Silver Lake: Επένδυση 500 εκατ. δολ. στη Symantec

Η συγκεκριμένη κίνηση εκλαμβάνεται και ως «ψήφος εμπιστοσύνης» της Silver Lake στα σχέδια ευρύτερης αναδιοργάνωσης που επιχειρεί η Symantec.

Στα 2,8 τρις. δολ. οι δαπάνες IT το 2019

Γεωγραφικά, το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών θα προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική (Η.Π.Α. και Καναδάς) και αναμένεται να ξεπεράσει το 1 τρις. το 2017. Ακολουθούν η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) και η περιοχής Ασίας/Ειρηνικού. Η Λατινική Αμερική θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 4,3%, ενώ οι δαπάνες στη Νότια Αμερική θα παρουσιάσουν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 3,8%. Οι δαπάνες λογισμικού θα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος της αγοράς με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 6,7%, ενώ ακολουθούν ο κλάδος της υγείας και των οικονομικών υπηρεσιών.

Το hardware θα συνεχίσει, εν τω μεταξύ, να αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της αγοράς συνολικά με περίπου το 40% όλων των δαπανών IT να «αφιερώνονται» σε συσκευές, υποδομές και εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών. Ο εξοπλισμός τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβάνων smartphones, θα αντιπροσωπεύει περισσότερες από τις μισές δαπάνες σε hardware, ενώ οι Η/Υ θα παραμείνουν μία σημαντική κατηγορία στις δαπάνες IT παρά τον μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του -1,6%. Τέλος, οι δαπάνες σε επιχειρησιακές υποδομές θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη σταθερή ανάπτυξη στους κλάδους server και αποθήκευσης με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 2,6 και 3,2% αντίστοιχα.

Λύση ITSM από τις HPE και Logicalis

Η λύση “IT Custodian” είναι ευθυγραμμισμένη με το πλαίσιο λειτουργίας του Open Group IT4IT, ενώ διατίθεται τόσο on-premise όσο και ως cloud υπηρεσία. Όπως αναφέρει ο Kevin Leslie, Διευθυντής Service Portfolio Management ΕΜΕΑ της HPE «η λύση IT Custodian επεκτείνει τα οφέλη της τεχνολογίας HPE Service Management με ένα έτοιμο-προς-υιοθέτηση μοντέλο υλοποίησης το οποίο με τη σειρά του περιλαμβάνει οτιδήποτε χρειάζεται μια επιχείρηση που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών από την πλευρά του ITSM σε μια και μόνο λύση». Από τη μεριά του, ο Martyn Birchall, Διευθυντής International Service Management Consulting της Logicalis, δήλωσε ότι «μέσω της λύσης IT Custodian, αντί να δαπανάται χρόνος για την υιοθέτηση τεχνολογιών ITSM προκειμένου να ανταποκριθούν στις εξειδικευμένες τους ανάγκες, οι επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν ταχύτατα να εφαρμόσουν ένα κορυφαίο μοντέλο που σχετίζεται με τις επαγγελματικές τους προκλήσεις και βασίζεται στα μαθήματα και διδάγματα που προέρχονται από εκατοντάδες περιπτώσεις μεγάλων επιχειρήσεων».

Μεγέθη-ρεκόρ β’ τριμήνου για την Atlassian

Σημειώνεται πως πρόκειται για τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώνει η εταιρεία ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών λογισμικού για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, έπειτα από την εισαγωγή και έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Nasdaq. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως η Atlassian κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου κατάφερε να προσθέσει περισσότερους από 2.600 καινούριους πελάτες, γεγονός που οδηγεί τη συνολική πελατειακή της βάση που διαθέτουν ενεργή συνδρομή ή συμφωνία συντήρησης στους 54.262, μέγεθος αυξημένο κατά 27% ετησίως. Όσο για το γ’ τρίμηνο, η εταιρεία προβλέπει πως ο κύκλος εργασιών της θα κινηθεί στα επίπεδα των 113 με 115 εκατ..

Νέα εξαγορά της IBM στον τομέα του ψηφιακού marketing

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να προσθέσει ακόμη 200 στελέχη με εξειδίκευση στο δημιουργικό σχεδιασμό στον τομέα Interactive Experience (iX) της «Μεγάλης Γαλάζιας». Πρόκειται για έναν κλάδο υπηρεσιών της IBM ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με project ψηφιακού marketing και analytics. Στην λίστα των πελατών της ecx.io περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- οι Austrian Airlines, Axalta, JAB Anstoetz και OPEC. Υπενθυμίζεται πως τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, η IBM εξαγόρασε τις Resource/Ammirati και Aperto, μέσω των οποίων προσέθεσε ακόμη 800 σχεδιαστές στους κάτι παραπάνω από 10.000 υπαλλήλους της. Μάλιστα, μέσω των λόγω εξαγορών, ο τομέας iX της IBM αυτομάτως αποκτά έντονη παρουσία σε μια σειρά από Ευρωπαϊκές χώρες.

Cisco, Cisco Visual Networking Index™ (VNI) Global Mobile Data Traffic Forecast (2015 to 2020)

Βασικά σημεία για την αγορά του παραδοσιακού ταχυδρομείου, σύμφωνα και με τις δύο εκθέσεις του ERGP, είναι τα ακόλουθα: ο όγκος των ταχυδρομικών αντικειμένων, την περίοδο 2011-2014, μειώνεται με ετήσιο ρυθμό 6,5%, όπως και η απασχόληση, με μικρότερο όμως ρυθμό. Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία, που παρουσιάζεται, ήταν η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ του ERGP και του BEREC (Body of European Regulators of Electronic Communications) με θέμα τη διασυνοριακή παράδοση δεμάτων για αγορές μέσω διαδικτύου και στόχο να διερευνήσει εάν η ρυθμιστική εμπειρία από τον κλάδο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών μπορεί να εφαρμοστεί στην αγορά του διασυνοριακού ταχυδρομείου.

Το τελικό αποτυπώνει τις αρμοδιότητες που πρέπει να διαθέτουν οι αρμόδιες εθνικές ρυθμιστικές αρχές ώστε να παρακολουθούν τη διασυνοριακή παράδοση δεμάτων και να παρεμβαίνουν σε θέματα διαφάνειας του κόστους για αποστολές εντός Ε.Ε. Επιπλέον, εστιάζει στα υφιστάμενα μέτρα για την ενίσχυση της ενημέρωσης των καταναλωτών και προμηθευτών με μέσα όπως είναι οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τις διαθέσιμες υπηρεσίες παράδοσης και τη σύγκριση τιμών, τα συστήματα ανίχνευσης και εντοπισμού δέματος κ.ά.

Οκταπλάσια η κίνηση mobile δεδομένων μέχρι το 2020

Οι «έξυπνες» – smart – συσκευές και συνδέσεις προβλέπεται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 72% των συνολικών συνολικών mobile συσκευών και συνδέσεων – από 36% το 2015. Οι smart συσκευές προβλέπεται ότι θα παράγουν το 98% της κίνησης mobile δεδομένων μέχρι το 2020, ενώ από τα smartphone θα αντιπροσωπεύουν το 81% της κίνησης mobile δεδομένων μέχρι το 2020 – από 76% το 2015. Το μερίδιο της συνδεσιμότητας 4G προβλέπεται να ξεπεράσει το 2G μέχρι το 2018 και το 3G μέχρι το 2020.

Το 4G θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 70% όλης της κίνησης mobile δεδομένων, ενώ οι συνδέσεις 4G θα παράγουν σχεδόν 6 φορές περισσότερη κίνηση μηνιαίως από ότι οι μη-4G συνδέσεις μέχρι το 2020. Αναφορικά με την κίνηση των mobile δεδομένων, μέχρι το 2020, αναμένεται ότι παγκοσμίως θα αγγίξει τα 30,6 exabytes μηνιαίως – από 3,7 exabytes το 2015, ενώ ετησίως θα αγγίξει τα 366,8 exabytes – από 44,2 exabytes το 2015. Επίσης, θα διατίθενται 11,6 δις. mobile-ready συσκευές/συνδέσεις – συμπεριλαμβανομένων 8,5 δις. προσωπικών mobile συσκευών και 3,1 δις. M2M συνδέσεων – από 7,9 δις. mobile-ready συσκευές και M2M συνδέσεις το 2015.

Παγκοσμίως, το 98% της κίνησης mobile δεδομένων θα προέρχεται από smart συσκευές/συνδέσεις μέχρι το 2020 – από 89% το 2015. Μέχρι το 2020, το 66% των mobile συσκευών/συνδέσεων θα έχουν δυνατότητες IPv6 – από το 36% το 2015 – ενώ η κίνηση IPv6 θα αφορά το 54% της συνολικής κίνησης mobile δεδομένων – από 13% το 2015. Ταυτόχρονα, οι συνδέσεις M2M θα αντιπροσωπεύουν το 26,4% των mobile συνδεδεμένων συσκευών – από 7,7% το 2015 – και θα παράγουν το 6,7% της συνολικής κίνησης mobile δεδομένων, από 2,7% το 2015.

Η μέση ταχύτητα των mobile δικτύων παγκοσμίως θα αυξηθεί κατά 3,2 φορές από το 2015 (2.0 Mbps) μέχρι το 2020 (6.5 Mbps), ενώ η υιοθέτηση του 4G παγκοσμίως είναι ο βασικός παράγοντας βελτίωσης των mobile ταχυτήτων. Μέχρι το 2020, οι συνδέσεις 4G θα αντιπροσωπεύουν το 40,5% όλων των mobile συνδέσεων – από 13,7% το 2015 – και θα αντιπροσωπεύουν το 72% της συνολικής κίνησης mobile δεδομένων – από 47% το 2015.

Το VoWi-Fi ξεπερνά το VoLTE και το VoIP
Παγκοσμίως, τα συνολικά Wi-Fi hotspots, συμπεριλαμβανομένων “home spots”, θα επταπλασιαστούν από το 2015 (64 εκατ.) μέχρι το 2020 (432 εκατ.), ενώ τα “home spots” θα αυξηθούν από 57 εκατ. (2015) σε 423 εκατ.) το 2020. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεδομένης της ανάπτυξης και του ρόλου του mobile networking των τεχνολογιών Wi-Fi, η φετινή έρευνα συγκρίνει ξανά το Voice-over-Wi-Fi (VoWi-Fi) με άλλες mobile υπηρεσίες φωνής. Οι προηγούμενες παροχές VoWi-Fi είχαν περιορισμούς που επηρέαζαν την υιοθέτησης της εμπειρίας του τελικού χρήστη, ενώ σήμερα οι carrier-grade υπηρεσίες VoWi-Fi μπορούν να παρέχονται σε συσκευές χωρίς κάρτα SIM, όπως tablets που διαθέτουν μόνο δυνατότητες Wi-Fi.

Επομένως, μέχρι το 2016, το VoWi-Fi θα ξεπεράσει το VoLTE όσον αφορά τον αριθμό λεπτών που χρησιμοποιούνται ετησίως, ενώ μέχρι το 2018 θα ξεπεράσει και το VoIP. Μέχρι το 2020, τα λεπτά χρήσης του VoWi-Fi θα αντιπροσωπεύουν περίπου το μισό (53%) όλης της κίνησης mobile IP voice, ενώ ο αριθμός των Wi-Fi-capable tablets και Η/Υ (1,7 δις.) θα είναι υπερτριπλάσιος από τον αριθμό των cellular-capable tablets και Η/Υ (548 εκατ.).

Καινοτόμες λύσεις από την Intracom Telecom στο MWC

Συγκεκριμένα, η Intracom Telecom θα παρουσιάσει τη νέα σειρά σημειακών μικροκομματικών (MW PtP) προϊόντων 60 GHz και 70/80 GHz (Millimeter-wave) για “Gigabit-to-The-Home”. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρουσιάσει το WiBAS-Connect, τη νεότερη πολυσημειακή (PtMP) πλατφόρμα της που λειτουργεί στις συχνότητες των 26 / 28 GHz, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς για υπηρεσίες οικιακής πρόσβασης με χωρητικότητες έως και 500 Mbps.

Θα παρουσιαστούν, παράλληλα, λύσεις τηλεπικοινωνιακού λογισμικού έχοντας ως αιχμή δόρατος την ολοκληρωμένη λύση Smart Revenue Management που σχεδιάστηκε ειδικά για την «επόμενη μέρα» του Internet of Things (IoT), λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε εμπορικού τομέα (IoT vertical). Βασισμένη στην επιτυχημένη σουίτα NGINius, η λύση προσφέρει στις εταιρείες που δραστηριοποιούντα στο ΙοΤ τη δυνατότητα αποτελεσματικού ελέγχου των εφαρμογών.

Τέλος, η Intracom Telecom θα παρουσιάσει μια καινοτόμο λύση για έξυπνες πόλεις και δήμους, καθώς και μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών στο χώρο του Cloud Computing για μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς και δημόσιους φορείς με έμφαση στις υπηρεσίες και λύσεις τηλεϊατρικής.

Συνεργασία Intel-Qualcomm για την τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης 802.11ad

Οι εταιρείες προχώρησαν από κοινού στην επιτυχή επίδειξη multi-gigabit διαλειτουργικότητας μεταξύ των αντίστοιχων 802.11ad WiGig λύσεών τους, δείχνοντας το δρόμο για την υιοθέτηση από τους κατασκευαστές συσκευών με δυνατότητες 802.11ad WiGig, οι οποίες επικοινωνούν και συνδέονται μεταξύ τους. Η τεχνολογία 802.11ad αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του Wi-Fi, επιτρέποντας νέες δυνατότητες στους καταναλωτές, όπως η ασύρματη συνδεσιμότητα με docking station, μετάδοσης ροής βίντεο υψηλής ποιότητας με ελάχιστη καθυστέρηση και ενημερωτικά σημεία με περιεχόμενο multimedia, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τη συνολική δυναμικότητα του ασύρματου δικτύου.

Datamed: Στρατηγική συνεργασία με την eClinicalWorks

Αντικείμενο της συνεργασίας αποτελεί η από κοινού υλοποίηση και προώθηση καινοτόμων λύσεων Πληροφορικής Υγείας σε θέματα OΠΣ Νοσοκομείων, ηλεκτρονικού φακέλου ασθενή και πρωτοβάθμιας φροντίδας, βασιζόμενων σε σύγχρονες cloud-based τεχνολογίες, καθώς και λύσεων eHealth και m-mHealth σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2015, η Datamed αποφάσισε να επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας και στη δημιουργία υποδομών για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Στα πλαίσια αυτά, δημιούργησε υγιείς νέες συνεργασίες και προώθησε στην αγορά νέα προϊόντα με σύγχρονες διεθνείς καινοτόμες προδιαγραφές. Ταυτόχρονα, προχώρησε σε αναβάθμιση των ήδη εγκατεστημένων εφαρμογών της εταιρείας.