World Economic Forum: Η Ελλάδα έχασε 4 θέσεις στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας 2016

Το Global Information Technology Report 2016 παρουσιάζει το Networked Readiness Index (και στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΣΕΠΕ), που αξιολογεί την ετοιμότητα των χωρών να καρπωθούν τα οφέλη της τεχνολογίας και να κεφαλαιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ψηφιακή επανάσταση. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι παράγοντες, οι πολιτικές και τα θεσμικά όργανα που επιτρέπουν σε μια χώρα να αξιοποιήσει πλήρως τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την κοινή ευημερία, αναλύοντας επιμέρους δείκτες σε τέσσερις άξονες: Περιβάλλον (Πολιτικό, Κανονιστικό, Επιχειρηματικό, Καινοτομικό), Ετοιμότητα (Υποδομές, Οικονομική Προσιτότητα, Δεξιότητες), Χρήση (Προσωπική, Επαγγελματική, Κυβερνητική) και Επιπτώσεις (Οικονομικές, Κοινωνικές).

Οι καλύτερες επιδόσεις
Tην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατέλαβε και στη φετινή αξιολόγηση του World Economic Forum για το Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας, η Σιγκαπούρη. Η χώρα κατείχε την πρωτιά και στην κατάταξη του 2015, ενώ για τα προηγούμενα δύο έτη η Φινλανδία ήταν εκείνη, που είχε τον τίτλο της πιο ώριμης ψηφιακά χώρας του πλανήτη (σ.σ. για το 2016, όπως και το 2015, η Φινλανδία αρκείται στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης). Συνολικά, η Ευρώπη επιβεβαιώνει το ρόλο της ψηφιακά “ώριμης” αγοράς, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι έχει αναγάγει το ψηφιακό οικοσύστημα σε βασικό συστατικό της στρατηγικής της για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Αυτή η εικόνα αποτυπώνεται στην αξιολόγηση του Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας, που τοποθετεί 7 ευρωπαϊκές οικονομίες, στο “top-ten” των πιο ώριμων ψηφιακά χωρών του κόσμου. Μετά από τη Σιγκαπούρη και τη Φινλανδία, την 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατακτά η Σουηδία, με τη Νορβηγία να ακολουθεί στην 4η θέση. Οι ΗΠΑ βρίσκονται για το 2016 στην 5η θέση της κατάταξης με τις πλέον ώριμες ψηφιακά χώρες του κόσμου, θέση που ένα χρόνο νωρίτερα κατείχε η Ολλανδία, η οποία έχασε μία θέση και βρίσκεται πλέον στην 6η θέση. Η Ελβετία, η Μεγάλη Βρετανία και το Λουξεμβούργο καταλαμβάνουν για το 2016 τις επόμενες τρεις θέσεις, ενώ η Ιαπωνία συμπληρώνει τη δεκάδα.

ΕΛΛΑΔΑ
Ψηφιακά …ανέτοιμη παραμένει η Ελλάδα, με τις ελλείψεις σε Θεσμικό Περιβάλλον, Υποδομές και Δεξιότητες να στερούν από τη χώρα τη δυνατότητα να μετατρέψει την ψηφιακή οικονομία σε στρατηγικό άξονα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην κατάταξη των χωρών η Ελλάδα βρίσκεται μόλις την 70η θέση μεταξύ 139 κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα χρόνο νωρίτερα, η χώρα είχε βρεθεί στην 66η θέση μεταξύ 143 χωρών, ενώ το 2014 κατέλαβε την 74η θέση ανάμεσα σε 148 χώρες και το 2013 την 64η θέση μεταξύ σε 144 κρατών. Όπως προκύπτει από τη μελέτη “The Global Information Technology Report 2016” του World Economic Forum, που παρουσιάζει σήμερα ο ΣΕΠΕ, η γενική βαθμολογία της Ελλάδας στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας παραμένει στο 4,1 στη φετινή αξιολόγηση. Αντίστοιχη ήταν η βαθμολογία της χώρας και κατά την αξιολόγηση του περασμένου έτους, ενώ η κατέχουσα την παγκόσμια πρωτιά -στο Δείκτη Ψηφιακής Ωριμότητας- Σιγκαπούρη έχει βαθμολογία 6.

Η κατάταξη της Ελλάδας στην 70η θέση στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας, φέρνει τη χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών – μελών της ΕΕ των 28, ενώ, για πρώτη φορά, οι εθνικές μας επιδόσεις είναι χειρότερες από αυτές της Βουλγαρίας, η οποία βρέθηκε μία θέση πάνω από την Ελλάδα (στην 69η) για το 2016. Μάλιστα, η χώρα μας είναι η μόνη από τις “προηγμένες οικονομίες” (advanced economies) του πλανήτη, που έχει την πιο αδύναμη επίδοση στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας. Τα στοιχεία του δείκτη Networked Readiness Index 2016, συμφωνούν με την αξιολόγηση της ψηφιακής ετοιμότητας της χώρας σύμφωνα με το Δείκτη Digital Density Index, ο οποίος -μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας- αποτυπώθηκε, για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Accenture.

Το κόστος δεν αποτελεί πλέον το βασικό λόγο επιλογής του cloud

Το 31% των συμμετεχόντων αναφέρε ότι η εξισορρόπηση κόστους διαχείρισης και αξίας είναι η κυριότερη προτεραιότητα, ενώ το 23% εστιάζει μόνο στην αξία. Το κόστος από μόνο τους έρχεται τρίτο με 15%. Αναφορικά με τη συρρίκνωση των ομάδων IT, γίνονται όντως, σύμφωνα με την έρευνα, ορισμένες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς το 6% αναφέρει μείωση των μελών της ομάδας, ωστόσο το 70% δηλώνει «μερική» ή «σημαντική» μείωση.

Το πιο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνα είναι ότι οι ομάδες αυτές αρχίζουν να εξειδικεύονται: με την υιοθέτηση του cloud, η ανάγκη για «γενικό» προσωπικό IT – που απλά διεκπεραιώνει εργασίες – μειώνεται και ταυτόχρονα αυξάνεται η ανάγκη εργαζομένων με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες. Τέλος, σημεώνεται ότι σημαντική αύξηση εμφανίζει και η εξάρτηση από τους παρόχους υπηρεσιών cloud, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες αναφέρουν ότι οι πάροχοι που ενσωματώνουν πολλαπλές υπηρεσίες σε μία μόνο λύση θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές επιλογές τους.

Ενισχυμένες οι παγκόσμιες δαπάνες cloud IT υποδομών το 2016

Από την άλλη πλευρά, οι δαπάνες σε υποδομές IT σε non-cloud περιβάλλοντα αναμένεται να μειωθούν κατά 4,4%, καταλαμβάνοντας ωστόσο μερίδιο 63,4% των συνολικών δαπανών από τους χρήστες. Οι δαπάνες σε private cloud IT υποδομές θα αυξηθούν κατά 10,3% στα 13,8 δις., με λιγότερο από το 60% των δαπανών να αφορά σε on-premises cloud περιβάλλοντα. Οι δαπάνες σε public cloud IT υποδομές θα αυξηθούν κατά 18,8% στα 23,3 δις.

Σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές αναμένεται να αυξηθούν οι δαπάνες σε υποδομές cloud IT το 2016, με τις επενδύσεις σε public cloud να αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς των private cloud. Συνολικά για τα περιβάλλοντα cloud, οι δαπάνες σε Ethernet switches θα αυξηθούν με τους ταχύτερους ρυθμούς, αγγίζοντας το 39,5%, ενώ οι δαπάνες σε server και storage θα αναπτυχθούν με ρυθμούς της τάξης του 11,4 και 14,2% αντίστοιχα. Μαρκροπρόθεσμα, η IDC αναμένει ότι οι δαπάνες σε cloud υποδομές IT θα αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 13,1%, αγγίζοντας τα 59,5 δις. δολ. το 2020.

Στρατηγική συνεργασίας Fujitsu-Oracle

Για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να «κεφαλαιοποιήσουν» την ευκαιρία του cloud, οι υπηρεσίες Oracle Cloud Application and Platform – όπως τα Oracle Database Cloud Service και Oracle Human Capital Management (HCM) Cloud – θα παρέχονται μέσω κέντρων δεδομένων της Fujitsu στην Ιαπωνία. Πιο συγκεκριμένα, η Fujitsu θα εγκαταστήσει τις υπηρεσίες Oracle Cloud στα κέντρα δεδομένων της στην Ιαπωνία και θα τα συνδέσει με την υπηρεσίες της K5 ώστε να παρέχει enterprise-grade υπηρεσίες cloud. Η πρώτη cloud εφαρμογή της Oracle πυ θα διατεθεί στους πελάτες της Fujitsu είναι το Oracle HCM Cloud. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Oracle HCM Cloud θα εγκαταστήσει το Oracle HCM Cloud, αποκτώντας έτσι πλήρη «εικόνα» του εργατικού δυναμικού της σε όλο το δίκτυό της παγκοσμίως.

Συνεργασία ISS-IBM για διαχείριση κτιριών μέσω IoT

Η ISS θα χρησιμοποιήσει το Watson IoT ώστε να ενσωματώσει και να αναλύσει δεδομένα από εκατομμύρια αισθητήρες που βρίσκονται τοποθετημένοι στα κτίρια που διαχειρίζεται παγκοσμίως. Τα δεδομένα θα «μεταφέρονται» στην cloud πλατφόρμα Watson IoT, όπου η τεχνολογία cognitive computing θα χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την εταιρεία να κατανοήσει καλύτερα το πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κτίρια και επομένως να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες που τους παρέχει. Η εταιρεία ήδη δοκιμάζει την τεχνολογία στα κεντρικά γραφεία της στην Κοπεγχάγη και όπως αναφέρει ο chief operating officer, Martin Gaam, ήδη υπάρχουν σημάδια βελτίωσης της αποδοτικότητας, καθώς προσδιορίζεται καλύτερα το πού και πότε χρειάζεται προσωπικό, βοηθώντας έτσι την καθημερινή διαχείρισης του γραφείου και των εργαζομένων. Για παράδειγμα, όταν οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν μία αίθουσα συσκέψεων που προηγουμένως δεν έχουν «κλείσει», οι αισθητήρες στην αίθουσα τους εντοπίζουν και προσαρμόζουν ανάλογα το ημερολόγιο.

Έργο της TP-Link σε ξενοδοχεία του Ομίλου Divine Hotels

Είχε προηγηθεί η εγκατάσταση και λειτουργία  δικτύου Wi-Fi της TP- Link στο ξενοδοχείο Kos Aktis Art και στο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & SPA. Με τις συγκεκριμένες υλοποιήσεις ασύρματων και ενσύρματων δικτύων, οι πελάτες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με υψηλές ταχύτητες, τα ξενοδοχία έχουν τη δυνατότητα εύκολης έκδοσης κωδικών για την άδεια πρόσβασης στο WiFi, ενώ εφαρμόζουν διαφορετικούς κανόνες για την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανάλογα με το σημείο του ξενοδοχείου. Στα τρία ξενοδοχεία του Ομίλου έχουν εγκατασταθεί 80 Access Points (Auranet EAP series), 12 Gigabit switches (core και access),  3 load balance routers. Τα access points διαχειρίζονται κεντρικά μέσω ενός ελεγκτή λογισμικού (WLAN software controller). Την εγκατάσταση υλοποίηση η εταιρεία Datalab, με έδρα την Κω, συνεργάτης της TP- Link, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων πληροφορικής για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις γενικότερα.

Συμφωνία για την Ανοικτή Εκπαίδευση

Στην συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας για την Ανοικτή Διακυβέρνηση και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Open Government Partnership (OGP) συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα του Εθνικού Σχεδίου, καθώς και οι σχετικές δεσμεύσεις που έχει υποβάλλει το Υπουργείο Παιδείας. Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε η ισχυρή βούληση του Υπουργείου για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής για την Ανοικτή Εκπαίδευση που θα προωθήσει την Ανοικτότητα και Συμμετοχικότητα στα πεδία της αρμοδιότητάς του, ενώ οι εκπρόσωποι της Ομάδας Εργασίας σημείωσαν την ουσιαστική συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αποφασίσθηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων, με σκοπό να προωθηθεί με ενιαία μέθοδο το εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει και παράγεται υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σε συνεργασία με επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς. Η διάθεση του υλικού θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου, με την απαραίτητη ρύθμιση των θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ε.Ε.: Επενδύσεις για μετάβαση του Πολιτισμού στην Ψηφιακή Εποχή

Η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) παρουσίασαν μια πρωτοβουλία εγγυήσεων ύψους 121 εκατ. για τη στήριξη ΜμΕ στους τομείς του πολιτισμού και της δημιουργίας, μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο Όμιλος Παπαθεοχάρη επέλεξε το Pylon Restaurant της Epsilon Net

Η επικοινωνία με το κεντρικό σύστημα απαιτείται να είναι γρήγορη,ακριβής και εύχρηστη και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από την Epsilon Net η εγκατάσταση λογισμικού εστιατορίου με σύνδεση πάνω από 18 PDA (προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί για την παραγγελιοληψία και την επικοινωνία του σέρβις). Στην Epsilon Net ανατέθηκε, επίσης, η δημιουργία συνταγολόγησης, μια διαδικασία που εσωκλείει την κοστολόγηση πρώτων υλών που αφορούν την παραγωγή και αποδίδει τα αποτελέσματα κόστους με σκοπό την μηδενική απώλεια εσόδων.

Ο Απόστολος Κάκκος νέος Πρόεδρος του European Data Center Association

Το EUDCA ιδρύθηκε το 2011 στις Βρυξέλλες και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκπροσώπησης εταιρειών του κλάδου σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διαμορφωθεί το σχετικό θεσμικό και κανονιστικό πλαισίων σε επίπεδο Ε.Ε.. Το νέο Δ.Σ. του EUDCA απαρτίζεται από κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής αγοράς data centre συμπεριλαμβανομένων στελεχών από τις: Equinix/Telecity, Digital Realty, Interxion, Schneider Electric, Siemens κλπ. Ο κ. Κάκκος δήλωσε σχετικά: «Η ανάληψη της Προεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του EUDCA, αποτελεί τεράστια τιμή τόσο για την Ελλάδα όσο και την Lamda Hellix και προφανώς εμένα προσωπικά.

Αποτελεί επίσης εξίσου τεράστια πρόκληση, με βάση το τρέχον περιβάλλον λόγω του Brexit αλλά και άλλων κρίσιμων θεμάτων όπως η εθνική κυριαρχία δεδομένων (Data Sovereignty), η προστασία των προσωπικών δεδομένων Ευρωπαίων πολιτών  (EU-US Data Privacy Shield) κλπ. Στόχος μου είναι το EUDCA να συνενώσει και έτσι να αντιπροσωπεύσει όσο το δυνατό περισσότερoυς παρόχους υπηρεσιών data centres, χρήστες και ακαδημαϊκούς οργανισμούς στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να συμβάλλει ώστε τα θεσμικά και κανονιστικά πλαίσια να ενσωματώσουν τις καλύτερες πρακτικές, προκειμένου η βιομηχανία των data centres να συνεxίσει απρόσκοπτα τη θετική της συνεισφορά στην Ευρωπαϊκή οικονομία και απασχόληση.»