Βελτιωμένες οι δαπάνες σε servers το δ’ τρίμηνο ’15 στην EMEA

Συνολικά για το 2015, τα έσοδα ανήλθαν στα 13,2 δις. και οι παραγγελίες στα 2, εκατ., με αυξήσεις 3 και 0,1% αντίστοιχα. Η αγορά των non-x86 servers στην EMEA το δ’ τρίμηνο του 2015 παρουσίασε αύξηση εσόδων 17,9%, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 780 εκατ., ενώ τα έσοδα των προμηθευτών διαμορφώθηκαν στα 3,1 δις., αυξημένα κατά 2,2% ετησίως. Στη Δυτική Ευρώπη, το τρίμηνο αυτό, η αγορά αυξήθηκε κατά 6% ετησίως, κυρίως λόγω του κλάδου των μεγαλύτερων προϊοντικών συστημάτων, που παρουσίασε αύξηση εσόδων της τάξης του 39,1%, που οφείλεται στην αυξανόμενη υιοθέτηση των Big Data και του IoT. Παράλληλα, ο κλάδος x86 density optimized servers «έσπασε» το όριο των 300 εκατ. δολ. στα έσοδα των προμηθευτών, με ετήσια αύξηση 30,2%, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις «εμπιστεύονται» το cloud, με αποτέλεσμα  τη δημιουργία μεγαλύτερων κέντρων δεδομένων. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, τα έσοδα της αγοράς συνέχισαν να μειώνονται, αυτό το τρίμηνο κατά 5,5% στα 891,83 εκατ.

Επέκταση του τομέα IoT από την Kyocera

Συγκεκριμένα, η τελευταία δημιούργησε τον περασμένο Οκτώβριο το Software Laboratory μέσω του οποίου και επιχειρεί να συνδυάσει τεχνολογίες λογισμικού και hardware, προσθέτοντας αξία στους διάφορους τομείς των επιχειρήσεων στους οποίους συμπεριλαμβάνονται εξαρτήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία, εφαρμογές ηλεκτρονικών και ημιαγωγών, εργαλεία βιομηχανικής κοπής, συσκευές εκτύπωσης, καθώς επίσης και λύσεις ενέργειας. Σημειώνεται πως η παγκόσμια αγορά IoT συνεχίζει να γνωρίζει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ εκτιμάται πως μέχρι το 2020 τουλάχιστον 26 δισεκατομμύρια συσκευές θα συνδέονται με εφαρμογές λογισμικού.

John McAfee: «Γνωρίζουμε ποιος συνεργάζεται με το FBI στην υπόθεση της Apple

Τόνισε, επίσης, ότι ο Tim Cook και η Apple θα είναι σίγουρα αντίθετοι με τις πρακτικές της εταιρείας και με τη λύση που θα εκπονήσει η συνεργασία, καθώς ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα της συσκευής είναι το ίδιο επιβλαβής όσο και ένα universal master key, το οποίο δημιουργεί, όπως έχει άλλωστε δηλώσει και η Apple, απειλές για την κυβερνοασφάλεια άλλων χρηστών συσκευών της Apple, και η κυβέρνηση έχει ήδη καταπατήσει τα όρια του νόμου. Αρνήθηκε, τέλος, να αποκαλύψει την εταιρεία που βοηθά το FBI ή τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα αυτό, τα οποία δήλωσε ότι γνωρίζει.

Η iCapital Network εξαγόρασε το HedgeFocus από την Credit Suisse

Σημειώνεται πως στο χαρτοφυλάκιο της HedgeFocus περιλαμβάνει κάτι παραπάνω από 20 hedge fund «οχήματα» πρόσβασης που αντιπροσωπεύουν ενεργητικό της τάξεως των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, μέσω της μεταφοράς των εν λόγω στοιχείων του ενεργητικού, η iCapital θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται την ροή και την εν γένει εξυπηρέτηση των επενδύσεων για τους υφιστάμενους επενδυτές, αλλά και την προσπάθεια προσέλκυσης νέων.

Στρατηγική συνεργασία Unisys και KLM

Το συμβόλαιο αφορά στην υποστήριξη των 30.000 υπαλλήλων της KLM (σε διεθνές επίπεδο) για service request management, desk side support κλπ., αλλά και του διεθνούς κέντρου operations & control της εταιρείας, το οποίο έχει έδρα στο αεροδρόμιο Schiphol. Οι υπηρεσίες της Unisys θα υποστηρίξουν περισσότερες από 20.000 συσκευές, συμπεριλαμβανομένων desktops, laptops, iPads, οθονών και εκτυπωτών. Η συνεργασία εντάσσεται στο πλάνο μετασχηματισμού της KLM σε Οργανισμό Υψηλής Απόδοσης (High Performance Organisation-HPO) και συνάδει με το σχέδιο της για περικοπές κόστους της τάξης των 700 εκατ. ευρώ.

Νέο Bluemix Garage της IBM στη Νίκαια της Γαλλίας

Με 4 πλέον τοποθεσίες παγκοσμίως – Σαν Φρανσίσκο, Τορόντο, Λονδίνο και Νίκαια – τα Bluemix Garages αποτελούν φυσικά hubs όπου ομάδες developers, product managers και σχεδιαστών μπορούν να συνεργαστούν με τους ειδικούς της IBM για να δημιουργούν καινοτομία και να παρέχουν νέες τεχνολογίες χρησιμοποιώντας το IBM Cloud, δίνοντας στους developers πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν προηγμένες και έξυπνες εφαρμογές. Το Garage στη Νίκαια θα λειτουργεί πανομοιότυπα με αυτό του Λονδίνου και συνδυαστικά θα βοηθούν στην υποστήριξη του όλο και αυξανόμενου αριθμού developers, που αναμένεται να αγγίξει τα 20 εκατ. μέχρι το 2020. Σημειώνεται πως τα Bluemix Garages αποτελούν φυσικές τοποθεσίες στις οποίες οι προγραμματιστές μπορούν να συγκεντρώνονται προκειμένου να λάβουν υποστήριξη και να σχεδιάσουν ποικίλες εφαρμογές.

To 1/4 των Ελλήνων αφιερώνει τον μισό χρόνο της καθημερινότητας στο διαδίκτυο

Το 58,5% κάνουν χρήση 2-6 ώρες, ενώ ένα ποσοστό 14,4% – σημαντικό για τα σημερινά δεδομένα – δηλώνει πως το διαδίκτυο το απασχολεί λιγότερες από δύο ώρες ημερησίως. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 88,1% δημοσιοποιεί το ονοματεπώνυμό του, το 90,7% το φύλο του και το 75,6%την ηλικία, καθώς και τις προτιμήσεις (64,9%) σε ταινίες, μουσική κ.λπ. και τους χώρους όπου συχνάζει (56,2%). Ένα μικρότερο ποσοστό δηλώνει τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του σε ποσοστά 19,3%, 23,4% και 11% αντίστοιχα, ενώ ένα ελάχιστο ποσοστό 2,3% και 2,7% δεν δημοσιοποιεί κανένα στοιχείο ή δημοσιοποιεί κάποιο άλλο στοιχείο, αντίστοιχα. Η έρευνα αποκαλύπτει, εξάλλου, ότι το 74,8% γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους του διαδικτύου, ενώ το 18,7% δηλώνει πως τους αντιλαμβάνεται σε μέτριο βαθμό, ενώ ελάχιστη ενημέρωση έχει το 6,5% των ερωτηθέντων. Τέλος, αναφορικά με τις ηλεκτρονικές αγορές, το 61,6% γνωρίζουν τα δικαιώματά τους στις ηλεκτρονικές αγορές, ωστόσο, το 24,9% γνωρίζουν λίγα έως και καθόλου (13,5%).

Εξελισσόμενοι οι κυβερνοεγκληματίες, στάσιμες οι επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το ετήσιο Cyber Risk Report της HPE για το 2016, το 2016 θα είναι η χρονιά των «παράπλευρων απωλειών» για το IT Security, καθώς οι hackers δεν επιδιώκουν πλέον μόνο να υποκλέψουν πχ. δεδομένα πιστωτικών καρτών, αλλά έχουν τη δύναμη να αποσπάσουν πληροφορίες κρίσιμες για τη ζωή του καθενός. Επιπλέον, οι hackers δεν χτυπούν πλέον μόνο τους servers και τα δίκτυα, αλλά βάζουν στο σκόπευτρό τους τις εφαρμογές, καθώς αυτές αποτελούν πλέον τον πιο εύκολο δρόμο για την απόκτηση ευαίσθητων επιχειρησιακών δεδομένων. Τέλος, το report της HPE συνιστά στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο κανονιστικό πλαίσιο, καθώς υπάρχει έντονη δραστηριότητα, κυρίως στο πεδίο της ιδιωτικότητας των δεδομένων.

Η Relational ολοκλήρωσε την απορρόφηση της Cententia

Με την ενοποίηση ισχυροποιούνται τα μεγέθη του Ομίλου της Relational στο επίπεδο των προσφερόμενων λύσεων ενώ προστίθεται σημαντική κάθετη τεχνογνωσία και εξειδίκευση στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων/οφειλών (NPLs) στον Τραπεζικό κλάδο. Το νέο σχήμα έχει ήδη ολοκληρώσει την ενοποίηση των τραπεζικών λύσεων που αφορούν σε Loans Origination System (LOS), Loans Management System (LMS), Collections & Recoveries of NPLs, Loans Restructuring, Litigation System και Business Analytics κάτω από την ενιαία πλατφόρμα λογισμικού MiTOS. Η νέα πλατφόρμα αποτελεί μία σημαντική αυτοχρηματοδοτούμενη επένδυση της Relational, καθώς ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής που έχουν ως στόχο να προσφέρουν μία εξελιγμένη – τεχνολογικά – υποδομή,  στην οποία θα εδράζονται όλα τα προϊόντα λογισμικού της εταιρείας, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στους πελάτες της. Η πλατφόρμα MiTOS επιτρέπει τη γρήγορη ανάπτυξη επιχειρησιακών εφαρμογών σε ιδιαίτερα απαιτητικούς κλάδους, όπως ο Τραπεζικός, εκμεταλλευόμενος την αρχιτεκτονική του.