Νέες συνεργασία της Samsung Electronics για το Samsung Pay

Με βάση την εν λόγω συνεργασία, η SAP θα εγκαταστήσει την εφαρμογή λογισμικού της Vehicles Network σε συνδεδεμένα οχήματα. Κατ’ αυτό τον τρόπο, το Vehicles Network θα επιτρέπει στην Samsung Electronics να ενσωματώσει τις δυνατότητες πληρωμής στην αντλία και στις υπηρεσίες στάθμευσης στη συνολική in-car και mobile χρήστη εμπειρία που παρέχει, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι αυτοκινήτων Seat να είναι σε θέση να πληρώνουν για το parking, το γέμισμα βενζίνης και μια σειρά από άλλες παροχές μέσω της χρήσης του Samsung Pay.

Δύο νέοι τηλεπικοινωνιακοί πελάτες για την HPE

Στο project που αφορά την Swisscom, στόχος της HPE είναι να υλοποιήσει μια λογική Network Function Virtualization (NFV) τόσο στην πληροφοριακή όσο και στην τηλεπικοινωνιακή υποδομή με την χρήση των συστημάτων της OpenNFV. Μάλιστα, η Swisscom ισχυρίζεται πως αποτελεί έναν από τους πρώτους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που αξιοποιούν το NFV για να παρέχουν virtual Customer Premise Equipment (vCPE) στις επιχειρήσεις-πελάτες της.
Όσο για την Αργεντίνικη Telecom Personal, επέλεξε την HPE ώστε να εκσυγχρονίσει το δίκτυό της προκειμένου να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες 4G/LTE προκειμένου να αντιπαρέλθει με επιτυχία στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες δεδομένων εκ μέρους των συνδρομητών της. Υπό αυτό το πρίσμα, η HPE αναμένεται να επανασχεδιάσει την υφιστάμενη υποδομή, επεκτείνοντας και αναβαθμίζοντας σημαντικά τμήματα του πυρήνα του ίδιου του δικτύου της Telecom Personal.

Ολοένα και περισσότεροι πελάτες εμπιστεύονται την πλατφόρμα SAP HANA

Η λύση SAP HANA SPS 11 ενσωματώνει ενισχυμένα χαρακτηριστικά διαθεσιμότητας, ανάκτησης, ασφάλειας και διαχείρισης δεδομένων τόσο on-premise όσο και στο cloud, ενώ το νέο χαρακτηριστικό «stand-by» επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν περισσότερο χρόνο κατά τη μετάβαση τους σε μια δευτερεύουσα βάση δεδομένων που αναπαράγει συνεχώς αλγορίθμους από την κύρια βάση δεδομένων. Σημειώνεται ότι η τελευταία έκδοση της πλατφόρμας SAP HANA προσφέρει ενισχυμένα analytics, ενώ ο διακομιστής εφαρμογών της λύσης SAP HANA SPS 11 έχει επανασχεδιαστεί ώστε να αναβαθμίζει ανεξάρτητα τις υπηρεσίες βάσεων δεδομένων. Με την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας, μεγάλοι όγκοι δεδομένων μπορούν πλέον να διαχειρίζονται με διαφάνεια, αξιοποιώντας την κατάλληλη τεχνολογία και μέσω του κώδικα Hadoop, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης του κύκλου ζωής των δεδομένων της πλατφόρμας SAP HANA. Σύμφωνα, με έρευνα του Americas’ SAP Users’ Group, η υιοθέτηση της πλατφόρμας SAP HANA αυξάνεται σταθερά.

«Συμμαχία» Ericsson-AWS για υπηρεσίες cloud

Η συμφωνία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας της Ericsson να παρακινήσει τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να υιοθετήσουν υπηρεσίες cloud αντί να εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τις δικές τους εσωτερικές λειτουργίες IT που τους βοηθούν να «τρέχουν» πιο αποδοτικές mobile υπηρεσίες. Η Ericsson θα παρέχει το λογισμικό που θα βοηθήσει τις εταιρείες να «εκμεταλλευτούν» τις υπηρεσίες cloud της Amazon, ενώ θα τους επιτρέπει να διατηρούν τον έλεγχο των δεδομένων των πελατών τους.

Ο GRECA σε πανευρωπαϊκή έρευνα για το crossboarder commerce

Η έρευνα θα συμπληρωθεί ανώνυμα από ένα μεγάλο αριθμό online καταστημάτων σε όλη την Ευρώπη. Στόχος είναι η συλλογή συγκεκριμένων παραδειγμάτων από την καθημερινή εμπειρία, ώστε να επισημανθούν τα προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, θα διευκολυνθεί η προσπάθεια διεύρυνσης των επιχειρήσεων, καθώς και η είσοδός τους σε νέες αγορές άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Η έρευνα θα προσφέρει στους ερωτηθέντες δεδομένα, στατιστικά στοιχεία και γραφήματα, συνοψίζοντας τα πλέον πιεστικά εμπόδια στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H Dell επιβράβευσε τους συνεργάτες της

Η εκδήλωση αναγνωρίζει και τιμά τους συνεργάτες της Dell για τις καινοτόμες λύσεις, που προσφέρουν σε καταναλωτές ή επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, βασισμένες σε τεχνολογίες της Dell. Απονεμήθηκαν συνολικά 8 βραβεία σε συνεργάτες. Αναλυτικά τα βραβεία έχουν ως εξής: New Preferred Partner: Ergosystems, Registered Partner of the Year: Msystems, Best Retail Partner: MediaMarkt, Partner for Growth: Active Computer Systems, Distributor of the Year: Oktabit, Enterprise Partner of the Year: Byte Computer, Partner of the Year: Cosmos Business Systems και Ειδικό βραβείο Most Valuable Player: κ. Βλαδίμηρος Γράβαρης / InfoQuest. Σε ότι αφορά στην ελληνική αγορά, το πρόγραμμα συνεργατών Dell PartnerDirect διανύει ήδη τον 9ο χρόνο εφαρμογής του και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των πλέον δραστήριων ελληνικών εταιρειών πληροφορικής.

Σημαντικά αποτελέσματα για την ελληνική αποστολή από τη CES 2016

Oι ελληνικές εταιρείες της αποστολής, Centaur Technologies, Qualia, Heliix, Hyperthech, Irida Labs, Meazon, Prisma Electronics, Sensoraide, Spark works, Think Silicon, Wubby, Yodiwo και εκπρόσωποι του Corallia, της ENEBH και του Enterprise Greece έλαβαν μέρος σε περισσότερες από 150 διμερείς συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών κολοσσών, δημιουργώντας πολλές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν επαγγελματίες, εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας ηλεκτρονικών και δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ελληνικά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που εστιάζουν κυρίως σε τεχνολογίες Internet of Things.

GSMA: Οι mobile συνδέσεις 4G ξεπέρασαν το 1 δις.

Κατά την πρώτη ημέρα του Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, το GSMA παρουσίασε την τελευταία έκδοση της έκθεση Mobile Economy, η οποία αποκαλύπτει μία σημαντική μετάβαση στα 3G και 4G mobile ευρυζωνικά δίκτυα στις ανεπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές, με ταυτόχρονη επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, της υιοθέτησης smarpthone και της χρήσης δεδομένων. Ο αριθμός των 4G συνδέσεων διπλασιάστηκε το 2015, σύμφωνα με τον GSMA, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 451 live δίκτυα που τρέχουν σε 151 χώρες, από τις οποίες οι μισές βρίσκονται σε αναδυόμενες αγορές. Επίσης, σημειώνεται ότι ο όγκος χρήσης δεδομένων αναμένεται να παρουσιάσει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 49% μέχρι το 2020, αγγίζοντας τα 40 exabytes μηνιαίως μέχρι το 2020. Τέλος, η έκθεση αποκαλύπτει ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 4,7 δις. μοναδικοί mobile συνδρομητές – δηλαδή το 63% του παγκόσμιου πληθυσμού, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί στο 70% μέχρι το 2020.

Η Encode εκπροσωπεί την Ελλάδα στο “RSA Conference”

Καθώς η αναγκαιότητα και η σημαντικότητα του πεδίου της ασφάλειας της πληροφορικής συνεχίζει να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, το Συνέδριο “RSA Conference” διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση και την μεταφορά γνώσης μεταξύ των επαγγελματιών της ασφάλειας πληροφοριών και δεδομένων. Το Συνέδριο “RSA Conference” ξεκίνησε το 1991 ως φόρουμ για κρυπτογράφους με σκοπό την συλλογή και κοινοποίηση της πιο σύγχρονης γνώσης και την ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας με αποτέλεσμα να είναι σήμερα το κορυφαίο γεγονός στον τομέα της ασφάλειας Διαδικτύου. Τα στελέχη της Encode, με επικεφαλής τον Χάρη Ηλιόπουλο, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, θα βρίσκονται εκεί εκπροσωπώντας την Ελλάδα για άλλη μια φορά, σε ένα γεγονός ορόσημο για την καινοτομία και την συνεχόμενη ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Σύμβαση της Intracom Telecom με την MTS Ρωσίας

Η εισαγωγή της τεχνολογίας αιχμής του UltraLink-FX80 στο δίκτυο backhaul και μεταφοράς της MTS θα επιτρέψει την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς που θα προσφέρει ταχύτητες υπηρεσίας 4G+ ξεπερνώντας το 1 Gbps, παρέχοντας γρήγορη πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ανάρτηση και λήψη αρχείων, video streaming υψηλής ευκρίνειας και πλούσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες πολυμέσων για την συνεχώς αυξανόμενη ποικιλία των κινητών συσκευών των χρηστών.

Το UltraLink-FX80 της Intracom Telecom χρησιμοποιεί τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες mmWave ολοκληρωμένων πομποδεκτών σε μια μονάδα μικρών διαστάσεων ραδίου εξωτερικού χώρου. Προσφέροντας την υψηλότερη φασματική απόδοση, το UltraLink-FX80 παρέχει χωρητικότητα έως και 3 Gbit/s full-duplex Ethernet σε ένα κανάλι 500 MHz για την παροχή υπηρεσιών backhaul σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με το χαμηλότερο κόστος ανά Gigabit. Επιπλέον, με την καινοτόμο υποστήριξη αυτόματης παραμετροποίησης, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αυτο-οργάνωσης δικτύου του λογισμικού διαχείρισης uni|MS™, ελαχιστοποιείται ο χρόνος και το κόστος εγκατάστασης, και διασφαλίζεται η αποφυγή σφαλμάτων εγκατάστασης.