Κινεζική… επέλαση της Hewlett Packard Enterprise

Με βάση, λοιπόν, τη συγκεκριμένη συμφωνία, η Unisplendour Corporation, θυγατρική της Tsinghua Holdings απέκτησε ποσοστό της τάξεως του 51% στην New H3C, η οποία περιλαμβάνει την H3C Technologies και τους τομείς server, storage, καθώς επίσης και τεχνολογικών υπηρεσιών της HPE στην Κίνα έναντι 2,3 δις. δολ. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η New H3C αναμένεται να παρέχει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών ΙΤ λύσεων, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων δικτύωσης, servers, storage, συστημάτων hyper-converged, αλλά και προϊόντων διαχείρισης IT. Σημειώνεται πως η HPE κατέχει μερίδιο 49% στη νέα εταιρεία, ενώ ο Arun Chandra, Senior Vice President και COO του τομέα Enterprise Group της HPE, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της New H3C. Επιπροσθέτως, η HPE σχεδιάζει να επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα λάβει, στους μετόχους της μέσω της δυνατότητας για την ευκαιριακή επαναγορά μετοχών.

Η Google εξαγόρασε την Synergyse

Έπειτα από την συγκεκριμένη κίνηση, η τελευταία ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση του εικονικού coach για Google Apps για το σύνολο των πελατών-χρηστών των Google Apps for Work και Google Apps for Education. Μέχρι πρότινος η Synergyse χρέωνε 10 δολάρια ανά χρήστη και σε ετήσια βάση όσες επιχειρήσεις, οργανισμούς και δημόσιους φορείς διέθεταν μέχρι και 5.000 χρήστες και αξιοποιούσαν την εφαρμογή της. Το Synergyse Training αποτελεί μια Chrome προέκταση που εγκαθιστά έναν εικονικό οδηγό μέσα στα Google Apps. Μέσω αυτής, προσφέρονται φωνητικά, searchable, αλλά και διαδραστικά text modules προκειμένου να εκπαιδεύσουν και βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να χρησιμοποιούν Gmail, Calendar, Docs, Drive και τις υπόλοιπες παραγωγικές εφαρμογές της Google.

Η Microsoft απέκτησε την Ιταλική Solair

Η Solair ειδικεύεται στις προαναφερθείσες εφαρμογές επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν, ελέγχουν, διαχειρίζονται και αξιοποιούν επιχειρηματικά insights από τις συνδεδεμένες συσκευές τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Sam George, Partner Director στον τομέα Azure IoT της Microsoft: «Η συγκεκριμένη κίνηση δρα υποστηρικτικά στη συνολικότερη στρατηγική μας προκειμένου να παρέχουμε την πλέον πλήρη γκάμα IoT λύσεων για τις επιχειρήσεις».

Η Symantec αναζητά νέο CEO

Συγκεκριμένα, ο τζίρος της εταιρείας για το εν λόγω χρονικό διάστημα αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα των 873 εκατ. δολ., έναντι προηγούμενων προβλέψεων που κυμαίνονταν μεταξύ 885 και 915 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, τα λειτουργικά περιθώρια non-GAAP εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 25% έναντι προβλέψεων 26 έως 28%. Από την πλευρά της, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία του «γραφείου του Προέδρου» που απαρτίζεται από τους Ajei Gopal, Thomas Seifert (Οικονομικός Διευθυντής της Symantec) και Scott Taylor (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας). Ο κ. Gopel θα ενταχθεί στην Symantec ως εσωτερικός Πρόεδρος και COO. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τον τέταρτο στη σειρά Διευθύνοντα Σύμβουλο που αποχωρεί από την Symantec κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.

Η Adobe εξαγόρασε την Livefyre

Μέσω της ενσωμάτωσης του Livefyre στην λύση διαχείρισης περιεχομένου Adobe Experience Manager (AEM), οι πελάτες θα είναι σε θέση να συλλέγουν, επιμελούνται και δημοσιεύουν περιεχόμενο που θα δημιουργείται εκ μέρους των ίδιων των χρηστών από το σύνολο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε οποιαδήποτε ψηφιακή εμπειρία και έκφανση ενός brand, συμπεριλαμβανομένων websites, διαφημίσεων, emails, τηλεόρασης, ψηφιακών διαφημιστικών χώρων και εφαρμογών. Στόχος είναι τα ίδια τα brands να μπορούν να καθοδηγήσουν περαιτέρω τον βαθμό εμπλοκής και τη διαδικασία προσέλκυσης νέων χρηστών.

Στην Αθήνα ο Επικεφαλής επιστήμονας του Ισραήλ

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Hasson είναι ο αξιωματούχος του Ισραήλ που φέρει την ευθύνη για την κυβερνητική πολιτική της χώρας σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Μάλιστα, αναμένεται να ανακοινώσει τη δεύτερη πρόσκληση προς Ισραηλινές και Ελληνικές επιχειρήσεις για την υποβολή προτάσεων που θα αφορούν σε κοινά έργα έρευνας και ανάπτυξης βάσει διμερούς συμφωνίας Ισραήλ-Ελλάδας του 2006 για Συνεργασία στον Ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης στην Βιομηχανική Έρευνα και Ανάπτυξη. Όσο για τη χρηματοδότηση των εν λόγω έργων, προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ. Υπογραμμίζεται πως η πρώτη πρόσκληση έλαβε χώρα το 2012 και αφορούσε σε 31 κοινά έργα. Η δε επίσκεψη του κ. Hasson διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ.

Νέες τεχνολογικές εφαρμογές από το Novotel Αθηνών

Ξεκινώντας την τεχνολογική ξενάγηση στο Novotel Αθηνών, πέρα από την δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω WiFi βέλτιστης ποιότητας σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν δωρεάν χρήση του web corner στους 2 Apple iMac υπολογιστές. Επιπλέον οι επισκέπτες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Virtual Concierge – διαθέσιμο και ως εφαρμογή για όλες τις φορητές συσκευές – που βρίσκεται στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Πρόκειται για μία cloud εφαρμογή σε μια μεγάλη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 42’’ που προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο, την πόλη, διαθέσιμες σε 18 γλώσσες. Επιπρόσθετα, το Novotel Αθηνών εφάρμοσε την υπηρεσία Welcome, ένα ψηφιακό προσωποποιημένο καλωσόρισμα για τους πελάτες που έχουν κάνει κράτηση διαδικτυακά μέσω των sites της Accor, επιτρέποντάς τους να κάνουν online check-in δύο ημέρες πριν τη διαμονή, καθώς και άμεσο check out, αποφεύγοντας τις συνήθεις χρονοβόρες διαδικασίες.

«Ανοιχτή» υπηρεσία δημιουργίας επαγγελματικών εφαρμογών λανσάρει η Microsoft

Οι εφαρμογές που δημιουργούνται μέσω PowerApps θα «τρέχουν» σε iOS, Android και στο διαδίκτυο. Για την χρήση τους σε κινητές συσκευές απαιτείται είσοδος στην εφαρμογή PowerApps, συνεπώς οι χρήστες δεν μπορούν να αναπτύξουν εμπορικές εφαρμογές για εξωτερική χρήση. Το σκεπτικό πίσω από το λανσάρισμα του PowerApps αφορά στην «αποσυμφόρηση» των developers, οι οποίοι συχνά δεν έχουν χρόνο να δημιουργήσουν π.χ. μια απλή επαγγελματική εφαρμογή για καταχώριση εξόδων, μολονότι αυτό θα εξοικονομούσε χρόνο και χρήμα στους εργαζόμενους. Το PowerApps εμπεριέχει τις λειτουργικότητες ανάπτυξης εφαρμογών του Access (αναβαθμισμένες για χρήση σε κινητές συσκευές) και μπορεί να αντλήσει δεδομένα από πηγές όπως Dropbox, OneDrive, Dynamics CRM και SharePoint Online – άρα δεν περιορίζεται σε δεδομένα που ενυπάρχουν στα προϊόντα της Microsoft. Με το νέο της λανσάρισμα, η Microsoft «ρίχνει το γάντι» σε εταιρείες όπως η Salesforce, αλλά και το start-up SkyGiraffe, το οποίο αρχικά χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Microsoft Ventures.

******: Happy (and secure) World Password Day

Με αφορμή τις ολοένα και συχνότερες ψηφιακές επιθέσεις και υποκλοπές κωδικών, η σωστή χρήση των passwords είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ, ενώ οι περισσότεροι οργανισμοί προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, προωθώντας τη χρήση multi-factor authentication (MFA) για επιπλέον προστασία. Σε post που δημοσίευσε η Intel στο site της World Password Day, αναφέρεται ότι το 90% των passwords που δημιουργούν οι χρήστες είναι τρωτά σε επιθέσεις hacking, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς επιλέγουν «προφανή» passwords (όπως το… διαβόητο 123456) ή χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό για είσοδο σε διαφορετικούς λογαριασμούς. Επίσης, η εταιρεία ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να κρυπτογραφούν τα passwords των χρηστών που κρατούν αποθηκευμένα.

Νέα προσθήκη στην οικογένεια switches της Professional Services

Ακόμα, με 320 Gbps switching fabric,το SGS-6340-16XR μπορεί να διαχειριστεί τεράστιο όγκο δεδομένων συνδέοντας τόσο τον κορμό του δικτύου της επιχείρησης όσο και τους μεγάλης χωρητικότητας servers. Ακόμα, τo SGS-6340-16XR προσφέρει 16 SFP+ πόρτες  σε ένα πολύ ανθεκτικό σασί και όντας εξοπλισμένο με ένα 100 ~ 240V AC τροφοδοτικό και ένα επιπλέον -48 ~ -60V DC για εφεδρική εγκατάσταση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις πιο απαιτητικές τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις.