IDC: Ανάκαμψη στην αγορά tablets το 2018

Η αγορά προβλέπεται να επιστρέψει σε θετική τροχιά ανάπτυξης το 2018, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και το 2020 με τις παραγγελίες να αγγίζουν τα 194,2 εκατ., καθώς οι detachable συσκευές συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδιο έναντι των παραδοσιακών Η/Υ. Με την αυξανόμενη μετάβαση στα detachable tablets, η IDC αναμένει, επίσης, ότι μερίδια και των μικρών tablets θα μετακινηθούν σε μεγαλύτερες συσκευές. Το 2016, το 55% όλων των tablets θα είναι 9’’ ή μικρότερα. Ωστόσο, μέχρι το 2020, το μερίδιο αυτό προβλέπεται να μειωθεί στο 40%. Αν και τα detachable tablets βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο, τα slate tablets θα συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των παραγγελιών μέχρι και το 2020. Το 2016, το 85% όλων των παραγγελιών tablets θα αφορούν συσκευές slate, με το ποσοστό αυτό να μειώνεται στο 68% μέχρι το 2020. Τα περισσότερα από αυτά θα αφορούν τις αναδυόμενες αγορές όπου οι καταναλωτές αναζητούν συσκευές χαμηλού κόστους.

Πετυχημένη παρουσία της Panasonic στην ευρωπαϊκή αγορά rugged notebook και tablet

Συγκεκριμένα, διαθέτοντας μερίδιο αγοράς της τάξεως του 66% στα rugged notebook PCs και 59% στα tablets, οι σειρές Panasonic Toughbook και Toughpad αντίστοιχα πούλησαν περισσότερα τεμάχια εν συγκρίσει με το σύνολο αυτών του ανταγωνισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το νέο πεδίο ενδιαφέροντος για την Panasonic δείχνει να είναι η αγορά των rugged handheld συσκευών, στην οποία και κατάφερε να ενισχύσει τα έσοδά της κατά 55%.

Κοντά στο Google cloud η PayPal

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η Google φαίνεται να κόβει το νήμα πριν από τις Amazon και Microsoft, οι οποίες διεκδικούν, επίσης, την PayPal. Εάν η συμφωνία κλείσει, θα είναι μια σημαντική προσθήκη στο cloud πελατολόγιο της Google, το οποίο ήδη περιλαμβάνει οργανισμούς όπως τους Home Depot, Snapchat και Spotify. Η Google βρίσκεται στην τέταρτη θέση της αγοράς cloud infrastructure, με μερίδιο της τάξης του 4%, σύμφωνα με τη Synergy Research. Τα μερίδια των Amazon, Microsoft και IBM υπολογίζονται σε 31%, 9% και 7% αντίστοιχα.

Πιέσεις Ε.Ε. στις mobile messaging υπηρεσίες για τα κρυπτογραφηµένα µηνύµατα

Στον απόηχο των πρόσφατων τροµοκρατικών επιθέσεων στα εδάφη τους, οι δύο ευρωπαϊκές χώρες ζητούν από την Κοµισιόν να καταστήσει υποχρεωτική δια νόµου την πρόσβαση σε κρυπτογραφηµένες επικοινωνίες, στις οποίες καταφεύγουν κατά κόρον τροµοκρατικά groups συνδεδεµένα µε το ISIS. Η Κοµισιόν χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες Γαλλίας και Γερµανίας και δήλωσε ότι το υφιστάµενο ευρωπαϊκό πλαίσιο privacy βρίσκεται υπό αναθεώρηση. Στον αντίποδα, έντονες είναι οι αντιδράσεις των privacy & digital experts, οι οποίοι θεωρούν ότι, µε αυτόν τον τρόπο, ανοίγει «κερκόπορτα» για τις µαζικές παρακολουθήσεις πολιτών.

Επέκταση συνεργασίας IBM και VMware για την απλοποίηση της υιοθέτησης υβριδικού cloud

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών έχει αποδώσει “καρπούς” που μεταφράζονται σε κάτι παραπάνω από 500 επιχειρήσεις-πελάτες, βοηθώντας τους να στρέψουν υφιστάμενα workloads προς το cloud σε ελάχιστες ώρες. Μάλιστα, νωρίτερα φέτος, οι IBM και VMware κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια από τις πλέον πιεστικές προκλήσεις: Την επέκταση των VMware workloads από on-premises περιβάλλοντα προς το cloud,δίχως να απαιτηθεί οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να αναλάβουν το κόστος και το ρίσκο που σχετίζεται με τον επανεξοπλισμό των λειτουργιών, τον ανασχεδιασμό τόσο των εφαρμογών όσο και των πολιτικών ασφαλείας.

Η LG εξοπλίζει το Lindos Princess Beach Hotel

Στο πλαίσιο του έργου εγκαταστάθηκαν 327 τηλεοράσεις 32 ιντσών, 540 τηλεοράσεις 40 ιντσών και 110 τηλεοράσεις 43 ιντσών, καλύπτοντας τις ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των επισκεπτών στους κοινόχρηστους χώρους και στα δωµάτια του ξενοδοχείου. Με τις νέες τηλεοράσεις της LG, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου µπορούν να έχουν άµεση πρόσβασης σε πληροφορίες και να αναπαράγουν multimedia υλικό στις τηλεοράσεις από τις φορητές τους συσκευές.

Η Cisco εξαγόρασε την container startup ContainerX

Με τη συγκεκριμένη κίνηση η τελευταία σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της για την ανερχόμενη αγορά των container και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την υλοποίηση, εγκατάσταση και διαχείριση εφαρμογών στο cloud. Μάλιστα, οι Amazon Web Services, Microsoft και VMware έχουν ήδη πραγματοποιήσει αντίστοιχες κινήσεις στην εν λόγω αγορά. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, μέσω της απόκτησης της ContainerX, η Cisco θα επιχειρήσει να αναπτύξει τις δικές της cloud προσφορές, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη σταδιακή μεταμόρφωσή της σε εταιρεία λογισμικού. Η ομάδα της ContainerX αναμένεται να ενσωματωθεί στον τομέα cloud πλατφορμών και υπηρεσιών της Cisco, του οποίου ηγείται ο Kip Compton.

Στα $2,7 τρισ. η παγκόσμια ΙΤ δαπάνη μέχρι το 2020

Όσο για τους τομείς που αναμένεται να λάβουν τη μερίδα του λέοντος, είναι αυτοί των διακριτών κατασκευών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των τηλεπικοινωνιών. Συνδυαστικά, οι τρεις προαναφερθέντες τομείς εκτιμάται πως θα παράγουν το 1/3 του συνόλου των IT εσόδων που θα προκύψουν. Σε επίπεδο μεγέθους, περισσότερο από το 45% της συνολικής ΙΤ δαπάνης θα προέλθει από τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, που απασχολούν περισσότερους από 1.000  υπαλλήλους.

Οι μεγάλες βιομηχανίες, όπως λ.χ. οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και οι κατασκευές θα συνεχίσουν να επενδύουν στους τομείς του  cloud, της φορητότητας και των big data, καθώς αποτελούν σημαντικό μέρος  στις εν εξελίξει ψηφιακές στρατηγικές που υλοποιούν και εφαρμόζουν. Η δε πλειοψηφία της IT δαπάνης αναμένεται να κατευθυνθεί προς το λογισμικό και τις ποικίλες εφαρμογές του.

Το hardware, με τη σειρά του, εκτιμάται πως θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, ωστόσο η μειωμένη δαπάνη εκ μέρους των τελικών χρηστών για την απόκτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και smartphones θα συμβάλει στην αποδυνάμωση της παγκόσμιας ΙΤ αγοράς. Τέλος, η κατηγορία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συμβάλει με το 1/3 του συνόλου της ΙΤ δαπάνης, ενώ οι αναλυτές της IDC θεωρούν πως το συγκεκριμένο ποσοστό μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω.

Στις 7 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η ιστορική εξαγορά της EMC από την Dell

Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για την Dell Technologies, όπως μετονόμασε την Dell η Denali Holding, μητρική της εταιρεία.