Συνεχίζεται η μείωση στην παγκόσμια αγορά enterprise storage

Η συνολική χωρητικότητα των παραγγελιών μειώθηκε και αυτή κατά 4% στα 27,8 exabytes. Η ανάπτυξη των εσόδων μειώθηκε εντός της ομάδας των original design manufacturers (ODMs) που πωλούν απευθείας σε hyperscale datacenters. Αυτό το τμήμα της αγοράς παρουσίασε μείωση της τάξης του 39,9% ετησίως στα 681 εκατ. δολ. Οι πωλήσεις server-based αποθήκευσης αυξήθηκαν κατά 2% με τα έσοδα να ανέρχονται στα 2,1 δις. Τα συστήματα εξωτερικής αποθήκευσης παρέμειναν ο μεγαλύτερος κλάδος της αγοράς, ωστόσο τα 5,4 δις. δολ. σε πωλήσεις αντιπροσωπεύουν μείωση της τάξης του 3,7% ετησίως. Αναφορικά με τους προμηθευτές, οι HPE και EMC έκλεισαν το τρίμηνο με στατιστική ισοπαλία (διαφορά μικρότερη του 1%), με μερίδια αγοράς 17,3 και 16,4% αντίστοιχα. Η Dell διατήρησε την τρίτη θέση με 10,3%, ενώ το μερίδιο της NetApp ανήλθε στο 7,9%. Οι πωλήσεις συστημάτων αποθήκευσης από ODMs πουλώντας απευθείας σε hyperscale data center αντιπροσωπεύουν το 8,3% των παγκόσμιων δαπανών το τρίμηνο αυτό.

Αλλαγή νοοτροπίας στην Ασφάλεια Πληροφοριών ευαγγελίζεται η Gartner

Στη μελέτη «Cybersecurity at the Speed of Digital Business» η Gartner επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες και οι υποδομές που βρίσκονται εκτός ελέγχου του IT θα αποτελέσουν σοβαρό ζήτημα για την ψηφιακή ασφάλεια των οργανισμών – είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα πάντα με τη Gartner, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το 25% των δεδομένων θα «περνά» από τις κινητές συσκευές στο cloud, χωρίς κανέναν security έλεγχο.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι, μέσα σε τέσσερα χρόνια, το 60% των security budgets θα διατίθεται για detection και response σε ψηφιακές επιθέσεις (το αντίστοιχο ποσοστό είναι 30% σήμερα) καθώς «οι οργανισμοί πρέπει να παραιτηθούν από την ιδέα της απόλυτης προστασίας και να επενδύσουν στον εντοπισμό των συμβάντων και την απόκριση». Στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνουν ότι οι παραδοσιακές προσεγγίσεις, οι οποίες βασίζονται στη μεγιστοποίηση του εύρους ελέγχου δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στην ψηφιακή εποχή και δίνουν έμφαση στην ηγεσία και τη διακυβέρνηση, στον ανθρώπινο παράγοντα και στα digital ethics.

Τα advanced analytics καθοδηγούν την ανάπτυξη στην αγορά IoT

Η εικόνα αυτή αναμένεται να αλλάξει συν τω χρόνω, καθώς η αξία του IoT για τις επιχειρήσεις συσχετίζεται με την real time ανάλυση των δεδομένων. Σύμφωνα με την ABI Research, τα έσοδα από το integration, την αποθήκευση, την ανάλυση και την παρουσίαση των IoT data θα φτάσουν τα 30 δις δολάρια μέχρι το 2021. Ιδανικοί early adopters των advanced analytics στο IoT είναι οι επιχειρήσεις εντάσεως κεφαλαίου – βαριά βιομηχανία, μεταποίηση, ενέργεια. Το momentum για την αξιοποίηση των advanced analytics στο IoT επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες επενδύσεις μεγάλων επιχειρήσεων, όπως είναι οι Dell, GE, IBM, Microsoft, PTC και SAP στο πεδίο αυτό.

Έμφαση σε Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Ψηφιακά Μέσα από Μεταπτυχιακό του ΟΠΑ

Το πρόγραμμα σκοπεύει στο να προετοιμάσει στελέχη και αναλυτές οι οποίοι να μπορούν να συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο γνώσεις στη διοικητική επιστήμη, πληροφοριακές τεχνολογίες και οργανωσιακές σπουδές με σκοπό την αποδοτική διοίκηση οργανισμών και επιχειρήσεων. Κατά την διάρκεια των σπουδών, οι φοιτητές μπορούν να εξειδικευτούν περισσότερο στις παρακάτω επιστημονικές περιοχές: Ποσοτικές Μέθοδοι και Επιχειρηματική Αναλυτική, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Ψηφιακά Μέσα, Επιχειρηματική Στρατηγική, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και Εφοδιαστική Αλυσίδα και Διοίκηση Μεταφορών. Στο Πρόγραμμα έμφαση δίνεται στην προετοιμασία των φοιτητών για επαγγελματική πιστοποίηση σε σημαντικές λειτουργίες/εργαλεία, για εμπλοκή σε πράγματικά επιχειρηματικά προβλήματα μέσω field-study projects, πρακτική άσκηση κτλ και για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών κι επιχειρηματικών μοντέλων. O δεύτερος κύκλος αιτήσεων λήγει στις 27/6/2016.

Ρεκόρ ταχύτητας ευρυζωνικών υπηρεσιών Gigabit από την Altice

Κατ’ αυτό τον τρόπο, η Altice θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες ταχύτερες internet ώστε με τη σειρά τους να υποστηρίζουν υπηρεσίες υψηλής ανάλυσης και 4K video-on-demand.

Η Lenovo διοργανώνει το ετήσιο Tech World

Το δεύτερο ετήσιο συνέδριο συγκεντρώνει μερικούς από τους κορυφαίους ηγέτες της βιομηχανίας, μαζί με τον chairman και CEO της Lenovo Yang Yuanqing, οι οποίοι θα εξετάσουν τα πιο ελπιδοφόρα και αναδυόμενα θέματα στην καινοτομία. Το Tech World 2016 θα φιλοξενήσει σημαντικές ανακοινώσεις προϊόντων, ξεκινώντας με το πρώτο Project Tango smartphone για καταναλωτές σε συνεργασία με την Google, που φέρνει την αναβάθμιση της καθημερινότητας στο smartphone, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, της πλοήγησης, και άλλων βοηθητικών προγραμμάτων. Η Lenovo θα ανακοινώσει, επίσης, τη νέα κινητή τεχνολογία που σχεδιάστηκε από τη Motorola, που θα αλλάξει δραματικά τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται και χρησιμοποιούν τις πιο προσωπικές συσκευές τους άμεσα, ενώ θα δώσει και μια γεύση από μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες από τα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Νέα αποκλειστική συνεργασία της Westnet με την Tucano

Η νέα συνεργασία επιτρέπει τη σημαντική διεύρυνση της κατηγορίας των αξεσουάρ τεχνολογίας εξυπηρετώντας το όραμα της Westnet για την παροχή ευρείας γκάμας και υψηλής ποιότητας επώνυμων προϊόντων. Συγκεκριμένα, στα προϊόντα που διαθέτει στην ελληνική αγορά η Westnet, εντάσσεται πλέον, η πλήρης γκάμα προϊόντων Tucano που αποτελείται από τσάντες για notebooks, θήκες για tablets, sleeves για Mac, τσάντες για κάμερες και για ταξίδια καθώς και δερμάτινες θήκες. Σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Westnet, Ρόμπυ Μπουρλάς, σημείωσε: «Το 2016 αποτελεί ένα πολύ δυναμικό έτος για τη Westnet. Η νέα αποκλειστική συνεργασία με την Tucano διευρύνει το χαρτοφυλάκιο με καινοτόμα προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία στην ελληνική αγορά κι αποδεικνύει τη δέσμευσή της για περαιτέρω επέκταση και παροχή προστιθέμενης αξίας στο δίκτυο των συνεργατών της, αλλά και στον τελικό καταναλωτή».

Πρωτιά στα μερίδια της Canon/Intersys για το α’ τρίμηνο

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η συνολική αγορά Πολυλειτουργικών Μηχανημάτων παρουσιάζει μείωση 10%, η Intersys / Canon αύξησε συνολικά το μερίδιό της σε 22% και κατάκτησε την πρώτη θέση στο τρίμηνο αυτό. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η παρουσία της Intersys στην αγορά των Ασπρόμαυρων Πολυλειτουργικών Μηχανημάτων Α4, με μερίδιο αγοράς 48,3%, όπου 1 στα 2 μηχανήματα είναι Canon. Επίσης κατακτά την 1η θέση στην συνολική αγορά Ασπρόμαυρων Πολυλειτουργικών Μηχανημάτων με μερίδιο αγοράς 26,9%, σημειώνοντας αύξηση 10,6%. Αλλά και στην αγορά των Έγχρωμων Πολυλειτουργικών Μηχανημάτων, η Intersys συνεχίζει την ανοδική της πορεία, αυξάνοντας τα μερίδια αγοράς της Canon κατά 4%. Στην αγορά των μηχανημάτων σχεδίου η Intersys / OCE κατάκτησε την 1η θέση με μερίδιο αγοράς 66,7%, σημειώνοντας αύξηση 30,3%.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ επέλεξε λύση της Bitdefender

Επίσης, μέσω του  content control module εξασφάλισε το απόρρητο τις αλληλογραφίας και την διαρροή των ευαίσθητων αρχείων (Data Loss Prevention), ενώ το Device Control Module σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο Firewall / IDS Module, εξασφαλίζει την προστασία των υπολογιστών του ερευνητικού κέντρου από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Εξίσου σημαντικό είναι ότι επιλέγοντας τη λύση της Bitdefender, εξασφαλίζεται η ασφάλεια των υπολογιστών του Ινστιτούτου, χωρίς να επιβαρύνεται το δίκτυο ή οι υπολογιστές με χρήση έξτρα πόρων. Δεδομένου δε ότι πρόκειται για μια αμιγώς Cloud-based λύση, δεν απαιτήθηκε επιπλέον εξοπλισμός για την λύση μειώνοντας έτσι σημαντικά τα κόστη υποδομής. Η Blue Soft & IT είναι ο αποκλειστικός Country Partner της Bitdefender σε  Ελλάδα & Κύπρο.

Ξεκίνησαν οι διαγωνισμοί στο πλαίσιο του eSkills for Jobs 2016

Φέτος, οι διαγωνισμοί περιλαμβάνουν τις παρακάτω 3 κατηγορίες: Young digital talent (η κατηγορία αυτή απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16-25 ετών, που ενδιαφέρονται για το coding και την ανάπτυξη video game), Outstanding digital skills developer (η δεύτερη κατηγορία απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο 2ο γύρο του online εκπαιδευτικού προγράμματος, Developing Digital Skills in your Classroom του European Schoolnet Academy. Δικαίωμα υποβολής video έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα και παρουσιάζουν αξιοσημείωτη χρήση των ΤΠΕ στη διδασκαλία, καινοτόμους τρόπους για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών και διαθεματική προσέγγιση στη διδασκαλία ψηφιακών δεξιοτήτων) και Innovative App developer (η κατηγορία αυτή είναι ανοικτή για νέους από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ηλικίας μεταξύ 18-35 ετών και ενδιαφέρονται για το coding και την ανάπτυξη εφαρμογών. Για τη συμμετοχή απαιτούνται βασική αντίληψη για το coding, δημιουργικές ιδέες με δυνατότητα εφαρμογής και επιχειρηματικές δεξιότητες). Στην Ελλάδα, οι ενέργειες στο πλαίσιο της εκστρατείας eSkills for Jobs, συντονίζονται από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.