Αύξηση 12,3% στην αγορά λογισμικού CRM παγκοσμίως το 2015

Συνολικά, οι 5 μεγαλύτεροι πάροχοι CRM λογισμικού αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 45% της συνολικής αγοράς για το 2015, ενώ δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην κατάταξή τους σε σχέση με το 2014. Πιο συγκεκριμένα, η Adobe βρέθηκε στην 5η θέση, αντικαθιστώντας την IBM, καθώς συνεχίζει να ηγείται του κλάδου CRM marketing, εστιάζοντας σε εταιρείες marketing και τον chief marketing officer (CMO). Η Salesforce συνέχισε να ηγείται της αγοράς και το 2015, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 19,7%, ενώ ηγείται και στα έσοδα από πωλήσεις και στο κομμάτι customer service and support (CSS). Πλέον, βρίσκεται στην 3η θέση όσον αφορά τα έσοδα στον κλάδο του marketing, όπου αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεταξύ των κορυφαίων πέντε προμηθευτών.

Η Apple επαναπροσλαμβάνει ειδικό ασφαλείας

Ο Jon Callas, ο οποίος είναι ο συν-ιδρυτής αρκετών εταιρειών επικοινωνιών, όπως οι PGP Corp, Silent Circle και Blackphone, επέστρεψε στην Apple, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ο Calls εργαζόταν στην εταιρεία τη δεκαετία του ’90, αλλά και μεταξύ 2009-2011, οπότε και σχεδίαζε το σύστημα κρυπτογράφησης για την προστασία των δεδομένων που αποθηκεύονται στους υπολογιστές Mac. Σύμφωνα με το Reuters, ο Callas έχει στο παρελθόν αντιτεθεί στην υποχρέωση των εταιρειών αν δίνουν το δικαίωμα στις αρχές να «διαβάζουν» τα δεδομένα των κρυπτογραφημένων συσκευών, ωστόσο υποστηρίζει την πρόταση οι αρχές να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ευπάθειες σε λογισμικό συσκευών, τα οποία όμως μετά θα αναφέρουν στην εταιρεία με στόχο να «επιδιορθωθούν».

To Cisco Meraki «επεκτείνεται» και στην αγορά της φωνής

Η τελευταία περιλαμβάνει ένα απλό τηλέφωνο, με την ονομασία Meraki MC, που διαχειρίζεται από ένα cloud dashboard για εξ’ αποστάσεως αλλαγές και έχει σχεδιαστεί  ώστε να απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και remote τοποθεσίες που διαθέτουν distributed εξοπλισμό. Όσο για την φωνητική πλατφόρμα έχει κτιστεί στην αρχιτεκτονική SIP και περιλαμβάνει endpoint, άδεια cloud και υπηρεσίες υποστήριξης από έναν πάροχο.

Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή

Από τη μία το διαδίκτυο είναι απαραίτητο μέσο για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες και επιτρέπει τη συζήτηση. Την ίδια στιγμή όμως, μερικές φορές με τη βοήθεια των ιδιωτικών εταιρειών, είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για τις κυβερνήσεις, είπε η εκπρόσωπος των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, Σόφι Μπουσόν, περιγράφοντας τις προκλήσεις και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ανησυχία για τη χρήση μαζικών παρακολουθήσεων στο διαδίκτυο. Ακόμα και στις ευρωπαϊκές χώρες κανένας δεν είναι προστατευμένος από τέτοιου είδους απειλές». Η Ζάνα Λίτβινα, εκπρόσωπος της ένωσης δημοσιογράφων της Λευκορωσίας και νικήτρια του βραβείου το 2014, έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς η κυβέρνηση της Λευκορωσίας περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο διαδίκτυο. Μια ιστοσελίδα που έδωσε πληροφορίες για τη δημογραφική πτώση στη Λευκορωσία, απειλείται με κλείσιμο για «αμαύρωση της δημογραφικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Η HPE κάνει spin off τον τομέα IT υπηρεσιών, ενοποιώντας τον με την CSC

Εκτιμάται πως η ενοποιημένη εταιρεία θα διαθέτει κάτι παραπάνω από 5.000 επιχειρήσεις-πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω της συγκεκριμένης συναλλαγής, οι μέτοχοι της HPE θα «καρπωθούν» καθαρά 8,5 δις. σε μια μη-φορολογίσιμη ανταλλαγή μετοχών δίνοντάς τους το 50% της νέας εταιρείας, καθώς επίσης και μέρισμα της τάξεως των 1,5 δισ. Σημειώνεται ότι πρόσφατα η CSC διαχώρισε τις λειτουργίες της σε δύο εταιρείες, βαδίζοντας στα χνάρια της Hewlett Packard. Στο μεταξύ, η HPE σημείωσε πωλήσεις 12,71 δις. για το β’ τρίμηνο του φυσικού έτους. Μέγεθος, βελτιωμένο σε σχέση με τα 12,34 δις. που προέβλεπαν οι διεθνείς οικονομικοί αναλυτές. Όσο για τα κέρδη της  Hewlett Packard Enterprise κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 320 εκατ.

Ο Kirill Tatarinov σκιαγράφησε τη «νέα Citrix»

Μια από τις βασικές «αγωνίες» του είναι οι συνεργάτες και πελάτες της Citrix Systems να αντιληφθούν πλήρως το προϊοντικό road map της, καθώς επίσης και τις προτεραιότητές της για το προσεχές χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η οικογένεια προϊόντων της  Citrix εστιάζεται σε τέσσερα «megatrends” τα οποία και εκτιμάται πως θα αναδιαμορφώσουν και επανασχεδιάσουν την ίδια την βιομηχανία. Πρόκειται για τα: Cloud, big data analytics, mobile και το Internet of Things (IoT).

Στις 23 Ιουνίου η Τελετή Απονομής BITE 2016

Η πλειοψηφία των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν φέτος στο πλαίσιο του διαγωνισμού χαρακτηρίστηκαν από καινοτομία, ευρηματικότητα και απτό επιχειρησιακό αποτέλεσμα, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η σημερινή ψηφιακή εποχή έχει δώσει στρατηγικό χαρακτήρα στα έργα Πληροφορικής & Επικοινωνιών για τις επιχειρήσεις. Τα βραβεία BITE αναδεικνύουν και βραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης ΤΠΕ από επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Φέτος περιλάμβαναν ανανεωμένες κατηγορίες βράβευσης, δίνοντας την ευκαιρία τόσο σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα όσο και σε εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών να διεκδικήσουν μια διάκριση για τις βέλτιστες πρακτικές, τα αποτελεσματικά έργα και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες τους.

Ε.Ε.: Νέοι κανόνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σχέδιο για την τόνωση του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποτελούμενο από τρεις συνιστώσες, την αντιμετώπιση του γεωγραφικού αποκλεισμού, τη διασυνοριακή παράδοση δεμάτων σε πιο προσιτές τιμές και την αύξηση της εμπιστοσύνης των πελατών χάρη στην καλύτερη προστασία και επιβολή της νομοθεσίας. Η σημερινή δέσμη μέτρων αποτελείται από τα ακόλουθα: νομοθετική πρόταση για την αντιμετώπιση του αδικαιολόγητου γεωγραφικού αποκλεισμού και άλλων μορφών διακρίσεων, νομοθετική πρόταση σχετικά με τις διασυνοριακές υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων και κατευθυντήριες γραμμές που θα διευκρινίζουν, μεταξύ άλλων, το τι μπορεί να χαρακτηριστεί ως αθέμιτη εμπορική πρακτική στον ψηφιακό κόσμο.

Το Skroutz αποκτάει έξυπνο καλάθι αγορών

Η νέα υπηρεσία συνδυάζει την καλύτερη τιμή με την καλύτερη εμπειρία online shopping. Πιο συγκεκριμένα, η νέα υπηρεσία προτείνει στον καταναλωτή το πιο συμφέρον καλάθι αγοράς, συνυπολογίζοντας τη συνολική αξία των προϊόντων, τη διαθεσιμότητα, το χρόνο παράδοσης και το κόστος των μεταφορικών, μέσα από εκατοντάδες χιλιάδες δυνατούς συνδυασμούς στα συνεργαζόμενα καταστήματα. Στο εγχείρημα του Skroutz, σημαντικός συνεργάτης και αρωγός υπήρξε το ελληνικό γραφείο της VISA Europe, το οποίο συνέβαλε σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης της νέας υπηρεσίας, με την παροχή λύσεων και τεχνογνωσίας σε χρηματοπιστωτικά θέματα.

H Υδρόγειος λάνσαρε app ασφάλισης οχημάτων

Η εφαρμογή εμπλουτίσθηκε πρόσφατα με νέες δυνατότητες προσφέροντας άμεση και εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά χρήσιμων λειτουργιών και υπηρεσιών που αφορούν το όχημα και τον οδηγό, μεταξύ αυτών: συμβουλές σε περίπτωση ατυχήματος, εύρεση συνεργαζόμενων συνεργείων, άμεση ηλεκτρονική πληρωμή ασφαλίστρων, εύρεση και άμεση επικοινωνία με τα υποκαταστήματα της εταιρείας και ενημέρωση για νέα προϊόντα και υπηρεσίες.