Προσυπογράφει την ασφάλεια των mobile πληρωμών ο ISACA

Ο συμπληρωματικός στην έρευνα του ISACA οδηγός, με τίτλο “Is Mobile the Winner in Payment Security?”, απαριθμεί τα πλεονεκτήματα ασφάλειας που αποκομίζουν οι retailers με φυσικά καταστήματα και με online παρουσία: τεχνολογίες όπως το tokenization, Device-specific cryptograms (τα οποία διασφαλίζουν ότι η πληρωμή πραγματοποιείται από συγκεκριμένη συσκευή) και two-factor authentication έχουν αποβεί ευεργετικές για καταναλωτές και πωλητές. «Οι mobile πληρωμές με ενσωματωμένες, αναβαθμισμένες και διαφανείς τεχνολογίες ασφάλειας αποδεικνύουν ότι η ασφάλεια μπορεί να ωφελήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του τελικού χρήστη» δηλώνει ο Πρόεδρος του ISACA Χρήστος Δημητριάδης. Όσο για τα οφέλη των mobile πληρωμών, σε όρους ασφάλειας, δεν είναι ευρέως γνωστά: σύμφωνα με το 2015 Mobile Payment Security Study του ISACA, μόλις το 23% των IT και cybersecurity επαγγελματιών θεωρούν ότι οι mobile πληρωμές διασφαλίζουν την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ από την Amazon στην Ιταλία!

Συγκεκριμένα, η τελευταία θα επενδύσει 150 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κτίσει ένα κομβικής σημασίας κέντρο αποθήκευσης και logistics έξω από τη Ρώμη, το οποίο και θα αποτελέσει το δεύτερο που διαθέτει η εταιρεία στη γειτονική χώρα. Το νέο κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια του ερχόμενου έτους, ενώ θα απασχολεί τουλάχιστον 1.200 άτομα. Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, η Amazon προγραμματίζει τη δημιουργία σειράς data centres στην Ιταλία προκειμένου να εξυπηρετήσει τον διαρκώς επεκτεινόμενο τομέα υπηρεσιών cloud.
 
Οι συγκεκριμένες κινήσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλάνο που έχει εκπονήσει η Ιταλική κυβέρνηση να μεταβληθεί από παρίας σε ηγέτιδα χώρα σε επίπεδο ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ιταλία μπορεί να αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντούτοις όμως καταλαμβάνει την τελευταία θέση στη χρήση internet! Παρόλα αυτά, το online shopping σημειώνει σημαντική ανάπτυξη και από το 2011 μέχρι σήμερα έχει διπλασιαστεί και η αξία του αναμένεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 19 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ιταλικού Οργανισμού Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Netcomm.

Επένδυση €15 εκατ. στην κορυφαία Ευρωπαϊκή fintech εταιρεία Deposit Solutions

Μεταξύ των επενδυτών περιλαμβάνονται ο Peter Thiel, συνιδρυτής του PayPal και πρώτος εξωτερικός επενδυτής του Facebook’s, η αμερικανική  Greycroft Partners, ένα παγκόσμιο fund ανάπτυξης e.ventures, αλλά και η Valar Ventures. Έπειτα από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η χρηματιστηριακή αξία της Deposit Solutions ανέρχεται στα επίπεδα των €110 εκατομμυρίων.

Η Workday εξαγόρασε την Platfora

Η Platfora ειδικεύεται στην “ανακάλυψη δεδομένων”, όπως λ.χ. στην ανάλυση δεδομένων που επιλέγονται από πηγές που εκτείνονται από τα συστήματα διαχείρισης πληροφοριών Apache Spark και Hadoop μέχρι υπολογιστικά φύλλα Microsoft Excel. Με τη συγκεκριμένη κίνηση η Workday αναμένεται να επιτρέψει στους πελάτες της που ήδη χρησιμοποιούν την σουϊτα των εφαρμογών της να αξιοποιήσουν τις λύσεις λογισμικού της Platfora ώστε να αποκτήσουν πλουσιότερες μετρήσεις λειτουργίας. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Platfora, που έχει ιδρυθεί το 2012, έχει καταφέρει να αντλήσει συνολικά το ποσό των $95 εκατομμυρίων σε χρηματοδοτήσεις.

Η Samsung Electronics μηνύει την Huawei Technologies

Η τελευταία ζητά αποζημίωση της τάξεως των 24 εκατομμυρίων δολαρίων εκ μέρους της Huawei. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ορισμένους, μόνο, μήνες έπειτα από την μήνυση που υπέβαλε η Huawei εναντίον της Νοτιοκορεατικής εταιρείας  στις ΗΠΑ και την Κίνα. Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες απέτυχαν κατά το κοντινό παρελθόν να συνάψουν συμφωνία αδειοδότησης που σχετιζόταν με την χρήση της τεχνολογίας με την οποία λειτουργούν -ουσιαστικά- τα φορητά δίκτυα.

Διεθνής διάκριση της SiEBEN από την Microsoft

Διάκριση που προήλθε με βάση τις επιδόσεις που σημείωσε η εταιρεία, καθώς επίσης και την άρτια εφαρμογή καινοτόμων λύσεων οι οποίες βασίζονται σε προϊόντα και εν γένει τεχνολογίες της Microsoft. Τονίζεται πως τα βραβεία Microsoft Country Partner of the Year τιμούν τους συνεργάτες σε επίπεδο χώρας, οι οποίοι έχουν επιδείξει την επιχειρηματική τους αριστεία στην παροχή Microsoft λύσεων σε πολλαπλούς πελάτες κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμενης χρονιάς. Όπως σημείωσε σχετικά ο Ισίδωρος Σιδερίδης, Managing Director της SiEBEN: “Νιώθουμε τιμή και υπερηφάνεια για το βραβείο “Microsoft Partner of the year”. Η SiEBEN αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στη χώρα μας για Go-to-Market υπηρεσίες και τεχνολογίες, ενώ επενδύουμε διαρκώς στις υπηρεσίες της Microsoft ώστε να κάνουμε πράξη το cloud transformation”.

Η Real Consulting συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Iranfinex 2016

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Iranfinex αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός του συγκεκριμένου κλάδου στην Μέση Ανατολή και ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του σε διεθνές επίπεδο. Σε αυτό συμμετέχουν επιχειρήσεις και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον εν γένει χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ παρουσιάζονται προϊόντα, εφαρμογές, υπηρεσίες και λύσεις.

Στην GCC Computers Ltd έργο του Τμήματος Φορολογίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η συνολική αξία του έργου διαμορφώνεται στα 126.074 ευρώ, δίχως ΦΠΑ.

Nova υπηρεσίες Forthnet

Από εδώ και πέρα, οι συνδρομητές της τελευταίας θα απολαμβάνουν ολοκληρωμένες και καινοτόμες υπηρεσίες internet, τηλεφωνίας και τηλεόρασης για το σύνολο των αναγκών τους, όσον αφορά την ψυχαγωγία και την επικοινωνία, υπό την ονομασία “Nova”. Στο πλαίσιο της ενοποίησης των υπηρεσιών, σταδιακά το σύνολον των καταστημάτων Forthnet μετονομάζονται και μεταμορφώνονται σε καταστήματα Nova, ενώ οι αριθμοί τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για υπηρεσίες internet, τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης είναι οι 18345 για συνδρομητές οικιακών υπηρεσιών και 13832 για εταιρικούς συνδρομητές.