Gartner: Δισυπόστατο πλέον το enterprise mobility

Η Gartner προβλέπει ότι, μέσα στο 2017, θα πραγματοποιηθούν 2,38 δις κινητές συσκευές και θα πωληθούν 342 εκατομύρια wearables • ως εκ τούτου, το mobility δεν αποτελεί πλέον business trend, αλλά “business as usual”, με κύρια συστατικά στοιχεία, τις συσκευές, τα bots, τα wearables και τους ανθρώπους. Σε αυτό το πλαίσιο, το BYOD θα επεκταθεί στα Bring Your Own Application και Bring Your Own Thing (wearables). Σύμφωνα με τη Gartner, η καινοτομία στο mobility δεν αφορά πλέον στις συσκευές per se, αλλά στη διεπαφή αυτών με τα αντικείμενα: μέχρι το 2018, το 25% των mobile apps θα «συνομιλούν» με τις IoTσυσκευές. Την ίδια στιγμή, η Gartner κάνει λόγο για την post-app εποχή, όπου ο κώδικας και τα δεδομένα θα «μετακομίσουν» από τις συσκευές στο cloud, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στο mobility, όπως artificial intelligence, natural-language processing και bots

Το e-table.gr εξαγόρασε το ask4food.gr

Οι δύο υπηρεσίες συνεργάζονταν ήδη σε πιλοτική βάση από τον Ιανουάριο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι συνιδρυτές του ask4food.gr, Σπύρος Δοξιάδης και Δημήτρης Σπανός, μετέφεραν την τεχνογνωσία και τις κατευθύνσεις διαχείρισης της πλατφόρμας, ενώ τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστά. Η νέα διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει τον χαρακτήρα του ask4food.gr και θα επενδύσει στην ανάπτυξη του, με πρώτο βήμα την επέκταση της ιστοσελίδας στη Θεσσαλονίκη, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Παράλληλα, η νέα διοίκηση θέτει ως στόχο τη διαρκή βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών, με έμφαση στις mobile συσκευές και στην ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων. Τέλος, οι συνεργαζόμενες με το e-table.gr επιχειρήσεις, αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε πολλές από τις b2b υπηρεσίες του ask4food.gr.

Gartner: το μέλλον ανήκει στο Public Cloud

Ο τζίρος για τις υπηρεσίες Public Cloud αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 17%, αγγίζοντας τα 208,6 δισ. δολάρια. Σήμερα το Public Cloud αντιπροσωπεύει το 5,7% των παγκόσμιων δαπανών ΙΤ, ενώ έως το 2020 το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στα 9,3% με το σχετικό τζίρο να αγγίζει τα 381 δισ. δολάρια. Ειδικότερα, μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης υπάρχουν για τις υπηρεσιες IaaS, με τις επενδύσεις σε αυτές τις υπηρεσίες φέτος να αυξάνονται περισσότερο από 42,8% . Όσον αφορά τις υπηρεσίες Software-as-a-Service (SaaS), οι αναλυτές περιμένουν μια ανάπτυξή τους κατά 21,7%, με το συνολικό τζίρο τους να αγγίζει τα 38,9 δις. δολάρια. Η ζήτηση αυξάνει και για τις υπηρεσίες Platform-as-a-Service (PaaS), όπερ σημαίνει ότι θα δούμε στο μέλλον περισσότερες βάσεις δεδομένων στο cloud.

Η INTRASOFT International σύναψε σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η INTRASOFT International θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, από το γραφιστικό σχεδιασμό έως την παροχή στρατηγικών συμβουλών για επικοινωνιακές δράσεις. Επιπλέον, η ομάδα επικοινωνίας της εταιρείας θα αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση μελετών και έρευνας για τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και την αξιολόγηση των επιπτώσεων των δράσεων επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας το πρόσφατα ανεπτυγμένο εργαλείο VARID. Ιδιαίτερη έμφαση στη σύμβαση δίνεται επίσης στην παροχή υπηρεσιών σύνταξης κειμένων. Η INTRASOFT International θα χρησιμοποιεί τη βασική συντακτική ομάδα της για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων και πληροφοριών, ώστε να δημιουργεί πρωτότυπο περιεχόμενο που να απευθύνεται στο σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων.

Υποχώρηση της αγοράς hardware στην ελληνική αγορά καταγράφει η IBHS

Σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια του έτους εμφάνισαν οι πωλήσεις των PCs και των tablets. Η επίδραση των capital controls στον τομέα των υπολογιστών διαφαίνεται και από τα στοιχεία της IDC για το τρίτο τρίμηνο του 2015, όταν και οι πωλήσεις των PCs μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Σημαντική υποχώρηση, ωστόσο, παρατηρήθηκε και στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος κατά το 2015, σε συνδυασμό με τη δέσμευση της κυβέρνησης για εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (περαιτέρω μείωση δημοσίων δαπανών, αύξηση φορολογίας κ.λπ.) δεν επιτρέπει την εξαγωγή αισιόδοξων τιμήσεων για το τρέχον έτος.

Έτσι, η IDC προβλέπει ότι φέτος η αγορά hardware θα μειωθεί περαιτέρω -και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό- κατά 15,2%, στα 547 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την κα Μαρία Μεταξογένη, Διευθύνουσα Σύμβουλο της IBHS «Ο κλάδος θα αναπτυχθεί εφόσον επικρατήσουν συνθήκες οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας που θα επιτρέψουν στις εταιρείες να υλοποιήσουν απρόσκοπτα τους επενδυτικούς τους σχεδιασμούς στον τομέα της τεχνολογίας και μηχανοργάνωσης».

H ΣΕΛΟΝΤΑ επέλεξε λύσεις ηλεκτρονικής διασύνδεσης EDI της Retail@Link

Στο πλαίσιο επέλεξε την ολοκληρωμένη λύση R@L e-Invoicing & Ordering EDI, με στόχο την αυτοματοποιημένη ανταλλαγή και καταχώριση παραγγελιών και παραστατικών πώλησης, από και προς τα συστήματα των αλυσίδων σουπερ μάρκετ που εξυπηρετεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ηλεκτρονική διασύνδεση της ΣΕΛΟΝΤΑ με το πελατολόγιό της επιταχύνει την ανταλλαγή δεδομένων, εξασφαλίζοντας άμεση και ασφαλή αποστολή αρχείων και απευθείας καταχώριση χωρίς λάθη από ERP σε ERP, ανεξάρτητα από την ετερογένεια των συστημάτων της εκάστοτε εμπορικής σχέσης. Παράλληλα, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την ηλεκτρονική διασύνδεσή της με κάθε πελάτη που επιθυμεί να αυτοματοποιήσει την εισαγωγή παραστατικών στα συστήματά του, χωρίς απαιτήσεις αλλαγών ή παραμετροποιήσεων στα υπάρχοντα συστήματα και υποδομές του οργανισμού.

Οι OnLine Data, DIPA Business Solutions και LogosNet υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας

Τα πρώτα προϊόντα και εφαρμογές θα διατίθενται στη Κυπριακή Αγορά από 1η Οκτωβρίου 2016.

Τεχνολογική αναβάθμιση για την Avis

Μεταξύ αυτών το έργο reengineering που αφορά σε όλα τα business units της εταιρίας και περιλαμβάνει μια νέα πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού για την ενοποίηση όλων των διαδικασιών. Το συγκεκριμένο έργο, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Singular Logic και άλλους συνεργάτες, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Στο πλαίσιο της ψηφιακής αναδιάρθρωσης της εταιρίας συνεχίζεται το έργο του Customer Service, με τη συνεχή και άρτια υποστήριξη στον πελάτη, καθώς επίσης και το project MPS που τρέχει σε συνεργασία με την Ricoh. Ήδη έχουν αυτοματοποιηθεί τα printing services στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, ενώ μέσα από σχετικό διαγωνισμό που θα γίνει, θα ανατεθεί η υλοποίηση των MPS στους σταθμούς ενοικίασης της εταιρίας, σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη το έργο του Fleet Management RFID, το οποίο η εταιρία υλοποιεί σε συνεργασία με την Business Effect. Το έργο ξεκίνησε το 2015 και επεκτείνεται σταδιακά σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης της εταιρίας. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι όλες οι βασικές εφαρμογές και ο βασικός κορμός της υποδομής έχουν μεταφερθεί από τον Αύγουστο στο cloud, ενώ η μετάπτωση αυτή θα συνεχίσει μέχρι το τέλος του έτους, όπου θα ολοκληρωθεί με το Εmail (σε συνεργασία με την Microsoft). Η μελέτη μετάπτωσης στο cloud έγινε με σύμβουλο την Deloitte, ενώ η υλοποίηση με την Singular και MedNautilus.

Η τεχνολογική αναβάθμιση της Avis είναι στρατηγική προτεραιότητα στο πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρίας, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις, ενδυνάμωση του δικτύου της εταιρίας και λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή αφού έχοντας επενδύσει €7εκ. σε νέες τεχνολογίες, σε αναβάθμιση υποδομών και εκσυγχρονισμό δικτύων, αλλά και περισσότερα από €160εκ. το 2016 για την ανανέωση του στόλου της, η Avis σημειώνει ρεκόρ κερδοφορίας και εδραιώνει τη θέση της ως η κορυφαία εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Εγκαινιάζοντας σταθμούς σε όλη την Ελλάδα με νέα εταιρική ταυτότητα και διαθέτοντας πλέον τον πιο σύγχρονο στόλο της αγοράς, η Avis προσφέρει περισσότερες επιλογές, ευελιξία και αμεσότητα σε συνδυασμό με τη φιλική εξυπηρέτηση που την έφεραν στην κορυφή των προτιμήσεων των πελατών της.