Gartner: Συνεχίζεται ο αργός ρυθμός ανάπτυξης στην αγορά ημιαγωγών

Αν και αυτή η πρόβλεψη είναι καλύτερη από την αρχική, η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη. Το μεγάλο απόθεμα και η χαμηλή ζήτηση για Η/Υ, tablets και άλλες mobile συσκευές συνεχίζουν να μαστίζουν την αγορά ημιαγωγών, με αποτέλεσμα τη διατήρηση του αργού ρυθμού ανάπτυξης. Η επιβράδυνση αυτή οδήγησε τους κατασκευαστές ημιαγωγών στο να κρατήσουν μια στάση αναμονής, περιμένοντας την ανάπτυξη της αγοράς μέσα στο 2017. Τότε, η αγορά ημιαγωγών θα επανέλθει σε πορεία ανάπτυξης, με την αυξημένη ζήτηση για ημιαγωγούς νέων τεχνολογιών να αναμένεται να οδηγήσει σε ένα ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 4,4%. Τέλος, η κατάσταση επηρεάζεται και από το μεγάλο ανταγωνισμό που προέρχεται από την Κίνα, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Η Cisco προετοιμάζει στρατηγική hyper-convergence

Με βάση τις συζητήσεις, οι συνεργάτες των δύο πλευρών θα είναι σε θέση να διαθέτουν servers Unified Computing System (UCS) της Cisco που θα ενσωματώνουν λογισμικό hyper-convergence της Nutanix. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η τελευταία έχει ήδη συμφωνίες OEM με τις Dell και Lenovo, με βάση τις οποίες από κοινού δημιουργούν και πουλούν hyper-converged συσκευές υποδομής.

Το Twitter παίρνει αποστάσεις από την Εθνική Ασφάλεια των Η.Π.Α.

Το δημοφιλές social medium κατέχει το 5% της Dataminr και, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, επιθυμεί να κρατήσει αποστάσεις από το monitoring της αμερικάνικης κυβέρνησης για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών. Οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. έκαναν χρήση των alerts που δημιουργούσε η Dataminrs για ύποπτα «τιτιβίσματα», όταν η venture capital εταιρεία In-Q-Tel (την οποία φέρεται να υποστηρίζουν οικονομικά) χρηματοδότησε και αυτή με τη σειρά της τη Dataminr.

Η υπόθεση φέρνει και πάλι στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου την ανάγκη εξισορρόπησης ανάμεσα σε εθνική ασφάλεια και ιδιωτικότητα των δεδομένων, δεδομένου ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS χρησιμοποιούν ευρέως το Twitter. Στον αντίποδα, οι αποκαλύψεις Σνόουντεν, αλλά και η αυστηροποίηση του πλαισίου για data privacy υποχρεώνει τις εταιρείες να είναι προσεκτικές.

Συνεργασία CA Technologies με το CNN

Η τελευταία, που έχει κτιστεί με βάση λογισμικό της CA, παρακολουθεί τις πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις, υποψηφιότητες, διαδικασίες ψήφισης και τα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν από ερανική διαδικασία και σχετίζονται με τις Προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. Η εφαρμογή “CNN Politics” αποσκοπεί στους ψηφοφόρους, τους πολιτικούς παράγοντες που ασκούν επιρροή, τους τελικούς καταναλωτές, αλλά και όσους λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις. Από την πλευρά τους, οι χρήστες είναι σε θέση να διαμορφώσουν κατά το δοκούν την ίδια την εφαρμογή, λαμβάνοντας προσωποποιημένες ειδοποιήσεις και ενημερώσεις αναφορικά με το τι συμβαίνει στην όλη εκλογική διαδικασία σε πραγματικό χρόνο.

“False alarm” το χακάρισμα του ρώσου “Collector”

Η είδηση δημοσιεύθηκε άμεσα στο Reuters και οι πληγείσες εταιρείες δεν προέβησαν άμεσα σε ανακοινώσεις, περιμένοντας να αξιολογήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, και σε συνέχεια των στοιχείων που κοινοποίησαν οι εταιρείες, τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Collector ήταν προϊόν συγκέντρωσης δεδομένων από παλαιότερες επιθέσεις σε λιγότερο ασφαλή third-party sites. Ως εκ τούτου, τα στοιχεία συνδέονται με «ξεχασμένα» passwords και είναι ανακριβή – μόλις το 0,018% των συνδυασμών λογαριασμών-passwords αφορά σε αληθινά στοιχεία. Η ιστορία έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με το πόση δημοσιότητα πρέπει να δίνουν άμεσα οι εταιρείες, στην περίπτωση ψηφιακών επιθέσεων, δεδομένου μάλιστα ότι οι Google, Hotmail, Yahoo και mail.ru αρνήθηκαν, σε πρώτο χρόνο, να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Reuters.

Cloud ασφάλεια και mobility τα ζητούμενα για τις ΜμΕ

Σύμφωνα με τον κ. Bentley, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απαιτείται φαντασία και όραμα, ενώ παράλληλα θα αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμο εάν κάνουν ένα βήμα προς τα πίσω προκειμένου να δουν και να αντιληφθούν συνολικά το περιβάλλον στο οποίο και λειτουργούν. Επιπροσθέτως, τόνισε πως οι ίδιες επιχειρήσεις οφείλουν να αναζητήσουν και να κάνουν πραγματικότητα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εξυπηρέτησης προς τους πελάτες τους. Τέλος, ο κ. Bentley ανέφερε πως χάρη στους νέας γενιάς παρόχων υπηρεσιών, οι ΜμΕ που δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο προϋπολογισμό ώστε να δημιουργήσουν συστήματα κατά παραγγελία, είναι σε θέση να βασίζονται σε συνεργάτες ή niche υπηρεσίες που με τη σειρά τους προσφέρουν οι Amazon, Azure, Google κ.ά.

Reuters: Επίθεση και στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Το site δέχθηκε επίθεση DDoS, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της την Παρασκευή στο Reuters, χωρίς, όμως να διευκρινίσει τον ακριβή χρόνο της επίθεσης. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης παρουσιάστηκαν ορισμένες καθυστερήσεις στις συνδέσεις των χρηστών, χωρίς όμως να επηρεαστεί ο αριθμός των χρηστώ που εξυπηρετούνται καθημερινά. Υπενθυμίζεται πως μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, η Τράπεζα της Ελλάδος είχε δεχθεί επίθεσης DDoS από τους Anonymous, διακόπτοντας τις online υπηρεσίες της. Παρόλα αυτά, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι Anonymous βρίσκονται πίσω από την επίθεση και στην κυπριακή τράπεζα.

Νέο έργο για την Intrasoft International στην Αυστραλία

Η σύμβαση είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου μετασχηματισμού, συνολικού κόστους 30 εκατ. δολ. Αυστραλίας, με στόχο να προσφέρει καλύτερες, ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στους φορολογούμενους και σε αυτούς που λαμβάνουν παραχωρήσεις. Το έργο αυτό είναι το πρώτο έργο που υλοποιεί η Intrasoft International στην Αυστραλία, επιβεβαιώνοντας τη δυνατή διεθνή εμπειρία και την αποδεδειγμένη ικανότητά της στην ανάληψη και υλοποίηση καθοριστικής σημασίας έργων παγκοσμίως, καθώς και την εταιρική στρατηγική της να επενδύσει στις παγκόσμιες αγορές. Η πλατφόρμα, η οποία βασίζεται στη λύση διαχείρισης Δημοσίων Εσόδων της Oracle, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Αυστραλιανή εταιρία, DB Results (επικεφαλής της κοινοπραξίας). Η εφαρμογή του συστήματος θα υποστηρίξει το ευρύτερο σχέδιο μετασχηματισμού του Australian Capital Territory Revenue Office, συμβάλλοντας στην επίτευξη της Κυβερνητικής Στρατηγικής Προτεραιότητας για Οικονομική Ανάπτυξη και Διαφοροποίηση και την προσφορά υπηρεσιών μίας στάσης για τους πολίτες.

Σημαντικά τα περιθώρια για το digital transformation

Συγκεκριμένα, με βάση την έκθεση “European Financial Services Digital Readiness Index”, που στηρίζεται σε εκτενή ανάλυση 53 χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία, και σε κλίμακα από 1 (βασικό επίπεδο) μέχρι 4 (άρτια πρακτική εφαρμογή) οι συμμετέχοντες σημείωσαν βαθμό 3,15 αναφορικά με την αναγνώριση της σημασίας της ψηφιακής πτυχής της δραστηριότητάς τους  και μόλις 2,10 σχετικά με την πρόοδό τους στην χρήση και αξιοποίηση των ψηφιακών λύσεων ώστε να εξορθολογίσουν τις δραστηριότητές τους. Μάλιστα, το 86% των ερωτηθέντων συμπεριλαμβάνουν το digital ως μέρος της συνολικής τους στρατηγικής, το 63% διαθέτουν Chief Digital Officer, ενώ μόλις το 37% έχουν καθορίσει συγκεκριμένο budget ειδικά για την ψηφιακή μεταβολή. Υπογραμμίζεται πως η αναδυόμενη πραγματικότητα της ψηφιακής επιχειρηματικής μεταβολής και εν γένει αλλαγής αναμένεται να αποτελέσει το κεντρικό θέμα συζήτησης του συνεδρίου Digital Business Transformation, το οποίο διοργανώνει στις 30 Μαΐου 2016 το περιοδικό netweek και η BOUSSIAS.

Και εγένετο η Dell Technologies

Πρόκειται για την Dell Technologies, που θα περιλαμβάνει τον επιχειρηματικό τομέα enterprise, γνωστός και ως Dell-EMC, αλλά και τον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος θα παραμείνει ως Dell. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της ομώνυμης εταιρείας, μέσω της νέας ονομασίας επιχειρεί να προσδώσει μια αίσθηση οικογένειας και στενής συνεργασίας μεταξύ των μελών τους. «Η Dell Technologies θα συμπεριλαμβάνει τις συνδυασμένες τεχνολογίες εταιρειών και brands όπως λ.χ. οι Dell, EMC Information Infrastructure, VMware, Pivotal, SecureWorks, RSA και Virtustream. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την καινοτομία κατά μήκος του συνδυασμένου χαρτοφυλακίου και σε ευρύτερα τμήματα πελατών», υπογράμμισε ο κ. Dell.