Συμφωνία για την αξιοποίηση του IBM Watson από την KPMG

Με βάση το περιεχόμενο της εν λόγω συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης στις ελεγκτικές υπηρεσίες, οι τεχνολογίες cognitive θα βοηθήσουν στην μεταβολή της ικανότητας και των δυνατοτήτων της KPMG να παρέχουν καινοτόμες όσο και βελτιωμένες επιχειρηματικές υπηρεσίες. Όπως, εξάλλου, ανέφερε η Lynne Doughtie, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG: «Η εποχή της cognitive πραγματικότητας βρίσκεται ήδη εδώ. Χάρη δε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας IBM Watson, θα είμαστε σε θέση να εξελίξουμε τη δεδομένη ικανότητα της ομάδας των στελεχών μας να αναλύσουν και να ενεργήσουν σχετικά με τον “πυρήνα” των οικονομικών και επιχειρησιακών δεδομένων, τα οποία με τη σειρά τους είναι καίριας σημασίας για την αυτάρκεια και ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και οργανισμών και κατ’ επέκταση των κεφαλαιαγορών».

Η BBVA εξαγόρασε την fintech startup Holvi

Η εν λόγω εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2011, εστιάζει πρωτίστως σε επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρού μεγέθους εταιρείες καθώς διαθέτει μια online τραπεζική υπηρεσία για επιχειρήσεις που είναι διαμορφωμένη στα «μέτρα» τους. Σημειώνεται πως η Holvi μέχρι πρότινος είχε καταφέρει να αντλήσει ποσό της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια χρηματοδότησης, ενώ υπενθυμίζεται ότι η BBVA το 2015 απέκτησε ποσοστό 29,5% στην Atom, μια βρετανική “mobile-only bank”, ενώ ταυτόχρονα απέκτησε την Spring Studio, μια εταιρεία παροχής εμπειριών προς χρήστες. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά εξαγόρασε την big data και cloud computing startup Madiva Soluciones, καθώς επίσης και την Simple, μια τεχνολογική εταιρεία που σκοπεύει να μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές πραγματοποιούν τραπεζικής εργασίες στις Η.Π.Α.

Intel Security: Νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας στην εφαρμογή True Key

Μέχρι τώρα, αν ένας χρήστης ξεχνούσε το Master Password δεν υπήρχε τρόπος να το επαναφέρει. Πλέον, με το νέο χαρακτηριστικό Master Password Reset επιτρέπεται στο χρήστη να επαναφέρει τον «ξεχασμένο» κωδικό ασφαλείας επαληθεύοντας άλλους παράγοντες, όπως το πρόσωπό τους ή το δακτυλικό τους αποτύπωμα, μέσω δευτερεύουσας συσκευής. Καθώς η πληθώρα κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιούνται online αυξάνεται συνεχώς, η εφαρμογή True Key έχει σχεδιαστεί ώστε να τα θυμάται και να τα ασφαλίζει ώστε να μην χρειάζεται να το κάνουν οι χρήστες.

Νέα αρχιτεκτονική DNA από την Cisco

Το DNA έχει σχεδιαστεί ως συμπλήρωμα στο Application Centric Infrastructure (ACI) της ίδιας της εταιρείας, το οποίο με τη σειρά του χρησιμοποιείται για τη διαχείριση data center και διασυνδεδεμένων clouds. Σύμφωνα με την Cisco, τα βασικά σημεία της νέας αρχιτεκτονικής δεν είναι άλλα από το virtualization, την αυτοματοποίηση, τα analytics, τις υπηρεσίες διαχείρισης cloud και την «ανοικτή» λογική του μέσω των ποικίλων interfaces προγραμματισμών εφαρμογών.

Έρευνα της SAP για τις στρατηγικές των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης καταγραφής πωλήσεων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, ο οποίος αναπτύχθηκε από τη SAP σε συνεργασία με την Oxford Economics, μετρά τις επιδόσεις των κορυφαίων λιανεμπόρων σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά των λιανικών πωλήσεων βρίσκονται κάτω από τεράστια πίεση προκειμένου να προσαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους στρατηγικές ώστε να συμβαδίζουν με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις εξελίσσονται γρήγορα προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ τα σχετικά στοιχεία προσδιορίζουν τρία βασικά σημεία τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του λιανικού εμπορίου: εστίαση σε μια ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική, βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή εντός του καταστήματος και δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εικόνας για κάθε πελάτη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν μεταξύ άλλων, τη μειωμένη δύναμη των παραδοσιακών στρατηγικών ανάπτυξης του λιανεμπορίου, ενώ οι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου φαίνεται πως επενδύουν σημαντικά στην εμπειρία που απολαμβάνει ο εκάστοτε καταναλωτής στο κατάστημα, καθώς σύμφωνα με την έρευνα στο διάστημα 2004-2014 προσέλαβαν ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, οι οποίοι σχετίζονται με τις πωλήσεις.

Σε «εμβρυακό» στάδιο ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα

Η έρευνα καταδεικνύει ότι το 44% των CIOs, οι οποίοι απασχολούνται σε κυβερνητικές δομές, δηλώνει ότι οι λειτουργικές διαδικασίες υφίστανται τις έντονες αλλαγές, που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Όπως εκτιμούν, περισσότερο από το 60% των φορέων θα επηρεαστεί από τις αλλαγές αυτές εντός της προσεχούς διετίας, ενώ οι αλλαγές σε ορίζοντα πενταετίας θα καλύπτουν το 80% των συγκεκριμένων κυβερνητικών οργανισμών. Επίσης, το 40% των CIOs, που εργάζονται για κυβερνητικούς φορείς, εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός για το IT θα διευρυνθεί εντός του 2016, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του ψηφιακού μετασχηματισμού, το 44% εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός θα μείνει αμετάβλητος, ενώ το 17% προβλέπει μείωση των σχετικών δαπανών. Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, τα Analytics και οι υπηρεσίες Business Intelligence, το cloud computing, οι υποδομές και τα data centers αποτελούν βασική προτεραιότητα για τους CIOs, που εργάζονται σε κυβερνητικές δομές και οργανισμούς.

Συνεργασία ParkAround και Yuboto

Η εταιρεία μετά από μία δοκιμαστική περίοδο διασύνδεσης των συστημάτων, εμπιστεύτηκε το API αποστολής SMS της Yuboto προκειμένου να στέλνει αυτοματοποιημένα μηνύματα που αφορούν στις κρατήσεις θέσεων στάθμευσης των πελατών της. Το ParkAround είναι μία δωρεάν εφαρμογή που βρίσκει parking στην Αθήνα (εντός πόλεως, αεροδρόμιο και λιμάνι) σε περισσότερους από 100 χώρους στάθμευσης, ενώ η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα από web (www.parkaround.gr) ή μέσω δωρεάν εφαρμογής για Android και iOS.

O Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Εμπορικός διευθυντής της Yuboto δήλωσε σχετικά: «H Yuboto ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν και έχει την χαρά να καλωσορίζει την ParkAround στη μεγάλη οικογένεια των πελατών της». Από τη μεριά του, ο Γιάννης Κατσιώτης, CEO της ParkAround ανέφερε ότι: «Τα αυτοματοποιημένα μηνύματα είναι απαραίτητο εργαλείο της δουλειάς μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να τελειοποιούμε τις υπηρεσίες μας». Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα αποστολής SMS της Yuboto κατά τον περασμένο χρόνο απέσπασε 4 βραβεία τεχνολογίας και καινοτομίας, αποτελώντας την πλέον διακεκριμένη πλατφόρμα αποστολής SMS της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς.

Αύριο το digital economy forum 2016 του ΣΕΠΕ

Ο ΣΕΠΕ φιλοδοξεί μέσα από τη διοργάνωση να θέσει τις βάσεις για ένα γόνιμο διάλογο, όπου όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας θα συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης και οικοδόμησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Στόχος είναι να αναδείξει τον καταλυτικό ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, στην ενίσχυση της διαφάνειας, στην αύξηση των θέσεων εργασίας και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. «Ψηφιακή Ανάπτυξη, Καινοτομία & Χρηματοδοτικά Εργαλεία», «Ψηφιακή Πολιτεία», «Αναδεικνύοντας τις Ψηφιακές Δεξιότητες» και «Ψηφιακό Επιχειρείν» αποτελούν τις τέσσερις θεματικές του συνεδρίου.

Βραβείο Dell Enterprise Partner of the Year 2015 στη Byte

Τα Dell Partner Awards έχουν σκοπό να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν τους συνεργάτες της Dell για τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρουν σε καταναλωτές ή επιχειρήσεις. Οι βραβεύσεις αυτές αποσκοπούν στο να ξεχωρίσουν τις εταιρείες που αξιοποιούν αποτελεσματικά τη νεότερη τεχνολογία για τους πελάτες τους, βασισμένες σε μια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει η Dell. Η Byte από το 2010, έχει βραβευτεί άλλες 6 φορές από την Dell για τη συνεισφορά της στην ελληνική αγορά και τη δραστηριοποίησή της στο χώρο των ολοκληρωμένων λύσεων για ευρύ φάσμα επιχειρηματικών και καταναλωτικών εφαρμογών. Παράλληλα, στα 33 χρόνια λειτουργίας της,  η Byte έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις και πιστοποιήσεις από πρωτοπόρους διεθνείς οίκους τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Ηi-Tech Showroom της Technogym από την FF Group

Η εταιρεία λάνσαρε ένα νέο εκθεσιακό χώρο όπου διαθέτει μηχανήματα στα οποία ο χρήστης μπορεί να γυμνάζεται στον διάδρομο και, συγχρόνως, να είναι μπροστά σε μια οθόνη που του δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση, ακόμη και στις αγαπημένες του ταινίες.