Πρόγραμμα απόκρυψης email από την Deutsche Telekom

Το πρόγραμμα με την ονομασία Volksverschlusselung, αξιοποιεί τη διαθέσιμη υποδομή, αλλά και τα υψηλής ασφάλειας data centers της εταιρείας ώστε να μεταφέρονται encrypted δεδομένα από τον αποστολέα προς τον παραλήπτη μέσω email. Το Volksverschlusselung απαιτεί την προσωπική εγγραφή τόσο για τον αποστολέα όσο και τον παραλήπτη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της λήψης του προσωπικού κλειδιού το οποίο με τη σειρά του χρησιμοποιείται για την διαδικασία της επαλήθευσης των ταυτοτήτων.

10%-50% των εταιρικών εσόδων θα συνδέεται με το ΙοΤ έως το 2020

Το 79% των στελεχών εκτιμούν ότι η αγορά, σήμερα, μακράν απέχει από την πλήρη αξιοποίηση και κεφαλαιοποίηση του ΙοΤ, ενώ σε πολλά θέματα που αφορούν την εν λόγω αγορά υπάρχει σύγχυση. Ενδεικτικό της σύγχυσης, που επικρατεί ακόμη στην παγκόσμια αγορά για το ΙοΤ, είναι ότι σχεδόν 1 στους 2 το συγχέει με την επικοινωνία μεταξύ συσκευών (Machine-to-Machine –M2M). Λίγο λιγότερο από 1 στα 2 στελέχη απαντούν ότι, τους επόμενους 12 μήνες, θα δουν ποσοστό έως και 10% των εσόδων τους να προέρχεται από το IoT. Μάλιστα, περίπου 1 στους 5 αναμένει ότι το ποσοστό αυτό θα κινηθεί μεταξύ και 10 και 30% των εσόδων, ενώ για 1 στους 10 το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 50%, με ένα 5% των ερωτηθέντων να στηρίζει περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων τους στη συνδρομή του IoT.

4th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation από τον Δημόκριτο

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διοργανώνονται workshops που σχετίζονται και αφορούν στους τομείς της νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας, ενέργειας-περιβάλλοντος, βιοεπιστήμων, πληροφορικής-τηλεπικοινωνιών κ.ά. Μάλιστα, στo πλαίσιο του συνεδρίου απονέμεται κάθε χρόνο το βραβείο Demokritos Scientific Excellence and Innovation Award σε έναν διακεκριμένο επιστήμονα της διασποράς. Φέτος, το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Δρ. Γεώργιος Στεφανόπουλος, Καθηγητής στο Μ.Ι.Τ και ένας από τους πλέον δημιουργικούς και πρωτοπόρους ερευνητές στον τομέα της Χημικής Μηχανικής.

«Ανεβαίνουν» οι μετοχές του mobile banking

Σε δείγμα 15.000 Ευρωπαίων, σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, το 47% χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για τις τραπεζικές συναλλαγές του – το αντίστοιχο ποσοστό για το 2015 ήταν 41%. Οι ερευνητές αναμένουν αύξηση της χρήσης του mobile banking, της τάξης του 16%, μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Το 71% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι η χρήση mobile banking έχει θετική επίδραση στη διαχείριση των οικονομικών τους. Πρωτοπόροι στη χρήση του mobile banking είναι οι Ολλανδοί (63% ποσοστό υιοθέτησης) και οι Βρετανοί (55%), ενώ ουραγοί είναι οι Ρουμάνοι, καθώς μόνο το 22% αξιοποιεί τις δυνατότητες του mobile banking. Σημαντική ανάπτυξη εμφανίζουν και οι mobile πληρωμές, καθώς το 40% των Ευρωπαίων δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει κάποιο m-payment application.

Η ομάδα Amanda από την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Imagine Cup της Microsoft

Οι φοιτητές θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες – Innovation, Games, και World Citizenship – διεκδικώντας τον τίτλο του 2016 Imagine Cup Champion, το χρηματικό έπαθλο των 50.000 δολ., καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ιδιωτική συνεδρία mentoring με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella. Φέτος, την Ελλάδα εκπροσωπεύει η ομάδα Amanda, η οποία απαρτίζεται από 4 φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών του ΑΠΘ, οι οποίοι με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορα τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν ένα χώρο συναισθημάτων, που συνδυάζει την πραγματικότητα με την εικονική και προσαυξημένη πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια των τελικών, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους κριτές και καινοτόμους φοιτητές από όλο τον κόσμο, καθώς και να αναπτύξουν πολύτιμες τεχνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Η νέα σουίτα διαχείρισης εργαστηρίων της Technidata αποκλειστικά από την Datamed

Οι λύσεις της Technidata λειτουργούν με επιτυχία σε περισσότερες από 750 εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 30 χώρες, διασυνδέουν περισσότερα από 15.000 ιατρικά μηχανήματα, εξυπηρετούν περισσότερους από 20.000 χρήστες ημερησίως και επεξεργάζονται καθημερινά περισσότερα από 150.000 εργαστηριακά δείγματα και 2.500.0000 εργαστηριακά αποτελέσματα. Η Datamed είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της Technidata στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η σουίτα προϊόντων TD-NexLabs προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων υποσυστημάτων για την εξυπηρέτηση των ειδικών αναγκών όλων των εργαστηριακών ειδικοτήτων. Το TD-NexLabs μετατρέπει τα εργαστηριακά δεδομένα  σε συναφείς, έγκαιρες  και ακριβείς πληροφορίες. Επίσης, η Datamed υπέγραψε, πρόσφατα, σειρά συμβάσεων με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας των Ολοκληρωμένων Πληροφορικών Συστημάτων (ERP, HIS, LIS, Custom Λύσεις) που έχει εγκαταστήσει, καθώς και επέκτασης της λειτουργικότητας αυτών. Το ύψος των συμβάσεων αυτών για το μήνα Ιούνιο ξεπέρασε τις 200.000 ευρώ.

Ο Stephen Shapiro εκπαιδεύει τα στελέχη της Wind σε θέματα καινοτομίας

Ο Shapiro επικεντρώθηκε σε μικρές αλλά στρατηγικές αλλαγές που μπορούν υιοθετήσουν τα μέλη του οργανισμού ώστε να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αύξηση της απόδοσης. Η βασικότερη: η καλύτερη κατανόηση του προβλήματος που επιλύουν. Για το λόγο αυτό οφείλουν να θέτουν τις σωστές ερωτήσεις ώστε να καθοδηγούν τις επόμενες κινήσεις τους. Ο Shapiro κατέρριψε τον μύθο του “think out of the box” προτείνοντας να βρουν ένα καλύτερο πλαίσιο σκέψης. “Find a better box” ήταν η συμβουλή του ενώ πρότεινε ως πολύ σημαντικό εργαλείο την αναζήτηση επίλυσης παρόμοιων «προβλημάτων» από τελείως διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους.

Νέα υπηρεσία Vidatrack από τις Vidavo και Cyta

H υπηρεσία Vidatrack, που έχει αναπτύξει η Vidavo, είναι ένα σύστημα εκπομπής και εντοπισμού σήματος έκτακτης ανάγκης, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συμβάλλει στην ανεξάρτητη διαβίωση και μετακίνησή τους, ενώ παράλληλα ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας στην καθημερινότητά τους. Τη χρήση της υπηρεσίας και τα πλεονεκτήματά της, παρουσίασε ο Προϊστάμενος Κάθετων Τομέων Ανάπτυξης της Cyta, Παντελής Φραγκούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσιαστική συνεισφορά της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, στη διασφάλιση ευελιξίας και στην αναβάθμιση του αισθήματος ασφάλειας των επηρεαζόμενων ατόμων, τονίζοντας ότι, θα ενισχύσει μεταξύ άλλων και την αυτοπεποίθησή τους. Ο ιδρυτής της Vidavo, Δρ. Παντελής Αγγελίδης, μίλησε για την ομπρέλα υπηρεσιών Vida24 της εταιρείας, που δίνει τη δυνατότητα σε οργανισμούς, εύκολα και χρηστικά, να αναπτύξουν υπηρεσίες mhealth υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως ο ηλεκτρονικός φάκελος πολίτη, η διαχείριση χρόνιου νοσήματος, η υποστήριξη απομακρυσμένων ομάδων και η ανεξάρτητη διαβίωση.

Η SAP δημιουργεί το πρώτο Data Science Delivery Hub στην Ελλάδα

Η επένδυση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της καινοτομίας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα και δημιουργώντας, ταυτόχρονα, θέσεις εργασίας για νέους, ταλαντούχους επιστήμονες από το χώρο της πληροφορικής. Η επιλογή της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός τόσο σημαντικού κέντρου για την εταιρεία είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής γεωπολιτικής θέσης που κατέχει η χώρα στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και η οποία προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον όσον αφορά την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Το Data Science Delivery Hub αναμένεται να αποτελέσει ένα κέντρο για την περαιτέρω αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν τα Big Data μέσα από συνεργασίες με εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη υιοθετήσει το Internet of Things και λύσεις διαχείρισης analytics, καθώς και σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα και άλλους παραγωγικούς φορείς. Για την κάλυψη των αναγκών του Data Science Delivery Hub, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση έμπειρων στελεχών στις ειδικότητες Associate Data Scientist / ML Engineer και Senior Data Scientist / ML Engineer.

World Economic Forum: Η Ελλάδα έχασε 4 θέσεις στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας 2016

Tην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατέλαβε και στη φετινή αξιολόγηση του World Economic Forum για το Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας, η Σιγκαπούρη, ενώ ακολουθεί η Φινλανδία. Ψηφιακά …ανέτοιμη παραμένει η Ελλάδα, με τις ελλείψεις σε Θεσμικό Περιβάλλον, Υποδομές και Δεξιότητες να στερούν από τη χώρα τη δυνατότητα να μετατρέψει την ψηφιακή οικονομία σε στρατηγικό άξονα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην κατάταξη των χωρών η Ελλάδα βρίσκεται μόλις την 70η θέση μεταξύ 139 κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η χώρα είχε βρεθεί στην 66η θέση μεταξύ 143 χωρών, ενώ το 2014 κατέλαβε την 74η θέση ανάμεσα σε 148 χώρες και το 2013 την 64η θέση μεταξύ σε 144 κρατών. Τα στοιχεία του δείκτη Networked Readiness Index 2016, συμφωνούν με την αξιολόγηση της ψηφιακής ετοιμότητας της χώρας σύμφωνα με το Δείκτη Digital Density Index, ο οποίος -μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας- αποτυπώθηκε, για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Accenture.