Η ψηφιακή ευκαιρία των 405,3 δις. δολ. για το retail banking

Η μελέτη καταδεικνύει πως το 2015, οι οικονομικές υπηρεσίες αξιοποίησαν μόλις το 29% της προαναφερθείσας ευκαιρίας. Αναφορικά με τις προκλήσεις που δρουν αποτρεπτικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και παραγωγή καινοτομίας, στην κορυφή τους βρίσκεται η αδυναμία στο επίπεδο της κυβερνοασφάλειας. Κι αυτό, καθώς έχουν εμποδίσει την τραπεζική λιανική να υιοθετήσουν ψηφιακές τεχνολογίες και αντίστοιχα προηγμένα επιχειρηματικά μοντέλα.

Η Google κέρδισε την δίκη για τον κώδικα Java με την Oracle

Όπως ανέφεραν στελέχη της Oracle, η εταιρεία αναμένεται να ασκήσει έφεση εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης. Υπενθυμίζεται πως η Google χρησιμοποιεί την Java στο λειτουργικό σύστημα Android για smartphone συσκευές, το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται εγκατεστημένο σε περίπου 80% των φορητών συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως ισχυρίζεται η πλευρά της Google, η επέκταση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας σε τμήματα του κώδικα με την ονομασία APIs (Application Programming Interfaces) θα απειλούσε τη συνολική διαδικασία της καινοτομίας.

Η Santander η πρώτη τράπεζα που υιοθετεί τεχνολογία blockchain

Η τεχνολογία blockchain που αναπτύχθηκε από την Ripple, εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει η Santander, και θα χρησιμοποιηθεί σε mobile εφαρμογή, η οποία συνδέεται με το Apple Pay. Με αυτόν τον  τρόπο, οι χρήστες θα μπορούν να «επικυρώνουν» πληρωμές χρησιμοποιώντας το σύστημα Touch ID της Apple. Το blockchain είναι μία νέα τεχνολογία που επιτρέπει μία πιο «αποκεντρωμένη» και διαφανή μεταφορά χρημάτων, ενώ παράλληλα έχει και άλλες χρήσεις. Συχνά συγχέεται με το Bitcoin, καθώς το εν λόγω νόμισμα λειτουργεί με τις ίδιες ακριβώς αρχές.

Οι finalists του MITEF Greece Startup Competition

Οι 10 startups που αναδείχθηκαν μέσα από τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία παρουσίασης των επιχειρηματικών σχεδίων τους είναι, σε αλφαβητική σειρά, οι ακόλουθες: ARK Analytics, Contadd, EventReception, Insybio Ltd., Laddroller, Sentio Solutions, StreamOwl, VesselBot, Workathlon και Yodiwo. Το MIT Enterprise Forum Greece έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή των 10 finalists στο ΜΙΤ Bootcamp, που θα γίνει τον Ιούνιο, στη Βοστόνη, όπου, μεταξύ άλλων, θα παρακολουθήσουν workshops, θα παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε ειδικό Investors Forum και θα επισκεφθούν μεγάλες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας. Σημειώνεται πως οι 3 τελικοί νικητές θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών, ωστόσο βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Η Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος,  σαν εναρκτήρια εκδήλωση του 4th Hellenic Forum for Science Technology and Innovation.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου εφαρμόζει το ’’Video Customer Service’’

Στόχος της τράπεζας, ήταν να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του e-banking να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εξ’ αποστάσεως, προφέροντας παράλληλα την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της προσωπικής εξυπηρέτησης. Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο μήνες, χάρη στην ευελιξία και την ευκολία που προσφέρει το Skype for Business, το σύστημα ολοκληρωμένης τραπεζικής Natech.CSB καθώς και η πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής Natech.CSBweb. Ο κυριότερος παράγοντας που οδήγησε την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στην υιοθέτηση του Skype for Business ήταν να καλύψει την ανάγκη που εντόπισε στην αγορά για προσβάσιμες υπηρεσίες εξ’ αποστάσεως, με το πλεονέκτημα της άμεσης διαπροσωπικής εξυπηρέτησης από εξειδικευμένο προσωπικό. Οι πελάτες, πλέον, μπορουν να επικοινωνούν μέσω οποιασδήποτε συσκευής υποστηρίζει την εφαρμογή Skype for Business, να πραγματοποιούν συνομιλίες και βιντεοκλησεις μέσω διαδικτύου, χωρίς τηλεφωνική χρέωση, παρέχοντας παράλληλα την απαραίτητη ασφάλεια στην επικοινωνία μεταξύ των χρηστών αντικαθιστώντας παραδοσιακά συστήματα όπως Phone Banking ή ακόμα και το Internet Banking για σύνθετες συναλλαγές.

Συνεργασία Microsoft-Facebook για νέο υποβρύχιο καλώδιο κατά μήκος του Ατλαντικού

Σημειώνεται πως η κατασκευή του συνολικού μήκους 6.600 χιλιομέτρων υποβρύχιου καλωδίου αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Αύγουστο και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, συνδέοντας τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ με την Ισπανία! Για την ακρίβεια, θα συνδέει το data hub στη Βόρεια Βιρτζίνια με το Μπιλμπάο της Ισπανίας και εν συνεχεία σε άλλα δικτυακά hubs που βρίσκονται στην Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

ΙΒΜ cognitive για την επίλυση του προσφυγικού

Για το project  αυτό έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους η Μ. Βρετανία και ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Isabella Chiodi, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της IBM στην Ευρώπη δήλωσε, στο πλαίσιο του EU Security, Migration and Borders Conference (πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες) ότι τα machine learning συστήματα της IBM μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα τα προφίλ των προσφύγων που αιτούνται άσυλο, διευκολύνοντας την εργασία των σχετικών ομάδων, στα σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών. Στο εν λόγω συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν, της Europol και της Frontex, η IBM ήταν diamond sponsor, ενώ η SAS χορήγησε το pre-conference workshop, σχετικά με τη χρήση Data Analytics για τον εντοπισμό ύποπτων συναλλαγών χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων.

Νέα στρατηγική ανάπτυξης για την Intralot

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot ανέλυσε τις πρόσφατες συμφωνίες Μ&Α στην Ιταλία με την Gamenet, στη Βουλγαρία με την Eurobet και στο Περού με τον Όμιλο Nexus, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα, η Intralot υπέγραψε τη συμφωνία για τη συγχώνευση των ιταλικών δραστηριοτήτων της με αυτές της Gamenet, ελέγχοντας το 20% του νέου οργανισμού, ο οποίος θα έχει εκτιμώμενα έσοδα περίπου 1 δις. ετησίως, με ένα δίκτυο 750 καταστημάτων στοιχήματος, 50.000 παιχνιδομηχανές AWP, 8.200 VLT και 60 αίθουσες τυχερών παιχνιδιών.

Στη Βουλγαρία, η Intralot θα εξαγοράσει μερίδιο 49% στην εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Eurobet, η οποία προσφέρει στη βουλγαρική αγορά KINO, ξυστό και αριθμοαπαιχνίδια. Με αυτή τη συμφωνία η Intralot θα συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιο της και με άλλα παιχνίδια, καθώς σήμερα προσφέρει στη βουλγαρική αγορά στοίχημα ως μέτοχος σε ποσοστό 49% της Eurofootball από το 2002. Τέλος, στο Περού η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με τον κλάδο ψυχαγωγίας του επενδυτικού ομίλου Nexus, ιδιοκτήτη των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, και με δραστηριότητες σε κατασκευές, χρηματοοικονομικά προϊόντα, κ.α.

Συνεργασία διανομής της ITway Hellas με την Imperva

Στόχος της Imperva είναι να προστατέψει τα κρίσιμα δεδομένα και τις εφαρμογές των επιχειρήσεων από εξωγενείς ηλεκτρονικές επιθέσεις αλλά και από εσωτερικές απειλές. Οι λύσεις της επιτρέπουν στους χρήστες να ανακαλύψουν τους κινδύνους και στη συνέχεια να προστατεύσετε τις πιο πολύτιμες πληροφορίες, όπως η πνευματική ιδιοκτησία, τα επιχειρηματικά σχέδια, τα εμπορικά μυστικά, πληροφορίες πελατών και εργαζομένων, καθώς και τα καθημερινά δεδομένα με τα οποία λειτουργεί η επιχείρησή.

Επίσης βοηθάει στη συμμόρφωση με τους ολοένα και  αυστηρότερους κανονισμούς και διατάξεις αναφορικά με την προστασία των δεδομένων και την εγκαθίδρυση πολιτικών, διακριτών ρόλων και δικαιωμάτων καθώς και ελέγχων. Όπως δήλωσε ο Ιωάννης Γκιώνης, Sales & Marketing Manager της εταιρίας Itway Hellas. «Ο βασικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να εισάγουμε αυτές κορυφαίες τεχνολογίες της Imperva και στις μεσαίου μεγέθους εταιρείες της περιοχής μας, πάντα μέσω του εξουσιοδοτημένου καναλιού συνεργατών, αλλά και να παρουσιάσουμε δυναμικά νέες καινοτόμες προτάσεις όπως το Incapsula και το Skyfence».

Regate: Νέα υλοποίηση λύσης στον όμιλο Medichrom

Η Regate εγκατέστησε το σύστημα αυτοματοποίησης πωλήσεων Regate Effective, για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών της (πωλητές, merchandisers, επιθεωρητές πωλήσεων) προσφέροντάς τους δυνατότητες φορητής παραγγελιοληψίας και merchandising με αυτοματισμούς και άλλες δυνατότητες, που εξασφαλίζουν καθημερινά αυξημένη παραγωγικότητα (sales force effectiveness). Τα οφέλη που έχει αποκτήσει η εταιρεία από τη χρήση του σύγχρονου αυτού συστήματος αυτοματοποίησης πωλήσεων είναι πολλαπλά. Η παραγωγικότητα των πωλητών έχει αυξηθεί σημαντικά, τόσο επειδή θα μπορούν πλέον να έχουν στα χέρια τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να διαχειριστούν αποτελεσματικά το πελατολόγιό τους, χωρίς να απασχολούν επιπλέον πόρους της εταιρείας (π.χ. γραμματεία πωλήσεων). Ταυτόχρονα η επιθεώρηση και η ανταπόκριση στο πεδίο έχει βελτιωθεί, αναλύοντας όλες τις διαθέσιμες παραμέτρους της αγοράς σε πραγματικό χρόνο.