Fintech fund 200 εκατ. δολ. από την UniCredit

Απώτερος σκοπός του UniCredit EVO, που αναμένεται να εστιαστεί σε startups που βρίσκονται πρωτίστως σε mid-stage κατάσταση  ώστε μέσω της χρηματοδότησής τους να μετεξελιχθούν σε περισσότερο «ώριμες» όσο και καθιερωμένες fintech εταιρείες. Εστιάζοντας κυρίως στην αγορά της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής, η εν λόγω πρωτοβουλία αναμένεται να εκτείνεται κατά μήκος των ιδεών startup που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο μέχρι αντίστοιχες που θεωρούνται ως «ώριμες», απευθυνόμενες σε διαφορετικά επίπεδα και τομείς λιανικής τραπεζικής και χρηματοδότησης καταναλωτών, επένδυσης και εταιρικής τραπεζικής, διαχείριση πλούτου και περιουσιακών στοιχείων, κεφαλαιαγορών και εμπορίας, πληρωμές και οικονομικά δεδομένα, τεχνολογία και υποδομή.

Αυξήσεις σε ransomware και malware τα δ’ τρίμηνο του 2015

Από το 42% των συμμετεχόντων που αναφέρει ότι μοιράζεται πληροφορίες για την κυβερνοασφάλεια, το 97% πιστεύει ότι τους επιτρέπει να παρέχουν καλύτερη προστασία στην εταιρεία τους. Από αυτούς το 59% θεωρεί την πρακτική «πολύ χρήσιμη» για τον οργανισμό. Αναφορικά με τους λόγους που ορισμένες εταιρείες/επαγγελματίες δεν συμμετέχουν στον διαμοιρασμό CTI, το 54% αναφέρει την εταιρική πολιτική, ενώ ακολουθούν οι κανονισμοί της αγοράς (24%).

Η έκθεση ασχολείται, παράλληλα, και με το Adwind, ένα Java-based backdoor Trojan που στοχοποιεί πλατφόρμες που υποστηρίζουν αρχεία Java. Η έκθεση αντικατοπτρίζει μία ταχεία αύξηση στον αριθμό των δειγμάτων .jar αρχείων που έχουν εντοπιστεί από την McAfee Labs ως Adwind, με 7.295 το δ’ τρίμηνο του 2015, αριθμός αυξημένος κατά 426% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2015. Τέλος, όσον αφορά τα επίπεδα των απειλών του τριμήνου, η έρευνα αναφέρει ότι παρουσιάζεται εκ νέου αύξηση των ransomware, κατά 26%, ενώ και τα ποσοστά των malware σημείωσαν αύξηση της τάξης του 72%.

Κίνα: «Πράσινο» φως στη συνεργασία HPE-Tsinghua

Η ρυθμιστική αυτή έγκριση αποτελεί σημαντικό βήμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ, όπως είχε τονίσει η HPE κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου 2016, η ίδια είναι σε «καλό δρόμο» για την οριστικοποίηση της συμφωνίας μέχρι το τέλος του Μαΐου. Σημειώνεται ότι στις 21 Μαΐου του 2015, η πρώην Hewlett-Packard και η Tsinghua Holdings ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν ώστε να φέρουν κοντά τα επιχειρησιακά τεχνολογικά assets της HPE στην Κίνα και του Πανεπιστημίου Tsinghua για τη δημιουργία ενός κινεζικού παρόχου τεχνολογικών υποδομών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η θυγατρική της Tsinghua Holdings, Unisplendour, θα εξαγοράσει μερίδιο 51% στη νέα εταιρεία με την ονομασία H3C, η οποία θα περιλαμβάνει τεχνολογίες H3C και του server της HPE με βάση την Κίνα, αποθηκευτικά συστήματα και δραστηριότητες τεχνολογικών υπηρεσιών.

Λύσεις για την πλατφόρμα Google Cloud από την Veritas

Υπογραμμίζεται πως οι επιχειρήσεις και οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δημόσιο cloud της Google ως έναν backup προορισμό, «τρέχοντας» διαδικασίες back up και disaster recovery προς ή από την πλατφόρμα Google Cloud. Όπως σημειώνουν στελέχη της Veritas, μόλις οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και ελέγχουν το σύνολο των assets δεδομένων, μπορούν αυτομάτως να ξεκινήσουν να αποκαλύπτουν ιδέες που με τη σειρά τους οδηγούν στη λήψη καλύτερων και περισσότερο αποδοτικών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Συνεργασία Zebra Technologies και SAP

Όσο για τον τρόπο της διασύνδεσης μεταξύ των δύο λύσεων που βασίζονται στο cloud, αναπτύχθηκε από την ThingTheNet, συνεργάτιδα εταιρεία αμφότερων που εδρεύει στη Γερμανία. Μάλιστα, ο εν λόγω connector επιτρέπει σε επιχειρηματικούς πελάτες να ολοκληρώσουν δεδομένα αισθητήρων που προέρχονται από συσκευές IoT τόσο με την SAP in-memory βάση δεδομένων όσο και με επιχειρηματικές εφαρμογές έτσι ώστε να διαχειρίζονται με καλύτερο τρόπο φυσικά assets που συνδέονται με το IoT, αποκτώντας λειτουργική «ευφϋία» σε πραγματικό χρόνο.

Ολοκλήρωση έργου της Accenture για την Zurich Insurance Group

Συγκεκριμένα, η Accenture εγκατέστησε το νέο σύστημα που βασίζεται στην λύση της TIA Technology για τον ασφαλιστικό κλάδο και η οποία υποστηρίζει τη διαχείριση αναδοχής, της εφαρμογής πολιτικής και αξιώσεων για τους ασφαλισμένους. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται με τα ΙΤ συστήματα που διαθέτει η Zurich σε κάθε γεωγραφική περιοχή.

Μήνυση της Oracle στην HPE

Με βάση τους ισχυρισμούς της Oracle, η HPE γνώριζε πως η Terix Computer προχωρούσε σε προβολή και εν γένει προώθηση των υπηρεσιών υποστήριξης δίχως να έχει σχετική αδειοδότηση, ενώ την ίδια στιγμή ήταν σε γνώση της πως η Oracle απαιτούσε από τους πελάτες της που εγκαθιστούσαν αναβαθμίσεις του Solaris να πληρώνουν για την λήψη τεχνικής υποστήριξης.

Επένδυση ύψους 750.000 δολ. στο InstaShop από το VentureFriends

Το 50% του συνολικού γύρου χρηματοδότησης κάλυψε το VentureFriends ενώ το υπόλοιπο καλύφθηκε από το Jabbar Internet Group. Το InstaShop είναι μια χρήσιμη εφαρμογή για on demand groceries, μέσω της οποίας ο χρήστης κάνει online τις αγορές του στο supermarket και παραλαμβάνει τα αγαθά στο χώρο του μέσα σε περίπου 30 λεπτά. Λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2015 και πλέον εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες παραγγελίες στο Ντουμπάι, ενώ η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store και Google Play. Το InstaShop αποτελεί την πρώτη επένδυση του VentureFriends σε εταιρεία που δραστηριοποιείται εξαρχής εκτός Ελλάδας από Έλληνες ιδρυτές, τον CEO Γιάννη Τσιώρη και την CMO Ιωάννα Αγγελιδάκη.

Unisystems και Έπαφος προχωρούν σε διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή ενέκρινε τις προσφορές των εταιρειών Unisystems και Έπαφος, ως προς το Τμήμα 1 του διαγωνισμού «Υποστήριξη και συντήρηση του κύριου τρόπου μετάδοσης δεδομένων», προϋπολογισμού 345.015 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και δικαιωμάτων προαίρεσης. Προσφορά είχε καταθέσει και η εταιρεία Altec. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμό για το Τμήμα 2 του διαγωνισμού «Υποστήριξη και συντήρηση του εναλλακτικού τρόπου μετάδοσης δεδομένων», προϋπολογισμού 64.150,50 ευρώ, κηρύχθηκε άγονος καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των (υπο)φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής – Τεχνική Προσφορά», οι οποίοι υποβλήθηκαν από τις συμμετέχουσες εταιρείες για τα Τμήματα 3 – «Υποστήριξη και συντήρηση του Υλικού – Λογισμικού Κέντρου εκπομπής ΥΠ.Π.Ε.Θ.» προϋπολογισμού 40.210,50 ευρώ – και 4 – «Υποστήριξη και συντήρηση του Πληροφοριακού Συστήματος E-Data Center», προϋπολογισμού 137.497 ευρώ – θα συνεχιστεί από την Επιτροπή Διενέργειας Ανοικτών Διαγωνισμών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 586.873 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. δικαιώματος προαίρεσης.

ΕΕΚΤ: Αντίθετη στην ενδεχόμενη αύξηση του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας

Η δυσανάλογη έμμεση φορολογία στη χώρα μας οφείλεται στο ειδικό τέλος (12%-20%). Επιπλέον, η ΕΕΚΤ τονίζει ότι ένα τέτοιο μέτρο θεωρείται αντιπαραγωγικό, καθώς αποτελεί αντικίνητρο στη χρήση και παρά τις συνεχείς αυξήσεις του ειδικού τέλους, τα αντίστοιχα δημόσια έσοδα μειώνονται τα τελευταία έτη λόγω του περιορισμού της χρήσης. Η ΕΕΚΤ δηλώνει άκρως αντίθετη με τις δράσεις της κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων της  Ψηφιακής Ατζέντας 2020 της Ε.Ε., καθώς είναι αποδεδειγμένο παγκοσμίως ότι η αύξηση της φορολογίας των κινητών επικοινωνιών εμποδίζει την ψηφιακή ενσωμάτωση και ανάπτυξη, ενώ θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις επενδύσεις των παρόχων για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς της χώρας.