Μονοψήφια ανάπτυξη αναμένεται στην αγορά smartphone το 2016

Η χρονιά έκλεισε με 1,44 δις. παραγγελίες παγκοσμίως, αυξημένες κατά 10,4% ετησίως, ενώ οι πιο πρόσφατες προβλέψεις της IDC δείχνουν ότι οι παραγγελίες το 2016 θα ανέλθουν στα 1,5 δις., δηλαδή αύξηση της τάξης του 5,7% ετησίως, ενώ για το 2020 προβλέπονται παραγγελίες της τάξης των 1,92 δις. Η αγορά θα συνεχίσει να παρουσιάζει μετάβαση σε low end συσκευές με μέση τιμή πώλησης για την συνολική αγορά να μειώνεται από 295 δολ. το 2015 στα 237 δολ. το 2020. Αναφορικά με τα λειτουργικά συστήματα, η IDC προβλέπει ότι το τοπίο δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, καθώς οι παραγγελίες Android αναμένεται να αυξηθούν από 1,17 δις. το 2015 στα 1,62 δις. το 2020, ενώ το 2016 προβλέπεται ότι θα είναι σχετικά στάσιμο για την αγορά του iOS.

Τα στελέχη IT «παλεύουν» με την μετάβαση στο ψηφιακό επιχειρηματικό μοντέλο

Το 55% των συμμετεχόντων δηλώνουν πως η μετάβαση σε ψηφιακή επιχείρηση θα τους επέτρεπε να αυξήσουν τα επίπεδα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ το 65% θεωρούν ως ιδιαίτερα σημαντικό την ανάλογη διαμόρφωση της τεχνολογίας, των εν λόγω διαδικασιών ή των IT πόρων κατά τους προσεχείς 12 μήνες προκειμένου να εγκαταστήσουν και υιοθετήσουν τις αρχές της ψηφιακής επιχείρησης, δίνοντας έμφαση σε πέντε καίριας σημασίας περιοχές: δημιουργία φορητών εφαρμογών, ανάπτυξη cloud, social media, data analytics και ΙΤ ασφάλειας.

Συμφωνία συνεργασίας CYBER-i και Intel Security

Μέσω της εν λόγω συνεργασίας οι επιχειρήσεις-πελάτες αναμένεται να αποκτήσουν μια αξιόπιστη λύση που έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί προληπτικά όσο και αποτελεσματικά μέσω υπηρεσιών αποτροπής, ελέγχου και ανταπόκρισης σε περιστατικά που σχετίζονται με την ΙΤ ασφάλεια.

Οι Red Hat και Eurotech ενώνουν τις δυνάμεις τους

Συγκεκριμένα, η Red Hat σχεδιάζει να συνδυάσει το open-source Red Hat Enterprise Linux και Red Hat JBoss middleware με το Everyware Software Framework και το Everyware Cloud της Eurotech προκειμένου να δημιουργήσει μια end-to-end αρχιτεκτονική για το IoT. Μέσω της συνεργασίας αυτής, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ενσωματώσουν λειτουργικά δεδομένα που προκύπτουν από πληροφοριακό εξοπλισμό στην άκρη του δικτύου με back-end υπηρεσίες που στηρίζονται στο cloud.

Οι χρεώσεις περιαγωγής απασχολούν τους Έλληνες ταξιδιώτες

Αν και οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι δεν έλαβαν πολύ υψηλούς λογαριασμούς, χρεώσεις μέχρι 25 ευρώ έχει λάβει το 17% των ερωτηθέντων, από 25-50 ευρώ το 16%, από 50-80 ευρώ το 12%, ενώ χρεώσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 80 ευρώ έχει λάβει το 18%. Όπως προκύπτει από την ταξιδιωτική έρευνα, οι Έλληνες, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το 31%χρησιμοποιούν το κινητό τους κυρίως για να πραγματοποιήσουν κλήσεις, το 30% για πλοήγηση στο Διαδίκτυο και μόνο το 3% δεν χρησιμοποιεί καθόλου το κινητό του τηλέφωνο. Από την έρευνα προκύπτει ότι στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, επιλέγουν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ελληνικού παρόχου τηλεφωνίας, ενώ το 25% υποστήριξε πως όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, οι οποίες δεν είναι ικανοποιητικές για τους Έλληνες ταξιδιώτες.

Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής επαγγελματία ή επιχείρησης μέσω Viva Wallet

Ο ιδιώτης μπορεί μέσα από το site ή το κινητό του σε ελάχιστο χρόνο να μεταφέρει το ποσό που επιθυμεί στο Viva Wallet του επαγγελματία πληκτρολογώντας μόνο το ΑΦΜ. Με την ίδια υπηρεσία ο επαγγελματίας ή η επιχείρηση μέσα από το site μπορεί να στείλει ειδοποίηση πληρωμής με sms στον πελάτη και η συναλλαγή να ολοκληρωθεί μόλις ο δεύτερος την αποδεχτεί. Με την υπηρεσία «Πληρωμή με ΑΦΜ» δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον αποστολέα ή τον παραλήπτη και η μεταφορά των χρημάτων γίνεται σε πραγματικό χρόνο, εύκολα και με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται αριθμός λογαριασμού ή IBAN. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουν και οι δύο λογαριασμό Viva Wallet.

Προμήθειες των Telmaco και Omniwave στη ΝΕΡΙΤ

Η σύμβαση με την Telmaco αφορά την προμήθεια 150 δεκτών-αποκωδικευτών δορυφορικών σημάτων (IRD), του οίκου WellAV τύπου UMH160R AD-MS και η αξία της ανέρχεται στις 203.872,50 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η σύμβαση με την Omniwave αφορά της προμήθεια 150 δορυφορικών κεραιών και παρελκομένων και η αξία της ανέρχεται στις 164.026,65 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Έργο της 01 Solutions Hellas στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων

Στο πλαίσιο του έργου η εταιρεία θα προβεί στην κατασκευή ενός δικτυακού τόπου όπου θα δημοσιεύονται οι κατασχετήριες εκθέσεις και οι περιλήψεις των πλειστηριασμών όπου ο επισπεύδων είναι φυσικό πρόσωπο ή Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (όχι Δημόσιο) και θα αφορούν όλη την Ελλάδα. Στο νέο έργο, που θα αντικαταστήσει την έντυπη δημοσίευση από 1/5/2016, δικαίωμα εισόδου για ανάρτηση κειμένου θα έχουν οι Δικαστικοί Επιμελητές (περίπου 2.300) και οι Συμβολαιογράφοι της Ελλάδος (περίπου 3.500). Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η ελεύθερη πρόσβαση σε όλους για ενημέρωση γύρω από πλειστηριασμούς από όλη την Ελλάδα, θα καταργηθεί το κόστος της εκτύπωσης και θα παρέχεται ευκολία στους χρήστες για δημοσίευση κειμένων κατευθείαν από το χώρο εργασίας τους. Επιπλέον στο νέο σύστημα θα υπάρχει πρόβλεψη για μελλοντική επέκταση και για άλλα κείμενα που δημοσιεύονται σήμερα στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, όπως πτωχεύσεις, καταστατικά σωματείων κλπ, που δηλώνονται από Δικηγόρους.

Η Veritas βελτιώνει το Information Governance

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την ενσωμάτωση νέων καινοτόμων τεχνολογιών στις λύσεις Enterprise Vault 12 και Data Insight 5.1. Το Enterprise Vault 12 εισάγει ένα κεντρικό, αποδοτικό και εξαιρετικά ευέλικτο πλαίσιο ταξινόμησης, που απλοποιεί τον εντοπισμό σημαντικών πληροφοριών, διαγράφοντας παράλληλα τις επουσιώδεις. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνολογίες της Veritas ή  συμβατές μηχανές ταξινόμησης, το Enterprise Vault 12 ταξινομεί αυτόματα το διαθέσιμο περιεχόμενο  στο οποίο περιλαμβάνονται: e-mails, αρχεία, SharePoint, instant messaging και social media. Επιπλέον, η Veritas δίνει σε οργανισμούς που τηρούν petabytes από ήδη αρχειοθετημένες πληροφορίες, τη δυνατότητα για εκ νέου ταξινόμηση, βοηθώντας τους να προσαρμοστούν καλύτερα στη μακροπρόθεσμη διατήρηση των πληροφοριών τους.To Data Insight 5.1 υποστηρίζει τώρα την υπηρεσία Box, παρέχοντας δυνατότητα αναγνώρισης ευαίσθητων πληροφοριών σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή υποδομή, είτε πρόκειται για ενδοεταιρικούς αποθηκευτικούς πόρους, είτε για αποθήκευση σε cloud. Επίσης, παρέχει βελτιωμένα remediation workflows που κάνουν την πρόσβαση και τις αλλαγές δικαιωμάτων χρήσης όσο το δυνατόν πιο αυτοματοποιημένες και επαναλαμβανόμενες, με εύκολη πρόσβαση μέσω ενός self-service portal.

Τέσσερις προσφορές σε διαγωνισμό της Ειδικής Υπηρεσίας ΟΠΣ

Αντικείμενο του έργου είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας του ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω της προσαρμογής και επέκτασης του υπάρχοντος ΟΠΣ, για την κάλυψη των απαιτήσεων που θέτει η Προγραμματική Περίοδος 2014-2020, όπως εκφράζονται στα Συστήματα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΣΔΕ) και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. βάσει του e-Cohesion. Τα επιμέρους αντικείμενα του έργου αφορούν στην μελέτη και υλοποίηση των ακόλουθων απαιτήσεων: Διαδικτυακή Πύλη (Portal), Σύστημα Διαχείρισης Πράξεων και Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, Υποσύστημα Υποστηρικτικών λειτουργιών, Σύστημα Επιχειρησιακής Ευφυΐας (ΒΙ), Υποσύστημα Παραγωγής Εγγράφων και Αναφορών, Υποσύστημα Διαλειτουργικότητας με τρίτα συστήματα, Σύστημα Διαχείρισης Χρηστών, Διαδικτυακός Τόπος Ενημέρωσης Πολιτών, Υπηρεσίες Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωση Συστήματος. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.895.400 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με δικαίωμα προαίρεσης ύψους 1.230.000 ευρώ, με Φ.Π.Α.