Μείωση 32% για πρώτη φορά στην αγορά smartwatch το β’ τρίμηνο

Οι παραγγελίες ανήλθαν στα 3,5 εκατ., μειωμένες κατά 5,1 εκατ. ετησίως. Η Apple παρέμεινε στην κορυφή της λίστας προμηθευτών με 1,6 εκατ. παραγγελίες, ωστόσο ήταν ο μοναδικός από τους πρώτους 5 που παρουσίασε ετήσια μείωση παραγγελιών. Παρόλα αυτά, η μείωση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο είχε λανσαριστεί για πρώτη φορά το Apple Watch. Μία από τις σημαντικότερες «παραλείψεις»  της αγοράς είναι η απουσία των παραδοσιακών εταιρειών ρολογιών μεταξύ των προμηθευτών, καθώς μέχρι τώρα μόνο ένα μικρό μέρος αυτών έχουν εισέλθει στη συγκεκριμένη αγορά. Αυτό βέβαια φαίνεται να αλλάξει – αν και αργούς ρυθμούς – καθώς βασικοί προμηθευτές όπως η Casio, η Fossil και η Tag Heuer έχουν ήδη λανσάρει τα δικά τους μοντέλα. Η IDC αναμένει ότι η αγορά θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2017.

Symantec: Πρακτικές για την εξασφάλιση των πολύτιμων δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις

Οι σύγχρονοι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις που γνωρίζουν τους αντιπάλους τους, ενώ γνωρίζουν ταυτόχρονα και τα δικά τους πλεονεκτήματα αλλά και τα τρωτά τους σημεία, μπορούν να σταθούν καλύτερα στον εν εξελίξει πόλεμο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι ειδικοί της Symantec δημιούργησαν μια λίστα 7 σημείων ελέγχου ασφάλειας στον κυβερνοχώρο: Επιβεβαίωση ότι όλες οι συσκευές που επιτρέπεται να είναι συνδεδεμένες σε εταιρικά δίκτυα διαθέτουν επαρκή μέτρα ασφαλείας, Εφαρμογή πολιτικής αφαιρούμενου μέσου, Το κλειδί βρίσκεται στην συνεχή ενημέρωση και επιδιόρθωση, Επιβολή αποτελεσματικής πολιτικής για τον κωδικό πρόσβασης, Διασφάλιση με τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, Περιορισμός στα συνημμένα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Εφαρμογή διαδικασιών infection and incident response.

Συνεργασία HPE-Workspot για την απλοποίηση του VDI

Η τελευταία έχει καταφέρει να περιορίσει το πλήθος των modules που απαιτούνται για την εγκατάσταση λογισμικού VDI, μειώνοντας το χρόνο της εγκατάστασης, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση και εξαλείφοντας σε σημαντικό βαθμό τα συνολικά κόστη της IT υποδομής που σχετίζεται με την εγκατάσταση του VDI. Υπενθυμίζεται πως το Virtual Desktop Infrastructure «υπόσχεται» να απλοποιήσει τη διαχείριση του IT, ωστόσο μέχρι σήμερα έβρισκε εμπόδιο στο ζήτημα της ακριβής τιμής εγκατάστασης.

Οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στο πρόγραμμα «Επόμενη Γενιά Επιχειρήσεων» της Cosmote

Πρώτη νικήτρια είναι η εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Chaniotakis, που κερδίζει διαφημιστική προβολή αξίας 25.000 ευρώ. Δεύτερη η Μακεδονική, επιχείρηση μεταποίησης φρούτων και παραγωγής τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας, που κερδίζει 20.000 ευρώ διαφημιστική προβολή. Τρίτη νικήτρια, η επιχείρηση design και κατασκευής επίπλου al2, που θα επωφεληθεί από διαφημιστική προβολή 15.000 ευρώ. Τα διαφημιστικά σποτ για τις 3 νικήτριες επιχειρήσεις θα βγουν στον αέρα το φθινόπωρο. Επιπλέον της διαφημιστικής προβολής, οι τρεις επιχειρήσεις κερδίζουν δωρεάν υπηρεσίες Cosmote Business One για 18 μήνες, για να καλύψουν τις ανάγκες επικοινωνίας τους, να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους και να γίνουν μεγαλύτερες, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες.

Διάκριση της Schneider Electric για τις προκατασκευασμένες λύσεις Micro Data Centre

Η εταιρεία, μέσα από έναν κατάλογο με τις κορυφαίες λύσεις της αγοράς για Prefabricated & Micro Data Centres, επιτρέπει την ταχύτατη και οικονομική ανάπτυξη υποδομών ΙΤ ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Εκτός από τα IT modules, οι προκατασκευασμένες λύσεις της Schneider Electric περιλαμβάνουν και τα συστήματα παροχής ισχύος και ψύξης, ενώ πριν παραδοθεί στον πελάτη, κάθε δομικό στοιχείο (building block) έχει δοκιμαστεί και παραμετροποιηθεί στο εργοστάσιο.

Προχωρώντας στην εγκατάσταση μόνο όσων στοιχείων χρειάζονται, οι πελάτες μπορούν να μειώσουν το αρχικό κόστος της επένδυσής τους και στη συνέχεια να υιοθετήσουν ένα μοντέλο pay-as-you-grow προκειμένου να αυξάνουν τη χωρητικότητα του κέντρου, ανάλογα με την εξέλιξη των επιχειρηματικών τους αναγκών. Καθώς αυξάνεται ο όγκος των δεδομένων, οι λύσεις της Schneider Electric για την ανάπτυξη Micro Data Centres δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην πρόκληση των Big Data και να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το latency, αναπτύσσοντας τοπικά data centres στα άκρα του εταιρικού τους δικτύου, μειώνοντας τα κόστη και προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αξιοπιστία και ανθεκτικότητα στις εφαρμογές των πελατών τους.

Συνάντηση Ελλήνων επιχειρηματιών με την Alibaba

Στην εκδήλωση, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που ανοίγονται για την προώθηση αφενός των προϊόντων τους αφετέρου των τουριστικών υπηρεσιών τους στον Κινέζο καταναλωτή, μέσω της χρήσης των διαδικτυακών κόμβων τους Tmall & Alitrip, ενώ θα οργανωθούν μεμονωμένες συναντήσεις b2b με τα στελέχη του κινεζικού κολοσσού. Το Επιμελητήριο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση συνεργατικών σχημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για αυτά κυρίως, οργανώνει τη συνάντηση αυτή. Στο περιθώριο της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι της εταιρείας, θα προχωρήσουν σε ειδικές συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο (http://www.eea.gr/gr/el/articles/prosklisi-se-synantisi-me-stelexi-tis-alibaba), σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Πρωτοβουλία της Interpol για την πάταξη του ransomware

Πυρήνας της πρωτοβουλίας είναι το ομώνυμο site, μέσω του οποίου οι οργανισμοί μπορούν να ενημερώνονται για τις μεθόδους των hackers καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν εάν πέσουν θύμα επίθεσης –για παράδειγμα, θα μπορούν να ανεβάζουν στο site τα αλλοιωμένα αρχεία τους, ώστε να εντοπίσουν σε πιο ransomware strain ανήκουν. Αυτή τη στιγμή, το site εμπεριέχει συνδέσμους λογισμικού αποκρυπτογράφησης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ransomware malware Coinvualt, Shade, Rannoh και Rakni. «Μέχρι πρότινος, η μόνη επιλογή για τα θύματα ransomware ήταν να πληρώσουν λύτρα. Το “No More Ransom” προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή» δήλωσε ο Raj Samani, European head της Intel Security.

Delivery με drones από την Amazon σε Μ. Βρετανία

Υπολογίζεται ότι η χρήση drones θα μειώσει τον χρόνο παράδοσης δεμάτων βάρους μέχρι 2,3 κιλών κατά 30 λεπτά. Η συμφωνία της Amazon.com με τη βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζεται και από την εθνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς η Amazon θα αναπτύξει sensors για τον εντοπισμό και προσπέλαση εμποδίων σε μη επανδρωμένες πτήσεις, και θα δοκιμάσει τεχνολογίες για τον χειρισμό πολλαπλών αυτόματων drones από έναν άνθρωπο. Η Amazon.com έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να εντάξει τα drones στη delivery στρατηγική της από τον Δεκέμβριο του 2013, ωστόσο οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ έχουν τροχοπεδήσει το λανσάρισμα του Prime Air delivery system της εταιρείας. Το πόσο… σύντομα θα δούμε drones να παραδίδουν πακέτα και στον ελληνικό εναέριο χώρο θα συζητηθεί στο e-Tail Operations & Delivery Conference του περιοδικού netweek, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πλήρως ψηφιοποιημένο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις μέχρι την Άνοιξη

Στόχος είναι, μέσω της πλήρους ηλεκτρονικοποίησης του υφιστάμενου συστήματος, να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων εταιρειών, η διασφάλιση της ακεραιότητας των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Οικονομίας κατέθεσε στη Βουλή το σχέδιο νόμου, που αφορά στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις νέες κοινοτικές Οδηγίες για τις δημόσιες συμβάσεις στον κλασσικό τομέα.

Σκοπός των νέων διατάξεων είναι, μεταξύ άλλων, η απλούστευση των κανόνων και διαδικασιών για τις δημόσιες συμβάσεις και η επέκταση και γενίκευση των ηλεκτρονικών μέσων ως τρόπου επικοινωνίας στις δημόσιες συμβάσεις. Αναλυτικότερα, με το νέο θεσμικό πλαίσιο, θα χρησιμοποιούνται ευρέως ηλεκτρονικά μέσα Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που απλουστεύουν τη δημοσίευση των δημοσίων συμβάσεων και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και διαφάνεια των διαδικασιών ανάθεσης και εκτέλεσης, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος e-Certis, για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πιστοποιητικών και άλλων αποδεικτικών εγγράφων.

Αύξηση εσόδων και κερδοφορίαs για τον Όμιλο Entersoft το α’ 6μηνο

Η αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου, το α’ εξάμηνο του έτους, οφείλεται κυρίως στην αύξηση των νέων πελατών σε συστήματα ERP στην Ελλάδα, αλλά και στην αύξηση των εσόδων των θυγατρικών του εξωτερικού. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσίασαν σημαντικό διψήφιο ποσοστό αύξησης της τάξεως του 50%. Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι τα έσοδα του Ομίλου θα συνεχίσουν τη δυναμική τους ανάπτυξη, λόγω των μεγάλου αριθμού ανεκτέλεστων έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα αναμένεται θετική ενίσχυση των εσόδων και από τα νέα προϊόντα της Entersoft όπως το WMS (Warehouse Management System) Πληροφοριακό Σύστημα διαχείρισης Αποθηκών και Διανομών, σε συνδυασμό με την συνολική στρατηγική προσέγγιση της αγοράς.