Huawei: Σημαντική αύξηση αποστολών και μεριδίου αγοράς το α’ τρίμηνο

Τα ευρήματα αυτά επιδεικνύουν την ανάπτυξη και το momentum του Consumer Business Group της Huawei, το οποίο απέστειλε πάνω από 28,3 εκατομμύρια τεμάχια κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2016, μια αύξηση 64% σε ετήσια βάση. Η Huawei κατέγραψε, παράλληλα, ανάπτυξη στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, σύμφωνα με την ανάλυση του GfK που διεξήχθη σε 15 χώρες. Σύμφωνα με τη δημοσιονομική έκθεση του α’ τριμήνου της Huawei, οι αποστολές της εταιρείας αυξήθηκαν 44% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 61%. Στοιχεία της IDC δείχνουν ότι στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016, η Huawei κατείχε το 8,5% του μεριδίου της αγοράς, ενώ την περσινή χρονιά το 5%.

Στα 513 εκατ. ευρώ οι ζημίες της Nokia μετά την εξαγορά της Alcatel-Lucent

Στο τέλος του α’ τριμήνου λειτουργίας ως μία εταιρεία, τα έσοδα της Nokia μειώθηκαν ετησίως κατά 9% στα 5,6 δις. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν και αυτά κατά 73% από τρίμηνο σε τρίμηνο, ωστόσο αυξήθηκαν ετησίως κατά 25% και διαμορφώθηκαν στα 345 εκατ. Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας ανήλθαν στα 513 εκατ. Ο CFO της Nokia, Timo Ihamuotila, δήλωσε ότι αρκετοί επιχειρησιακοί πελάτες «παγώνουν» το budget τους προς την εταιρεία μέχρι να υπάρξει μία ξεκάθαρη εικόνα για τη μελλοντική της πορεία.

Η Apple χάνει την πρωτοκαθεδρία της

Πρόκειται για ένα ακόμα «πλήγμα» για την Apple, η οποία είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει κάτω από τα 90 δολάρια χθες, όταν το οικονομικό περιοδικό Nikkei δημοσίευσε ότι, κατά το β’ εξάμηνο του 2016, οι παραγγελίες για iPhone 6s και iPhone 7 chips θα φτάσουν το 70%-80% των παραγγελιών κατά την ίδια περίοδο του 2015. Το ρεπορτάζ του Nikkei επικαλείτο πηγές από την Taiwan Semiconductor Manufacturing, τον κύριο προμηθευτής chips της Apple. Μολονότι η είδηση αυτή μπορεί να υποδηλώνει τη συνεργασία της Apple με άλλον προμηθευτή (πχ. τη Samsung), φαίνεται ότι η αγορά επέλεξε να την ερμηνεύσει ως προάγγελο λιγότερο θεαματικών πωλήσεων για το iPhone 7. Η τελευταία φορά που η Apple είδε την τιμή μετοχής της στα 90 δολάρια ήταν τον Ιούνιο του 2014.

Η.Π.Α.: «Αντίθετες» πιέσεις από την κυβέρνηση προς τις mobile εταιρείες

Η Επιτροπή Εμπορίου με επιστολή της σε παρόχους mobile επικοινωνιών και επικαλούμενη «έναν αυξανόμενο αριθμό ευπαθειών… που απειλούν την ασφάλεια των συσκευών των χρηστών, αλλά και όλα τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα σε αυτές», ρωτά το πώς οι πάροχοι αντιμετωπίζουν αυτές τις ευπάθειες. Παράλληλα, ζήτησε από 8 κατασκευαστές mobile συσκευών να απαντήσουν σε μία λεπτομερή σειρά ερωτήσεων για το πώς αναβαθμίζουν την ασφάλεια των συσκευών και πώς κρατούν ενήμερους τους πελάτες για τις αναβαθμίσεις αυτές.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο Διευθυντής του FBI, James Comey, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι θα συνεχίσει να ασκεί προσφυγές ώστε να αναγκάσει εταιρείες όπως η Apple να παρέχουν στις αρχές πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών τους. Επομένως, μία ομάδα κυβερνητικών υπηρεσιών πιέζει τις εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την προστασία των δεδομένων των πελατών τους, ενώ μία άλλη ομάδα πιέζει τις ίδιες εταιρείες να δώσουν πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών τους!

SafeBeep εφαρμογή από την Vodafone

Το SafeBeep λειτουργεί ως προσωπικός συναγερμός και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να προστατεύουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να έχουν διαρκή ενημέρωση σε περίπτωση που αυτά βρεθούν σε κατάσταση κινδύνου. Διαθέτει ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα εντοπισμού και συναγερμών, το οποίο ενεργοποιείται σε περιπτώσεις ατυχημάτων και απειλητικών για τον άνθρωπο, καταστάσεων. Επιπλέον, με το SafeBeep ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιεί χειροκίνητα συναγερμούς όταν βρίσκεται σε κίνδυνο και να ειδοποιούνται άμεσα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Σε κάθε περίπτωση συναγερμού, τα μέλη που λαμβάνουν την ειδοποίηση μπορούν να καλέσουν το μέλος που βρίσκεται σε κίνδυνο, να βλέπουν το είδος του συναγερμού που έχει σημανθεί, την ακριβή τοποθεσία του μέλους στο χάρτη και την απαιτούμενη απόσταση που χρειάζεται να καλύψουν προκειμένου να φτάσουν κοντά του.

Πράσινο φως στην περιαγωγή και των online υπηρεσιών

Ο νόμος παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο προσπαθειών να περιοριστούν τα εθνικά εμπόρια στις online υπηρεσίες ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Οι αντιπρόσωποι των 28 ενέκριναν την πρόταση σήμερα, ανοίγοντας το δρόμο για να εγκριθεί από του Υπουργούς κατά τη συνεδρίασή τους στις 26 Μαΐου. Οι καταναλωτές με συνδρομές σε υπηρεσίες όπως το Sky TV Now, ProSiebenSat.1MaxDome TV στη Γερμανία ή το Netflix στη Γαλλία, θα μπορούν να παρακολουθούν το περιεχόμενο για το οποίο έχουν πληρώσει ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους εντός της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει ότι η πρόταση θα εφαρμοσθεί το 2017, την ίδια χρονιά που θα καταργηθούν ολοκληρωτικά και οι χρεώσεις για περιαγωγή στις τηλεπικοινωνίες εντός της Ε.Ε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση παραγόντων που εμποδίζουν τη δημιουργία μίας ενιαία αγοράς – online και offline – είναι βασικός στόχος των Βρυξελλών.

Οι γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές υιοθετούν ένθερμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η ανάλυση άνω των 1.000 decision-makers και τελικών χρηστών σε 10 χώρες στρατηγικής σημασίας, αποκαλύπτει ότι το 53% όλων των διαχειριζόμενων εγγράφων σε περιβάλλον γραφείου, είναι ψηφιοποιημένα. Το 59% και το 57% των εργαζομένων σε περιβάλλον γραφείου, σαρώνουν και εκτυπώνουν – αντίστοιχα – περισσότερα έγγραφα σήμερα. Επίσης, το 66% και το 78% των decision-makers θεωρούν τη σάρωση και την εκτύπωση εγγραφών κρίσιμη ή πολύ σημαντική για την επιχείρησή τους.

Η έρευνα αναδεικνύει τα οφέλη που προκύπτουν από την τεχνολογία επεξεργασίας εγγράφων, ωστόσο δεν παραλείπει να εντοπίσει έναν σημαντικό αριθμό πολύπλοκων επιχειρηματικών προκλήσεων, όπως ζητήματα ασφαλείας που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του cloud και των λύσεων BYOD. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες, εκτιμούν ότι τα έξοδα σε συσκευές και software θα αυξηθούν ή θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, για τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ υπάρχει μια σημαντική ανησυχία αναφορικά με την απώλεια εκτυπωμένων εγγράφων που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα (23%).

Συνεργασία SAS-Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την νέα γενιά Διαχειριστών Κινδύνων

Το ΠΜΣ έχει ως κύριο σκοπό να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, της αγοράς και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για επαρκώς καταρτισμένα άτομα στις διαδικασίες της διαχείρισης κινδύνων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η SAS συμμετέχει στο ΠΜΣ και προσφέρει 20 διδακτικές ώρες στους ακόλουθους τομείς Credit Scoring and the Business, The mechanics of Credit Scoring, Overview of Credit Risk Parameters (PD, LGD, EAD), Overview of SAS software environment, Credit Risk Modeling with SAS (PD, LGD, EAD) και Operational Risk Modelling with SAS.

Σε μία αγορά στην οποία τα πάντα αλλάζουν ταχύτατα, οι επιχειρήσεις έχουν άμεση ανάγκη από καταρτισμένα στελέχη στη χρήση των νέων τεχνολογιών προκειμένου να αποκτήσουν ή/και να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Αυτό μπορεί επιτευχθεί με την έγκαιρη και ορθή λήψη αποφάσεων μέσα από τη διαχείριση κινδύνων (risk management) και τη δημιουργία γνώσης. Η διοίκηση του ΠΜΣ αφουγκραζόμενη αυτή την ανάγκη, προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την SAS ώστε οι φοιτητές του Προγράμματος να αποκτήσουν και την εμπειρική/πρακτική γνώση της διαχείρισης κινδύνων.