Αξίας 1,2 δις. δολ. οι προηγμένοι αισθητήρες «έξυπνων» κτιρίων το ‘16

Μάλιστα, η εν λόγω αγορά αναμένεται να φτάσει σε αξία τα 3,2 δις. το 2025. Σημειώνεται πως οι προηγμένοι αισθητήρες είναι σε θέση να βελτιώσουν την απόδοση των κτιρίων, παίζοντας κρίσιμο ρόλο στην μετατροπή τους από απλές εγκαταστάσεις σε απόλυτα «έξυπνα» κτίρια, ενώ μπορούν να ενδυναμώσουν τις λειτουργίες συγκεκριμένων συστημάτων των ίδιων των κτιρίων, όπως λ.χ. του φωτισμού, της θέρμανσης, του εξαερισμού και του air conditioning.

Νέα πολύπλευρη συνεργασία SAP και Lenovo

Η συμφωνία αποσκοπεί στη σημαντική ενδυνάμωση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, αλλά και στο συνδυασμό των λύσεων SAP, καθώς και των λύσεων της Lenovo που αφορούν τα κέντρα δεδομένων, με στόχο την παροχή προϊόντων τεχνολογίας που μπορούν να βοηθήσουν οργανισμούς να εξελιχθούν σε ευέλικτες επιχειρήσεις στο ψηφιακό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία θα περιλαμβάνει περαιτέρω ενδυνάμωση της κοινής εκτέλεσης ενεργειών, που θα εμπεριέχουν την ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων cloud στην Κίνα, την ενασχόληση με νέες πρωτοπορίες μεταξύ του SAP HANA και των συστημάτων Lenovo, καθώς και την από κοινού εκτέλεση εμπορικών προγραμμάτων.

Η Symantec ολοκλήρωσε την πώληση της Veritas

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Michael A. Brown, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Symantec «η Symantec διαθέτει μια ξεκάθαρη πορεία ώστε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στην κυβερνοασφάλεια. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της πώλησης της Veritas, η Symantec κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά την οικονομική ευελιξία της, μεγιστοποιώντας την αξία των μετόχων της δια μέσω της επιστροφής κεφαλαίων προς αυτούς. Κι αυτό, καθώς θα επιστρέψουμε κεφάλαια που θα ξεπερνούν τα 4 δις. δολ. στους μετόχους μας μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2017. Την ίδια στιγμή, θα εξετάσουμε κάθε πιθανή ευκαιρία εξαγοράς που θα εκτοξεύσουν την στρατηγική ενοποιημένης ασφάλειας που έχουμε αναπτύξει».

Η IBM εξαγόρασε την Resource/Ammirati

Μάλιστα, η πρώτη είναι δημιούργημα συνένωσης ως αποτέλεσμα της απόκτησης της Ammirati από την Resource Interactive τον Νοέμβριο του 2014. Σκοπός της συγκεκριμένης εξαγοράς είναι η προσφορά εκ μέρους της IBM ψηφιακών δημιουργικών εμπειριών τόσο προς τις επιχειρήσεις-πελάτες της, όσο και προς πελάτες των τελευταίων. «Το χαρτοφυλάκιο εργασιών, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη εμπειρία και εξειδίκευση που διαθέτει η Resource/Ammirati αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα στις δυνατότητες σχεδιασμού εμπειριών του iX, εκεί όπου εισάγουμε τους πελάτες μας σε μια ξεχωριστή διαδικασία αξιοποίησης insight της βιομηχανίας, σκεπτικού σχεδιασμού, αλλά και end-to-end ψηφιακό μετασχηματισμό. Από την εμπειρία του μεμονωμένου ατόμου στις κύριες διαδικασίες της επιχείρησης ενός πελάτη», σημείωσε o Paul Papas, Global Leader, IBM interactive experience.

Αύξηση στη διείσδυση των ηλεκτρονικών αγορών στο λιανεμπόριο τροφίμων

Μία από τις βασικές τάσεις που εξετάζει είναι η διείσδυση των ηλεκτρονικών αγορών στο λιανεμπόριο τροφίμων, αλλά και γενικότερα η επίδραση του διαδικτύου, των social media και των νέων τεχνολογιών στις αγορές προϊόντων σουπερμάρκετ. Όσον αφορά την επίδραση επί των παραδοσιακών καναλιών πώλησης τροφίμων από την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών προκύπτει ότι το 24% των καταναλωτών δηλώνουν ότι αναζητούν ενεργητικά πληροφορίες για τιμές στο διαδίκτυο πριν πραγματοποιήσουν τις αγορές τους στο παραδοσιακό κανάλι, ενώ το 16% των αγοραστών σουπερμάρκετ δηλώνουν ότι το 2015 αγόρασαν μέσω διαδικτύου κάποιο προϊόν το οποίο πριν αγόραζαν σε σουπερμάρκετ.

Έργο των SMR Συμβουλευτική-inDigital στην Περιφέρεια Ηπείρου

Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη και προώθηση ενός κοινού πολιτιστικού προϊόντος στη διασυνοριακή περιοχή προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του ηλεκτρονικού τουρισμού. Επιμέρους στόχοι του έργου είναι, μεταξύ άλλων, η ψηφιοποίηση πληροφοριών που θα συλλεχθούν όσον αφορά ιστορικά μνημεία της περιοχής, η ανάπτυξη εφαρμογής εικονικών περιηγήσεων μέσα στο χωροχρόνο με τη χρήση 3D αναπαραστάσεων των ιστορικών μνημείων και η αναβάθμιση τουριστικών υπηρεσιών και πολιτιστική αναβάθμιση του τουρισμού (etourism). Η αξία του έργου ανέρχεται στις 110.392,50 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ενώ σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό προσφορά είχε καταθέσει και η εταιρεία Dotsoft.

Ψηφιακό Μουσείο στο Δήμο Ανωγείων από τη Space Hellas

Η εταιρεία ολοκλήρωσε το έργο εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες, μετατρέποντας το χώρο του Μουσείου σε χώρο ζωντανής «περιήγησης» όπου ο επισκέπτης ζει μια μοναδική εμπειρία. Συγκεκριμένα, εντός του χώρου έχουν εγκατασταθεί τρείς LCD οθόνες που προβάλουν ντοκιμαντέρ με υλικό οπό τις ανασκαφές του Ιδαίου Άντρου και της Ζωμίνθου, δύο εκθετήρια ολογραμμάτων που αναπαράγουν ψηφιακά αντίγραφα ανασκαφικών ευρημάτων, ένα διαδραστικό τραπέζι που περιέχει ψηφιακές εφαρμογές και εκπαιδευτικά παιχνίδια και μία διαδραστική προβολή αφιερωμένη στα ευρήματα των ανασκαφών. Ιδιαίτερα δε εντυπωσιακή είναι η κεντρική τρισδιάστατη προβολή κινηματογραφικών προδιαγραφών.

Η Aifos Tech διανομέας του LanSchool Classroom Management Software

Το LanSchool είναι σήμερα το πλέον δημοφιλές λογισμικό οργανωμένης εκπαίδευσης και εκμάθησης για μαθητές και σπουδαστές οποιασδήποτε ηλικίας. Η δυνατότητα απευθείας ή εξ αποστάσεως συνεργασίας διευρύνει τις γνώσεις των μαθητών στον τομέα της πληροφορικής, καθώς χρησιμοποιούν το LanSchool για την μεταξύ τους επικοινωνία και “hands-on” εκπαίδευση. Το LanSchool έχει την δυνατότητα να δείχνει την οθόνη του καθηγητή στους μαθητές /σπουδαστές –έως και 200 μαθητές ταυτόχρονα, ενώ μπορεί παράλληλα να στέλνει εργασίες στους μαθητές του, και να τους παρακολουθεί όταν οι μαθητές εργάζονται επάνω στην εργασία.

Νέο τραπεζικό έργο για την Intrasoft International στην Αφρική

Η Τράπεζα επέλεξε το Κεντρικό Τραπεζικό Σύστημα Profits μετά από μία αυστηρή και άκρως ανταγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης, στο πλαίσιο ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εγκατάσταση του Κεντρικού Τραπεζικού Συστήματος Profits, ενός συστήματος τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο από την Intrasoft International κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες της Τράπεζας και να ανταποκρίνεται πλήρως στις επιχειρησιακές ανάγκες της, εξασφαλίζοντάς της πλούσια λειτουργικότητα. Το έργο θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, με στόχο η Τράπεζα να μπορεί να είναι σε πλήρη παραγωγική λειτουργία κατά την έναρξη λειτουργίας της πριν το καλοκαίρι. Η τελευταία επιτυχία στην Τανζανία έρχεται να προστεθεί στη λίστα των Τραπεζικών έργων που έχει υλοποιήσει ή υλοποιεί η Intrasoft International στην Αφρική, πιστή στο πενταετές στρατηγικό πλάνο της για περαιτέρω διείσδυση στην αγορά της Ανατολικής Αφρικής. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της, η Intrasoft International εγκαινίασε πρόσφατα νέα θυγατρική στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ανοδικός ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών Πληροφορικής για πέμπτο τρίμηνο

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα ενισχύεται σημαντικά τον Ιανουάριο, καθώς διαμορφώνεται στις 91,6 (από 87,1) μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σε επίδοση όμως χαμηλότερη έναντι της αντίστοιχης περυσινής (95,9 μονάδες). Στον κλάδο των Υπηρεσιών και συγκεκριμένα στον τομέα Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών κινείται ανοδικά για πέμπτο κατά σειρά μήνα, στις 75,6 μονάδες.

Οι αρνητικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων αμβλύνονται, με το σχετικό ισοζύγιο να κινείται πλέον σε θετικό πεδίο τιμών, στις +8 μονάδες, εξέλιξη ανάλογη με τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση (+8 από -4 μον. ο δείκτης). Βελτίωση καταγράφεται και στις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης (-8 από -14 μον. ο δείκτης), ενώ και στις προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου, ο σχετικός δείκτης των -25 μονάδων κινείται πλέον στις -8 μονάδες.

Οι αποπληθωριστικές προσδοκίες για τις τιμές αμβλύνονται (-17 από -29 μον. ο δείκτης), ενώ το 1/4 των επιχειρήσεων δηλώνει απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 34% των ερωτηθέντων να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης, το 26% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης και το 12% άλλους παράγοντες ως βασικά προσκόμματα στη λειτουργία τους.