάπτυξη ενός νέου πορτφόλιο cloud computing υπηρεσιών. Μάλιστα, η εταιρεία υποστηρίζει -πλέον- πως διαθέτει τα πάντα: Από υποδομή ασφαλούς computing μέχρι και cloud επιχειρηματικές εφαρμογές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη διαθέτει περίπου 600 εφαρμογές cloud με τις οποίες και συμπληρώνει ιδανικά τις on-premise προσφορές της τόσο σε hardware όσο και σε επίπεδο λογισμικού. Όπως τονίζουν στελέχη της Oracle, καθώς οι επιχειρήσεις κινούνται προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης υβριδικών cloud computing μοντέλων, η εταιρεία βρίσκεται σε θέση να τους βοηθήσει να διαχειριστούν συνολικά το enterprise computing περιβάλλον τους, απλοποιώντας ταυτόχρονα την… περιπετειώδη (συνήθως) μετάβαση προς το cloud. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, η Oracle ισχυρίζεται πως κατάφερε να κερδίσει περίπου 1.500 νέους πελάτες Software as a Service (SaaS) και 2.100 αντίστοιχους πελάτες Platform as a Service (PaaS).

Σύμβαση της Αρχής Λιμένων Κύπρου με τη NewCytech Business Solutions

Το έργο αφορά στα πιο κάτω: (α) στην ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών, όπως αυτή του πληροφοριακού συστήματος λιμενικής κοινότητας (Port Community System) για την πληροφόρηση, διασύνδεση των εμπλεκόμενων φορέων (stakeholders) αλλά και για τις υπηρεσίες της εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης ενός φορτίου, με την προσέγγιση ενός σημείου υποβολής των παραστατικών και διαχείρισης των σχετικών εργασιών (one stop shop), (β) στην αύξηση της αξιοποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη διαδικασία της θαλάσσιας μεταφοράς των εμπορευμάτων και των φορτίων, καθώς και στην ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών (intermodal transportation), (γ) στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της λιμενικής κοινότητας και (δ) στην εναρμόνιση των κυπριακών λιμένων με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2010/65/Ε. Το ποσό συμβολαίου ανέρχεται στα €2.990.870, μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Τέλος, επισημαίνεται πως σε ότι αφορά στην ασφάλεια της υποδομής Πληροφορικής που θα φιλοξενήσει το σύστημα Λιμενικής Κοινότητας, έγινε εκτίμηση των αδυναμιών της υποδομής και σχεδιασμός προτεινόμενης Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας Πληροφορικής ενώ έχει επίσης καθοριστεί η Πολιτική Ασφάλειας του Οργανισμού.

Eξαγορά της Microsoft με το βλέμμα στο Skype for Business

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού θα αποκτήσει τη δυνατότητα της επέκτασης και βελτίωσης των ενσωματωμένων εργαλείων διαχείρισης για το Skype for Business. Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι enterprise χρήστες του Skype θα αποκτήσουν μια περισσότερο εξορθολογισμένη εμπειρία, έτσι ώστε δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται μεταξύ διαφόρων εφαρμογών απλά και μόνο προκειμένου να εξασφαλίσουν παραγωγικές εξ’ αποστάσεως συνομιλίες.

Παπαστράτος Startup Greece Awards: Ως 25 Ιανουαρίου οι συμμετοχές

Αναλυτικότερα, η Παπαστράτος προσφέρει έως την εξάντληση των 30 υποψηφιοτήτων, δωρεάν την πρώτη υποψηφιότητα κάθε startup εταιρείας. Οι τιμές για τις επόμενες υποψηφιότητες που τυχόν υποβάλει η ίδια startup εταιρεία, θα ακολουθούν τον τιμοκατάλογο που ισχύει τη στιγμή της υποβολής τους. Επιπλέον, η BOUSSIAS παρουσιάζει στο πλαίσιο του διαγωνισμού, μια ακόμα καινοτομία προσφέροντας στις startup εταιρείες που θα ξεχωρίσουν, τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα πρωτοποριακό και ιδιαίτερα χρήσιμο bootcamp με σημαντικές προσωπικότητες του επιχειρείν. Η αρχική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από την Επιτροπή Αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που οι ίδιες οι εταιρείες θα υποβάλουν στην online αίτηση υποψηφιότητας και σύμφωνα με τα γνωστοποιημένα κριτήρια αξιολόγησης. Οι startup εταιρείες που θα λάβουν υψηλές βαθμολογίες, θα συμμετέχουν σε εξειδικευμένο ολοήμερο bootcamp, που θα λάβει χώρα πριν από την τελετή απονομής. Τελική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 25η Ιανουαρίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.startupawards.gr.

Eκρηκτική ανάπτυξη της αγοράς του Cloud

Το συγκεκριμένο μέγεθος είναι ενισχυμένο κατά 28% εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όσο για τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς του cloud, αυτοί ήταν το Public Infrastructure as a Service (IaaS), καθώς επίσης και το Platforms as a Service (PaaS), που κατάφεραν να αναπτυχθούν με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τον μέσο όρο, επιτυγχάνοντας παράλληλά και ενίσχυση των εσόδων τους κατά 51% εν συγκρίσει με το 2014. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση πως το δημόσιο cloud εξακολουθεί να “τρέχει” με σαφώς μεγαλύτερους ρυθμούς σε σχέση με το υβριδικό cloud. Όσο για τους έξι κορυφαίους παρόχους στον τομέα του υβριδικού cloud, σύμφωνα με την ίδια μελέτη της Synergy Research Group, ήταν οι Cisco, HP Enterprise (HPE), AWS, Microsoft, IBM και Salesforce.