Αύξηση ρεκόρ στις malware επιθέσεις σε smartphones

Το Nokia Threat Intelligence report διαπιστώνει αύξηση στις επιθέσεις malware και στα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, κατά 11% και 20% αντίστοιχα, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015. Το 74% των κρουσμάτων malware σημειώθηκαν σε Android, το 22% σε Windows και το 4% σε iOS. Οι επιθέσεις σε οικιακά τηλεφωνικά δίκτυα σταθερής αποδίδονται σε malware από laptop και PCs, αλλά και από τη χρήση οικιακού wifi σε smartphone. Η Intel σχεδιάζει την απόκτηση της Ιρλανδικής εταιρείας Movidius την εξαγορά της Ιρλανδικής εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών Movidius προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω το φιλόδοξο σχέδιό της να διαθέσει στη διεθνή αγορά χαρακτηριστικά θέασης αντίστοιχα με αυτά του ανθρώπου σε συνδεδεμένες συσκευές, προγραμματίζει η Intel.

Συγκεκριμένα, η Movidius αναπτύσσει πλατφόρμες System-on-a-Chip (SoC) που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζουν εφαρμογές computer vision, καθώς επίσης διαθέτει και αλγόριθμους για μια σειρά από χρήσεις όπως λ.χ. deep learning, πλοήγηση και σε βάθος επεξεργασία. Η κύρια ιδέα και πρόθεση είναι η επίτευξη της “βαριάς” επεξεργασίας εικόνων από φορητές συσκευές που μέχρι σήμερα απαιτεί εξ’ αποστάσεως επεξεργαστική ισχύ από κάπου στο cloud. Αποτέλεσμα; Να παρέχεται η δυνατότητα ταχύτερων αντιδράσεων, καθώς επίσης και πολλαπλάσιων αυτόνομων μηχανών. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς της, η τεχνολογία της Movidius αναμένεται να ενσωματωθεί στην αντίστοιχη τεχνολογία βάθους ανίχνευσης καμερών RealSense της Intel.

Η Ισραηλινή Freightos εξαγόρασε την Ισπανική WebCargoNet

Η WebCargoNet βοηθά να “φέρει” σε online επαφή τις εταιρείες αεροπορικής μεταφοράς εμπορευμάτων με την αυτοματοποιημένη δρομολόγηση των εμπορευματικών μεταφορών και της αντίστοιχης τιμολόγησής τους. Μάλιστα, αναμένεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες της Freightos να κάνει πραγματικότητα το ίδιο και για τις αεροπορικές, υπερωκεάνιες και οδικές μεταφορές. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται στελέχη της τελευταίας, η συνένωση των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στη δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων μεταφορών big data, διαθέτοντας κάτι παραπάνω από 200 εκατομμύρια data points.

Η Microsoft “εκθρόνισε” την Salesforce από την κορυφή της παγκόσμιας αγοράς SaaS

Συγκεκριμένα, η ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού σε διεθνές επίπεδο κατέχει μερίδιο 15% των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς SaaS κατά το β’ τρίμηνο του 2016, έναντι 14% της Salesforce. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο οι δύο εταιρείες μοιράζονταν την σχετική κορυφή με ποσοστό 14% αμφότερες, ενώ κατά το παρελθόν η Salesforce αποτελούσε τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της εν λόγω αγοράς. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη της Synergy Research, η παγκόσμια αγορά enterprise SaaS σημείωσε ανάπτυξη της τάξεως του 33% πέρυσι, ξεπερνώντας σε τριμηνιαία έσοδα τα $11 δισεκατομμύρια. Όσο για τις φετινές προβλέψεις της εταιρείας, εκτιμάται πως η χρονιά θα κινηθεί σε επίπεδο συνολικής αξίας μεταξύ $44 και $48 δισεκατομμυρίων.

Η ΙBM χρησιμοποιεί το Bluemix για την εισαγωγή του Watson στο US Open

Συγκεκριμένα, η “Μεγάλη Γαλάζια” χρησιμοποιεί την Bluemix ώστε να φέρει ενώπιον του US Open τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της cognitive computing τεχνολογίας Watson. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η IBM έχει φέρει την τεχνολογία Watson στο συγκεκριμένο τουρνουά τένις κατά την τελευταία διετία, ωστόσο πάντοτε βρισκόταν στο παρασκήνιο. Από φέτος, όμως, την εισήγαγε απευθείας στο κοινό. Μεταξύ άλλων, οι τελευταίοι μπορούν να αξιοποιήσουν τη νέα cognitive concierge εφαρμογή με χαρακτηριστικά που βασίζονται στο Watson, μέσω της οποίας θα βελτιωθεί εντυπωσιακά η εμπειρία που βιώνουν οι θεατές onsite και δη στους αγωνιστικούς χώρους του Billie Jean King National Tennis Center όπου και διεξάγονται οι αγώνες του τουρνουά.

Μια ακόμη φορητή εφαρμογή που εμφανίζει αυξημένο ενδιαφέρον είναι αυτή με την ονομασία Guest Services που ενσωματώνει ένα εργαλείο αναζήτησης και ανακάλυψης που στηρίζεται σε Watson και το οποίο με τη σειρά του επιτρέπει στους φιλάθλους να πραγματοποιούν ερωτήσεις σε φυσική γλώσσα και να λαμβάνουν απαντήσεις για ένα ευρύ πεδίο ζητημάτων του τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών μεταφοράς και συγκοινωνιών, προτάσεις για φαγητό και ποτό, επιτόπιες υπηρεσίες κ.ά.

Η ψηφιακή τεχνολογία μοχλός στήριξης μελλοντικών Συγχωνεύσεων & Εξαγορών

Όπως κατέδειξε η σχετική μελέτη, το 67% των στελεχών σχεδιάζουν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες κατά την προσεχή διετία, σε μία συνολικότερη προσπάθεια μετασχηματισμού των επιχειρήσεών τους. Παράλληλα, σχεδόν το 90% των στελεχών που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως έχουν θέσει σε ακόμη ψηλότερη θέση τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη στρατηγική κατανομής των κεφαλαίων τους, ενώ η απόκτηση καινοτόμων λύσεων θεωρείται ως η προτιμώμενη οδός.

Παγκόσμια διάκριση για την Μ-Stat

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν συνολικά 32 εταιρείες Α2P SMS Messaging, ενώ ψήφισαν 192 συμμετέχοντες που προέρχονταν από 260 παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε 188 χώρες. Μάλιστα, οι 32 εταιρείες αξιολογήθηκαν με βάση τρεις βασικούς δείκτες απόδοσης: Συνολική απόδοση, απόδοση στον τομέα του Α2P SMS Messaging και ηγεσία. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η M-Stat διαθέτει τις προηγμένες πλατφόρμες μαζικής αποστολή SMS, Βulker και SMS Tool για την Ελλάδα, το SMSarena.uk για την Αγγλία και το SMSarena.es για την Ισπανική αγορά αντίστοιχα. Όπως ανέφερε σχετικά ο Ίων Μπαντέκας, Διευθύνων Σύμβουλος της M-Stat: “Eίμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η 15ετής πορεία της εταιρείας μας στο χώρο της mobile επικοινωνίας επισφραγίστηκε με την εν λόγω παγκόσμια διάκριση. Θα συνεχίσουμε δυναμικά την ανοδική της πορεία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις διεθνείς αγορές, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και συνεργασίας”.

Επένδυση 200.000 ευρώ στo Project Agora από το VentureFriends

Υπενθυμίζεται πως το Project Agora παρέχει τη δυνατότητα σε εκδότες να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα που προέρχονται από τα ψηφιακά τους Μέσα. Αποτελεί spin-off του ομίλου εταιρειών TDG, ενώ στους 18 μήνες λειτουργίας της έχει συνάψει συνεργασία με 330 Μέσα, διαχειριζόμενο κάτι παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο διαφημιστικές εμφανίσεις.

Η Global Finance πούλησε έναντι €30,25 εκατ. τη συμμετοχή της στην Total Soft

Σημειώνεται πως η Total Soft διαθέτει την σουϊτα λογισμικού Charisma Business Suite, ενώ έχει παρουσία και πελάτες σε 35 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μεγάλο το ενδιαφέρον εταιρειών για συναντήσεις με την Alibaba

Στην εν λόγω εκδήλωση, υψηλόβαθμα στελέχη της Alibaba αναμένεται να παρουσιάσουν το “θαύμα” του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι Έλληνες εξαγωγείς να προωθήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους Κινέζους καταναλωτές, καθώς επίσης και τις δυνατότητες προσέλκυσης περισσοτέρων Κινέζων επισκεπτών, κάτι που δύναται να ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την τουριστική κίνηση στη χώρα μας.

Η Konica Minolta Greece στην κορυφή της εγχώριας αγοράς Production Printing

Σταθερά στην κορυφή της εγχώριας αγοράς παραγωγικής εκτύπωσης βρίσκεται η Konica Minolta Greece, καθώς με βάση τα στοιχεία έρευνας της Infosource για το 2ο τρίμηνο του 2016 κατέχει την πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς της Cut-Sheet κατηγορίας των παραγωγικών συστημάτων με ποσοστό της τάξεως του 41,7%.