Θετική έναρξη χρονιάς για την αγορά συσκευών ασφαλείας

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,5% ετησίως στα 2,47 δις. δολ., ενώ οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 9% στις 580.007. Η κατηγορία Unified Threat Management (UTM) διπλασιάστηκε σε όγκο τα τελευταία 5 χρόνια και συνεχίζει να αποτελεί βασικό παράγοντα της συνολικής αγοράς. Το α’ τρίμηνο η αγορά UTM παρήγαγε 1,25 δις. δολ. σε έσοδα, αυξημένα ετησίως κατά 16,9%, ενώ η μόνη άλλη κατηγορία που παρουσίασε ανάπτυξη ήταν αυτή του Intrusion Detection and Prevention (IDP) με έσοδα 372 εκατ., αυξημένα κατά 3,8%.

Οι κατηγορίες Firewall, Content Management, και Virtual Private Network (VPN) παρουσίασαν μειωμένες αποδόσεις με τα έσοδά τους να μειώνονται κατά 4,2, 6,7 και 24,2% αντίστοιχα. Γεωγραφικά, η αγορά των Η.Π.Α. αντιπροσωπεύει το 43% της συνολικής αγοράς συσκευών ασφαλείας αναφορικά με τα έσοδα των προμηθευτών, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 7,3%. Η Δυτική Ευρώπη, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, παρήγαγε το 21% των συνολικών εσόδων και ετήσια αύξηση 4,3%. Τέλος, η περιοχή Ασίας/Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) αντιπροσωπεύει το 18% των εσόδων, ωστόσο παρουσίασε ετήσια μείωση της τάξης του 0,9%.

Νέες ευέλικτες λύσεις διαχείρισης από την CA Technologies

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται διασυνδέσεις μεταξύ CA Project & Portfolio Management (CA PPM) και CA Agile Central, με νέες προσεγγίσεις που βασίζονται σε personas στο PPM και το IT Service Management (ITSM) με το CA PPM και το CA Service Management, καθώς επίσης και νέα χαρακτηριστικά στο CA Agile Central.

Σε πτώση η εγχώρια αγορά διαμεταφορών

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η συνολική αξία της αγοράς των υπηρεσιών διαμεταφοράς παρουσίασε εκ νέου μείωση το 2015 που κυμάνθηκε μεταξύ 2%-2,5%. Οι οδικές μεταφορές καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος αποσπώντας μερίδιο 60% περίπου επί της συνολικής αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών το 2014. Ακολουθούν οι θαλάσσιες μεταφορές με 16%, οι αεροπορικές με 14%, οι σιδηροδρομικές με 7% και οι μικτές με 3%. Η ζήτηση για υπηρεσίες διαμεταφοράς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζήτηση για εμπορευματικές μεταφορές, αλλά και με παράγοντες όπως είναι οι εισαγωγές/εξαγωγές, το κόστος ναύλων και καυσίμων και οι διαδικασίες εκτελωνισμού, όπως και οι υποδομές μεταφορών. Ως εκ τούτου, με βάση τις ισχύουσες συνθήκες, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στον κλάδο των διαμεταφορών το 2016.

Από την Intel τα νέα iPhone chips

Η Qualcomm θα συνεχίσει να προμηθεύει τα chips για τις συσκευές στην αγοράς της Κίνας και το δίκτυο της Verizon. Η ανακοίνωση της Apple φαίνεται να «φωτίζει» διαφορετικά τη διαρροή από τον άλλο μεγάλο προμηθευτή της εταιρείας, τη Taiwan Semiconductor Manufacturing, η οποία έκανε λόγο για μείωση των παραγγελιών στο 70%-80% του περσινού όγκου και ερμηνεύθηκε από την αγορά ως σημάδι κάμψης στις πωλήσεις των iPhone. Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η επόμενη κίνηση της Intel, η οποία πρόσφατα έδειξε σημάδια από-επένδυσης από την αγορά chips mobile συσκευών, και κυρίως των tablets.

Έργο της Datamed στην 6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδος

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης λειτουργίας για τα υποσυστήματα του Πληροφοριακού Συστήματος που λειτουργούν παραγωγικά στο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, η σύμβαση περιλαμβάνει ένα πακέτο υπηρεσιών υποστρήιξης μέσω των οποίων παρέχοντας στο Νοσοκομείο (Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, Ψυχιατρικό Τομέας – πρώην ΨΝΤ) υπηρεσίες τηλεφωνικής υποστήριξης / γραμμή άμεσης βοήθειας Help Desk και υπηρεσίες διασφάλισης καλής λειτουργίας – υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας του εγκατεστημένου από την εταιρεία Λογισμικού Εφαρμογών. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στις 123.256.

3 φορές περισσότερο χρόνο χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να εντοπίσουν μία παραβίαση

Ένας βασικός λόγος γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι πρέπει να εντοπίσουν τις παραβιάσεις μόνες τους χωρίς εξωτερική βοήθεια. Η έρευνα αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις στην περιοχή EMEA, χρειάζονται, κατά μέσο όρο, 469 ημέρες για να εντοπίσουν μία παραβίαση, τεράστιος αριθμός αν αναλογισθεί κανείς ότι ο παγκοσμίως ο μέσος όρος ανέρχεται στις 146 ημέρες. Η FireEye πιστεύει ότι ένας σημαντικός λόγος γι’ αυτό είναι και το external sourcing. Μόνο το 12% των παραβιάσεων που εξετάστηκαν ανακαλύφθηκαν από εξωτερική πηγή, ενώ παγκοσμίως, το external sourcing ανακαλύπτει το 53% των εντοπισμένων παραβιάσεων. Καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν για παραβιάσεις «εσωτερικά» συνήθως επιφορτίζονται και με την ανάλυσή τους. Αυτό γίνεται συνήθως χρησιμοποιώντας «μη-κατάλληλες» τεχνολογίες, οδηγώντας έτσι σε αποτυχία να κατανοήσουν την πραγματική εικόνα της παραβίασης και, τελικά, καταλήγουν να μένουν εκτεθειμένες σε νέες παραβιάσεις.

Υπογράφηκε πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ΕΕΛ/ΛΑΚ

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει του εξής κεντρικούς στόχους: να ενισχυθεί η διάδοση, η διάχυση, η έρευνα και η εφαρμογή ανοιχτών ψηφιακών τεχνολογιών που μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία, την προώθηση και την επαναχρησιμοποίηση ανοιχτών δεδομένων, ανοιχτού περιεχομένου και λογισμικού στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας, να αυξηθεί η τεχνογνωσία των μερών σε σχέση με τα θέματα αυτά και η υλοποίηση μελετών και προτύπων συστημάτων ανοιχτών τεχνολογιών διαμέσου της συνεργασίας με το δίκτυο διακεκριμένων επιστημόνων και μελών ΔΕΠ της Ελλάδας και του Εξωτερικού, μέλη της ΕΕΛ/ΛΑΚ και με τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, προσβλέποντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Στόχος επίσης είναι η συμβολή στην διαμόρφωση δράσεων Ψηφιακής Πολιτικής για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις, πολιτικές ενίσχυσης της διαφάνειας, καταπολέμησης της γραφειοκρατίας καθώς και την βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου. Παράλληλα, η ΕΕΛ/ΛΑΚ στοχεύει να συμβάλλει στην «ανοιχτότητα» και ειδικότερα στην προώθηση και την ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής.

Η συνεργασία στοχεύει στην προώθηση της «ανοιχτότητας» με την οργάνωση εργαστηρίων, συνεδρίων και ημερίδων, με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, με τη συνεργασία τόσο για την υποβολή προτάσεων όσο και για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, με την παροχή τεχνογνωσίας για την υλοποίηση δράσεων  «ανοιχτότητας» και με την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού σε θέματα ανοιχτών δεδομένων.

Με «μπλε παλτό» η Symantec ενισχύει την παρουσία της στο Enterprise Security

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται στα 4,65 δις. δολάρια και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο γ’ τρίμηνο του 2016.  Η απόκτηση της Blue Coat ενισχύει τη θέση της Symantec στο πεδίο του enterprise security, καθώς συμπληρώνει τις λύσεις της εταιρείας με την εξειδίκευση της Blue Coat σε web security και network-born threats. Υπολογίζεται ότι το 62% του τζίρου της Symantec θα προέρχεται πλέον από το enterprise security.

Ο CEO της Blue Coat Greg Clark θα είναι ο νέος CEO της Symantec, μετά την αποχώρηση του Michael Brown τον Απρίλιο. Η Symantec αναμένει εξοικονόμηση κόστους της τάξης των 150 εκατ. δολαρίων από τη συμφωνία. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Symantec, μέσω της συγκεκριμένης εξαγοράς αυτομάτως αποκτά το  ζητούμενο μέγεθος, τον πλούτο των προϊόντων και των πηγών που θεωρούνται απαραίτητα προκειμένου να κινηθεί με επιτυχία στην επόμενη ημέρα των μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών προστατεύοντάς τις απέναντι σε εξελιγμένες απειλές και κυβερνοεγκληματίες.

Η Microsoft εξαγοράζει το LinkedIn

Στην ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει ότι το LinkedIn θα διατηρήσει το brand, την κουλτούρα και την «ανεξαρτησία» τους, ενώ ο CEO Jeff Weiner θα παραμείνει στο θέση του και θα αναφέρεται απευθείας στον CEO Microsoft, Satya Nadella. Η εξαγορά του LinkedIn είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Microsoft και η αξία της ξεπερνά αυτή των εξαγορών των Nokia και Skype συνδυαστικά. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016 και με την ολοκλήρωσή του το LinkedIn θα ανήκει στο τμήμα productivity and business processes της Microsoft.