Άνω των 1,4 δις. οι παραγγελίες smartphone το ‘16

Για ολόκληρο το 2015, οι παραγγελίες ανήλθαν στα 1.429 εκατ., αυξημένες κατά 10,1% από τα 1.301,7 εκατ. το 2014. Αναφορικά με τους παρόχους, η Samsung συνέχισε να ηγείται της αγοράς το δ’ τρίμηνο με 85,6 εκατ. παραγγελίες, αυξημένες κατά 14% ετησίως. Η εταιρεία έκλεισε τη χρονιά με 324,8 εκατ. παραγγελίες, αυξημένες μόνο κατά 2,1%.

Η Apple έκλεισε το δ’ τρίμηνο με παραγγελίες-ρεκόρ που άγγιξαν τα 74,8 εκατ., αυξημένες οριακά κατά 0,3 εκατ. ετησίως, ενώ η συνεχιζόμενη ζήτηση για τα νέα iPhone 6S και 6S Plus, ιδιαίτερα στην Κίνα και στις Η.Π.Α., ανέβασε τις παραγγελίες για το 2015 στα 231,5εκατ., αυξημένες κατά 20,2%. Από την τρίτη θέση της κατάταξης, η Huawei παρουσίασε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξησης της τάξης του 37%, ενώ έγινε ο μόλις τέταρτος προμηθευτής κινητών τηλεφώνων στην ιστορία με παραγγελίες άνω των 100 εκατ. σε ένα έτος (προηγήθηκαν οι Nokia, Samsung και Apple).

Η Lenovo, ένα μόλις χρόνο μετά την εξαγορά της Motorola, συνεχίζει να προσπαθεί να ορθοποδήσει εν μέσω οργανωτικών αλλαγών, ενώ την πεντάδα ολοκληρώνει η Xiaomi συνέχισε να ενθαρρύνει την μετάβαση από τις low end σειρές στα πιο midrange μοντέλα.

Συνεργασία BT-Cisco για την υπηρεσία SD-WAN

Η τελευταία, αναμένεται να επιτρέπει στους πελάτες της BT να βελτιώνουν δραστικά την απόδοση της κίνησης του δικτύου, αποκτώντας μεγαλύτερη ορατότητα εντός των εφαρμογών τους, δίχως να απαιτείται περισσότερο bandwidth. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως οι πάροχοι υπηρεσιών και οι μεγάλες επιχειρήσεις εν γένει αντιμετωπίζουν το SD-WAN ως μια λύση, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε ως συμπλήρωμα ή αντικαταστάτη των Multi-Protocol Label Switching (MPLS). Μάλιστα, η Gartner προβλέπει πως μέχρι το 2020, κάτι παραπάνω από το 30% των επιχειρήσεων θα χρησιμοποιούν προϊόντα SD-WAN στο σύνολο των υποκαταστημάτων τους.

Η PwC εξαγόρασε την Πολωνική Outbox Group

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η τελευταία αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την δυνατότητά της να προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις που βασίζονται στο cloud, καθώς επίσης και υπηρεσίες μετασχηματισμού που απευθύνονται σε πελάτες της που εδρεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανεξαρτήτως τομέα δραστηριοποίησης, ψηφιακών δυνατοτήτων, καναλιών, πλατφορμών και συσκευών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Outbox ειδικεύεται στην παροχή ψηφιακών και τεχνολογικών υπηρεσιών προς πελάτες, αξιοποιώντας κορυφαίες πλατφόρμες όπως Microsoft Dynamics, Oracle, Salesforce και SAP.

9 στα 10 στελέχη αλλάζουν τον τρόπο χρήσης της τεχνολογίας

Οι εταιρικοί τομείς, που, κατά κύριο λόγο, αναμένεται να αλλάξουν πλήρως λόγω της τεχνολογίας, είναι αυτοί της επικοινωνίας, της πληροφόρησης, των επενδύσεις και του σχεδιασμού. Ήδη το 90% διευθυνόντων συμβούλων απαντά ότι αλλάζει τον τρόπο, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών. Σύμφωνα με τη μελέτη, πιο έντονα βιώνουν τις αλλαγές κλάδοι, στους οποίους παραδοσιακά οι προσδοκίες των πελατών από τις υπηρεσίες είναι υψηλές, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των κεφαλαιαγορών (90%), του ασφαλιστικού κλάδου (95%), του κλάδου φιλοξενίας και αναψυχής (94%) και του τομέα υγείας (93%). Τα δεδομένα και τα εργαλεία ανάλυσης και τα συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) θεωρείται ότι αποδίδουν το μεγαλύτερο όφελος όσον αφορά τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών, ενώ ακολουθούν η Έρευνα και Ανάπτυξη και η καινοτομία.

Η Siemens εξαγοράζει την εταιρεία λογισμικού προσομοίωσης CD-adapco

Η CD-adapco είναι μια παγκόσμια εταιρεία λογισμικού προσομοίωσης για μηχανολογικό εξοπλισμό με λύσεις λογισμικού, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κλάδων μηχανικής, όπως η Υπολογιστική Δυναμική Ρευστών (CFD). Η CD-adapco θα ενσωματωθεί στον τομέα λογισμικού PLM στη διεύθυνση Digital Factory (DF) της Siemens.

Η διεύθυνση DF ηγείται του τομέα της τεχνολογίας αυτοματισμού και είναι κορυφαίος προμηθευτής του λογισμικού Product Lifecycle Management (PLM). Η CD-adapco έχει την έδρα της στη Melville, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. και διαθέτει 40 γραφεία παγκοσμίως. Η Siemens αναμένει ότι η συνεργία θα επηρεάσει τα κέρδη προ φόρων και τόκων, έτσι ώστε να ανέρχονται σε ένα εύρος διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων εντός πέντε ετών από το κλείσιμο, κυρίως από τα έσοδα.

Συνεχίζεται η αύξηση επιθέσεων στις υπηρεσίες cloud στο 33%

Παρόλα αυτά, το μέγεθος των επιθέσεων συνεχίζει να αυξάνει, καθώς η μεγαλύτερη επίθεση που αναφέρθηκε ήταν μεγέθους 500 Gbps, ενώ σημειώνεται ότι στα 11 χρόνια αυτής της έρευνας, το μέγεθος της μεγαλύτερης αναφερθείσας επίθεσης αυξήθηκε περισσότερες από 60 φορές. Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση των σύνθετων επιθέσεων με το 56% των ερωτηθέντων ανέφεραν επιθέσεις που συμβαίνουν ταυτόχρονα από πολλαπλούς φορείς με στόχο τις υποδομές, τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες, μια αύξηση κατά 14%. 93 τοις εκατό ανέφεραν επιθέσεις DDoS επιπέδου εφαρμογής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια, το 19% των ερωτηθέντων παρατήρησαν επιθέσεις που στόχευαν τις cloud υπηρεσίες τους. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 29% πέρυσι και στο 33% φέτος. Πάνω από το 50% ερωτηθέντων ανέφεραν αστοχία των firewalls ως αποτέλεσμα κάποιας επίθεσης DDoS, μια αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση με το 1/3 των συμμετεχόντων πέρσι.

10η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Δεδομένων

Η επέτειος θα εορταστεί με μια σειρά από εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών μία διάσκεψη που συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων (European Data Protection Supervisor-EDPS) για στελέχη της Ε.Ε. σχετικά την μεταρρύθμιση στην προστασία των δεδομένων. Επίσης, μεταξύ 27-29 Ιανουαρίου πραγματοποιείται και το 9ο Συνέδριο Computers, Privacy & Data Protection στις Βρυξέλλες από το EDPS με κεντρικό θέμα “Data, Dignity and Technology – Exploring Digital Ethics”. Το πάνελ ακολουθεί live συζήτηση σχετικά με τα big data, που οργανώνεται από το EDPS, το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Εθνική Συμμαχία Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Συνέδριο ψηφιακής οικονομίας από τον ΣΕΠΕ

Βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι, μεταξύ άλλων, η ψηφιακή ανάπτυξη και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, η ενίσχυση της καινοτομίας και η ψηφιακή πολιτεία, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το CEO panel, όπου επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών θα συζητήσουν το παρόν αλλά και το ρόλο που θα διαδραματίσουν οι ΤΠΕ στο μέλλον της χώρας. Μέσα από το συνέδριο, ο ΣΕΠΕ υπογραμμίζει πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει δημιουργική, αξιοποιώντας την τεχνολογία σε τομείς που αποτελούν το συγκριτικό της πλεονέκτημα, ενώ η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού και η αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να αποτελέσει Εθνική προτεραιότητα. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κυβέρνησης, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου ΤΠΕ, όσο και παραγωγικών κλάδων της οικονομίας.

Profile Software: Επιλογή του FMS.next από την Banque Travelex

Μέσω του αρθρωτού σχεδιασμού του και των σύγχρονων τεχνολογικών προτύπων που ενσωματώνει, το FMS.next επιτρέπει εύκολη προσαρμογή στις απαιτήσεις του οργανισμού όπως αυτός αναπτύσσεται και διαφοροποιείται, προσφέροντας υψηλά επίπεδα ευελιξίας τόσο για την Travelex όσο και τους συνεργάτες του ομίλου. Το FMS.next διαθέτει ολοκληρωμένη core banking λειτουργικότητα σε ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας, χωρίς να απαιτεί σύνθετες υποδομές και χρονοβόρες διαδικασίες υλοποίησης. Η χρήση των τεχνολογικά προηγμένων εργαλείων του, εξασφαλίζει ασφάλεια των online συναλλαγών, προσφέροντας αξιόπιστη ροή εργασιών και επισπεύδοντας την κάλυψη των λειτουργικών απαιτήσεων ενός διεθνούς διαδικτυακού τραπεζικού οργανισμού.

Η Ogilvy & Mather Greece επέλεξε MPS της Lexmark

Το έργο MPS περιλαμβάνει ανανέωση του εκτυπωτικού εξοπλισμού στα κεντρικά γραφεία των εταιρειών στο Γέρακα, όπως και υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων (secure print) και αναλωσίμων (παραγγελίες, παραδόσεις, συλλογή χρησιμοποιημένων κλπ.), αλλά και υπηρεσίες after-sales service, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω των αυτοματοποιημένων εργαλείων που η εταιρεία διαθέτει για το σκοπό αυτό. Η χρήση της πλατφόρμας MPS Dashboard την οποία έχει αναπτύξει η εταιρεία επιτρέπει σε εξουσιοδοτημένους χρήστες του πελάτη να καταχωρούν αιτήματα after-sales support και να έχουν πλήρη εικόνα των μετρήσεων κάθε συσκευής, των μηνιαίων χρεώσεων και των αντίστοιχων παραστατικών.