Η Intel παρουσιάζει το όραμά της για τα δίκτυα 5G στο MWC

Συγκεκριμένα, στις 22 Φεβρουαρίου, η Aicha Evans, Corporate Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του Intel Communication and Devices Group αναμένεται να αναφερθεί σε μια σειρά από νέες συνεργασίες, αλλά και καινοτόμες τεχνολογίες που θα οδηγήσουν την αγορά στο 5G. Όπως επισημαίνεται από την πλευρά των στελεχών της Intel, δισεκατομμύρια αυξανόμενα ευφυών, όσο και συνδεδεμένων, συσκευών, ιδιαίτερα πλούσιων σε δεδομένα προσωποποιημένων υπηρεσιών, αλλά και cloud εφαρμογών εισάγουν εντυπωσιακές εμπειρίες στην καθημερινότητα των χρηστών.

Πληρωμές μέσω τηλεφωνικών αριθμών εισάγει η ΕΚΤ

Συγκεκριμένα, η τελευταία επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους καταναλωτές να μεταφέρουν χρήματα με την χρήση του τηλεφωνικού τους αριθμού ή του email αντί για έναν πολύπλοκο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού. Μάλιστα, η ΕΚΤ πρόσφατα δημιούργησε μια συντονιστική επιτροπή σε συνεργασία με κορυφαία Ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να επεξεργαστούν από κοινού το σχέδιο, ενώ μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να υπάρχει ένα ξεκάθαρο χρονικό πλαίσιο αναφορικά με την έναρξη της εφαρμογής του.

Όσο για τα κύρια εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την υλοποίηση του σχεδίου της ΕΚΤ, δεν είναι άλλα από νομικής χροιάς και όχι τεχνικά. Θα πρέπει να σημειωθεί πως αντίστοιχοι τρόποι πληρωμής ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από την πλευρά εταιρειών, όπως λ.χ. την Google. Συγκεκριμένα, στα τέλη του περασμένου έτους η Google εισήγαγε στις Η.Π.Α. τη δυνατότητα να επιτρέπεται σε χρήστες Android smartphone να στέλνουν χρήματα μέσω γραπτού μηνύματος σε κάποια από τις Google επαφές τους.

Νέοι συνδυασμοί υπηρεσιών «Cyta in One»

Συγκεκριμένα, κάτω από την ομπρέλα του Cyta in One, η εταιρεία, προεπιλέγει και προτείνει στους πελάτες της τους τρεις δημοφιλέστερους συνδυασμούς κινητής, σταθερής και internet που απαντούν σε διαφορετικές χρήσεις και ανάγκες (χαμηλές, μεσαίες, αυξημένες). Τα Cyta in One αποτελούν έτοιμες επιλογές από την πλούσια γκάμα υπηρεσιών, ταχυτήτων internet, προγραμμάτων χρόνων ομιλίας, sms και data που προσφέρει η εταιρεία.

Πέραν των προτεινόμενων, έτοιμων συνδυασμών οι πελάτες της Cyta μπορούν να φτιάξουν το δικό τους Cyta in One ή να προσθέσουν επιπλέον υπηρεσίες, όπως δεύτερο συμβόλαιο κινητής από 4 ευρώ/μήνα καθώς και να αναβαθμίσουν σε VDSL με 6 ευρώ/μήνα. Επίσης, τα Cyta in One μπορούν να συνδυαστούν και με την καινοτόμο εφαρμογή Cyta 4U με μόλις 1 ευρώ/μήνα, όπου οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους συγχρόνως και ως σταθερό. Ως συνδυαστική υπηρεσία στα Cyta in One διατίθεται και το ψυχαγωγικό πακέτο της υπηρεσίας Τηλεόρασης με μόλις 6 ευρώ/μήνα.

Ακόμη πιο ασφαλείς Η/Υ από την Dell

Την ίδια στιγμή, η τελευταία ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας νέας post-boot BIOS λύσης επαλήθευσης που αφορά τους εμπορικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ίδιας της εταιρείας. Μέσω αυτής, οι πελάτες διασφαλίζουν πως η συσκευή τους παραμένει ελεύθερη από malware κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εκκίνησης. Μάλιστα, η εν λόγω λύση αναμένεται να ενσωματωθεί στους εμπορικούς Η/Υ της Dell με την αγορά της άδειας Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise. Όσο για την τεχνολογία Cylance, εξασφαλίζει ένα σαφώς ανώτερο επίπεδο προστασίας, καταφέρνοντας να σταματήσει το 99% του malware και των προηγμένων επίμονων απειλών.

Η Intrasoft International στο Digital Advisory Council του DIGITALEUROPE

Το Digital Advisory Council, ο επιχειρησιακός βραχίονας του DIGITALEUROPE, είναι το συμβούλιο επιλεγμένων ανωτάτων στελεχών εταιρειών τεχνολογίας. Ο ρόλος του συμβουλίου αυτού είναι εκτελεστικός και σε αυτό το πλαίσιο οργανώνει συναντήσεις με ευρωπαϊκούς φορείς, θεσμούς και decision-makers, με σκοπό να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος, το οποίο θα προάγει την καινοτομία στην τεχνολογία αλλά και τον ανταγωνισμό.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση του Digital Advisory Council είναι στις 11 Φεβρουαρίου με τον Andrus Ansip, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με τους Επιτρόπους Gunther H. Oettinger και Vera Jourova, με στόχο να συζητηθεί το πώς συγκεκριμένες πτυχές του Ευρωπαϊκού πολιτικού περιβάλλοντος θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στις εταιρείες-μέλη του DIGITALEUROPE, βοηθώντας ταυτόχρονα την ευρύτερη Ευρωπαϊκή οικονομία να αναπτυχθεί, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να βελτιώσει τόσο τις δημόσιες υπηρεσίες, όσο και τη ζωή των πολιτών.

Η General Electric επενδύει στο βιομηχανικό IoT

Σε πρώτη φάση, οι λύσεις της εταιρείας αναμένεται να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους γύρω από την διαχείριση της απόδοσης των περιουσιακών στοιχείων, έτσι ώστε οι χώροι της κατασκευής και της βιομηχανίας να αγγίξουν την πλήρη τους δυνατότητα σε όρους χρήσης ενέργειας και βελτιστοποίησης. Σύμφωνα με τον Mark Bernardo, Digital Professional Services Leader της GE: «Καταβάλουμε πραγματικά σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να μεταβληθούμε σε μια πραγματικά ψηφιακή, βιομηχανική εταιρεία. Συχνά σκεφτόμαστε σχετικά με μια σειρά από στοιχεία όπως λ.χ. μεγάλες μηχανές, ωστόσο πάντοτε -σχεδόν- ξεχνάμε την ικανότητα που υπάρχει για την άντληση δεδομένων από αυτές και εν συνεχεία η διασύνδεσή τους ώστε να αποκτήσουν διεπαφή μεταξύ τους αλλά και να μπορούν να αντληθούν ενδιαφέροντα δεδομένα και στοιχεία από τα ίδια σε έναν ευρύτερο τρόπο».

Cosmote: Αύξηση κίνησης 30%με αφορμή τις εκπτώσεις

Το κοινό επισκέφτηκε τα αναβαθμισμένα καταστήματα για να επωφεληθεί από τις μοναδικές εκπτώσεις της Cosmote  που αγγίζουν το 50% σε προϊόντα τεχνολογίας, σταθερής και κινητής, όπως smartphones, τablets, laptops, τηλεοράσεις και αξεσουάρ. Στις μέχρι τώρα αγορές των καταναλωτών από τα καταστήματα  Cosmote πρωταγωνιστούν τα smartphones, ενώ μεγάλη είναι η κίνηση στα tablets και στα αξεσουάρ.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, στα καταστήματα Cosmote οι καταναλωτές θα βρουν δημοφιλή smartphones με έκπτωση έως 26%, tablets με έκπτωση έως 30%, ενώ με έκπτωση έως 34% θα βρουν προϊόντα καρτοκινητής σε συσκευές και πακέτα σύνδεσης Cosmote Mobile Internet με κάρτα. Επιλεγμένα laptops διατίθενται φθηνότερα έως 37%, ενώ τηλεοράσεις διατίθενται με έκπτωση έως 23%. Μοναδικές εκπτώσεις περιμένουν τους καταναλωτές και σε ασύρματα τηλέφωνα, wearables και αξεσουάρ.

Σε επίπεδα-ρεκόρ – στα 3,16 δις. δολ. – τα έσοδα της SAS το 2015

Οι πωλήσεις νέου λογισμικού αυξήθηκαν κατά 8%, γεγονός που αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για λογισμικό SAS Analytics. Η αύξηση των συνολικών εσόδων της SAS ήταν ισχυρή, παγκοσμίως. Το ποσοστό των εσόδων που αναφέρονται σε νέες πωλήσεις έφθασε σε διψήφιο νούμερο στις περισσότερες γεωγραφικές περιοχές, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αποτέλεσμα  των επιτυχημένων προσπαθειών παγκοσμιοποίησης.

Η SAS ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει για cloud, mobile και IoT, ενώ το SAS Cloud Analytics άρχισε να αποδίδει γρήγορα και οι δυνατότητές του αξιοποιούνται πλέον από πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες. Επιπλέον, σύμφωνα με τους αναλυτές, η SAS διαθέτει τις λύσεις για «predictive analytics που προσφέρουν σχεδόν κάθε δυνατότητα που θα επιθυμούσε ένας data scientist ή ένας επιχειρηματικός χρήστης».

Η δέσμευση της SAS στην καινοτομία το καθιστά αυτό εφικτό. Το 2015, η εταιρεία επανεπένδυσε το 25% του συνολικού εισοδήματος σε έρευνα και ανάπτυξη – σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό των ετήσιων εσόδων που επανεπενδύθηκε από τις περισσότερες κορυφαίες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Η Sharp επιλέγει τη «σωτηρία» μέσω της Foxconn

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο πλευρές κατά το παρελθόν είχαν συνεργαστεί αρμονικά για την κοινή διαχείριση ενός εργοστασίου που βρισκόταν στην Ιαπωνία και παρά το γεγονός ότι το 2012 δεν είχαν καρποφορήσει οι συνομιλίες μεταξύ τους για το σχηματισμό μιας στρατηγικής συμμαχίας που προέβλεπε και χρηματοοικονομικούς δεσμούς. Η συγκεκριμένη εξαγορά δε, πρόκειται να επεκτείνει και διευρύνει ταχύτατα τα κανάλια πωλήσεων για τις LCD της Sharp.

Πέντε χρόνια εγγύηση σε επιλεγμένους εκτυπωτές και πολυμηχανήματα από τη Xerox

Παράλληλα, η Xerox αναδεικνύει τη σημαντικότητα χρήσης γνήσιων αναλωσίμων για τη διασφάλιση της χρωματικής πιστότητας των εκτυπώσεων. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία ιδιαίτερα σημαντική προσφορά, η οποία ανεβάζει ψηλά τον πήχη στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς αφορά σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο ανανεώνεται κάθε χρόνο με την αγορά και χρήση γνησίων αναλωσίμων Xerox, αποτελώντας τον ιδανικό συνδυασμό προστασίας της επένδυσης από πλευράς των πελατών μας. Πιο συγκεκριμένα, η αρχική  εγγύηση ισχύει για ένα χρόνο και ανανεώνεται κάθε χρόνο με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται ξεκάθαρα στο παρακάτω link. Έτσι  κατά τη διάρκεια της εγγύησης, σε περίπτωση βλάβης, οι τεχνικοί της Xerox επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του πελάτη και προβαίνουν σε επιτόπιο έλεγχο και επισκευή, χωρίς καμία χρέωση για την επίσκεψη και τα ανταλλακτικά.