Εγκατάσταση SAS Visual Analytics με Hadoop στο Παν. Wayne State

Με την χρήση του SAS Visual Analytics για την αναζήτηση σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων που βρίσκονται αποθηκευμένα σε Hadoop, το Πανεπιστήμιο θα μπορεί να αναλύει συγκεκριμένες λεπτομέρειες και στοιχεία αναφορικά με τις εγγραφές, τα δημογραφικά, οι τάξεις, οι φοιτητές κ.ο.κ. Μεταξύ των dashboards που θα δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο θα περιλαμβάνονται τα ποσοστά διατήρησης και αποφοίτησης από διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, εισδοχής, οι συγκρίσεις με ομότιμους και το συνολικό ρυθμό εγγραφών του πανεπιστημίου. Σημειώνεται πως το Πανεπιστήμιο του Wayne State, που εδρεύει στο Detroit, εξυπηρετεί κάτι παραπάνω από 27.000 φοιτητές.

Μεικτή εικόνα στα οικονομικά τριμήνου για την ΙΒΜ

Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,61 δις., μειωμένα κατά 27%. Σε θετικά επίπεδα κινήθηκαν τα έσοδα που προήλθαν από τους τομείς στρατηγικού ενδιαφέροντος της ΙΒΜ (cloud, analytics, engagement), καθώς εμφανίζονται αυξημένα κατά 12%. Σε επίπεδο απόδοσης των μεμονωμένων επιχειρηματικών τομέων, με εξαίρεση αυτόν των Cognitive λύσεων (περιλαμβάνει ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού, καθώς επίσης και εφαρμογές επεξεργασίας συναλλαγών) που σημείωσε πωλήσεις 4,7 δις., αυξημένες κατά 3,5%, τα υπόλοιπα (Global Business Services, Technology Services & Cloud Platforms, Systems, Global Financing) κινήθηκαν με ρυθμούς πτωτικούς σε σχέση με πέρυσι.

Ερευνητική συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας

Το ελληνογερμανικό πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας που υλοποιήθηκε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου 2013-2015, αποτελεί το μοναδικό πολυθεματικό διμερές πρόγραμμα, το οποίο υλοποιεί η Γερμανία με άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο της νέας προκήρυξης του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν έργα που αφορούν στους τομείς της υγείας, της βιο-οικονομίας, της ενέργειας, των υλικών, των βασικών τεχνολογιών γενικής εφαρμογής (KETs) καθώς και σε διεπιστημονική συνεργασία στους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, πολιτισμού & τουρισμού. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της διασύνδεσης μεταξύ της επιστήμης και της αγοράς στους συγκεκριμένους τομείς, η υποστήριξη των νέων επιστημόνων και στις δύο χώρες και η επέκταση των συνεργειών με τα ανταγωνιστικά προγράμματα του Ορίζοντα 2020.

Βράβευση της Cisco από τις TSIA και J.D. Power

Η εν λόγω πιστοποίηση «“αναγνωρίζει» την Cisco για την παροχή «μιας εξαιρετικά άρτιας εμπειρίας παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες στις επιχειρήσεις-πελάτες της σε διεθνές επίπεδο». Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος γίνεται αξιολόγηση της συνολικής εμπειρίας ικανοποίησης του πελάτη, ενώ βοηθά τους τεχνολογικούς οργανισμούς να αυξήσουν τόσο το βαθμό ευφυΐας τους όσο και την αποτελεσματικότητά τους στην παροχή τεχνικών υπηρεσιών και εν γένει υποστήριξης.

Στάσιμες οι πωλήσεις β’ τριμήνου 2016 για την EMC

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Joe Tucci: «Καταφέραμε να πετύχουμε ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο, ενώ αναμένουμε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με την αγορά και συγχώνευση εκ μέρους της Dell ώστε να κινηθούμε ακόμη πιο δυναμικά στο εγγύς μέλλον». Υπογραμμίζεται πως το all-flash πορτφόλιο των συστημάτων αποθήκευσης της EMC κινήθηκε αρκετά παραπάνω από τα 2 δις. δολ. σε επίπεδο πωλήσεων κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του τρέχοντος έτους. Η ζήτηση για υπηρεσίες Virtustream Enterprise Cloud τριπλασιάστηκε σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, ενώ και η ζήτηση για λύσεις και προϊόντα converged πληροφοριακής υποδομής κινήθηκε σε ιδιαίτερα θετικά επίπεδα.

Σε κινεζικά χέρια το 25% του browser Opera

Η νορβηγική εταιρεία θα κρατήσει το consumer τμήμα της, το οποίο περιλαμβάνει τα Opera Apps & Games, αλλά και το Opera TV. To Opera TV αποφέρει στην εταιρεία το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της, ως εκ τούτου ο CEO Lars Boilesen χαρακτήρισε το deal ως επιτυχημένο καθώς «πωλήθηκε το ένα τέταρτο της εταιρείας σε πολύ ελκυστική τιμή». Η συμφωνία εγκρίθηκε από το Δ.Σ της Opera και αναμένεται έγκριση από τις αρχές ανταγωνισμού. Η εταιρεία έχει περιθώριο 18 μηνών για να βρει νέα επωνυμία. Η πώληση τμήματος μόνο της Opera στους Κινέζους είναι απόρροια της απόρριψης αρχικής πρότασης για πώληση ολόκληρης της εταιρείας τον Φεβρουάριο, η οποία απορρίφθηκε από τις αρχές Ανταγωνισμού.

Η Mobile Technology διανέμει τα νέα επαγγελματικά tablets της Bluebird Pidion

Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής χαμηλής κατανάλωσης που διαθέτουν προσφέρει άριστη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, επιτρέποντας στο χρήστη να εργάζεται αποτελεσματικότερα από όποιο σημείο απαιτείται. Παράλληλα, παρέχουν τη δυνατότητα προσθήκης περιφερειακών εξαρτημάτων, όπως barcode scanner, magnetic card reader, cradle, hand strap κ.α.

Νέα υπηρεσία για ξενοδόχους και επιχειρήσεις από τη Wind

Η υπηρεσία έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για γρήγορο internet, κυρίως των εισερχόμενων τουριστών, με χαμηλό κόστος, εύκολη απόκτηση, και χρήση εντός και εκτός ξενοδοχείου. Η υπηρεσία Daily Internet Service παρέχεται μέσα από το 4G Internet Kit – powered by Wind – που διαθέτει 4G MiFi με ταχύτητες download έως 150Mbps, ασύρματη χρήση για μεγαλύτερη ευκολία, υποστήριξη έως και 10 συσκευών ταυτόχρονα, μπαταρία  έως 6 ώρες και αυτόματη ενεργοποίηση του ημερήσιου πακέτου χωρίς καμία διαδικασία. Με την υπηρεσία Daily Internet Service η επιχείρηση μπορεί να προφέρει απεριόριστο internet 2GB, από 5€ την ημέρα, για τους πελάτες της, μέσα κι έξω από τον χώρο διαμονής τους, πληρώνει μόνο για τις ημέρες χρήσης της υπηρεσίας, καθορίζει το κόστος της υπηρεσίας για τους πελάτες της και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες από το εξωτερικό να μη χρησιμοποιούν  υπηρεσίες data roaming.

Από τη Warply το redesign του Corporate mobile app ΑΒ Βασιλόπουλος

Μέσα από το flat και minimal design, με έντονη χρωματική παλέτα – βασισμένη στο brand της ΑΒ Βασιλόπουλος – το ΑΒ Mobile App έχει τον ιδανικό συνδυασμό σχεδίασης και περιεχομένου, με καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως η συνεχής ενημέρωση για προσφορές και διαγωνισμούς μέσω Push Notifications, η υψηλή ταχύτητα φόρτωσης του περιεχομένου, το friendly  user experience μέσα από την εύκολη πλοήγηση (swipe δυνατότητα μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών), η γρήγορη και εύκολη εύρεση των κοντινών καταστημάτων μέσα από διαδραστικό χάρτη καθώς και η iBeacon τεχνολογία. Επίσης, η νέα έκδοση της εφαρμογής – όπως και η προηγούμενη – συνδέεται με την marketing automation & CRM πλατφόρμα  “Warply Engage”,  μέσω της οποίας γίνεται η αποστολή των push notifications και των in-app καμπανιών, με segmentation χρηστών σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά ή την τοποθεσία τους και πολλές άλλες δυνατότητες όπως τα real time analytics που ενισχύουν την προσωποποιημένη επικοινωνία με τους χρήστες και βελτιστοποιούν την εμπειρία τους μέσα στην εφαρμογή.

Υποχρεωτικά προσβάσιμα από άτομα με αναπηρίες τα ευρωπαϊκά sites

Η οδηγία θέτει τις ελάχιστες προδιαγραφές προσβασιμότητας για sites και εφαρμογές, αφήνοντας περιθώρια στα κράτη-μέλη να επιβάλλουν ακόμα πιο αυστηρά προαπαιτούμενα. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν άμεσα πληροφορίες, σε περίπτωση που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο, καθώς και να συμπληρώνουν φόρμες ενημέρωσης για μη-συμμόρφωση των οργανισμών με την οδηγία. Η οδηγία αναμένεται να γίνει νόμος το φθινόπωρο και τα sites και εφαρμογές του δημοσίου θα έχουν 21 μήνες περιθώριο προκειμένου να εφαρμόσουν τις απαιτήσεις του νόμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα εναρμονισμένο σετ κανονισμών θα ενισχύσει τις πωλήσεις πιο εξελιγμένων και καινοτόμων λύσεων για ενίσχυση της e-προσβασιμότητας. Υπολογίζεται ότι, μέχρι το 2020, τα άτομα που εκ φύσεως ή λόγω ηλικίας δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν sites και εφαρμογές θα φτάσουν τα 120 εκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.