Η Oracle εξαγόρασε την NetSuite έναντι 9,3 δισ. δολ.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η τελευταία επιχειρεί να ενδυναμώσει τις υπηρεσίες και λύσεις cloud computing που παρέχει στην αγορά, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό. Σημειώνεται πως ο Larry Ellison, Πρόεδρος και ιδρυτής της Oracle, αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της NetSuite, τα διοικητικά ηνία της οποίας κατέχει ο Zach Nelson, που ήταν επικεφαλής των συνολικών λειτουργιών Marketing της Oracle τη δεκαετία του ’90.

Σημαντικά ενισχυμένα τα οικονομικά μεγέθη β’ τριμήνου για την Citrix Systems

Όσο για τα Non-GAAP καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 188 εκατ., από 163 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Σε επίπεδο απόδοσης των μεμονωμένων τμημάτων της εταιρείας, τα έσοδα του τομέα προϊόντων και αδειοδότησης αυξήθηκαν κατά 7%, αυτά των Software as a Service (SaaS) κατά 14%, ενισχυμένα κατά 3% εμφανίζονται τα έσοδα από την ανανέωση αδειών και τη συντήρηση, ενώ πτωτικά κατά 6% κινήθηκαν οι πωλήσεις επαγγελματικών υπηρεσιών.

Άνω το 817 δις. δολ. έως το 2020 οι ψηφιακές πωλήσεις της τουριστικής βιομηχανίας

Η τάση αυτή αποτυπώνεται ευκρινώς στην πορεία των ψηφιακών δαπανών για τον τουρισμό, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 817 δις. δολ. διεθνώς έως το 2020, όπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ και σύμφωνα με έρευνα του eMarketer. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ψηφιακές ταξιδιωτικές πωλήσεις – αφορούν κρατήσεις που γίνονται μέσω οποιασδήποτε συσκευής – θα αυξηθούν κατά 13,8% το 2016 και θα ανέλθουν σε περίπου 565 δις. Για το επόμενο έτος, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων τουριστικών προϊόντων κατά 11,5%, ποσοστό που ανεβάζει το απόλυτο μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς στα 630 δις. Για το 2018 η άνοδος που αναμένεται είναι της τάξης του 10,2% με τις ψηφιακές τουριστικές δαπάνες να προσεγγίζουν τα 694 δις, ενώ για το διετία 2019 η αύξηση ποσοστιαία θα κινηθεί στο 8,9% και το απόλυτο μέγεθος της αγοράς στα 756 δις. Τους ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης των ψηφιακών πωλήσεων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο στηρίζουν, κατά κύριο λόγο, οι αναδυόμενες αγορές, κυρίως της Ασίας-Ειρηνικού, αλλά και η περιοχή της Βόρειας Αμερικής.

Περαιτέρω μείωση πωλήσεων για τα iPhone

Σε απόλυτους αριθμούς, τα έσοδα της Apple έφτασαν τα 42,4 δις. δολ., ενώ τα κέρδη έπεσαν στα 7,8 δις. Η Apple πούλησε στο τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος 40,4 εκατ. iPhones, όταν το αντίστοιχο μέγεθος για το ίδιο τρίμηνο του 2015 έφτανε τα 47,5 εκατομμύρια. Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μειωμένων πωλήσεων για την Apple, και αυτό δεν είναι το μοναδικό μελανό σημείο στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, η οποία πούλησε ένα εκατομμύριο λιγότερα iPads και 600.00 λιγότερα Mac, σε σχέση με το 2015. Σε πτώση είναι και ο κύκλος εργασιών σε iPods, Beats και Apple Watch. «Φως στο τούνελ» η κατά 8% άνοδος των εσόδων από πωλήσεις iPad (παρά τις μειωμένες παραγγελίες) – σημάδι ότι η στρατηγική στόχευση της εταιρείας για πώληση premium επαγγελματικών tablets αποδίδει. Θετικά αποτιμάται και η αύξηση της «πίτας» των πωλήσεων σε iOS App Store, Apple Music και iTunes Store στον συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρείας, σε 5,98 δις., από 5,03 δις. πέρυσι – παρότι τα έσοδα ήταν και εκεί μειωμένα.

Νέα καλοκαιρινά αξεσουάρ με δυνατότητες IoT από την Vodafone

Πρόκειται για «έξυπνα» μαγιό που διαθέτουν αισθητήρες UV και παρακολουθούν την έκθεση στον ήλιο, το παιδικό καπέλο της σειράς Smart Summer με αισθητήρα UV και μία Vodafone ΙοΤ κάρτα SIM χαμηλής ισχύος, καθώς και μία βαλίτσα με ενσωματωμένη τεχνολογία εντοπισμού Vodafone ΙοΤ, για προσδιορισμό της γεωγραφικής θέσης της χαμένης αποσκευής, μέσω smartphone. Τα προϊόντα της σειράς πρωτότυπων σχεδίων Smart Summer αναπτύχθηκαν μετά από πανευρωπαϊκή έρευνα που ανατέθηκε από τη Vodafone στην εταιρεία ερευνών YouGov – στην οποία συμμετείχαν 8.653 άτομα σε Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία,  Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο – και η οποία αποκαλύπτει ότι το 33% επιθυμεί η τεχνολογία και οι IoT συσκευές του μέλλοντος να μετρούν την ποιότητα του αέρα, ενώ το 50% ανέφερε ως σημαντική τη δυνατότητα μέτρησης της πίεσης στο αίμα. Μέχρι το τέλος του 2017, η νέα γενιά συσκευών IoT  Narrowband Internet of Things – NBIoT, θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην αγορά, καθώς το μικρό και ιδιαίτερα φθηνό hardware έξτρα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης θα δεσμεύει πολύ λίγο ασύρματο Internet.

Στην 11η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών η Ελλάδα στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020

Με 1.071 συμμετοχές ελληνικών φορέων σε 652 ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά έργα έρευνας του προγράμματος «Ορίζοντας 2020», η Ελλάδα έχει επιτύχει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύψους 328,4 εκατ. ευρώ, επίδοση που την κατατάσσει στην 11η θέση μεταξύ των 28 κρατών μελών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων eCORDA της Ε.Ε., τα οποία επεξεργάστηκε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 8.637 ερευνητικά έργα με συνολική κοινοτική χρηματοδότηση 14.471 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα καταγράφει 1.071 συμμετοχές ελληνικών φορέων, σε 652 έργα, λαμβάνοντας Κοινοτική χρηματοδότηση που αντιστοιχεί στο 2,2% των συνολικών κεφαλαίων που έχουν διατεθεί μέσω του προγράμματος. Μεγάλη ελληνική συμμετοχή (περίπου το 30% των ελληνικών συμμετοχών και της Κοινοτικής χρηματοδότησης) συγκεντρώνει ο άξονας «Βιομηχανική Υπεροχή», στον οποίο περιλαμβάνεται η έρευνα στον τομέα των ΤΠΕ, όπου διαχρονικά, η Ελλάδα έχει σημαντικές επιδόσεις (65,1 εκατ. ευρώ).

Η Connecticore θωρακίζει το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της στην Αττική με οπτική ίνα

Για τους πελάτες της Connecticore, η προσθήκη οπτικής ίνας μήκους 75 χιλιομέτρων, μεταφράζεται σε απόλυτη διασφάλιση της διαθεσιμότητας των υπηρεσιών της. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Connecticore ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που υλοποίησε MPLS (MultiProtocol Label Switching) δίκτυο κορμού με πλήρη εφεδρεία χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ασύρματες τεχνολογίες. Και αυτή η επένδυση στην υποδομή του ασύρματου τηλεπικοινωνιακού δικτύου της Connecticore, εντάσσεται στο μεσοπρόθεσμο πλάνο τριετίας της εταιρείας που ξεκίνησε το 2015, με σκοπό την επέκταση και την κάλυψη και άλλων μητροπολιτικών περιοχών της Ελλάδας, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Cisco: Εξελίσσονται συνεχώς οι επιθέσεις ransomware

Σύμφωνα με το report, οι οργανισμοί δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι για τις πιο εξελιγμένες επιθέσεις ransomware, που με βεβαιότητα θα εκδηλωθούν στο μέλλον.
Η Cisco εκτιμά ότι το ransomware είναι πλέον το πιο επικερδές malware μέχρι σήμερα, και η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αντίθετα, σύντομα θα εμφανιστούν ακόμα μια καταστροφικές μορφές ransomware, οι οποίες θα μεταδίδονται ταχύτατα, κρατώντας «όμηρους» τα δίκτυα των εταιρειών, άρα και τους οργανισμούς τους ίδιους. Για παράδειγμα, στο μέλλον, οι επιθέσεις ransomware θα παρακάμπτουν τους ελέγχους εισβολής, περιορίζοντας τη χρήση CPU, άρα και τις command-and-control διαδικασίες.

Η εξέλιξη των επιθέσεων αφορά τόσο στη διεύρυνση του πεδίου εισβολής των hackers όσο και στην αυξημένη χρήση κρυπτογράφησης για την καλύτερη κάλυψη αυτών. Η ορατότητα στο δίκτυο και στα endpoints συνεχίζει να αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους hackers.. Κατά μέσο όρο, μπορεί να πάρει 200 μέρες σε έναν οργανισμό να εντοπίσει νέες απειλές. Ο γρήγορος εντοπισμός της επίθεσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον περιορισμό κινήσεων του εισβολέα και την ελαχιστοποίηση των ζημιών που έχουν ήδη δημιουργηθεί. Η αμέλεια στη συντήρηση και το patching συστημάτων δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους συνεχώς εξελισσόμενους hackers: σύμφωνα με τη Cisco, η ελλιπής συντήρηση συστημάτων είναι ένα παγκόσμιο «φαινόμενο» που αφορά όλους τους κλάδους.

Εκτός από τον πολυσυζητημένο χώρο της υγείας, εταιρείες τεχνολογίας, κυβερνητικοί οργανισμοί και ΜΚΟ αντιμετώπισαν αυξημένες επιθέσεις ransomware, στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Σε διεθνές επίπεδο, η πολυπλοκότητα του θεσμικού πλαισίου και οι αντικρουόμενες εθνικές πολιτικές ασφάλειας δεδομένων δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για τους οργανισμούς. Η Cisco διερεύνησε 103.121 διασυνδεδεμένες συσκευές και διαπίστωσε ότι κάθε συσκευή έχει, κατά μέσο όρο, 28 γνωστά τρωτά σημεία, για 5,64 χρόνια, ενώ το 9% των συσκευών έχει γνωστά τρωτά σημεία για περισσότερα από 10 χρόνια. «Η ψηφιακή ασφάλεια είναι το θεμέλιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και των νέων επιχειρηματικών μοντέλων που αυτός ευαγγελίζεται.

Όμως οι εισβολείς δεν εντοπίζονται κι έτσι διευρύνουν το πεδίο των επιθέσεών τους. Για να μην δώσουν περισσότερες ευκαιρίες στους εισβολείς, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη ορατότητα επί του δικτύου τους και να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο patching των συστημάτων τους και στην αντικατάσταση παλαιών υποδομών. Καθώς οι hackers δημιουργούν επικερδή μοντέλα λειτουργίας, η Cisco συνεργάζεται στενά με τους πελάτες της προκειμένου να τους βοηθήσει να είναι ένα βήμα μπροστά από τους εισβολείς» δηλώνει ο Marty Roesch, Vice President and Chief Architect, Security Business Group της Cisco.

Διαγωνισμός για εξοπλισμό ΤΠΕ και λογισμικού σε 104 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Το αντικείμενο του Διαγωνισμού αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και επίδειξη λειτουργίας εξοπλισμού Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και λογισμικών σε 104 σχολικές μονάδες των μικρών νησιών της Περιφέρειας, με στόχο την ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας κατά τη διδακτική πράξη. Η προμήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 της Πράξης με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα µικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» στον Άξονα Προτεραιότητας 5 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020». Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στις 457.227,32 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η Τραπεζική Λύση Profits της Intrasoft Int’l στην Τανζανία

Η Intrasoft International επελέγη στο πλαίσιο επίσημου διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση του Συστήματος. Αυτή ήταν η πρώτη φάση του Έργου το οποίο θα έχει διάρκεια 5 ετών (12 μήνες για την υλοποίηση και 4 χρόνια για τη συντήρηση) και ολοκληρώθηκε εντός του συμφωνημένου χρονικού πλαισίου. Η MCB αποτελεί τον πρώτο πελάτη του Profits στην Τανζανία και η επιτυχημένη, εντός χρονοδιαγράμματος, έναρξη λειτουργίας του Συστήματος έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα σημαντικό πελάτη για την Intrasoft Int’l στην περιοχή της Ανατολικής Αφρικής, στο πλαίσιο της συνεχώς αυξανόμενης διείσδυσης στην αγορά της Αφρικής. Το σύστημα Profits εξασφαλίζει λειτουργική σταθερότητα και ευκαιρίες ανάπτυξης σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η συμβατότητα του συστήματος με όλες σχεδόν τις πλατφόρμες και βάσεις δεδομένων, απαλλάσσει τους πελάτες από κλιμακούμενα κόστη. Η ολοκληρωμένη σουίτα λύσεων περιλαμβάνει διευρυμένες διοικητικές λειτουργίες, που μειώνουν τον αριθμό των δοκιμών καθώς και το κόστος συντήρησης του τραπεζικού συστήματος.