Στο 20% το μερίδιο των detachable tablets στη Δ. Ευρώπη μέχρι το 2020

Μέχρι το 2020, τα detachable tablets αναμένεται να αντιπροσωπεύουν περισσότερο του 20% όλων των client computing συσκευών, από μόνο 5% το 2015. Τα detachable tablets θα ξεπεράσουν σε αποδόσεις τα slates καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, με προβλεπόμενο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 30% για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα notebooks αναμένεται να σταθεροποιηθούν από το 2018, ενώ τα desktops πιθανόν να ενισχυθούν από τις αναβαθμίσεις το 2018, 4 χρόνια μετά το τέλος υποστήριξης των Windows XP, και το 2020 με το τέλος υποστήριξης των Windows 7 που έχει ήδη ανακοινωθεί. Η υιοθέτησης των Windows 10 δεν αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες αναβαθμίσεις hardware, ωστόσο θα ενισχύσει το mobility και αυτό με τη σειρά του την υιοθέτηση των detachable, convertibles και ultra συσκευών. Εντός της κατηγορίας των Η/Υ, η IDC αναμένει ότι τα all-in-ones, τα convertibles και τα ultra notebooks θα ξεπεράσουν σε επιδόσεις τη συνολική αγορά, αντιπροσωπεύοντας το 47,1% όλων των παραγγελιών Η/Υ μέχρι το 2020, από μόνο 29,5% το 2015.

Σε 100 χώρες επεκτείνεται το ψηφιακό κατάστημα της SAP

Υπενθυμίζεται πως το SAP Digital, που λανσαρίστηκε τον Μάιο του 2015, επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν και χρησιμοποιήσουν λογισμικό και υπηρεσίες της SAP, αλλά και αντίστοιχες λύσεις από συνεργαζόμενες εταιρείες μέσω αγοράς που γίνεται πράξη με ένα κλικ μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας. Μέχρι σήμερα, το ψηφιακό κατάστημα της SAP επισκέφτηκαν το SAPStore.com, πραγματοποιώντας κάτι παραπάνω από 10.000 παραγγελίες.

Deloitte: Το ψηφιακό χάσμα πρόκληση για τον λιανεμπόριο

Οι Παγκόσμιες Δυνάμεις του Λιανικού Εμπορίου για το 2016 υπογραμμίζουν επίσης τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στις αγορές που πραγματοποιούνται εντός καταστημάτων, καταδεικνύοντας την ταχέως αυξανόμενη ψηφιακή διασύνδεση των καταναλωτών. Σύμφωνα με την έκθεση, οι ψηφιακές συμπεριφορές και προσδοκίες των καταναλωτών αναπτύσσονται γρηγορότερα από τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχουν οι λιανέμποροι, δημιουργώντας έτσι ένα «ψηφιακό χάσμα».

Οι τρεις σημαντικές τάσεις που εντοπίζονται είναι: α) Δεν υπάρχει μονόδρομος για την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας. Ενώ όλες οι αγορές κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, κάποιες, επιλέγουν διαφορετικές διαδρομές για να φτάσουν στην υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Β) Ένα ψηφιακό «μέγεθος» δεν αρμόζει σε όλους τους καταναλωτές. Η ψηφιακή συμπεριφορά διαφέρει ανάλογα με δημογραφικούς παράγοντες και γ) Οι καταναλωτές ζητούν καλύτερα ψηφιακά εργαλεία. Οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχουν σήμερα οι λιανέμποροι δεν ικανοποιούν τους πελάτες, αφού δεν αντεπεξέρχονται στις ανάγκες τους.

Accelerite: Εξαγόρασε τις Citrix CloudPlatform και CloudPortal Business Manager

Στελέχη της Accelerite ανέφεραν πως μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, θα ισχυροποιήσουν τις καινοτόμες end-to-end cloud λύσεις που διαθέτουν για μεγάλες επιχειρήσεις και τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και κάνουν migrate εφαρμογές και δεδομένα σε δημόσια και ιδιωτικά περιβάλλοντα cloud. Μάλιστα, με την προσθήκη του CloudPlatform, που βασίζεται στο Apache CloudStack και αφορά στο cloud orchestration, αλλά και του CloudPortal Business Manager για το front-end των cloud υπηρεσιών, η Accelerite θα είναι σε θέση να προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα turn-key cloud orchestration για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, όσο και για τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, προκειμένου με τη σειρά τους να προσφέρουν ταχύτατα ιδιωτικά και δημόσια clouds, επεκτείνοντας την χωρητικότητα on-demand.

Συνεργασία IBM και MasterCard για υπηρεσία big data σε μικρούς λιανέμπορους

Συγκεκριμένα, μέσω της καινούριας συνεργασίας θα συνδυάζονται η υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων της IBM, Watson Analytics, με τα δεδομένα συναλλαγών της MasterCard προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις-πελάτες να αντιληφθούν τις τάσεις των εσόδων, τα μερίδια αγοράς, τα δημογραφικά στοιχεία και την καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών. Επιπροσθέτως, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανιχνεύσουν και καταγράψουν τα στοιχεία μετρήσεων που σχετίζονται με την απόδοση που αφορούν τους άμεσους ανταγωνιστές τους. Η εν λόγω υπηρεσία αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην Σιγκαπούρη εντός του Απριλίου, ενώ οποιαδήποτε λιανεμπορική επιχείρηση που αποδέχεται MasterCard θα μπορεί να εγγραφεί σε αυτήν έναντι μιας μηνιαίας ή ετήσιας σταθερής συνδρομής. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών των δύο εταιρειών, η υπηρεσία αναμένεται να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ε.Ε.: Συνεχίζεται η έρευνα για την Apple στην Ιρλανδία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ερευνά την συμφωνία της Apple για πάνω από δύο χρόνια, ανακοίνωσε ότι οι Ιρλανδικές αρχές δεν έχουν ανταποκριθεί πλήρως στις προηγούμενες ερωτήσεις της και «απαιτήσεις» για περαιτέρω πληροφορίες. Το 2014, η επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε. κατηγόρησε την Ιρλανδία ότι παρέκλινε των διεθνών φορολογικών κανόνων επιτρέποντας στην Apple να προστατεύσει κέρδη ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μείωση κερδών για την Oracle παρά την ανάπτυξη στο cloud

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις υπηρεσιών cloud αυξήθηκαν κατά 40% στα 735 εκατ. δολ. Οι πωλήσεις on-premises software μειώθηκαν κατά 4% στα 6,3 δις., ενώ οι πωλήσεις hardware μειώθηκαν κατά 13% στα 1,1 δις. δολ. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 9 δις., μειωμένα κατά 3% ετησίως, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,64 δολ.

Νέα υπηρεσία MDM από την Cosmote Business IT Solutions

Με τη νέα cloud υπηρεσία MDM, οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης μπορούν να έχουν πρόσβαση με ασφάλεια σε εταιρικά emails και αρχεία, αλλά και να συνδεθούν στο intranet της εταιρείας σε πραγματικό χρόνο, όπου κι αν βρίσκονται, καθώς η υπηρεσία εξασφαλίζει την προστασία των εταιρικών δεδομένων, ακόμη και όταν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές. Η επιχείρηση ορίζει τον διαχειριστή της υπηρεσίας ο οποίος μπορεί να διαγράψει εταιρικά δεδομένα σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του smartphone ή του tablet, να ζητήσει τη χρήση κωδικού για κλείδωμα της οθόνης, αλλά και να εφαρμόσει άλλες πολιτικές ασφαλείας. Η νέα υπηρεσία προσφέρει, επίσης, δημιουργία αναφορών (reports) μέσω web portal διαχείρισης για τις συνδεδεμένες συσκευές.

Συνεχίζονται οι διαδικασίες έγκρισης του Privacy Shield μεταξύ Ε.Ε.-Η.Π.Α.

Η συμφωνία έγκειται ακόμη στην έγκριση των κρατών-μελών της Ε.Ε. ώστε να εφαρμοσθεί επίσημα, ενώ παράλληλα πρέπει να εξεταστεί και από τις αρχές προστασίας δεδομένων της Ε.Ε., καθώς και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σήμερα, Πέμπτη, ο Max Schrems, ο Αυστριακός φοιτητής νομικής που «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» που οδήγησε στην ακύρωση της συμφωνίας Safe Harbour, θα συμμετάσχει σε ακρόαση για τη νέα συμφωνία Privacy Shield στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, μαζί με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Υπουργείου Εμπορίου των Η.Π.Α. και των επικεφαλής των αρχών προστασίας δεδομένων των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι Ευρωπαϊκές αρχές δεν έχουν ασκήσει βέτο στη συμφωνία Privacy Shield, η άποψή τους, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 13 Απριλίου, θα εξεταστεί προσεκτικά για σημεία που μπορεί να επιτρέπουν ανεπαρκή προστασία από παρακολουθήσεις εκ μέρους των Η.Π.Α., κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναστολή συγκεκριμένων μεταφορών δεδομένων.

Συμφωνία της ADAPTit με την Telefonica στην Ισπανία

Οι λόγοι που συντέλεσαν στην υπογραφή της συμφωνίας είναι οι τεχνικές δυνατότητες του εξοπλισμού, αλλά και η παρουσία εξουσιοδοτημένου Service center στην Ευρώπη που βρίσκεται στην Αθήνα (ADAPTit).