Δύσπιστοι οι πολίτες απέναντι στις data protection στρατηγικές των εταιρειών

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γερμανία, οι καταναλωτές φοβούνται περισσότερο για την απώλεια δεδομένων οικογενειακής κατάστασης και, δευτερευόντως, για οικονομικά δεδομένα και δεδομένα υγείας. Παραδόξως, οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και οι οργανισμοί υγείας χαίρουν της εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε ότι αφορά την προστασία των δεδομένων τους. Αντίθετα, με σκεπτικισμό αντιμετωπίζονται οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί και οι λιανοπωλητές, ενώ οι πιο «επίφοβοι» οργανισμοί είναι τα γυμναστήρια. Περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι ενημερώνονται για διαρροές δεδομένων από τα ΜΜΕ ή τα social media –ένα εύρημα που δημιουργεί ανησυχίες στους οργανισμούς.

Το κλειδί για το σχεδιασμό των έξυπνων συγκοινωνιών του μέλλοντος

Όπως αναφέρει η έκθεση, η εφαρμογή της συμπεριφορικής χρηματοοικονομικής στο σχεδιασμό της συγκοινωνιακής πολιτικής – υιοθετώντας μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση – θα προσφέρει στις δημοτικές αρχές πολύτιμες πληροφορίες για την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών και τη δημιουργία ενός καλύτερου αστικού περιβάλλοντος. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνολογία θα βοηθήσει τις πόλεις να δημιουργήσουν ανθεκτικές υποδομές και να εξελιχθούν σε ελκυστικότερους τόπους για να ζει, να εργάζεται ή να επενδύει κανείς.

Με cognitive computing λειτουργικότητες ενισχύεται το SAS Viya

Το VisualInvestigator είναι συμβατό με cloud και επιτρέπει στους εταιρικούς χρήστες να διαχειριστούν τον κύκλο ζωής ενός ερωτήματος ή μιας έρευνας, στο σύνολό του. Εξερευνεί ευκολότερα «κρυμμένες» συσχετίσεις ανάμεσα στα δεδομένα και διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων βάσει insights. Το SAS Visual Data Mining & Machine Learning φέρνει νέες λειτουργικότητες στο Viya, όπως web-based programming, σύγχρονες τεχνικές data mining και machine learning, και πρόσβαση σε αλγόριθμους όπως Python, Lua και Java. Σε λίγες εβδομάδας αναμένεται το λανσάρισμα του SAS Visual Data Mining and Machine Learning, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει την υιοθέτηση των νέων προσθηκών.

Αύριο η συζήτηση στο ΕΚ για τη φορολογική συμφωνία της Apple με την Ιρλανδία

Όπως είναι γνωστό, η Κομισιόν έχει ζητήσει από την Ιρλανδία να ανακτήσει τους μη καταβληθέντες φόρους από την Apple για την περίοδο 2003 – 2014, με το συνολικό οφειλόμενο ποσό να ανέρχεται στα 13 δισ. ευρώ, συν τους τόκους.

Την καθιέρωση του ΙοΤ επιβεβαιώνει έκθεση της Vodafone

Όπως καταγράφεται στο Βαρόμετρο 2016 της Vodafone για το ΙοΤ, το 76% του συνόλου των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρούν ότι η αξιοποίηση των τεχνολογιών IoT είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία τους. Η έκθεση έδειξε, επίσης, ότι οι τεχνολογίες του ΙοΤ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις καθιερωμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες όλο και περισσότερων εταιρειών.

Συνεργασία της HPE με την Arista Software

Με τη συγκεκριμένη κίνηση η τελευταία, η οποία ήδη διαθέτει μια συμφωνία αρχιτεκτονικής σύγκλισης με την Arista, θα προσφέρει στους παρόχους ολοκληρωμένων λύσεων και τις επιχειρήσεις-πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράσουν τα προϊόντα δικτυακού switching της Arista.

Διοικητικές ανακατατάξεις στην PayPal Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

Ο Matt Komorowski θα φροντίζει για την κατάλληλη αξιοποίηση της τεχνολογίας πληρωμών, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη να επεκταθούν όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η PayPal, οι πληρωμές άνευ μετρητών μπορούν να αυξηθούν κατά 8% ετησίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας, υπερβαίνοντας τις 175 δισεκατομμύρια συναλλαγές μέχρι το 2020. Ως μέρος της στρατηγικής της για τις κινητές συσκευές, η PayPal λάνσαρε πρόσφατα την υπηρεσία PayPal One Touch, η οποία πιστοποιεί και επιτρέπει την απρόσκοπτη σύνδεση των πελατών μέσω των συσκευών της επιλογής τους, με το που επιλέγουν τη χρήση του προγράμματος αυτού.

Endpoint cloud ασφαλείας για ΜμΕ από την Symantec

Μέσω της συγκεκριμένης λύσης η τελευταία ισχυρίζεται πως οι ΜμΕ θα είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια και μοναδική κονσόλα που βασίζεται στο cloud και διαχειρίζεται τις εφαρμογές antivirus και λογισμικού προσωπικού firewall, καθώς επίσης των υπηρεσιών φορητότητας και απόκρυψης. Επιπροσθέτως, σε μια προσπάθεια περαιτέρω μείωσης της απαιτούμενης υποστήριξης εκ μέρους των ΙΤ διαχειριστών, η Symantec υποστηρίζει πως η νέα υπηρεσία δεν απαιτεί περισσότερο από 5 λεπτά για την εγκατάστασή της, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει ένα self-service portal στο οποίο οι υπάλληλοι μπορούν να εγγράψουν τις δικές τους νέες συσκευές.

Η Mobile Technology βραβεύεται στα European Business Awards

Η εταιρεία, που διαγωνίστηκε πρώτη φορά στο διαγωνισμό, συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στις 5 εταιρείες που  διακρίθηκαν στην κατηγορία «Business of the Year Award with Turnover €0-25M» φέρνοντας μια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση στη χώρα μας. Η Mobile Technology βραβεύτηκε στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό διαγωνισμό για την ανοδική πορεία της τα τελευταία χρόνια, την ενδυνάμωση των σχέσεων της με τους συνεργάτες της, τη διεύρυνση του πελατολογίου της, την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέους τομείς και την ανανέωση των συμβολαίων με τους βασικούς προμηθευτές της. Σχολιάζοντας τη βράβευση της εταιρείας, ο Δρ. Ανδρέας Ζερβός, Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος της Mobile Technology, δήλωσε ότι αναμένεται αντίστοιχη αύξηση κύκλου εργασιών και καθαρών αποτελεσμάτων, αλλά και επιταχυνόμενος ρυθμός μείωσης του δανεισμού και για το οικονομικό έτος που έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2016 και θα κλείσει στις 30 Ιουνίου 2017.

PocketBiz, Marera και συμβουλευτικές υπηρεσίες οι βασικοί μοχλοί ανάπτυξης της SiEBEN

Στρατηγική της εταιρείας είναι να συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη και προώθηση των PocketBiz (field sales automation / CRM) και Marera (loyalty platform), όπως επίσης και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (consulting services) στην υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων πωλήσεων και marketing, καθώς η τεχνογνωσία και η εμπειρία που έχει αποκτήσει με την υλοποίηση χιλιάδων τέτοιων συστημάτων είναι σημαντική. «Aντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανάγκες των εμπορικών διευθυντών και των διευθυντών marketing και μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε επιτυχημένα πληροφοριακά συστήματα.

Στόχος μας είναι η SiEBEN να καθιερωθεί σαν ο Νο1 προμηθευτής λύσεων sales και marketing στην συνείδηση όλων των επαγγελματιών πωλήσεων και marketing στην ελληνική αγορά» επισημαίνει στο netfax o Kωνσταντίνος Τζαβάρας. Επιπλέον, μέσω της θυγατρικής της Pobuca, η SiEBEN αναπτύσσει ήδη και θα διαθέσει μέσα στο 1ο  τρίμηνο του 2017, δύο νέες λύσεις SaaS των PocketBiz και Marera. Συγκεκριμένα, το B2Bsales-ready, μια λύση SaaS για field sales automation και mobile CRM και το Campaigns-ready, μια cloud λύση για marketing campaigns.

Και οι δύο λύσεις θα παρέχουν βασική “out-of-the-box” λειτουργικότητα που θα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αποκτούν, μέσα σε λίγα λεπτά, ένα σύστημα field sales automation και loyalty και να πληρώνουν για αυτό ανάλογα με τους χρήστες και για όσο διάστημα το χρησιμοποιούν. Παράλληλα, θα παρέχεται upgrade path προς τα enterprise-grade συστήματα PocketBiz και Marera για όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να προχωρήσουν σε πιο σύνθετα συστήματα και διαδικασίες.