Ν. Κορέα: Πωλήσεις 2,4 δισ. δολ. μέσω κινητών

Η αύξηση των αγορών προϊόντων μέσω της χρήσης κινητών τηλεφώνων το Μάιο, κατέγραψε ετήσια αύξηση 41,7% σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας, που ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από τότε που ξεκίνησε η αρχειοθέτηση στατιστικών στοιχείων για τη διαδικτυακή αγορά, τον Ιανουάριο του 2013. Οι αγορές μέσω κινητών τηλεφώνων αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 52,1% επί του συνόλου των διαδικτυακών αγορών το Μάιο, ενώ το προηγούμενο υψηλό ποσοστό τους, είχε καταγραφεί στο 51,4% τον Μάρτιο.

Οι επιχειρήσεις «διαθέτουν» τουλάχιστον ένα malware

Η έρευνα της εταιρείας αντιμετώπισης mobile απειλών Skycure αποκάλυψε ότι στο 4% όλων των φορητών συσκευών υπάρχει εκγατεστημένο κακόβουλο λογισμικό. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι το 3$ των iOS επιχειρησιακών συσκευών έχουν εγκατεστημένο malware, ενώ για τις συσκευές Android το ποσοστό ανέρχεται στο 5,7%, ενώ στις συσκευές αυτές συναντάται μεγαλύτερη ποικιλία malware.

Αναφορικά με τις μορφές malware, το ransomware να συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ το screen-lock ransomware αποτελεί την πιο επικρατούσα μορφή. Ωστόσο, το crypto-ransomware, όπου το περιεχόμενο δεν ανακτάται ακόμη και αν ο χρήσης έχει πρόσβαση στα αρχεία, αυξάνεται σταθερά. Επιπλέον, το 19% των Android συσκευών επιτρέπει ακόμη την εγκατάσταση third-party εφαρμογών, παρά το γεγονός ότι διατίθεται ρύθμιση που μπλοκάρει τη λειτουργία αυτή. Αυτό αποτελεί σημαντικό πρόβλημα καθώς οι third-party εφαρμογές είναι πιο πιθανό να περιέχουν malware.

Γερμανία: Περαιτέρω επενδύσεις για ταχύτερο internet

Η υπουργός Alexander Dobrindt δήλωσε ότι η επιπλέον χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για περιοχές όπου η επέκταση του δικτύου δεν «δικαιολογείται» εμπορικά. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι γίνονται επενδύσει στην ανάπτυξη μίας κοινωνίας “gigabyte” και γι’ αυτό χρειάζεται να υπάρχει πρόσβαση στο internet παντού στη Γερμανία και για όλους. Η καλύτερη πρόσβαση θεωρείται ως σημαντικό κομμάτι της Ψηφιακής Ατζέντας της Γερμανίας, η οποία στοχεύει, μεταξύ άλλων, να προωθήσει την ψηφιοποίηση της αγοράς συνδέοντας το factory floor στο internet.

Νέα υπηρεσία Device-as-a-Service από την HP

Με κοινό-στόχο τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, το HP DaaS συνδυάζει την απόκτηση, υλοποίηση και διαχείριση τεχνολογιών σε συνδρομητική υπηρεσία, με μηνιαίο κόστος και χωρίς πάγια έξοδα. Με ένα ενιαίο συμβόλαιο για συσκευές και υπηρεσίες, οι χρήστες του DaaS μπορούν να συνδυάσουν προβλέψιμες ροές εξόδων IT με ευελιξία στην ανάπτυξη του hardware, ανάλογα με τις ανάγκες του εργατικού δυναμικού. Θα έχουν δε πρόσβαση σε συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και εξατομικευμένες υπηρεσίες και υποστήριξη από την HP, σε PC configuration & installation, data migration, onsite support και technology recycling.

Ενισχύεται η συνεργασία της Interamerican με το Παν. Πατρών

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πανεπιστημιακοί συνεργάτες, φοιτητές που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας και στελέχη της Interamerican. Όπως τόνισε ο Ξενοφών Λιαπάκης, γενικός διευθυντής ΙΤ & Services της Interamerican, η συνεργασία συνέδεσε την επιστημονική κατάρτιση με την παραγωγική διαδικασία: χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαμόρφωση εφαρμογής για την τιμολόγηση προϊόντων ασφάλισης Ζωής και Εισοδήματος μέσω του “ask me”. Για τη συνέχεια, προγραμματίζεται η συνεργασία της εταιρείας και του Εργαστηρίου στην περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρικών portals (όπως το “ask me”), καθώς επίσης στην ανάπτυξη των core συστημάτων, όπως π.χ. του συστήματος “Operations ‘n’ Excellence” (OnE), της ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας της Interamerican για τις διαχειριστικές λειτουργίες (έκδοσης, αποζημίωσης) όλων των κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων και Βοήθειας. Ακόμη, προβλέπεται περαιτέρω συνεργασία στο πεδίο των big data, με στόχο την ανάπτυξη εναλλακτικών στατιστικών μοντέλων και μεθόδων ανάλυσης δεδομένων.

Την Ελλάδα στο Δρόμο του «τεχνολογικού» Μεταξιού θέλει να βάλει ο Πρωθυπουργός

Η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, γιατί αυτό αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ξεναγήθηκε από τους επικεφαλής της εταιρείας σε διάφορα τμήματα, όπου έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Huawei όπως τα κινητά τηλέφωνα 5G αλλά και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.

Ο κ.Τσίπρας στη συνάντησή του με τους επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ πρότεινε τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στην Αθήνα σε συνεργασία με την Huawei και την αδελφοποίησή του με την Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι νέες τεχνολογίες είναι αναπτυξιακό εργαλείο και όχι απλά ένας κλάδος της οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Huawei τόνισε ότι η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Σαγκάη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba και τον πρόεδρο της COSCO, ενώ θα επισκεφθεί το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της ΖΤΕ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΖΤΕ.

Νέα έκδοση του Video Banking και νέα IT projects για ΜμΕ από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Ο πελάτης θα συμπληρώνει το κινητό του, την ημερομηνία και ώρα της συνάντησης, επιλέγοντας τις διαθέσιμες ημέρες και ώρες που θα παρέχει το σύστημα, καθώς και το θέμα της επικοινωνίας. Η υπηρεσία θα υπενθυμίζει στον πελάτη 15 λεπτά πριν από τη πραγματοποίηση της συνάντησης, με SMS, την προγραμματισμένη «ψηφιακή επικοινωνία».

Στρατηγικός στόχος της τράπεζας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γι’ αυτό το λόγο σχεδιάζει ήδη την υλοποίηση νέων «ψηφιακών έργων» (που σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων σχεδιάζει να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2016), μέρος των οποίων αποτελεί και μια καινοτόμος υπηρεσία, η οποία αφορά τη διασύνδεση ομάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Επίσης, ο κάτοχος θα μπορεί μέσα από την εφαρμογή να βλέπει προτεινόμενα αξιοθέατα της πόλης, και οδηγίες πρόσβασης, ενώ θα υπάρχει και «επικοινωνία» με χώρους στάθμευσης στην περιοχή ώστε ο καταναλωτής εφόσον πραγματοποιήσει αγορές αξίας π.χ. μεγαλύτερη των 100 ευρώ, να έχει δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης. Τέλος, θα υπάρχει εικόνα των συνεργαζόμενων ΜμΕ στο εμπορικό κέντρο της πόλης ώστε να γνωρίζει ποια εμπορικά καταστήματα παρέχουν την υπηρεσία.

Η SKL Αφοί Σκλαπάνη επέλεξε την πλατφόρμα Qlik Sense

Η SKL Σκλαπάνη, με έδρα τη Λιβαδειά. δραστηριοποιείται κυρίως στις εξαγωγές βαμβακιού και σκληρού σιταριού καθώς και στην επεξεργασία, αποθήκευση και εμπορία αγροτικών προϊόντων. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα Qlik Sense  είναι εφικτή από οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (smartphones, tablets, laptops).

Και επίσημα Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο Β. Μαγκλάρας

Ο κ. Μαγκλάρας, μέχρι τώρα ασκούσε καθήκοντα διευθυντή στο γραφείου της υφυπουργού Οικονομίας Θεοδώρας Τζάκρη, ενώ στο παρελθόν υπήρξε ανώτατο στέλεχος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου.