Σχεδιάζεται ενοποίηση σε παγκόσμια Hubs για Fintech ομάδες

Πρόκειται για μια πρώτη απόπειρα συντονισμού και μορφοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο της καινοτομίας που βασίζεται στο web και η οποία μεταμορφώνει σε σταθερό βαθμό την χρηματοπιστωτική αγορά και την εν γένει οικονομική βιομηχανία.

Το Whatsapp ανοίγει το δρόμο στα μηνύματα από επιχειρήσεις

Παρά την αλλαγή πολιτικής, το Whatsapp υπόσχεται ότι δεν επιτρέψει την αποστολή διαφημιστικών banner στα μηνύματα, καθώς στόχος του είναι να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με ένα προσωποποιημένο τρόπο με τις επιχειρήσεις, χωρίς τη χρήση banners και spam τρίτων εταιρειών.

Τιμητική διάκριση της Symantec από την Frost & Sullivan

Παράλληλα, αναγνωρίζει το γεγονός ότι έχει εξοπλίσει τους πελάτες της με ένα κεντρικοποιημένο όσο και ενοποιημένο εργαλείο διαχείρισης συμβάντων. Όπως επισημαίνει η Frost & Sullivan, οι λύσεις IoT της Symantec διασφαλίζουν με απρόσκοπτο τρόπο τα endpoints των πελατών της, προληπτικά αποκλείουν ποικίλες απειλές κατά μήκος διαφόρων endpoints, ενώ παράλληλα δίνει προτεραιότητα σε επιμέρους συμβάντα.

Η Ford εξαγόρασε την Ισραηλινή startup SAIPS

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της τελευταίας να αναπτύξει οχήματα που θα μπορούν να κινούνται δίχως οδηγό μέχρι το 2021. Η SAIPS, που ιδρύθηκε το 2013 και παρέχει σειρά αλγοριθμικών λύσεων, αναμένεται να συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη οντότητα εντός του πλαισίου της Ford.

Ζημιές $1 δισ. για την Uber κατά το α’ εξάμηνο του 2016

Συγκεκριμένα, η Uber εμφάνισε ζημιές της τάξεως των $520 εκατομμυρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 και $750 εκατομμύρια στο δεύτερο τρίμηνο. Όσο για τα καθαρά έσοδα, διαμορφώθηκαν στα $1,1 δισεκατομμύρια κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους έναντι $960 εκατομμυρίων το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Θα πρέπει δε να υπογραμμιστεί πως η ίδια εταιρεία το αμέσως προηγούμενο έτος εμφάνισε ζημιές της τάξεως των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως ανέφερε προς τους επενδυτές της -στους οποίους συγκαταλέγονται η Goldman Sachs, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos κ.ά.- ο Επικεφαλής επί των Οικονομικών της εταιρείας, Gautam Gupta, ο κύριος λόγος των προαναφερθέντων ζημιών δεν ήταν άλλος από τις επιδοτήσεις που η Uber χορηγεί προς τους οδηγούς της.

Σημαντική ανάπτυξη θα γνωρίσουν οι τεχνολογίες ΑΙ

Εμπεριέχοντας πολλαπλές τεχνολογίες – όπως machine learning, deep learning, computer vision, natural language processing (NLP), machine reasoning και strong AI –  το ΑΙ μπορεί να βρει εφαρμογή σε σχεδόν κάθε βιομηχανικό κλάδο, υποσχόμενο να αλλάξει δραστικά τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα, αλλά και να δημιουργήσει νέα, όπως αναφέρει σχετική μελέτη της Tractica,η οποία  εκτιμά ότι τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς ΑΙ θα αυξηθούν από τα 643,7 εκ..δολάρια το 2016 στα 36,8 δισ. δολάρια το 2025. Μερικές περιοχές εφαρμογής του AI – όπως η αναγνώριση εικόνας, η αλγοριθμική διαπραγμάτευση αξιών και η διαχείριση δεδομένων ασθενών – έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, όπως και συγκεκριμένοι βιομηχανικοί κλάδοι.

Η Pockee αναπτύσσεται

Παράλληλα με την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, η πλατφόρμα Pockee επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων για τις εταιρείες του δικτύου της, ενώ από το Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στο Σεπτέμβριο νέες συνεργασίες και τακτικές.

Σε τροχιά εκτόξευσης η αγορά Big Data Management

Καταλύτες της θεαματικής αυτής ανάπτυξης είναι non-relational databases και οι πλατφόρμες in-memory data fabric, καθώς «τα μη δομημένα δεδομένα όπως κείμενο, tweets, γραφήματα και video γίνονται ολοένα και σημαντικότερες πηγές πληροφόρησης». Παρά τις υψηλές ταχύτητες της αγοράς, η Forrester συμβουλεύει τις εταιρείες να υιοθετήσουν μια πιο… αργή προσέγγιση στην επέκταση των data management αρχιτεκτονικών τους και να μην υλοποιούν μεγάλες αλλαγές «με τη μία». Τα σημεία κλειδιά είναι η ενίσχυση της ευελιξίας και ελαστικότητας της data αρχιτεκτονικής τους.

Η IBM λανσάρισε cloud data center στη Νότιο Κορέα

Το νέο cloud data center που βρίσκεται στην πόλη Pangyo, νότια της πρωτεύουσας Σεούλ, κατασκευάστηκε από τη “Μεγάλη Γαλάζια” σε συνεργασία με τον Κορεατικό πάροχο ΙΤ υπηρεσιών SK C&C, αναμένεται να υποστηρίξει τον διαρκώς αυξανόμενο βαθμό υιοθέτησης του cloud, καθώς επίσης και της ενισχυμένης ζήτησης εκ μέρους των επιχειρήσεων-πελατών. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της IDC, η αγορά του δημόσιου cloud στη Νότιο Κορέα αναμένεται να αυξηθεί και η αξία της από τα $445 εκατομμύρια το 2015 θα ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο μέχρι το 2019.

Έργο ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας

Στο πλαίσιο αυτού του έργου τα πρωτόκολλα του Υπουργείου και τα εισερχόμενα/εξερχόμενα πρωτόκολλα των εποπτευόμενων φορέων θα ανταλλάσσονται ηλεκτρονικά και με ασφαλή τρόπο, χωρίς να χρειάζεται η ταχυδρομική αποστολή τους. Για να διασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα με άλλα συστήματα αναπτύσσεται ανοιχτή Προγραμματιστική Διεπαφή για το σύστημα πρωτοκόλλου του Υπουργείου Παιδείας.

Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα σε οποιοδήποτε συναλλάσσεται με το Υπουργείο και θέλει να πρωτοκολλήσει πρωτογενώς κάτι στο Υπουργείο, να το πράττει με τους κωδικούς του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (κωδικούς Taxis), χωρίς να χρειάζεται η φυσική του παρουσία. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει με τους κωδικούς που έχει, αν ανήκει στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ανάμεσα στις υπόλοιπες μικροβελτιώσεις περιλαμβάνεται και η αυτόματη ανάρτηση στη Διαύγεια.

Το έργο υλοποιείται από μια τεχνική ομάδα που έχει συγκροτήσει το Υπουργείο, η οποία περιλαμβάνει τεχνικά στελέχη από όλες τις διοικητικές μονάδες του Υπουργείου και τους εποπτευόμενους φορείς που υλοποιούν κεντρικά έργα, και η οποία έχει επωμιστεί την υλοποίηση της διαλειτουργικότητας σε όλα τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου σε συνεργασία και με τους αναδόχους των εφαρμογών.

Πιο αναλυτική ενημέρωση για όλες τις δράσεις ανοιχτής διακυβέρνησης του Υπουργείου Παιδείας υπάρχουν στο http://opengov.minedu.gov.gr/