Ρύθμιση των “over the top” παρόχων επικοινωνίας προωθεί η E.E.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη οδηγία, οι λεγόμενοι “over the top” πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνίας θα πρέπει να διασφαλίζουν την ασφάλεια και ακεραιότητα των υπηρεσιών τους –για παράδειγμα, θα πρέπει και αυτοί να διαθέτουν business continuity στρατηγικές και να ενημερώνουν τις αρχές για τυχόν διαρροές δεδομένων.  Επίσης, οι υπηρεσίες που προσφέρουν τη δυνατότητα κλήσεων αριθμών, θα πρέπει να δίνουν τη δυνατότητα για emergency calls, όπως και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι. Οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μέρος της ευρωπαϊκής στρατηγικής για δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα σε ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρείες τεχνολογίας, και έρχονται να «καθησυχάσουν» τις ενστάσεις εταιρειών όπως οι Vodafone, Orange και Deutche Telecom για προνομιακή εξαίρεση των “over the top” παρόχων από το ρυθμιστικό πλαίσιο. Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη προτού γίνει νόμος.

Η Κομισιόν αποσύρει την αμφιλεγόμενη πρότασή της για το Roaming

Ο νέος κανονισμός της ΕΕ για τα τέλη του Roaming αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2017.

H Baidu φιλοδοξεί να μειώσει τα ποσοστά της Google στην Ευρώπη

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα δεδομένα του NetMarketShare, η Baidu αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου, κατέχοντας το 8,2% της παγκόσμιας αγοράς. Στη δεύτερη θέση είναι το Bing με 12,67%, ενώ μακράν μπροστά από όλους τους αντιπάλους της βρίσκεται η Google, με ποσοστό 69,45%.

Μήνυση-μαμούθ 19 δισ. εναντίον της MasterCard στη Μ. Βρετανία

Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, περίπου 46 εκατομμύρια πολίτες στην Μεγάλη Βρετανία μπορούν δυνητικά να επωφεληθούν από την εν λόγω μήνυση. Η τελευταία είναι, ουσιαστικά, συνέχεια του αντιμονοπωλιακού ρυθμιστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το 2014 έκρινε πως οι χρεώσεις της MasterCard προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων για την επεξεργασία πληρωμών ήταν ιδιαίτερα υψηλές.

Εκρηκτική ανάπτυξη του Internet of Things προβλέπει η Gartner

Αυτός ο τεράστιος αριθμός δικτυωμένων συσκευών θα δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στους οργανισμούς για να τις δηλώσουν και να τις συμπεριλάβουν στις πολιτικές πρόσβασης των δικτύων τους. Στο πλαίσιο αυτό η Gartner συστήνει στις επιχειρήσεις να ενημερώσουν τις πολιτικές πρόσβασης στο δίκτυο, ώστε να προετοιμαστούν για τις επιθέσεις hackers που θα δεχθούν στο μέλλον.

Η Google εξαγόρασε την Apigee

Σύμφωνα με στελέχη της τελευταίας, η επιλογή για την εξαγορά της Apigee βασίστηκε στις υποστηρικτικές λειτουργίες αναφορικά με την ασφάλεια, την υποστήριξη των δοκιμών API, αλλά και της χρηστικότητας των Αnalytics. Ζητούμενο; Μέσω της προσθήκης των λύσεων API της Apigee στο Google cloud, να ενισχυθεί η κίνηση των επιχειρήσεων-πελατών της Google προς την κατεύθυνση της υποστήριξής τους με υψηλής ποιότητας ψηφιακές αλληλεπιδράσεις.

Στο $1 δισεκατομμύριο το κόστος των επιθέσεων ransomware

Σύμφωνα με τη μελέτη της τελευταίας με τίτλο “Hackerpocalypse: A Cybercrime Revelation”, το ποσό που κατέβαλαν θύματα ransomware κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε διεθνές επίπεδο ανήλθε συνολικά στα 209 εκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που ολόκληρο το 2015 το ποσό που κατεβλήθη δεν ξεπέρασε τα $24 εκατομμύρια. Μάλιστα, στην ίδια μελέτη επισημαίνεται πως κατά την προσεχή πενταετία η πραγματικότητα του ransomware αναμένεται να ενταθεί φτάνοντας σε εντυπωσιακά μεγάλα επίπεδα.

Ανάθεση έργου του ΑΔΜΗΕ στον ΟΤΕ

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση, παραμετροποίηση, μεταφορά υφιστάμενων δεδομένων, τη θέση σε λειτουργία και συντήρηση του νέου συστήματος ERP του ΑΔΜΗΕ, καθώς και την εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής, σε εξοπλισμό που θα διατεθεί από τον ΑΔΜΗΕ για την υλοποίηση του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 384.949 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ ο χρόνος υλοποίησής εκτιμάται στο ένα έτος.

H Synapsecom παρουσίασε νέα πλατφόρμα cloud

Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες cloud servers (IaaS) και storage-as-a-service, ενώ τόσο το site όσο και η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα χαρακτηρίζονται από ένα εύχρηστο περιβάλλον, που διευκολύνει την εύκολη απόκτηση και διαχείριση αυτών των νέων υπηρεσιών.

H SABO αναβαθμίζει τις πληροφοριακές υποδομές της

Στοχεύοντας στη μείωση των switches και στην αναβάθμιση του backbone σε 10G ώστε να προσφερθούν υπηρεσίες δικτύου σε επίπεδο virtualization, η εταιρεία έχει προχωρήσει στη αλλαγή της καλωδίωσης (έργο σε εξέλιξη, ολοκληρώνεται σύντομα), όπως και σε διαπραγματεύσεις με τρεις vendors της αγοράς για την προμήθεια του απαιτούμενου δικτυακού εξοπλισμού. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα δεύτερο project που αφορά το backup. Ήδη έχει γίνει η αγορά ενός οικονομικού deduplicated storage, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης λογισμικού backup.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται το Yosemite Server Backup της Barracuda, ενώ αξιολογείται και το StarCraft backup. To σχετικό έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Αυτή την περίοδο, επίσης, η Διεύθυνση Πληροφορικής της εταιρείας συντάσσει σε συνεργασία με την SIEBEN το blueprint για την εγκατάσταση ενός νέου CRM, στο οποίο θα περιγράφονται οι απαιτήσεις και οι στόχοι του project – η σύνταξη του αναμένεται να έχει ολοκληρωθυεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν φαίνεται να έχει προβάδισμα το Dynamics CRM, ωστόσο εξετάζονται και οι λύσεις των Salesforce και SAP. Το εν λόγω έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα project μετάπτωσης σε Office 365 κι ένα project μετάπτωσης από Active Directory σε καινούργιο Αctive Directory (λόγω προβλημάτων του παλιού). Και τα δύο projects μετάπτωσης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοέμβρη.