IDC: 12,1% αύξηση στα έσοδα από Converged Systems, για το Q2 2016

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12,1%. Η χωρητικότητα storage έφτασε τα 1,693 petabytes, και είναι αυξημένη κατά 31,8% σε σχέση με το Q2 2015. Η IDC διακρίνει τέσσερις κατηγορίες στα converged systems: Integrated Systems, Certified Reference Systems, Integrated Platforms, and Hyperconverged Systems. Η Integrated υποδομή εν γένει και τα Certified Reference Systems δημιούργησαν έσοδα της τάξης του 1,6 δις δολαρίων και αντιπορσωπεύουν το 54,8% του συνόλου των κύκλων εργασιών, όντας αυξημένα κατά 4,7%, σε σχέση με το 2015.

Η EMC είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στο πεδίο αυτό, με 43% μερίδιο αγοράς (συμπεριλαμβάνονται και οι πωλήσεις προϊόντων VCE). Οι πωλήσεις στα hyperconverged συστήματα αυξήθηκαν κατά 137,5%, φτάνοντας τα 480,62 εκατ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 16,2% του συνόλου των εσόδων (εξαιρούνται τα έσοδα από υποστήριξη και συντήρηση). «Οι τελικοί χρήστες κοιτάνε πλέον πέρα από τις προδιαγραφές του hardware και τα performance metrics, δίνοντας έμφαση στην ικανότητα των προμηθευτών να δημιουργούν σχέσεις με βάθος. Οι προμηθευτές που θα πετύχουν αυτόν τον στόχο είναι αυτοί με τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική», δηλώνει ο Kevin M. Permenter, senior research analyst, Computing Platforms της IDC.

Η Salesforce παρουσίασε το Commerce Cloud

Το Commerce Cloud αποτελεί έτσι συστατικό στοιχείο της πλατφόρμας Salesforce και υπόσχεται να υλοποιήσει μια ολιστική εμπειρία πελατών, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να προσφέρουν μια διακαναλική, εξατομικευμένη εμπειρία αγορών από το Internet και τις φορητές συσκευές, έως τα καταστήματα. Στο πλαίσιο της ολιστικής εμπειρίας που προσφέρει το Commerce Cloud, υποστηρίζει, εκτός από το ηλεκτρονικό εμπόριο, το μάρκετινγκ και η εξυπηρέτηση πελατών.

Η Apple ενισχύει τη διείσδυσή της στις επιχειρήσεις έπειτα από τη συνεργασία με την Deloitte

Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στους ευρύτερους σχεδιασμούς της τελευταίας προκειμένου να ενδυναμώσει την παρουσία και τις πωλήσεις της στον… κόσμο των επιχειρήσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση η Deloitte λανσάρισε το πρόγραμμα EnterpriseNext, ενώ κάτι παραπάνω από 5.000 σύμβουλοί της αναμένεται να συμπεριληφθούν στην εν λόγω προσπάθεια. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook ανέφερε πως το 2015 οι πωλήσεις της στους εταιρικούς πελάτες διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το blockchain θα χρησιμοποιείται από το 15% των μεγάλων τραπεζών μέχρι το 2017

Συγκεκριμένα, το 15% των τραπεζών και το 14% των χρηματοπιστωτικών οργανισμών έχουν στις άμεσες προτεραιότητές τους την υλοποίηση -σε πλήρη έκταση- εμπορικών λύσεων blockchain μέχρι το 2017. Μάλιστα, όπως προκύπτει με βάση τα ευρήματα των ανωτέρω μελετών, εκτιμάται πως περίπου το 65% των τραπεζών αναμένεται να διαθέτουν λύσεις blockchain σε παραγωγική λειτουργία κατά την προσεχή τριετία.

Επέκταση $4 δισ. στο Μεξικό προγραμματίζει η Cisco

Οι επενδύσεις της Cisco θα γίνουν μεταξύ 2016 και 2018, ενώ ανοίγουν το δρόμο για να φέρουν και άλλους επενδυτές στη χώρα.

Η Toshiba προβλέπει μεγάλη κερδοφορία

Σε αυτή τη θετική εικόνα συνείσφερε σημαντικά η ισχυρή ζήτηση ημιαγωγών στην Κίνα. Η αύξηση κερδών της Toshiba μπορεί, επίσης, να αποδοθεί στη μεγάλη αναδιάρθρωση που έτρεξε τον τελευταίο καιρό, η οποία έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να επικεντρώνεται, πλέον, στα chip μνήμης, στην αγορά ενέργειας και στον τομέα των κατασκευών.

Η SAP σχεδιάζει να επενδύσει $2,2 δισ. στο IoT

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Γερμανικός κολοσσός εξαγόρασε την Ιταλική εταιρεία IoT, Plat.One, καθώς επίσης και την Νορβηγική Fedem Technology, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού analytics. Σύμφωνα με στελέχη της SAP, μέρος των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να διατεθεί για τη δημιουργία εργαστηρίων ανάπτυξης IoT λύσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς επίσης και το λανσάρισμα μιας νέας προϊοντικής γραμμής με την επωνυμία “SAP IoT”. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια σειρά από IoT πακέτα λογισμικού “jump-start” και “accelerator” που θα απευθύνονται σε μια ευρεία γκάμα από βιομηχανίες. Σκοπός τους; Να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν και ελέγχουν το λογισμικό και τον εξοπλισμό IoT.

ABI Research: το μέλλον ανήκει στα Wearables

Όπως εκτιμά η ABI Research, θα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη ιδίως στα λεγόμενα «Enterprise Wearables», ήτοι έξυπνες συσκευές και ρούχα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται κυρίως στο χώρο εργασίας. Ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα Enterprise Wearables θα κατέχουν μόνο το 17% της αγοράς, έως το 2021 το ποσοστό αυτό θα έχει αυξηθεί στο 35% περίπου. Όλο και περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης, του λιανικού εμπορίου, της κατασκευής, της αποθήκευσης (warehousing) και των μεταφορών, όπως και φορείς και ιδρύματα του κλάδου της υγείας και του δημόσιου τομέα, θα αξιοποιούν τα weareables στο χώρο εργασίας. Η ABI προβλέπει ότι κυρίως οι περιοχές warehousing, μεταποίησης και filed service θα προκαλέσουν στο μέλλον μια αύξηση της ζήτησης των weareables.

Η Πλαίσιο Computers ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου υποχώρησε ελαφρώς από τα 133,3 εκατ. ευρώ στα 132,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA (προ φόρων και τόκων) διαμορφώθηκαν στα 2,8 εκατ. ευρώ, ήτοι κατά 42% μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τα καθαρά κέρδη του ομίλου, καθώς άγγιξε το 61% (0,9 εκατ. ευρώ έναντι των 2,4 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2015). Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο πρόεδρος του ομίλου, Γιώργος Γεράρδος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, η εταιρία -όπως και γενικότερα ο κλάδος λιανικής- επηρεάστηκε από την περιορισμένη ροπή για κατανάλωση των Ελλήνων. Στο περιβάλλον αυτό, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί κατορθώσαμε να συγκρατήσουμε τον κύκλο εργασιών στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα…».

Η Singular Logic προχωρά σε διαγωνισμό του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Η  Επιτροπή Διενέργειας Ανοικτών Διαγωνισμών έκρινε ως αποδεκτό τον φάκελο των δικαιολογητικών συμμετοχής και της τεχνικής προσφοράς της Singular Logic για το «Τμήμα 1: Σύστημα διαχείρισης πολλαπλών εξυπηρετητών – Εξυπηρετητές – Σκληροί δίσκοι», ενώ κηρύχτηκε άγονος ο διαγωνισμός για το «Τμήμα 3: Επιτραπέζιοι και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Εκτυπωτές – Οθόνες». Η ηλεκτρονική αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς, η οποία έχει υποβληθεί από την εταιρεία «SINGULARLOGIC Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» για το Τμήμα 1 του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού κατά την ημερομηνία και ώρα που θα ορισθεί μετά από σχετική πρόσκληση.