Δύο νέα στελέχη πωλήσεων στην Cosmos Business Systems

Δύο νέα στελέχη πωλήσεων εμπλουτίζουν το ανθρώπινο δυναμικό της Cosmos Business Systems. Ο Σπύρος Κουρής –  με προϋπηρεσία στις εταιρείες Multitech (CY – 2001), Πουλιάδης & Συνεργάτες (CY – 1995) και πιστοποιήσεις Microsoft (VL, FPP, VL Open Certification), HP (HP PNB ASP Networking Certified Professional), VMWARE (VSP, VTSP) & Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό κατάρτισης – προστέθηκε στο τμήμα Corporate Πωλήσεων CBS IT Systems Cyprus, ενώ ο Σταμάτης Λαρόζας, στελεχώνει τη Διεύθυνση Πωλήσεων Enterprise Software της Cosmos Consulting, κατέχοντας προϋπηρεσία στις εταιρείες Globo Technologies (2006), Exodus (2003) και Delta Singular (1989).

IDC: Διψήφια ποσοστά ανάπτυξης για την αγορά PBBA στο 2ο τρίμηνο 2016

Κατά 12% αυξήθηκαν τα έσοδα των Total PBBA open systems factory, φτάνοντας τα 78,6 εκατ. δολάρια. Μετά από τρία συνεχόμενα τρίμηνα κάμψης, τα έσοδα των mainframe συστημάτων ανέβηκαν κατά 6,2%, σε σχέση με το 2015. Η διεθνής «χωρητικότητα» PBBA έφτασε το 1 exabyte, κάτι που φανερώνει αύξηση κατά 35,3%, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Η EMC διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά PBBA, καθώς σε αυτήν αντιστοιχεί το 61,8% των εσόδων της αγοράς, για το Q2 2016, ενώ δεύτερη είναι η Veritas, με 13,3% μερίδιο στα έσοδα. Ακολουθούν οι IBM και HPE, με ποσοστά της τάξης του 5,6% και 3,7% αντίστοιχα.

Η Dell διατήρησε την πέμπτη θέση στην αγορά PBBA, με μερίδιο εσόδων 2,9%. «Οι επιδόσεις της αγοράς PBBA, για το πρώτο μισό του 2016, ήταν εντυπωσιακές. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των τελικών χρηστών, οι vendors συνεχίζουν να βελτιώνουν τα portfolio των προϊόντων τους, δίνοντας έμφαση στους αυτοματισμούς, σε απλοποιημένα management εργαλεία, σε βελτιωμένο RPO/RTO και στη σύνδεση με το cloud» δηλώνει η Liz Conner, research manager Storage Systems της IDC.

Έκθεση της Symantec προειδοποιεί για τις επιθέσεις ransomware

Τους τελευταίους 12 μήνες το ransomware έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο ωριμότητας και απειλής. Η τελειότητα του επιχειρηματικού μοντέλου που χρησιμοποιεί το ransomware έχει δημιουργήσει μια νοοτροπία χιονοστιβάδας  μεταξύ των επιτιθέμενων, καθώς καθημερινά αυξάνεται το χρηματικό ποσό που προσπαθούν να εκμαιεύσουν από τα θύματά τους. Συνοπτικά τα σημαντικότερα ευρήματα της έκθεσης της Symantec, μεταξύ άλλων, είναι τα ακόλουθα:
• Ο τομέας των υπηρεσιών πλήττεται περισσότερο με ποσοστό 38%. Ακολουθούν οι κατασκευές και ο οικονομικός τομέας με 17%, ενώ οι ασφάλειες, η κτηματαγορά και η δημόσια διοίκηση βρίσκονται επίσης σε υψηλές θέσεις με ποσοστό 10%.
• Η μέση ζήτηση σε λύτρα υπερδιπλασιάστηκε
• Ο αριθμός των νέων οικογενειών ransomware παρουσιάζει σταθερή αύξηση από το 2011 με το 2015 να καταγράφει υψηλό ρεκόρ αφού ανακαλύφθηκαν 100 νέες οικογένειες.
• Η έλευση του ransomware-as-a-service (RaaS) σημαίνει ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός εγκληματιών του κυβερνοχώρου μπορεί να αποκτήσει  το δικό του ransomware
• Η στροφή προς το crypto-ransomware συνεχίζεται. Οι νέες παραλλαγές που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα μέσα στο 2016 φτάνει στο 80%.

Η GfK αμφισβητεί την επιτυχία των iPhone 7 & 7s

Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές αγοράς της GfK οι πωλήσεις του iPhone 7 και του iPhone 7 Plus την πρώτη εβδομάδα λανσαρίσματός τους ήταν κατά 25% μικρότερες από τις αντίστοιχες του iPhone 6s και iPhone 6s Plus το 2015, αν και η ίδια η Apple έχει δώσει τα σχετικά στοιχεία μόνο σε επιλεγμένους συνεργάτες της και δεν τα ανακοινώνει δημόσια, όπως ισχυρίζεται η GfK. Οι εκτιμήσεις της GfK έρχονται να αντικρούσουν τα στοιχεία κυρίως των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, όπου οι εκτιμήσεις είναι ιδιαίτερες θετικής για την αποδοχή των νέων iPhones. Αντικρουόμενοι είναι οι ισχυρισμοί της GfK και όσον αφορά τα ανεπίσημα στοιχεία για την αποδοχή του νέου iPhone στη ελληνική αγορά, τα οποία αναφέρουν ότι οι πωλήσεις του ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Υπενθυμίζεται ότι η Apple είχε ανακοινώσει ότι δεν θα δημοσιεύσει φέτος επίσημα στοιχεία πωλήσεων για την εβδομάδα λανσαρίσματος των iPhone 7 &7s.

H Dotsoft υλοποιεί έργο στο Δήμο ΚΩ

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη ενός πιλοτικού συστήματος διαχείρισης τριών σταθερών δεξαμενών πετρελαίου. Το προς προμήθεια σύστημα, θα βασίζεται σε τεχνολογίες Internet of Τhings, θα  το χειρίζεται ο οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις υπολογιστών, θα εμφανίζει σε μια κεντρική οθόνη το σύνολο των δεξαμενών και σε μενού το σύνολο των υπηρεσιών και θα μπορεί να έχει αρθρωτή αρχιτεκτονική ώστε η κεντρική πλατφόρμα να μπορεί να διαχειριστεί από τον πιλοτικό αριθμό των τριων δεξαμενών μέχρι το σύνολο των δεξαμενών του Δήμου. Επίσης το σύστημα θα παρέχει διαφορετικές κατηγορίες πρόσβασης ανάλογα με τους χρήστες για να μπορεί μέσω webservices να αποστέλλει συγκεντρωτικές πληροφορίες στις επιτελικές πλατφόρμες διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου.

H Intel Security εντοπίζει τις απειλές για τα δεδομένα

Σύμφωνα με την έρευνα:
– Οι επιθέσεις ransomware στοχεύουν όλο και περισσότερο σε νοσηλευτικά ιδρύματα.
-Περισσότερο από το 25% των συμμετεχόντων δεν παρακολουθούν το διαμοιρασμό (ή την πρόσβαση) ευαίσθητων πληροφοριών εργαζομένων ή πελατών.
-Σχεδόν 40% των απωλειών δεδομένων εμπλέκουν την ύπαρξη φυσικών μέσων, όπως USB drives, ωστόσο μόλις 37% των οργανισμών αξιοποιούν λύσεις endpoint monitoring ή user activity για να εντοπίζουν τη χρήση τέτοιων μέσων.

Στην Cosmos Business Systems καταλήγει διαγωνισμός του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού

Στην Cosmos Business Systems κατοχυρώθηκε η 7η  Εκτελεστική Σύμβαση για το Υποέργο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμό «Παροχή Υπηρεσιών Ψηφιοποίησης και Διαμόρφωσης Υλικού για Αξιοποίηση μέσω Διαδικτύου σε φορείς της Γεωγραφικής Περιοχής 4» στο πλαίσιο της από 04.05.2015 Συμφωνίας-Πλαίσιο για το Έργο «Υπηρεσίες Ψηφιοποίησης και Διαμόρφωσης Υλικού για Αξιοποίηση μέσω Διαδικτύου» της Πράξης «Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Συλλογών των Κινητών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξη Νέου Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Αρχείου Μνημείων» της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 363.009 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%.

Ο Κώστας Στιβαρός ανέλαβε καθήκοντα Strategy Director στην Cardlink

Στα νέα του καθήκοντα θα έχει την ευθύνη της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και των tech εταιριών του Ομίλου. Με εμπειρία που ξεπερνά τα 25 χρόνια στο πεδίο των ePayments και του eBusiness γενικότερα, ο Κ. Στιβαρός πρωτοστάτησε στο λανσάρισμα της winbank και της ανάπτυξης του POS/ePOS acquiring υπηρεσιών της Τράπεζας και ήταν επικεφαλής της δημιουργίας μερικών από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς, όπως, η ecommerce πλατφόρμα Paycenter, η multichannel υπηρεσία Easypay, το winbank wallet, οι πολυμορφικές prepaid κάρτες, τα easypay Kiosks, οι personalized υπηρεσίες στα ATM. Από τον Μάιο του 2003, ο Κ. Στιβαρός διατέλεσε επικεφαλής διάφορων δραστηριοτήτων στον τομέα Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, όπως e-Business Development, Self Service Banking, Retail Sales, Κάρτες, Πληρωμές και Acquiring. Στο παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην LPS, ΟΤΕ και σε techεταιρείες των Η.Π.Α. όπως AT&T και Dendrite International.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη υλοποιεί έργα antifraud και αναδιοργάνωσης

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται ο οργανισμός να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση τόσο για τον ίδιο, όσο και για το εκτεταμένο Δίκτυο Πωλήσεων που διαθέτει, εκσυγχρονίζοντας και αυτοματοποιώντας, παράλληλα, τις εσωτερικές διαδικασίες στον Κλάδο Αποζημιώσεων Αυτοκινήτου. Η πρώτη φάση των Anti-Fraud έργων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μεγαλόπνοο project για τη μηχανογραφική αναδιοργάνωση του Κλάδου Ζωής. Το έργο αυτό έχει ως στόχο τόσο projects εξωστρέφειας, όπως η νέα πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Αίτησης του κλάδου, όσο και projects αυτοματοποίησης backoffice διαδικασιών και ελέγχων για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων με τελικό στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών.

Το project αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017. Τέλος, σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία ένας νέος καινοτόμος τρόπος πληρωμής ασφαλίστρων, το MyBank, ήτοι μια πανευρωπαϊκή τραπεζική λύση που αποσυνδέει τις online πληρωμές από την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Το program του Κλάδου Ζωής αντιμετωπίζεται με Agile μεθοδολογία εκτέλεσης έργου και ως εκ τούτου βασίζεται στις δυναμικές απαιτήσεις του κλάδου και τις νομοθεσίας –  ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει projects επίλυσης μακροχρόνιων προβλημάτων. Η υπηρεσία MyBank θα είναι διαθέσιμη για τους πελάτες και το Δίκτυο Πωλήσεων μέσα στον Οκτώβριο του 2016.