Τεράστιο «άλμα» για την αγορά wearables το δ’ τρίμηνο του 2015

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες άγγιξαν τα 27,4 εκατ., αυξημένες ετησίως κατά 126,9%, ενώ συνολικά για το 2015, οι παραγγελίες διαμορφώθηκαν στα 78,1 εκατ., αυξημένες κατά 171,6%. Αναφορικά με τα μοντέλα και τους παρόχους, το Fitbit έκλεισε τη χρονιά ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς, λόγω του ενισχυμένου χαρτοφυλακίου συσκευών και εκτεταμένης εμβέλειας στην αγορά παγκοσμίως, με τις παραγγελίες το δ’ τρίμηνο να αγγίζουν τα 8,1 εκατ.

Από τη δεύτερη θέση οι όγκοι παραγγελιών της Apple αυξήθηκαν ελάχιστα από το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τα συνολικά έσοδα ακόμη δεν έχουν αντισταθμίσει την μειωμένη ανάπτυξη και τη μείωση από τις άλλες προϊοντικές κατηγορίες της εταιρείας. Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Xiaomi, η οποία έχει επικεντρωθεί κυρίως σε φθηνά fitness trackers εντός της κινεζικής αγοράς, με τιμές πολύ χαμηλότερες του ανταγωνισμού, επιτρέποντας έτσι στην εταιρεία να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη αύξηση από τους παρόχους της πρώτης πεντάδας. Την πεντάδα ολοκληρώνουν η Samsung και η Garmin με αρκετά μικρή διαφορά μεταξύ τους. Η Samsung επωφελήθηκε, κυρίως, από το Gear S2, ενώ η Garmin διαθέτει ένα ευρύ και εδραιωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων για μία ευρεία γκάμα αθλητών.

Οι Cisco και MTS κτίζουν «έξυπνο» δίκτυο στη Ρωσία

Με αυτό τον τρόπο, ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος θα είναι σε θέση να αυτοματοποιήσει τη βελτιστοποίηση του δικτύου σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών φωνής και δεδομένων. Αξίζει να σημειωθεί πως η λύση SON της Cisco με αυτοματοποιημένο τρόπο αναλύει τον φόρτο των διαφορετικών πεδίων ενός δικτύου, πραγματοποιώντας μια προληπτική online προσαρμογή στις παραμέτρους του δικτύου, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί με δυναμικό τρόπο την χωρητικότητά του σε επίπεδο γραμμής μέσω αλλαγών στο προφίλ της κίνησης του ίδιου του συνδρομητή.

Συνεργασία Siemens-IBM για cloud λύσεις διαχείρισης ενέργειας

Μέσω της συνεργασίας, η Siemens αναμένεται να «συνεισφέρει» την εξειδίκευσή της στην ανέγερση κτιρίων, καθώς επίσης και την αντίστοιχη της IBM για το Internet of Things (IoT), προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η προοπτική που εμφανίζουν τα συνδεδεμένα κτίρια, καθώς επίσης και των δεδομένων που αυτά δημιουργούν. Στόχος είναι να βοηθηθούν αποτελεσματικά οι ιδιοκτήτες κτιρίων που προορίζονται για επαγγελματική χρήση κατά μήκος πολλαπλών βιομηχανιών να πετύχουν business αποτελέσματα, αλλά και τους στόχους της ενεργειακής απόδοσης που έχουν θέσει.

Η Microsoft εξαγόρασε την Xamarin

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο πλευρές την τελευταία διετία βρισκόταν σε επαφές προκειμένου να εξετάσουν την πιθανότητα ευρύτερης συνεργασίας είτε ακόμη και συμμετοχής της Microsoft στους γύρους χρηματοδότησης που διενεργούσε κατά καιρούς η Xamarin. Υπογραμμίζεται πως η τεχνολογία της τελευταίας επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές iOS και Android σε κάθε χώρα ξεχωριστά με την χρήση της γλώσσας προγραμματισμού C# της Microsoft, όπερ σημαίνει πως είναι σε θέση να γράψουν ένα σετ κώδικα, αξιοποιώντας το για εφαρμογές που αποβλέπουν σε πολλαπλές πλατφόρμες.

Αυτή τη στιγμή, η Xamarin διαθέτει περισσότερους από 1,3 εκατ. προγραμματιστές καθώς επίσης και 15.000 πελάτες που αξιοποιούν την τεχνολογία της. Όπως δήλωσε ο Scott Guthrie, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Cloud and Enterprise Group της Microsoft, «ο συνδυασμός των Xamarin, Visual Studio, Visual Studio Team Services και Azure παρέχουν στους προγραμματιστές μια ολοκληρωμένη λύση ανάπτυξης φορητών εφαρμογών που καλύπτει κάθε πτυχή που απαιτείται για τον προγραμματισμό, την δοκιμή, την προσφορά mobile apps για κάθε συσκευή».

Λύση των Ericsson και Cisco για τη διαχείριση υπηρεσιών δικτύου νέας γενιάς

Η παραδοσιακή διαχείριση υπηρεσιών δικτύου εστίαζε συνήθως σε μία τεχνολογία και είχε έναν πάροχο ανά τομέα. Ως εκ τούτου, η επέκταση για το συντονισμό πολλαπλών domains, τεχνολογιών και εξοπλισμού από διαφορετικούς παρόχους επιβάλλει εξατομικευμένες διαδικασίες διαχείρισης υπηρεσιών. Το Ericsson Dynamic Service Manager δίνει τη δυνατότητα στους πάροχους υπηρεσιών να ρυθμίζουν, να παρακολουθούν και να βελτιστοποιούν με δυναμικό τρόπο, τους διαθέσιμους πόρους δικτύου, για εφαρμογές σε περιβάλλοντα πολλαπλών domain και παρόχων δικτύου. Το προϊόν συνδυάζει τα κορυφαία συστήματα OSS και διαχείριση δικτύου της Ericsson, καθώς και την εξειδίκευση της Cisco στον τομέα των IP, και επικεντρώνεται σε πολλαπλούς παρόχους mobile backhaul, IP κορμού και VPNs επιχειρήσεων. Η λύση περιλαμβάνει διαδικασίες προ-ενσωμάτωσης με συσκευές δικτύου και λύσεις διαχείρισης τομέα των Ericsson και Cisco, καθώς και ένα πλούσιο σύνολο εργαλείων, για τη διευκόλυνση των υπηρεσιών και της δυναμικής επίλυσης πιθανών προβλημάτων, προτού οι πελάτες τα βιώσουν.

Η IBM ολοκλήρωσε την εξαγορά της Resource/Ammirati

Με την συγκεκριμένη κίνηση, η τελευταία αναμένεται να αποτελέσει μέρος του IBM Interactive Experience (IBM iX), που με τη σειρά του αποτελεί το μεγαλύτερο ψηφιακό agency σε παγκόσμιο επίπεδο. Κύριος στόχος της IBM iX είναι η διάδραση και ταχύτατη αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων-πελατών οι οποίοι με τη σειρά τους αναζητούν την ψηφιακή ανανέωσή τους προκειμένου να καθοδηγήσουν τις εμπειρίες μετασχηματισμού των ίδιων των brands. Σημειώνεται, τέλος, πως πριν από λίγες ημέρες η IBM δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον της να εξαγοράσει τα Γερμανικά agencies ψηφιακού σχεδιασμού Aperto και ecx.io.

Paysafecard: 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά

Η εταιρεία προσφέρει ασφαλείς και γρήγορες προπληρωμένες λύσεις για διαδικτυακές αγορές στην Ελλάδα και σε άλλες 41 χώρες παγκοσμίως, χωρίς να προϋποθέτει την εισαγωγή προσωπικών στοιχείων, στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας. Από το 2006 οι Έλληνες καταναλωτές έχουν αγκαλιάσει τις προπληρωμένες διαδικτυακές λύσεις και την paysafecard καθώς προσφέρουν πρόσβαση σε μια τεράστια ποικιλία προϊόντων από τον κόσμο του gaming, των social media κ.α. Στη δεκαετή της παρουσία στην Ελλάδα, η paysafecard επενδύει συνεχώς ώστε να διευρύνει την παρουσία της σε εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και άλλους φορείς. Έτσι, μεγάλο ποσοστό από τα χρήματα που πηγαίνουν στα σημεία πώλησης, παραμένουν και κινούνται στην εγχώρια αγορά.

si-Cluster και ΥΠΕΘΑ ολοκληρώνουν επιτυχώς το έργο ACRITAS

Η πλατφόρμα ΑCRITAS αξιοποιεί συστήματα σύνθεσης δεδομένων από επίγειους και δορυφορικούς αισθητήρες, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των συνόρων, μπορεί να αναπτυχθεί ταχύτατα σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές παρέχοντας πολύ-λειτουργικές δυνατότητες εποπτείας, χρήσιμες επεξεργασμένες πληροφορίες και καινοτόμες υπηρεσίες σε περιφερειακές και εθνικές αρχές, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές υποδομές φύλαξης των συνόρων.

Η πλατφόρμα ACRITAS αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της ΓΓΕΤ «Δημιουργία και Λειτουργία Δομής Διαχείρισης και Ανάπτυξης Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών» και η ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος έγινε εφικτή με τη συνεργασία του si-Cluster και του ΥΠΕΘΑ. Συντονιστής του έργου είναι η Space Hellas και συμμετέχοντες, τα μέλη του si-Cluster: Terra Spatium, Epos, Geosystems Hellas, InAccess, Irida Labs, Neuropublic, Planetek Hellas και οι υπεργολάβοι τους ISΙ, Miltech Hellas, ATESE, ISI/RIC Athena, MRCL Lab, VLSI Lab, iBEC.

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία ενημέρωσης δημοσίων υπαλλήλων για τη μισθοδοσία τους

Συγκεκριμένα, μέσω του www.gsis.gr, οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην Εφαρμογή Πληροφόρησης Μισθοδοτούμενων και να αναζητούν, εκτός από τα πρόσφατα στοιχεία μισθοδοσίας τους, και αναδρομικά στοιχεία από το έτος που εντάχθηκε ο φορέας τους στην ΕΑΠ. Η νέα υπηρεσία υλοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης, σε συνεργασία με την ΕΑΠ.

Βελτιωμένα έσοδα κατά 2% για τον όμιλο ΟΤΕ το δ’ τρίμηνο

Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία (εξαιρουμένων των πληρωμών για άδειες φάσματος) το 2015 ανήλθαν σε 569,7 εκατ., αυξημένες κατά 2,3%. Οι επενδύσεις στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας και Ρουμανίας ανήλθαν σε 237,9 εκατ. και 114,9 εκατ. αντίστοιχα. Στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας, οι συνολικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 202,1 εκατ. Το 2015, ο Όμιλος κατέγραψε  ισχυρές προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές που διαμορφώθηκαν σε 507,2 εκατ., ενώ ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε σε λιγότερο από 0,9 δισ. στις 31 Δεκεμβρίου, μειωμένος κατά 23,6 ετησίως, που αντιστοιχεί σε 0,6 φορές το προσαρμοσμένο ετήσιο ΕΒΙTDA. Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 0,6% το δ’ τρίμηνο και διαμορφώθηκε σε 167,7 εκατ. Κατά συνέπεια το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA, στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, αυξήθηκε σε 40,2% το 2015, αυξημένο κατά 60 μονάδες βάσης.