Η αεροπορία στο στόχαστρο των hackers

Σύμφωνα με τον Luc Tytgat, Διευθυντή της Διοίκησης Στρατηγικής και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας, τα συστήματα αεροπορίας δέχονται κατά μέσο όρο 1.000 ψηφιακές επιθέσεις σε ένα μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα συμβάντα ασφαλείας και μόλυνσης malware σε Τουρκία, Ισπανία, Σουηδία και Πολωνία προκάλεσαν καθυστερήσεις και απώλεια πληροφοριών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα περισσότερα τρωτά σημεία εντοπίζονται σε συστήματα εδάφους, τα οποία διακινούν πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις. Σύμφωνα με τον Tytgat, η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών στη Πληροφορική της Αεροπορίας(AV-CERT) θα συλλέξει και θα αναλύσει δεδομένα για τη φύση των ψηφιακών απειλών και τον σχεδιασμό των κατάλληλων αποκρίσεων. Το θέμα είναι στην ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας το Σεπτέμβριο του 2016.

Μόνο 1 στις 4 εταιρείες χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα κανάλια επαφής με τους πελάτες

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο 1 στις 4 εταιρείες χρησιμοποιεί όλα τα υφιστάμενα κανάλια επαφής, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε μια ενιαία, ολοκληρωμένη εικόνα του πελάτη και να μπορεί να παρέχει μια συνεπή συνολική εμπειρία. Tο 61% των ηγετικών στελεχών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την έρευνα, είναι πεπεισμένο ότι τα υφιστάμενα πληροφοριακά τους συστήματα, που υποστηρίζουν τη διαχείριση πελατειακών σχέσεων (CRM) και τις πωλήσεις, δυσχεραίνουν το εμπορικό όραμα της εταιρείας τους. Στον αντίποδα, μόλις το 17% των επιχειρήσεων είναι έτοιμο να υποστηρίξει μία σχέση με τους πελάτες βασισμένη – για πρώτη φορά – σε κινητές συσκευές. Το 54% αναφέρει ότι οι πελάτες ζητούν σήμερα περισσότερες ψηφιακές εμπειρίες, ενώ το 28% αναγνωρίζει ότι η εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία προς τον πελάτη ενισχύει σε βάθος χρόνου τη σχέση μαζί του και έχει θετικό αποτύπωμα στα έσοδα. Τέλος, το 56,6% των επιχειρήσεων δεν είναι ακόμη προσεγγίσιμες μέσα από τα social media.

AMMITEC: ΤΟ ΙΤ της ναυτιλίας στα Ποσειδώνια 2016

Το περίπτερο της AMMITEC – το οποίο μοιράστηκε με τις εξής εταιρείες: Digital Ship, Seagull, Soldecom, Unipath, Unisystems, Yangosat – αποτέλεσε, όπως κάθε χρονιά, πόλο έλξης για τους επαγγελματίες πληροφορικής αλλά και για την ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα. Κεντρικό θέμα συζήτησης, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου πάρτι που διοργάνωσε η AMMITEC με πάνω από 300 προσκεκλημένους, ήταν τα “Cyber Security Guidelines” που δημοσίευσε, ως προϊόν συλλογικής εργασίας διακεκριμένων στελεχών ΙΤ των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών της Ελλάδας. Οι οδηγίες, που βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.ammitec.org, έχουν ήδη σταλεί σε αρκετά πλοία και στόχος είναι να αποτελέσουν το βασικό άξονα θωράκισης των εταιρειών αλλά και των πλοίων έναντι των ολοένα αυξανόμενων κυβερνο-απειλών.

Ιntralot: Εξαγορά του 49% της Eurobet

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξαγόρασε μερίδιο 49% της Eurobet, η οποία προσφέρει στη βουλγαρική αγορά αριθμοπαιχνίδια  και ξυστά λαχεία μέσω ενός δικτύου 1.100 σημείων πώλησης σε όλη τη χώρα. Η Intralot διαθέτει ήδη ισχυρή παρουσία στην Βουλγαρία κατέχοντας από το 2002 μερίδιο 49% της Eurofootball, εταιρείας που προσφέρει ζωντανό στοίχημα και στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης μέσω ενός δικτύου 850 σημείων πώλησης.

H interworks.cloud παρουσιάζει την λύση της στο Microsoft WPC

Στόχος είναι να προβληθεί στους Microsoft CSPs η λύση της interworks.cloud, που τους δίνει την δυνατότητα  να ξεκινήσουν την cloud επιχείρησή τους σε ελάχιστο χρόνο μέσω του δικού τους ηλεκτρονικού καταστήματος με cloud υπηρεσίες από αναγνωρισμένους και αξιόπιστους  προμηθευτές.  Η λύση ενσωματώνει ένα αξιόπιστο σύστημα τιμολόγησης, μία αυτοματοποιημένη διαδικασία provisioning για Office 365 και Azure προϊόντα καθώς και ένα ισχυρό σύστημα αποστολής αιτημάτων τεχνικής υποστήριξης. Η παρουσίαση θα γίνει αύριο, 12 Ιουλίου, από τον Βασίλη Ζωγράφο, CEO, και την Kristin Callan, COO US Operations, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα πλεονεκτήματα της λύσης και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το τι χρειάζεται για τη δημιουργία μίας επιτυχημένης cloud επιχείρησης σήμερα.

Η Rontis Hellas εντείνει τις δράσεις ψηφιοποίησής της

Παράλληλα, o Γιώργος Δασκαλάκης, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πληροφορικής στην εταιρεία τον Φεβρουάριο, έχει δρομολογήσει μια σειρά από νέα IT projects τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναβάθμιση των τηλεφωνικών γραμμών από ISDN PRI σε Flexible-Voice (VοIP), βελτιστοποίηση του WAN, με χρήση Multi-path VPN και Virtual Leased Line, με αποφυγή διεθνών μισθωμένων κυκλωμάτων, εφαρμογή hybrid Internet access με χρήση 3G/4G για backup, εγκατάσταση ψηφιακών πιστοποιητικών για χρήση ψηφιακά υπογεγραμμένων εγγράφων στο Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας, μεταφορά των servers της εταιρείας στο cloud και ενοποίηση των υποδομών των διαφόρων σημείων παρουσίας της εταιρείας σε ένα host, υλοποίηση Disaster Recovery, στο πλαίσιο των διαδικασιών Business Continuity που τρέχουν στην εταιρεία και ολοκλήρωση της μεταφοράς του περιβάλλοντος εργασίας σε Virtual Desktop Interface για όλους τους χρήστες.

Συνεργασία Wind Ελλάς-Vodafone Ελλάδας για δίκτυα σταθερών υποδομών με χρήση οπτικών ινών

Οι υποδομές αυτές θα προσφέρουν στους έλληνες καταναλωτές υπέρ-υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο και χρήσης υπηρεσιών δεδομένων συμβάλλοντας ουσιαστικά στους εθνικούς στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020. Η Wind Ελλάς τα τελευταία χρόνια στρέφει τις επενδύσεις της στα δίκτυα νέας γενιάς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας τα οποία προσφέρουν πολύ υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων και μεγάλη χωρητικότητα, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες του σύγχρονου χρήστη αλλά και της ψηφιακής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό ήδη είναι σε εξέλιξη πιλοτικό πλάνο δημιουργίας υποδομών οπτικών ινών (Fiber to the Building) σε Αθήνα και Περιφέρεια. «Προχωράμε στο μεγάλο βήμα δημιουργίας σταθερών υποδομών νέας γενιάς, γιατί πιστεύουμε ότι θα διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητα του Έλληνα και στην ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής ψηφιακής οικονομίας στην χώρα μας» επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.