Συνεχίζεται η επιβράδυνση στην αγορά Η/Υ

Η πρόβλεψη αυτή συνεχίζει να παρουσιάζει σταδιακά μικρότερες μειώσεις για το 2017, ενώ θα ακολουθήσει σταθερή ανάπτυξη το 2018. Ωστόσο, η ανάπτυξη το 2016 αναμένεται να είναι περίπου 2% χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις καθώς οι συνθήκες ήταν δυσμενέστερες από το αναμενόμενο. Η ανάπτυξη το α’ τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε στο -12,5%, λίγο χαμηλότερη από την πρόβλεψη του -11,3% της IDC, καθώς παράγοντες όπως τα αδύναμα νομίσματα, η συμπίεση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, η πολιτική αβεβαιότητα και τα καθυστερημένα έργα συνέχισαν να περιορίζουν τις παραγγελίες.

Αν και ρυθμοί ανάπτυξης για συσκευές όπως τα τηλέφωνα και τα tablets συνεχίζουν να μειώνονται, πιθανόν μειώνοντας τον ανταγωνισμό για τους Η/Υ, αυτό δεν οδήγησε σε ισχυρότερες παραγγελίες. Παράλληλα, η οικονομική πίεση των καταναλωτών και η διαθεσιμότητα εναλλακτικών όπως η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 συνεχίζει να επιβραδύνει την ανάπτυξη της αγοράς Η/Υ. παρομοίως, με ένα μεγάλο μερίδιο επιχειρήσεων να αξιολογούν ακόμη τα Windows 10, ο ρυθμός νέων αγορών Η/Υ δεν έχει ακόμη σταθεροποιήσει τις παραγγελίες τους.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατρικής Τεχνολογίας 2016

Η ιατρική τεχνολογία καινοτομεί συνεχώς, λόγω του υψηλού επιπέδου έρευνας, της ανάπτυξης της βιομηχανίας και της στενής συνεργασίας με τους χρήστες των προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014, η βιομηχανία ιατρικής τεχνολογίας καταχώρισε 11.124 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας δηλ. το 7% του συνολικού αριθμού των αιτήσεων και τον μεγαλύτερο αριθμό ανά κλάδο στην Ευρώπη.

Το ΔΣ του ΣΕΙΒ με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατρικής Τεχνολογίας αναφέρει ότι «δυστυχώς στην Ελλάδα ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων είναι δυσανάλογος με τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η βιομηχανία τόσο για ένα βιώσιμο σύστημα περίθαλψης όσο και για την καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, τα υπέρογκα χρέη προς τις εταιρείες μας από τα Νοσοκομεία – δημόσια και ιδιωτικά – που έχουν οδηγήσει σε σχεδόν μηδενική εγχώρια παραγωγή, η ελληνική βιομηχανία καταφέρνει και συνεχίζει να απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζομένους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης.

Gartner: Πού πρέπει να επικεντρωθούν οι προμηθευτές smartphone

Σε μία τέτοια ώριμη αγορά, οι τεχνολογικές βελτιώσεις στα smartphone έχουν ως αποτέλεσμα αυξητικές βελτιώσεις, τις οποίες συχνά οι χρήστες δεν θωρούν σημαντικές για τους ίδιους. Σύμφωνα με την Roberta Cozza, research director της Gartner, οι 10 τεχνολογίες για smartphone που παρέχουν μία πιο «συναρπαστική» εμπειρία για τον χρήστη και παράλληλα δημιουργούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα για τους προμηθευτές mobile συσκευών. Οι 10 αυτές τεχνολογίες, των οποίων η εξέλιξη δεν μπορεί να αγνοηθεί από οποιονδήποτε προμηθευτή είναι οι εξής: Γρήγορη φόρτιση, ασύρματη φόρτιση, augmented και virtual reality, κάμερες πολλαπλών φακών, αισθητήρες (βιομετρική ταυτοποίηση και τεχνολογίες), virtual personal assistant, ευλύγιστες/curved οθόνες, πρότυπα Wi-Fi 802.11, USB Type-C και embedded SIM (e-SIM). Οι τεχνολογίες αυτές επιλέχθηκαν εξετάζοντας 5 τομείς-κλειδιά: την μπαταρία, την εμπειρία του χρήστη, την εξατομικευμένη εμπειρία, την τεχνολογία οθονών και την συνδεσιμότητα.

Συνεργασία HPE και Docker για τα data center σε κοντέϊνερ

Η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει τους τομείς των πωλήσεων, της τεχνικής υποστήριξης, καθώς επίσης και του διαμοιρασμού γνώσης προς τους πελάτες data center της HPE. Στην «καρδιά» της προαναφερθείσας συνεργασίας βρίσκεται το Docker-ready πρόγραμμα server της τελευταίας. Μάλιστα, οι HPE servers αναμένεται να συνδυαστούν με το Docker Engine που βασίζεται σε Linux και την τεχνική υποστήριξη, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις-πελάτες να αναπτύξουν containerized εφαρμογές, οι οποίες θα είναι φορητές κατά μήκος του συνόλου των servers της HPE.

Η Nokia εξαγόρασε την Gainspeed

Με βάση τη συγκεκριμένη κίνηση, η Gainspeed θα ενταχθεί στην ομάδα των Fixed Networks της Nokia, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών καλωδίωσης της τελευταίας. Απώτερος σκοπός της Nokia είναι να αξιοποιήσει την λύση Virtual CCAP (Converged Cable Access Platform) της Gainspeed ώστε να συμπληρώσει τις παροχές της προς τους παρόχους πολλαπλών συστημάτων (Multiple System Operators) και δη στον τομέα του επεκτεινόμενου ελέγχου αναφορικά με τους πόρους δικτύων και καλωδίωσης.

Τα στελέχη data center αναζητούν νέους κατασκευαστές και τεχνολογίες

Μάλιστα, η αναφορά – εκ μέρους των επαγγελματιών που συμμετείχαν στην έρευνα – κλασσικών «παικτών» της αγοράς του storage, όπως για παράδειγμα των Dell, EMC, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Fujitsu, Hitachi και NetApp, εμφανίζεται μειωμένη κατά 8,2%, σε αντίθεση με ανερχόμενους κατασκευαστές, όπως λ.χ. οι Nutanix, Nimble Storage, Tegile κ.ά. που εμφανίζουν αυξημένες αναφορές κατά 10,9% σε σχέση με την περσινή μελέτη. Σημειώνεται πως στις 4 Ιουλίου το περιοδικό net week διοργανώνει το Data Center Conference στο Radisson Blu Park Hotel. Στόχος είναι να μοιραστεί πληροφορίες, ιδέες, νέες λύσεις και καινοτομίες έτσι ώστε οι Έλληνες CIOs & IT Managers να καθοδηγήσουν τις εταιρείες τους στην επόμενη μέρα των data centers με αποτελεσματικότητα, ταχύτητα, αδιάλειπτη λειτουργία και ασφάλεια (http://www.datacenterconference.gr).

Το analytics outsourcing προκρίνει η Forrester

Όπως επισημάνθηκε στο Forrester Forum του Λονδίνου «υπάρχει data capability gap», γι’ αυτό και η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία προτρέπει τις επιχειρήσεις να αναθέσουν τα data analytics σε εξωτερικούς παρόχους με την απαραίτητη εξειδίκευση. Σχετική έρευνα της Forrester κατέδειξε ότι, ενώ το 73% των εταιρειών επιθυμούν να είναι data-driven οργανισμοί, μόνο το 29% αυτών θεωρεί ότι είναι σε θέση να «μεταφράσει» τα data σε στρατηγικές δράσεις. Επίσης, το 74% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι προσλαμβάνουν άτομα με δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το να βρουν τον κατάλληλο data scientist και να τον δελεάσουν να δουλέψει γι’ αυτούς είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση.

To e-satisfaction σε περισσότερες από 100 επιχειρήσεις

Οι 100 και πλέον e-επιχειρήσεις που ήδη το χρησιμοποιούν, μετρούν συστηματικά την ικανοποίηση των πελατών τους και κάνουν άμεσες και στοχευμένες ενέργειες αξιοποιώντας αυτό το feedback, αυξάνοντας την αξία κάθε πελάτη ή ακόμα και ανακτώντας πελάτες που θα έχαναν για πάντα. Το e-satisfaction είναι η πρώτη, ανεξάρτητη πλατφόρμα που καταγράφει ολόκληρη την εμπειρία της διαδικτυακής αγοράς των e-shoppers.

Δράσεις για να αποκτήσουν οι Ευρωπαίοι καλύτερες δεξιότητες

Το νέο θεματολόγιο δεξιοτήτων για την Ευρώπη καλεί τα κράτη μέλη και τα ενδιαφερόμενα μέρη να βελτιώσουν την ποιότητα των δεξιοτήτων και τη συνάφειά τους με την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με μελέτες, 70 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν διαθέτουν επαρκείς δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής, και ακόμη περισσότεροι έχουν ελλιπείς δεξιότητες αριθμητικής και ψηφιακών γνώσεων. Μεταξύ των δράσεων που προτείνει η Επιτροπή είναι και ένας «συνασπισμός για τις ψηφιακές δεξιότητες και τις ψηφιακές θέσεις εργασίας», που συγκεντρώνει τα κράτη μέλη και τους ενδιαφερόμενους φορείς στους τομείς της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και των παραγωγικών κλάδων, έτσι ώστε να αναπτυχθεί μια μεγάλη δεξαμενή ψηφιακών ταλέντων και να εξασφαλιστεί ότι τα άτομα και το εργατικό δυναμικό στην Ευρώπη διαθέτουν τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες.

Έργα των Dotsoft-PlanΟ2 στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας

Το έργο περιλαμβάνει δύο επιμέρους πακέτα: δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ΑΠΕ και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τεχνικών διευθυντών και των διοικητών των Νοσοκομείων που εντάσσονται στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας όπου και ανήκει διοικητικά το νοσοκομείο, με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ΑΠΕ.