Δυναμική ανάπτυξη για τις Dell και AOC στην αγορά οθονών Η/Υ το α’ τρίμηνο

Η IDC αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά οθονών θα συνεχίσει να παρουσιάζει επιβράδυνση, με ρυθμούς της τάξης του 3% ετησίως από το 2018 μέχρι και το 2020, θα υπάρξουν, ωστόσο, και περίοδοι ανάπτυξης. Προς το παρόν, η IDC προβλέπει ότι οι παραγγελίες οθονών Η/Υ θα ανέλθουν στα 114 εκατ. για το 2016 και αναμένει ετήσια μείωση της τάξης του 7,4%, ενώ για το α’ τρίμηνο του 2017 προβλέπει ότι οι παραγγελίες θα αγγίξουν τα 27,1 εκατ. Μέχρι το 2020, οι παραγγελίες παγκοσμίως αναμένεται να είναι λιγότερες από 100 εκατ., καθώς η υιοθέτηση mobile συσκευών σε χαμηλότερες τιμές θα συνεχιστεί. Αναφορικά με τις τεχνολογικές τάσεις, η κυρτές οθόνες βρίσκονται σε «άνθιση», με μερίδιο αγοράς 1,2% το α’ τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση του 495%, ενώ οι οθόνες 23,8 και 31,5’’ παρουσίασαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις, 91,4 και 183,2% αντίστοιχα.

Gartner: Σπάνιες οι πολιτικές no-cloud μέχρι το 2020

Το υβριδικό cloud θα αποτελεί την πιο συχνή μορφή του cloud – ωστόσο αυτό θα απαιτεί το public cloud να αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής. Η Gartner προβλέπει ότι μέχρι το 2019 πάνω από το 30% των νέων επενδύσεων σε λογισμικό από τους 100 μεγαλύτερους παρόχους θα έχει μετασχηματιστεί από cloud-first σε cloud-only, ενώ μέχρι το 2020 τα έσοδα IaaS και PaaS θα ξεπεράσουν τα 55 δις. δολ., ξεπερνώντας πιθανόν και τα έσοδα από servers.

Samsung: Επένδυση σε τεχνολογίες IoT

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι οι επενδύσεις μέσω των δραστηριοτήτων της στη Silicon Valley, όπως το Samsung Global Innovation Center, με στόχο να αναπτύξει νέες τεχνολογίες και να ενδυναμώσει τη συνεργασία της με startup εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung έχει, τα τελευταία χρόνια, εξαγοράσει εταιρείες και έχει αναπτύξει νέα προϊόντα και υπηρεσίες με απώτερο στόχο οι κινήσεις αυτές να εξελιχθούν σε νέες πηγές εσόδων. Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Intel για τη δημιουργία του National IoT Strategy Dialogue, ενός οργανισμού που θα αποτελείται από μέλη της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Data… «από τον τόπο τους» προτιμούν οι Ευρωπαίοι

Όπως ήταν φυσικό, οι εργαζόμενοι πρόκριναν τις δικές τους χώρες ως ασφαλέστερους προορισμούς, το πραγματικά ενδιαφέρον εύρημα όμως αφορά στο ότι μόλις το 9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται τις Η.Π.Α. για τη φύλαξη των δεδομένων του. Το 53% των συμμετεχόντων στην έρευνα χρησιμοποιεί cloud υπηρεσίες για την αποθήκευση επαγγελματικών δεδομένων και είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 63% στο ηλικιακό group 18-24.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης υιοθέτησε την τεχνολογία Microsoft Kinect

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, αξιοποιώντας τους αισθητήρες κίνησης Kinect ήταν να προσφέρει στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης μια διαφορετική εμπειρία ενημέρωσης, παρέχοντας πληροφορίες, σε μορφή διαδραστικού ψηφιακού περιεχομένου. Το έργο ανέλαβε η εταιρεία Alpha Πληροφορική, η οποία, με βάση τεχνολογίες της Microsoft, ανέπτυξε το NEVMA (Natural Environment for Virtual Movement Applications), ένα οικοσύστημα καινοτόμων εφαρμογών με υποστήριξη φυσικής κίνησης. Οι εφαρμογές NEVMA παρέχουν διαδραστικά, μέσω καμερών Microsoft Kinect, ψηφιακό περιεχόμενο, εντοπίζουν τους χρήστες και παρουσιάζουν με απλές κινήσεις των χεριών τους, καταστήματα, προϊόντα και πληροφορίες με την μορφή μιας «ψηφιακής βιτρίνας».

Αναχρηματοδότηση δανεισμού 255 εκατ. ευρώ για τη Forthnet

Τα δάνεια θα έχουν οκταετή διάρκεια, κυμαινόμενο επιτόκιο και θα καλυφθούν από τις διοργανώτριες τράπεζες (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Τράπεζα και Τράπεζα Αττικής). Η έκδοση των δανείων και η κάλυψή τους από τις διοργανώτριες τράπεζες προϋποθέτουν την εξόφληση 70 εκατ. ευρώ (21,5 εκατ. ευρώ για τη Forthnet και 48,5 εκατ. ευρώ για τη Forthnet Media) από τις υφιστάμενες αντίστοιχες δανειακές υποχρεώσεις τους. Για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων αυτών, η Forthnet ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους μέχρι και 99 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της.

Νέες GRC υπηρεσίες από τη SAP

Το SAP Cloud Identity Access Governance θα είναι η πρώτη υπηρεσία που θα παρουσιαστεί στην αγορά. Χτισμένη πάνω στο SAP HANA Cloud Platform, η νέα υπηρεσία θα αφορά σε Identity as a Service, επιτρέποντας στους χρήστες να υλοποιήσουν single sign-on solution, διευκολύνοντας τις ομάδες operations και security στη διαχείριση πρόσβασης στα δεδομένα, αλλά και στη διενέργεια ελέγχων κανονιστικής συμμόρφωσης. Στην ίδια εκδήλωση, η SAP ανακοίνωσε τον εμπλουτισμό του Enterprise Information Management portfolio της, με αναβαθμίσεις στα SAP HANA smart data integration, SAP HANA smart data quality, SAP Data Services, SAP Information Steward και SAP Agile Data Preparation. Οι νέες λειτουργικότητες σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους πελάτες της SAP να έχουν πρόσβαση σε πιο ακριβή και «καθαρά» δεδομένα, ούτως ώστε να εντάξουν τα Big Data στα στρατηγικά τους μοντέλα.

Νέα συνεργασία για την Intracom Telecom με την Lintasarta στην Ινδονησία

Συγκεκριμένα, η Intracom Telecom, σε συνεργασία με την netWAVE, εταιρεία ολοκλήρωσης συστημάτων και πάροχο λύσεων, θα προμηθεύσει την Lintasarta με σταθμούς βάσης και τερματικά της Intracom Telecom. H Lintasarta επέλεξε το WiBAS-OSDR προκειμένου να προσφέρει υψηλού επίπεδου υπηρεσίες συνδεσιμότητας στον αυξανόμενο αριθμό εταιρικών πελατών της στην Ινδονησία. Το WiBAS-OSDR θα χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση του δικτύου της στη συχνότητα των 10,5 GHz, ενώ η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους. Χρησιμοποιώντας στο δίκτυο WiBAS-OSDR, η Lintasarta επωφελείται από τα τεχνολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα του συστήματος, κερδίζοντας την υψηλότερη χωρητικότητα δικτύου διαθέσιμη σήμερα στην αγορά και το ανταγωνιστικό κόστος ανά Mbit χωρητικότητας.

Η CD Media ο νέος διανομέας της Nintendo στην Ελλάδα

O Satoru Shibata, Πρόεδρος της Nintendo of Europe, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με τη CD Media και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους fans της Nintendo στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες για τη συνεχή υποστήριξη και προτίμησή τους στο δικό μας δίκτυο διανομής». Από τη μεριά του, ο Σπύρος Γιαμάς, Πρόεδρος της CD Media, ανέφερε: «Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό σημείο στην πορεία της ανάπτυξης της εταιρίας μας, καθώς μας καθιστά τον μεγαλύτερο διανομέα ψηφιακής ψυχαγωγίας στην περιοχή. Δεσμευόμαστε ότι θα παρέχουμε στους fans της Nintendo και σε όλους τους καταναλωτές στην περιοχή υποδειγματικό service και υποστήριξη».

Νέο έργο μισθοδοσίας της Epsilon HR στην Pharmanel

H Epsilon HR ανέλαβε την υλοποίηση του έργου χρησιμοποιώντας το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μισθοδοσίας και ανθρώπινων πόρων, Business Μισθοδοσία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Epsilon Net πραγματοποιεί με αυτή τη συνεργασία το άνοιγμά της και στον κλάδο των φαρμακευτικών εταιρειών. H Epsilon HR ανταποκρίθηκε άμεσα και με συνέπεια στις εξειδικευμένες ανάγκες του έργου εκπληρώνοντας στο έπακρο όλες τις απαιτήσεις του τμήματος HR & Μισθοδοσίας της Pharmanel που χειρίζεται μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Ιδιαίτερη πρόκληση αποτέλεσε η προσαρμογή του κυκλώματος των εξοδολογίων στις υφιστάμενες εταιρικές εμπορικές διαδικασίες του πελάτη, αίτημα που καλύφθηκε πλήρως από την απόλυτα καταρτισμένη ομάδα της Epsilon Net.